10-daagse rondreis Namasté in Noord-India

Last minute - Vrindavan, India

Over deze vakantie

Namasté in India. Ga op avontuur en maak in tien dagen kennis met de wonderen van de gouden driehoek, een indrukwekkende route die je mee neemt langs uiteenlopende landschappen en culturele bezienswaardigheden. Start het avontuur in het drukke Delhi, waar de Riksja's je om de oren vliegen en de vrouwen in sierlijke sari's de straten kleuren. Dwaal vervolgens door de roze stad Jaipur en spot de befaamde Bengaalse tijger in Ranthambore National Park. En natuurlijk word je betoverd in Agra door India's bekendste boegbeeld de Taj Mahal. Deze indrukwekkende route wordt de gouden driehoek van India genoemd en neemt je mee langs uiteenlopende landschappen en culturele bezienswaardigheden. Wat een unieke ervaring!

Deze vakantie boeken

tui
-
incl.
€ 86.1 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Stad: Vrindavan
Regio: Delhi
Land: India

Over de regio

Vrindavan

Vrindavan

Vrindavan is een belangrijke toeristische bestemming in India, vanwege de heilige stad van Krishna. Er zijn veel tempels en andere religieuze bezienswaardigheden, die toeristen uit alle delen van de wereld aantrekken. De stad is ook populair vanwege de aanwezigheid van vele ashrams en yoga-centra.

Delhi

Delhi

Delhi is de hoofdstad van India en de zetel van de Indiase overheid. Delhi is een van de oudste steden ter wereld en werd voor het eerst vermeld in de Mahabharata, een van de twee grote Indiase epic poems. De stad is gelegen in Noord-India en is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn rijke cultuur, geschiedenis, architectuur en religie. Delhi heeft ook een levendige nachtleven en is een shopper's paradise.

India

India

India is een multiculturele en indrukwekkende bestemming. Je kunt er onder andere de Taj Mahal bezoeken, een keer rondreizen met de trein, langs de rivier de Ganges varen en kennis maken met de heerlijke Indiase keuken.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar India

De kleurcode van het reisadvies voor India is geel, met delen oranje en rood. In de rode gebieden gelden grote veiligheidsrisico’s. Reis daar niet heen. Lees meer onder Veiligheidsrisico’s. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies India

Download de kaart (PDF, 1980 kB)

Reischecklist India

Gebruik onderstaande checklist voor een goede voorbereiding van uw reis.

Reisdocument

 • Als u naar India reist, heeft u een geldig paspoort nodig waarmee u zich kunt identificeren.
 • Voor India geldt dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn op het moment dat u vertrekt uit India. Let op: uw paspoort moet digitaal kunnen worden uitgelezen via een MRZ (Machine Readable Zone).

Visum

Protected Area Permit / Restricted Area Permit

Vergunningen voor bergtochten

 • Houd er rekening mee dat voor bepaalde bergtochten u een speciale vergunning moet hebben.
 • Neem vooraf contact op met de Indian Mountaineering Foundation (informatie in het Engels).
 • Lees ook de informatie onder Veiligheidsrisico’s.

Reizen met kinderen

 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort en een visum nodig om naar India te reizen.
 • Reist u alleen met kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

 • Er gelden voor India geen corona-inreisvoorwaarden.
 • Houd er wel rekening mee dat u bij aankomst in India een temperatuurmeting kunt krijgen om coronabesmetting te herkennen. Heeft u een coronabesmetting? Dan wordt u onmiddellijk in isolatie geplaatst in een door de lokale overheid aangewezen medische faciliteit.
 • Reizigers van 12 jaar en ouder kunnen steekproefsgewijs bij aankomst in India getest worden op corona. Houd hier rekening mee.
 • Lees de actuele informatie op de website van de overheid van India (informatie in het Engels).

Rijbewijs

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die de extra medische kosten dekt van bijvoorbeeld ziekenhuisopname en repatriëring. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Gaat u (extreme) sporten beoefenen? Sluit een extra verzekering af.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar India, zoals een pinpas of creditcard én contant geld (US Dollars).
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa (Wereld).

