10-daagse rondreis Namasté in Noord-India

Last minute - Vrindavan, India

Over deze vakantie

Namasté in India. Ga op avontuur en maak in tien dagen kennis met de wonderen van de gouden driehoek, een indrukwekkende route die je mee neemt langs uiteenlopende landschappen en culturele bezienswaardigheden. Start het avontuur in het drukke Delhi, waar de Riksja's je om de oren vliegen en de vrouwen in sierlijke sari's de straten kleuren. Dwaal vervolgens door de roze stad Jaipur en spot de befaamde Bengaalse tijger in Ranthambore National Park. En natuurlijk word je betoverd in Agra door India's bekendste boegbeeld de Taj Mahal. Deze indrukwekkende route wordt de gouden driehoek van India genoemd en neemt je mee langs uiteenlopende landschappen en culturele bezienswaardigheden. Wat een unieke ervaring!

Deze vakantie boeken

tui
-
incl.
€ 86.1 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Stad: Vrindavan
Regio: Delhi
Land: India

Over de regio

Vrindavan

Vrindavan

Vrindavan is een belangrijke toeristische bestemming in India, vanwege de heilige stad van Krishna. Er zijn veel tempels en andere religieuze bezienswaardigheden, die toeristen uit alle delen van de wereld aantrekken. De stad is ook populair vanwege de aanwezigheid van vele ashrams en yoga-centra.

Delhi

Delhi

Delhi is de hoofdstad van India en de zetel van de Indiase overheid. Delhi is een van de oudste steden ter wereld en werd voor het eerst vermeld in de Mahabharata, een van de twee grote Indiase epic poems. De stad is gelegen in Noord-India en is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn rijke cultuur, geschiedenis, architectuur en religie. Delhi heeft ook een levendige nachtleven en is een shopper's paradise.

India

India

India is een multiculturele en indrukwekkende bestemming. Je kunt er onder andere de Taj Mahal bezoeken, een keer rondreizen met de trein, langs de rivier de Ganges varen en kennis maken met de heerlijke Indiase keuken.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar India

Er gelden geen corona-inreisvoorwaarden in India meer. De overheid van India verwacht dat iedereen volledig tegen corona gevaccineerd is. Neem daarom uw corona-vaccinatiebewijzen op papier mee. Bij aankomst in India worden nog steeds steekproefsgewijs coronatesten uitgevoerd bij reizigers van 12 jaar en ouder. Reizigers die bij aankomst positief testen, worden in isolatie geplaatst in een daartoe aangewezen medische faciliteit. De kleurcode van het reisadvies voor India is geel en een deel oranje en rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in het rode gebied. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies India

Download de kaart (PDF, 1974 kB)

Reischecklist India

Reist u naar India? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Reisdocument

 • Als u naar India reist heeft u een geldig paspoort nodig, waarmee u zich kunt identificeren.
 • Voor India geldt dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn op het moment dat u vertrekt uit India. Let op: uw paspoort moet digitaal kunnen worden uitgelezen via een MRZ (Machine Readable Zone).

Visum

Protected Area Permit / Restricted Area Permit

 • India heeft beschermde gebieden, de zogenoemde ‘protected areas’ of ‘restricted areas’.
 • Wilt u 1 of meer van deze gebieden bezoeken dan moet u vooraf een vergunning aanvragen bij de ambassade van India in Den Haag of bij het Immigratiekantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken van India (informatie in het Engels).
 • Zo’n vergunning heet een Protected Area Permit (PAP) of een Restricted Area Permit (RAP) (informatie in het Engels). Houd er rekening mee dat het verwerken van een aanvraag voor een PAP of RAP lang kan duren. Reken op 6 weken of meer.
 • De regels voor deze vergunningen kunnen op elk moment veranderen. Neem voor de meest actuele informatie contact op met het Immigratiekantoor van het ministerie van Binnenlandse Zaken van India of de vertegenwoordiging van de betreffende staat in New Delhi.