Mobiele telefoon

 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Houd er rekening mee dat er geen of weinig bereik is in de afgelegen gebieden in India.
 • Gaat u backpacken of wandelen in de afgelegen gebieden? Koop bij aankomst (bijvoorbeeld op het vliegveld) een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming). Controleer vooraf welke mobiele provider een goede dekking biedt in het gebied waar u heen gaat. Zorg dat uw mobiele telefoon simlockvrij is, zodat u de geactiveerde lokale simkaart kunt gebruiken.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het telefoonnummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon.
 • Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u niet of waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar:

Het deel van Kasjmir dat onder Pakistaans bestuur staat met daarin de bestandslijn tussen India en Pakistan (zie stippellijn op kaart)

De bestandslijn is een zone waar het leger actief is en waar regelmatig schietincidenten voorkomen tussen Indiase en Pakistaanse troepen langs de bestandslijn.

De regio Aksai Chin, die onder Chinees bestuur staat, met daarin de bestandslijn tussen India en China (zie stippellijn op kaart)

De bestandslijn is een zone waar het leger actief is en waar regelmatig incidenten voorkomen tussen Indiase en Chinese troepen langs de bestandslijn.

Het uniegebied Jammu en Kasjmir

Er is een aanhoudende dreiging in Jammu en Kasjmir, voornamelijk gericht op de Indiase regering. Bij gewelddadige protesten en operaties door veiligheidstroepen in de Kashmir-vallei vallen doden en ernstige gewonden. Er is zware beveiliging aanwezig. Een avondklok en andere beperkingen kunnen vaak en snel worden opgelegd en opgeheven.

Het uniegebied Ladakh, inclusief de Siachen gletsjer, behalve de stad Leh en het gebied ten zuiden van Leh (kleur geel)

 • Schakel een betrouwbare lokale gids in als u buiten de stad Leh reist.
 • Reis niet over of verder dan de Khardung La weg ten noorden van de stad Leh.

De noordoostelijke deelstaat Manipur

In deze deelstaat zijn mei 2023 etnische gevechten uitgebroken, waarbij honderden mensen om het leven zijn gekomen of gewond geraakt. De onrust duurt voort en raakt ook de naastgelegen deelstaten (Mizoram en Nagaland).

De grensgebieden met Pakistan, met uitzondering van de grensovergang Attari/Wagah

 • De grensovergang Attari/Wagah kan vanuit Amritsar veilig over de weg worden bereikt.
 • De grens tussen India en Pakistan is op sommige plekken niet gemarkeerd, zoals bij de Tharwoestijn en andere delen van de deelstaat Rajasthan en de deelstaat Gujarat. Het benaderen van deze grens kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, omdat in de grensgebieden militanten en terroristen actief zijn.
 • Let er op dat u niet per ongeluk de grens oversteekt. U wordt gearresteerd en gevangen gezet. Daarbij loopt u het risico jaren te moeten wachten voordat een rechtbank uw zaak behandelt.
 • Reis daarom niet tot binnen 20 kilometer (of zelfs meer) van de grens tussen India en Pakistan.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar:

De grensgebieden met Myanmar, Bangladesh en China

Grensgebied met Myanmar

Reis alleen als het noodzakelijk is en alleen met een vergunning van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar het grensgebied met Myanmar. Bij de grens met Myanmar zijn regelmatig gevechten tussen het leger, rebellengroepen en smokkelaarsbendes.

Grensgebied met Bangladesh

Reis alleen als het noodzakelijk is en alleen met een vergunning van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar het grensgebied van Bangladesh dat grenst aan de deelstaten Tripura, Assam en Maghalay. Daar zijn regelmatig gevechten tussen het leger, rebellengroepen en smokkelaarsbendes. Het grensgebied bij de deelstaat West Bengal is veilig.

Grensgebied met China

Reis alleen als het noodzakelijk is en alleen met een vergunning van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar het grensgebied van China, dat grenst aan de deelstaten Himachal Pradesh, Uttarakhand, Arunachal Pradesh en Sikkim.

De deelstaten Mizoram en Nagaland in noordoost India

De burgeroorlog in Myanmar heeft geleid tot een groot aantal vluchtelingen die naar de deelstaten Mizoram en Nagaland zijn gevlucht. De aanwezigheid van vluchtelingen kan leiden tot spanningen en conflicten, wat de veiligheidssituatie kan verergeren. In 2022 waren er in Mizoram rellen tussen lokale bewoners en vluchtelingen. De veiligheidssituatie in Mizoram en Nagaland is instabiel.

De deelstaat Chhattisgarh

In de deelstaat Chhattisgarh strijden linkse rebellengroepen tegen het leger en de politie. De strijd tussen de regeringstroepen en rebellen komt niet alleen voor op het platteland, maar ook in de bewoonde gebieden en steden. Vooral in Zuid-Chhattisgarh (alles ten zuiden van de stad Kanker) en in de grensgebieden met de deelstaten Jharkhand en Odisha zijn de rebellengroepen actief. Er komen regelmatig aanslagen voor op openbare plekken zoals markten, gemeentehuizen, politieposten, “westerse” bedrijven en hotels. Ook toeristische plaatsen en religieuze en politieke bijeenkomsten zijn soms een doelwit. De aanslagen zijn vooral gericht op buitenlanders.

Andere deelstaten buiten de steden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar de gebieden buiten de steden in een aantal andere deelstaten. In deze gebieden zijn rebellengroepen actief. Vanuit de jungles en het platteland plegen linkse rebellen aanslagen op politie, veiligheidstroepen en overheidsmedewerkers. Burgers en buitenlanders zijn geen doelwit, maar kunnen hier wel slachtoffer van worden. Daarnaast komen in deze deelstaten ontvoeringen en afpersing voor. De gebieden waarin de rebellengroepen actief zijn verschuiven soms.
Het gaat om de volgende deelstaten en gebieden binnen deze deelstaten:

 • Noorden en noordoosten van Bihar.
 • Uiterste zuidwesten en westen van Odisha.
 • Uiterste westen van West-Bengal (grensgebieden met Jharkhand).
 • Uiterste noorden van Andhra Pradesh.
 • Uiterste oosten van Maharashtra.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar de gele gebieden. De veiligheidsrisico’s zijn anders dan in Nederland.

 • Bereid uw reis daarom goed voor en let op.
 • Informeer u vooraf over de situatie van de plaats(en) waar u heen gaat in India.
 • Blijf tijdens uw verblijf in India goed op de hoogte en volg de lokale media.

Terrorisme

Drukbezochte plaatsen zijn in het verleden doelwit van terroristische aanslagen geweest. Hieronder vallen ook plaatsen die worden bezocht door westerlingen. Wees waakzaam op plaatsen waar veel mensen zijn, zoals:

 • Hotels en restaurants
 • Trein- en metrostations
 • Markten
 • Religieuze plekken
 • Festivals
 • Sportlocaties
 • Winkelcentra

Wees ook alert in aanloop naar en op de dagen van nationale feestdagen. Zoals de Dag van de Republiek (26 januari), Onafhankelijkheidsdag (15 augustus), Diwali (datum wisselt) en Eid (datum wisselt).

De overheid heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. Vooral bij grote hotels, op luchthavens en op treinstations en metrostations.

Criminaliteit

Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken zoals toeristische gebieden. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een daarvoor geschikt dun tasje of riem onder uw kleding).
 • Draag geen waardevolle spullen zoals opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
 • Kent u het gebied waar u bent niet? Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Blijf ook overdag op uw hoede.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Geweld tegen vrouwen

Vrouwen die door India reizen, moeten extra voorzichtig zijn, ook als ze in een groep reizen. Ongewilde aandacht en seksueel en verbaal geweld tegen vrouwen treft ook buitenlandse vrouwen.

Reist u als vrouw door India?

 • Bedek uw schouders, armen en benen.
 • Vermijd afgelegen plaatsen.
 • Loop na zonsondergang niet alleen over straat.
 • Reis niet met het openbaar vervoer of een taxi.

Rechtsgang

De rechtsgang in India wijkt af van die in Nederland. Juridische procedures kunnen jaren duren. Daar kunt u mee te maken krijgen als u met de politie, het openbaar ministerie of andere Indiase autoriteiten in aanraking komt. Bijvoorbeeld als u verdacht wordt van een misdrijf of illegaal in het land verblijft. Dan kunt u gearresteerd worden en erg lang in voorarrest worden gehouden.

 • Houd u aan de wet als u in India bent.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van de autoriteiten.

Lhbtiq+, seksualiteit en intimiteit

In India wordt anders naar seksualiteit en intimiteit in het openbaar gekeken dan in Nederland. Ook als het voor u onschuldig lijkt. Dit geldt voor intimiteiten tussen hetero’s en tussen lhbtiq+ personen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen). Openbare uitingen van seksualiteit en intimiteit kunnen tot heftige reacties leiden. Houd hier rekening mee.

India kent het begrip ‘technical rape’. Een vrouw kan een man hiervan beschuldigen als voorafgaand aan geslachtsgemeenschap door de man gedane of door de vrouw begrepen/veronderstelde toezeggingen of beloftes niet worden nagekomen. Bijvoorbeeld over de aard en toekomst van een relatie. De juridische afhandeling van een dergelijke beschuldiging kan jaren duren, waarin de beschuldigde India niet mag verlaten.