Reizen met kinderen

 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort en een visum nodig om naar India te reizen.
 • Reist u alleen met kinderen jonger dan 18 jaar? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

 • Er zijn geen corona-inreisvoorwaarden meer zoals het laten zien van corona-vaccinatiebewijzen, een herstelbewijs of een negatief PCR-COVID-testbewijs.
 • Het is verstandig om uw corona-vaccinatiebewijzen op papier mee te nemen. De overheid van India verwacht dat iedereen volledig gevaccineerd is. Ook kan de vliegmaatschappij of reisorganisatie hierom vragen.
 • Bij aankomst in India worden bij reizigers van 12 jaar en ouder steekproefsgewijs coronatesten uitgevoerd. Houd hier rekening mee.
 • Reizigers die een positief PCR-testuitslag laten zien, worden in isolatie geplaatst in een door de lokale overheid aangewezen medische faciliteit.
 • Lees de actuele informatie op de website van The Ministry of Health and Family Welfare in India (informatie in het Engels). Deze website bevat ook algemene informatie over de coronamaatregelen in India.

Rijbewijs

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar India, zoals een pinpas of creditcard én contant geld (US Dollars).
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa (Wereld).

Mobiele telefoon

 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Houd er rekening mee dat er geen wifi-netwerk is in de afgelegen gebieden in India. Gaat u backpacken of wandelen in de afgelegen gebieden, koop dan vooraf (op het vliegveld) een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming). Controleer vooraf welke mobiele provider een goede dekking biedt in het gebied waar u heen gaat.
 • Uw mobiele telefoon moet wel simlockvrij zijn om de geactiveerde lokale simkaart te kunnen gebruiken. Check vooraf of dat met uw mobiele telefoon kan.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u niet of waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Pakistan-Administered Kashmir, met de bestandslijn tussen India en Pakistan

 • Het deel van Kasjmir dat onder Pakistaans bestuur staat.
 • De bestandslijn is een zone waar het leger actief is en waar regelmatig schietincidenten voorkomen tussen Indiase en Pakistaanse troepen langs de bestandslijn.

Regio Aksai Chin met de bestandslijn tussen India en China

 • Deze regio staat onder Chinees bestuur.
 • De bestandslijn is een zone waar het leger actief is en waar regelmatig schietincidenten voorkomen tussen Indiase en Chinese troepen langs de bestandslijn.

De Kasjmirvallei (Jammu en Kasjmir)

In de Kasjmirvallei met de steden Sonamarg, Gulmarg en Pahalgam en de nationale hoofdweg tussen de steden Jammu en Srinigar is de veiligheidssituatie slecht en onvoorspelbaar. Gewapende groepen zijn in deze gebieden actief; zij plegen aanslagen op overheidsgebouwen en veiligheidsinstanties.

De rode kleurcode geldt niet voor de steden Jammu en Srinagar in het uniegebied (Union Territory) Jammu en Kasjmir, de stad Leh in het uniegebied Ladakh en de regio ten zuiden van deze stad. Lees meer informatie over deze uitzonderingen onder de kleur oranje.

Het grensgebied met Pakistan

Reis niet tot binnen 20 kilometer (of zelfs meer) van de grens tussen India en Pakistan. De grens tussen India en Pakistan is op sommige plekken niet gemarkeerd, zoals bij de Tharwoestijn en andere delen van de deelstaat Rajasthan en de deelstaat Gujarat. Het benaderen van deze grens kan tot levensgevaarlijke situaties leiden, omdat in de grensgebieden militanten en terroristen actief zijn. Let er op dat u niet per ongeluk de grens oversteekt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Het gebied van de Siachen-gletsjer

India bestuurt de Siachen-gletsjer sinds 1984. Sinds die tijd bestaat er een ruzie over de grens tussen India en Pakistan. Sinds eind 2019 heeft de overheid van India het gebied van de Siachen-gletsjer opengesteld voor toerisme.

Houd u zich aan de volgende adviezen:

 • Toeristen moeten een vergunning hebben om te mogen reizen naar dit gebied.
 • Door de extreme hoogte en de geringe zuurstof in dit gebied zijn er gezondheidsrisico’s.
 • In dit gebied komen lawines, aardverschuivingen en aardbevingen voor. Er zijn al veel personen, waaronder soldaten, omgekomen door het gebrek aan zuurstof en de extreme omstandigheden van dit gebergte.
 • Trek nooit alleen door het berggebied, maar samen in een groep en onder begeleiding van lokale gidsen van een bekende reisorganisatie.
 • Houd er rekening mee dat u in de bergen geen telefonische bereikbaarheid heeft. Als u een satelliettelefoon wilt gebruiken, moet u daarvoor voorafgaand aan uw tocht toestemming vragen aan de lokale autoriteiten. Zonder toestemming kunt u gearresteerd worden.
 • Boven de 3.000 meter kunt u te maken krijgen met extreme weersomstandigheden. Houd er bij een noodgeval rekening mee dat bergreddingsdiensten beperkte middelen hebben.
 • Zorg altijd voor een verzekering met dekking voor extreme sporten, bergings- en helikopterkosten.