Telefonie, fotografie en video

Het invoeren en gebruiken van alle soorten satelliettelefoons is streng verboden in India. Satelliettelefoons worden in beslag genomen en wordt u gearresteerd.

Voor het gebruik van bepaalde apparatuur kan het nodig zijn vooraf toestemming te vragen. Bijvoorbeeld:

 • Filmapparaten
 • Opnameapparaten
 • Radiotransmitters
 • Krachtige camera’s
 • Verrekijkers

Vraag bij de ambassade van India in Den Haag om meer informatie.

Foto’s/films maken

Film en maak geen foto’s van luchthavens, politieposten, legerposten, energiecentrales en in metro’s. Dit is verboden in India. Zelfs als u deze objecten onbedoeld fotografeert, kan dat leiden tot een arrestatie.

Drugs

Het bezit, gebruik en verhandelen van drugs is in India verboden en wordt streng bestraft. Dit geldt ook voor softdrugs en als het kleine hoeveelheden zijn. Wees u ervan bewust dat de straf in India veel zwaarder is dan in Nederland. U riskeert hoge geldboetes tot levenslange gevangenisstraf.
Voorkom dat u ook ongewild drugs in uw bezit hebt.

 • Houd uw bagage altijd goed in de gaten.
 • Pak uw bagage zelf in.
 • Neem geen pakket mee van onbekenden.

Drogeren

Soms worden buitenlanders gedrogeerd in bijvoorbeeld bars en taxi's en daarna worden beroofd. Blijf alert en onthoud het volgende:

 • Neem geen drank of eten aan van een vreemde. Wilt u toch een drankje van die persoon? Loop samen naar de bar.
 • Laat uw drankje of eten nooit zomaar ergens staan.
 • Houd zo nodig uw hand over uw glas.
 • Drinkt u iets dat vreemd smaakt of er vreemd uitziet? Stop direct met drinken en gooi het drankje weg.

E-sigaretten

Er is een algemeen verbod op in- en uitvoer, verkoop en bezit van elektronische sigaretten. 
Bij het invoeren en gebruiken van elektronische sigaretten wordt u vervolgd en riskeert u een gevangenisstraf. De officiële wet kunt u nalezen op de pagina van de Gazette van India (informatie in het Engels).

Illegale dierenhandel

Het is verboden om zonder vergunning beschermde wilde dieren te kopen, verkopen, doden, vangen of verhandelen. U riskeert een strafrechtelijke vervolging met gevangenisstraf en hoge boetes.

Oplichting

Oplichting via internet en e-mail komt veel voor in en vanuit India. Ook komt fraude via dating sites voor.

 • Ga niet in op voorstellen of financiële transacties vanuit India.
 • Pas op voor oplichters die het op buitenlanders gemunt hebben.
 • Wees alert als een hulpvaardig iemand u vriendelijk benadert en aanbiedt u rond te leiden.

Demonstraties

In India komen demonstraties voor. Bij oplopende spanningen kan geweld ontstaan. De lokale autoriteiten kunnen dan bepaalde wegen afsluiten.

 • Vermijd demonstraties en samenscholingen.
 • Houd rekening met langere reistijden bij wegblokkades.
 • Houd er rekening mee dat het internet- en telefoonverkeer tijdens oplopende spanningen door de overheid kunnen worden afgesloten.
 • Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Bergtochten

Buitenlandse backpackers/wandelaars kunnen vermist raken in hooggelegen en afgelegen gebieden.

Gaat u backpacken of wandelen in de bergen in India? Bereid uw reis goed voor en neem de volgende maatregelen in acht:

 • Wandel nooit alleen, maar in groepen.
 • Wandel onder begeleiding van een lokale gids.
 • Houd er rekening mee dat voor bepaalde bergtochten u een speciale vergunningen moet hebben. Neem vooraf contact op met de Indian Mountaineering Foundation (informatie in het Engels).
 • Wees voorzichtig.
 • Bevindt u zich boven 3.000 meter en komt u in nood of heeft u hulp nodig? Commerciële reddingsdiensten kunnen u boven 3.000 meter niet helpen.
 • In sommige grensgebieden heeft alleen de Indiase luchtmacht toestemming om reddingsoperaties uit te voeren. Dit kan vertragend werken.
 • Zorg ervoor dat uw verzekeringspolis dekking biedt voor bergtochten.

Regenseizoen (moesson), aardverschuivingen en modderstromen

Vooral tussen juni en oktober valt er veel regen (moesson). De moessonperiode begint in het oosten en zuidoosten eind mei/begin juni en trekt dan in noordelijke/noordwestelijke richting. De hoofdstad New Delhi wordt aan het einde van de maand bereikt.