De noordoostelijke deelstaten

De 8 noordoostelijke deelstaten (Arunachal Pradesh, Assam, een deel van Manipur, Meghalaya, Mizoram, Nagaland en Tripura) zijn moeilijk bereikbaar en heuvelachtig. Deze gebieden zijn gevaarlijk door de aanwezigheid van politieke extremisten.

Let op: Blijf altijd goed op de hoogte van de actuele ontwikkelingen en veiligheidssituatie ter plaatse. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de media. Of vraag bij uw hotel om informatie. Volg altijd de aanwijzingen op van lokale autoriteiten.

 • Deelstaten Nagaland en Manipur
  In de deelstaten Nagaland en Manipur zijn al jaren verschillende rebellengroepen actief. Deze rebellengroepen plegen regelmatig aanslagen op openbare plekken zoals bus- en treinstations, markten, “westerse” bedrijven, hotels en toeristische trekpleisters. Hierbij vallen ieder jaar burgerdoden. Vooral burgers en buitenlanders zijn het doelwit van deze aanslagen. Daarnaast houden deze rebellengroepen zich bezig met afpersingen en ontvoeringen. In het verleden zijn buitenlanders hier slachtoffer van geweest.
  Let op: Deelstaat Manipur: U kunt wel reizen naar de hoofdstad Imphal en de gebieden in de Meiti Vallei, Loktak meer, Keibul Lamjao National Park en het Imkphal oorlogskerkhof.
 • Deelstaten Assam en Tripura
  In de deelstaten Assam en Tripura zijn regelmatig gewelddadige protesten, die vooral gericht zijn tegen een nieuwe wet op het staatsburgerschap. Bij oplopende spanningen mag u ’s avonds en/of ’s nachts niet op straat zijn en moet u binnen blijven. Tijdens protesten kan het internet afgesloten worden. Houd hier rekening mee.
 • Deelstaten Arunachal Pradesh, Meghalaya en Mizoram

De grensgebieden met Myanmar, Bangladesh en China

 • Grensgebied met Myanmar
  Reis alleen als het noodzakelijk is en alleen met een vergunning van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar het grensgebied met Myanmar. Bij de grens met Myanmar zijn regelmatig gevechten tussen het leger, rebellengroepen en smokkelaarsbendes.
 • Grensgebied met Bangladesh
  Reis alleen als het noodzakelijk is en alleen met een vergunning van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar het grensgebied van Bangladesh dat grenst aan de deelstaten Tripura, Assam en Maghalay . Dit geldt tot binnen 1 kilometer vanaf de grens van India met de grens van Bangladesh. Daar zijn regelmatig gevechten tussen het leger, rebellengroepen en smokkelaarsbendes. Het grensgebied bij de deelstaat West Bengal is veilig.
 • Grensgebied met China
  Reis alleen als het noodzakelijk is en alleen met een vergunning van het ministerie van Binnenlandse Zaken naar het grensgebied van China, dat grenst aan de deelstaten Himachal Pradesh, Uttarakhand, Arunachal Pradesh en Sikkim.

De deelstaat Chhattisgarh

In de deelstaat Chhattisgarh strijden linkse rebellengroepen tegen het leger en de politie. De strijd tussen de regeringstroepen en rebellen komt niet alleen voor op het platteland, maar ook in de bewoonde gebieden en steden. Vooral in Zuid-Chhattisgarh (alles ten zuiden van de stad Kanker) en in de grensgebieden met de deelstaten Jharkhand en Odisha zijn de rebellengroepen actief. Er komen regelmatig aanslagen voor op openbare plekken zoals markten, gemeentehuizen, politieposten, “westerse” bedrijven en hotels. Ook toeristische plaatsen en religieuze en politieke evenementen zijn soms een doelwit. De aanslagen zijn vooral gericht op buitenlanders.

Andere deelstaten buiten de steden

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen naar de gebieden buiten de steden in andere deelstaten. In deze gebieden zijn rebellengroepen actief. Vanuit de jungles en het platteland plegen linkse rebellen aanslagen op politie, veiligheidstroepen en overheidsmedewerkers. Burgers en buitenlanders zijn geen doelwit maar kunnen hier wel slachtoffer van worden. Daarnaast komen in deze deelstaten ontvoeringen en afpersing voor. De gebieden waarin de rebellengroepen actief zijn verschuiven soms.

Het gaat om de volgende deelstaten en gebieden binnen deze deelstaten:

 • noorden en noordoosten van Bihar
 • uiterste zuidwesten en westen van Odisha
 • uiterste westen van West-Bengal (grensgebieden met Jharkhand)
 • uiterste noorden van Andhra Pradesh
 • uiterste oosten van Maharashtra

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar het gele gebied. De veiligheidsrisico’s zijn anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Steden Jammu, Srinagar en Leh

De veiligheidssituatie in de steden Jammu, Srinigar en Leh is stabiel. Als u naar de zuidelijke delen van Ladakh reist, is het advies om een betrouwbare lokale gids in te schakelen. Vermijd de grensgebieden met Pakistan en China.

Houd u aan de volgende adviezen:

 • Reis alleen per vliegtuig naar de steden Jammu, Srinagar en Leh.
 • U kunt over de weg naar Ladakh reizen, maar dan alleen via de stad Manali.

Terrorisme

Wees in heel India alert op drukbezochte plaatsen. Zij zijn in het verleden doelwit van terroristische aanslagen geweest. Hieronder vallen ook plaatsen die worden bezocht door westerlingen. Wees waakzaam op plaatsen waar veel mensen samenkomen, zoals:

 • Restaurants
 • Hotels
 • Stations
 • Markten
 • Plaatsen van aanbidding
 • Festivals
 • Sportlocaties
 • Grote winkelcentra

Wees ook alert in aanloop naar en op de dagen van nationale feestdagen. Zoals de Dag van de Republiek (26 januari), Onafhankelijkheidsdag (15 augustus), Diwali (datum wisselt) en Eid (datum wisselt). De overheid heeft extra veiligheidsmaatregelen genomen. Vooral bij grote hotels, op luchthavens en op treinstations en metrostations.

Berovingen en overvallen

Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken zoals toeristische gebieden. In de deelstaten Goa en Uttarakhand (in de (yoga)stad Rishikesh) is veel criminaliteit. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een daarvoor geschikt dun tasje of riem onder uw kleding).
 • Draag geen waardevolle spullen zoals opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
  Kent u het gebied waar u bent niet? Ga dan niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Blijf ook overdag op uw hoede. Ook overdag vinden overvallen en berovingen plaats.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Geweld tegen vrouwen

Vrouwen die door India reizen, moeten extra voorzichtig zijn, ook als ze in een groep reizen. Ongewilde aandacht en seksueel en verbaal geweld tegen vrouwen treft ook buitenlandse vrouwen. Reist u als vrouw door India? Ga dan bedekt gekleed en vermijd afgelegen plaatsen. Loop na zonsondergang niet alleen over straat en reis niet met het openbaar vervoer of een taxi.

Drogeren

Buitenlanders kunnen in bars en taxi’s gedrogeerd worden en daarna worden beroofd. Blijf alert en onthoud het volgende:

 • Neem geen drank of eten aan van een vreemde. Als u toch een drankje van die persoon wilt, loop dan samen naar de bar.
 • Laat uw drankje of eten nooit zomaar ergens staan.
 • Houd zo nodig uw hand over uw glas.
 • Drinkt u iets dat vreemd smaakt of er vreemd uitziet? Stop direct met drinken en gooi het drankje weg.

E-sigaretten

Er is een algemeen verbod op in- en uitvoer, verkoop en bezit van elektronische sigaretten. De officiële wet kunt u nalezen op de pagina van de Gazette van India (informatie in het Engels).

Illegale dierenhandel

Het is verboden om zonder vergunning beschermde wilde dieren te kopen, verkopen, doden, vangen of verhandelen. U riskeert een strafrechtelijke vervolging met gevangenisstraf en hoge boetes.

Oplichting

 • Oplichting via internet en e-mail komt veel voor in en vanuit India. Ga niet in op voorstellen of financiële transacties vanuit India. Ook komt fraude via dating sites voor.
 • Pas op voor oplichters die het op buitenlanders gemunt hebben. Wees alert als een hulpvaardig iemand u vriendelijk benadert en aanbiedt u rond te leiden.