Het noordwesten kent een korte moessonperiode die pas eind juli/begin augustus begint. De moessonperiode duurt tot en met september of lokaal oktober.

Door de hevige regenval kunnen aardverschuivingen en modderstromen ontstaan waardoor wegen en straten beschadigd en onbegaanbaar raken.

Door hevige regenval komen in de deelstaat Jharkhand overstromingen voor door het overlopen van de rivier de Ganges. Ook kunnen sommige oostelijke gebieden van deze deelstaat getroffen worden door cyclonen in de Golf van Bengalen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Informeer u over de situatie en volg het lokale nieuws.

Aardbevingen

India ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op aardbevingen en aardverschuivingen.

 • Volg de berichten in de lokale media.
 • Informeer vooraf naar de situatie in het gebied waar u naartoe wilt reizen.
 • Lees informatie op de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).
 • Volg altijd de adviezen van de lokale autoriteiten op.

Orkanen

Vooral aan en bij de oostkust van India kunnen tussen september en december tropische stormen (cyclonen, tyfoons of orkanen) voorkomen. Zware regenval en stormvloeden kunnen overstromingen en schade aanrichten.

Wilt u tijdens deze periode reizen?

Gezondheid

Gezondheidszorg

De medische zorg is in veel delen van het land onvoldoende, vooral in noodsituaties. Betrouwbare hulpverlening bestaat niet overal, zelfs niet in de steden. Taalbarrières kunnen de communicatie bemoeilijken, vooral in plattelandsgebieden.

In de grote steden is vaak goede medische zorg beschikbaar in privéklinieken.

Bij ernstige ziekten kan een medische evacuatie naar een van deze klinieken worden overwogen. Deze klinieken zijn duur en vragen vaak een aanzienlijke aanbetaling voordat de behandeling begint.

Medicijnen van goede kwaliteit zijn niet overal verkrijgbaar. Vooral in kleine apotheken worden vaak namaakproducten verkocht in plaats van echte medicijnen. De apotheken van de grote privéklinieken bieden wel betrouwbare geneesmiddelen. In het hele land komen veel resistenties tegen veelgebruikte antibiotica voor.

Informatie over reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Eten en drinken

 • Drink geen water uit de kraan.
 • Let goed op waar u eet.
 • Drink alleen water uit een fles die niet eerder open is geweest.
 • Gebruik geen ijsblokjes in dranken.

Luchtvervuiling grote steden India

In de meeste grote steden is de lucht ernstig vervuild.

Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening aan de luchtwegen?

 • Vraag uw huisarts om advies voordat u naar India reist.
 • Lees meer informatie over de luchtvervuiling in verschillende grote steden op de website van de National Air Quality Index (informatie in het Engels).

Verkeer

Wegverkeer

In India kunt u in ‘onmogelijke’ verkeerssituaties terechtkomen. Ook is het gedrag van andere weggebruikers onvoorspelbaar. Vooral motor- en scooterrijders schieten met gevaar voor eigen leven andere weggebruikers aan alle kanten voorbij. Het aantal verkeersslachtoffers is in India een stuk hoger dan in Europa.

 • Wees uiterst voorzichtig in het verkeer.
 • Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in India op de website van de ANWB.

Openbaar vervoer en taxi’s

 • Reis niet na zonsondergang alleen met het openbaar vervoer, in taxi’s of (auto)riksja’s van de straat.
 • Wilt u na zonsondergang toch reizen?
  • Neem een taxi bij een taxistandplaats van uw hotel, of;
  • Maak gebruik van zogeheten prepaid taxi’s, zoals Uber of Ola. Dit zijn de taxi’s die u kunt bestellen met een creditcard gekoppeld aan een smartphone-app.
 • Zorg dat u bekend bent met de ritprijs voordat u vertrekt. Onenigheid over de ritprijs kan voor passagiers uiterst vervelend worden.
 • Wordt u op de luchthaven opgehaald door de hoteltaxi?
  • Zorg ervoor dat de chauffeur zich aan u heeft geïdentificeerd voordat u vertrekt.
 • Reist u met het openbaar vervoer in India?
  • Let goed op uw bezittingen (paspoort, bankpassen etc.) en laat uw bagage niet onbeheerd achter.
  • Maak een kopie van uw paspoort, visum en vliegticket en bewaar deze apart.
  • Doe onmiddellijk aangifte bij de politie bij diefstal of verlies van uw paspoort.