Demonstraties

Vermijd demonstraties en samenscholingen. Tijdens oplopende spanningen kunnen de autoriteiten in delen van steden wegen afsluiten. Houd rekening met langere reistijden. Internet- en telefoonverkeer kan tijdens deze spanningen ook worden afgesloten. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op en houd het lokale nieuws goed in de gaten.

Natuurgeweld

Regenseizoen (Moesson)

Vooral tussen juni en oktober valt er veel regen (moesson). De moessonperiode begint in het oosten en zuidoosten ieder jaar rond 1 juni en trekt dan in noordelijke/noordwestelijke richting. De hoofdstad New Delhi wordt aan het einde van de maand bereikt. Het noordwesten kent een korte moessonperiode die pas eind juli/begin augustus begint. De moessonperiode duurt tot en met september of lokaal oktober. Door de hevige regenval kunnen aardverschuivingen en modderstromen ontstaan waardoor wegen en straten beschadigd en onbegaanbaar raken.

Door hevige regenval komen in de deelstaat Jharkhand overstromingen voor door het overlopen van de rivier de Ganges. Ook kunnen sommige oostelijke gebieden van deze deelstaat getroffen worden door cyclonen in de Golf van Bengalen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Informeer u over de situatie en volg het lokale nieuws.

Aardbevingen

India ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op aardbevingen en aardverschuivingen. Volg de berichten in de lokale media en informeer vooraf naar de situatie in het gebied waar u naartoe wilt reizen. Bijvoorbeeld door het raadplegen van de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels). Volg altijd de adviezen van de lokale autoriteiten op.

Orkanen

Vooral aan en bij de oostkust van India kunnen tussen september en december tropische stormen (cyclonen, tyfoons of orkanen) voorkomen. Zware regenval en stormvloeden kunnen overstromingen en schade aanrichten. Wilt u tijdens deze periode reizen? Informeer u over de situatie en volg het lokale nieuws.

Voor actuele informatie over de weersomstandigheden in India, zie de volgende websites (informatie in het Engels):

Gezondheid

Gezondheidszorg

In de grotere steden in India zijn de medische zorgvoorzieningen op niveau.

Informatie over reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Eten en drinken

Drink geen water uit de kraan en let goed op waar u eet. Drink alleen water uit een fles die niet eerder open is geweest. Gebruik geen ijsblokjes in dranken.

Luchtvervuiling grote steden India

In de meeste grote steden is de lucht ernstig vervuild. Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening aan de luchtwegen? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar India reist. Kijk voor meer informatie over de luchtvervuiling in verschillende grote steden op de website van de National Air Quality Index (informatie in het Engels).

Verkeer

Wegverkeer

Wees uiterst voorzichtig in het verkeer. In India kunt u soms in ‘onmogelijke’ verkeerssituaties terechtkomen. Ook is het gedrag van andere weggebruikers onvoorspelbaar. Vooral motor- en scooterrijders schieten met gevaar voor eigen leven andere weggebruikers aan alle kanten voorbij. Het aantal verkeersslachtoffers is in India een stuk hoger dan in Europa.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in India op de website van de ANWB.

Openbaar vervoer en taxi’s

Reist u met het openbaar vervoer in India? Let dan goed op uw paspoort en bankpassen. Laat bagage niet onbeheerd achter. Bewaar een aparte kopie van uw paspoort, visum en vliegticket. Doe onmiddellijk aangifte bij de politie bij diefstal of verlies van uw paspoort.

Reis vooral na zonsondergang niet alleen met het openbaar vervoer, in taxi’s of (auto)riksja’s van de straat. Zorg u dat bekend bent met de ritprijs voordat u vertrekt. Onenigheid over de ritprijs kan voor passagiers uiterst vervelend worden. Wilt u na zonsondergang toch alleen reizen? Neem dan een taxi bij een taxistandplaats van uw hotel of maak gebruik van zogeheten prepaid taxi’s, zoals Uber of Ola. Dit zijn de taxi’s die u kunt bestellen met een creditcard gekoppeld aan een smartphone-app.

Wordt u op de luchthaven opgehaald door de hoteltaxi, zorg ervoor dat de chauffeur zich aan u heeft geïdentificeerd voordat u vertrekt.

Gerelateerde vakanties