11 daagse fly drive Namasté in Noord India

Rondreizen - Ranthambore, India

Over deze vakantie

Ga op avontuur en maak in tien dagen kennis met de wonderen van de gouden driehoek, een indrukwekkende route die je mee neemt langs uiteenlopende landschappen en culturele bezienswaardigheden. Start het avontuur in het drukke Delhi, waar de Riksja's je om de oren vliegen. Dwaal vervolgens door de roze stad Jaipur en spot de befaamde Bengaalse tijger in Ranthambore National Park. En natuurlijk word je betoverd in Agra door India's bekendste boegbeeld de Taj Mahal.

Deze vakantie boeken

tui
-
incl.
€ 241.45 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Type vakantie: Rondreis Verre reis
Stad: Ranthambore
Regio: Delhi
Land: India

Over de regio

Ranthambore

Ranthambore National Park is een van de bekendste nationale parken van India en ligt in de staat Rajasthan. Het park staat vooral bekend om zijn grote populatie tijgers en is een populaire bestemming voor natuurliefhebbers en fotografen van over de hele wereld. Naast tijgers kun je in Ranthambore ook andere wilde dieren zoals luipaarden, jakhalzen, herten en verschillende vogelsoorten tegenkomen. Het park heeft een gevarieerd landschap met heuvels, meren, bossen en graslanden, wat het een ideale habitat maakt voor diverse diersoorten. Bezoekers kunnen genieten van spannende safari's waarbij ze de kans krijgen om wilde dieren in hun natuurlijke omgeving te zien. Naast het wildlife biedt Ranthambore ook culturele bezienswaardigheden, zoals het Ranthambore Fort, dat dateert uit de 10e eeuw en een spectaculair uitzicht biedt over het park. Bezoekers kunnen ook de lokale dorpen verkennen en meer leren over de traditionele Rajasthani cultuur. Kortom, Ranthambore is een unieke bestemming die natuur, wildlife en cultuur combineert en een onvergetelijke ervaring biedt voor reizigers die op zoek zijn naar avontuur en schoonheid.

Delhi

Delhi

Delhi is de hoofdstad van India en de zetel van de Indiase overheid. Delhi is een van de oudste steden ter wereld en werd voor het eerst vermeld in de Mahabharata, een van de twee grote Indiase epic poems. De stad is gelegen in Noord-India en is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn rijke cultuur, geschiedenis, architectuur en religie. Delhi heeft ook een levendige nachtleven en is een shopper's paradise.

India

India

India is een multiculturele en indrukwekkende bestemming. Je kunt er onder andere de Taj Mahal bezoeken, een keer rondreizen met de trein, langs de rivier de Ganges varen en kennis maken met de heerlijke Indiase keuken.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar India

Reist u naar India? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies India

Download de kaart (PDF, 1980 kB)

Actueel

Verkiezingen

Tussen 19 april 2024 en 1 juni 2024 zijn er in India verkiezingen. In deze periode vinden in heel India politieke bijeenkomsten plaats. Dit kan leiden tot gewelddadige demonstraties en stakingen (‘bandh’ of ‘hartal’). Lokale autoriteiten kunnen uitgaansverboden en andere beperkingen opleggen. Ook bestaat het risico op verstoringen in het openbaar vervoer en van netwerken voor internet en mobiele telefonie.

Vermijd protesten en wees alert bij grote bijeenkomsten rond religieuze plaatsen, sportstadions en winkelcentra. Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Regionale risico’s

Rood: niet reizen

Wat uw situatie ook is: reis niet naar gebieden met kleurcode rood. Het is er te gevaarlijk. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Kleurcode rood geldt voor:

 • het deel van Kasjmir dat door Pakistan wordt bestuurd
  In dit gebied tussen India en Pakistan beschieten militairen van het Indiase en Pakistaanse leger elkaar regelmatig.
 • de regio Aksai Chin die door China wordt bestuurd
  In dit gebied tussen India en China beschieten militairen van het Indiase en Chinese leger elkaar regelmatig.
 • de regio Jammu en Kasjmir, inclusief de steden Jammu en Srinagar
  In deze regio is er dreiging gericht op de Indiase regering. Er is zware beveiliging. Veiligheidstroepen in de Kasjmirvallei voeren hier gewelddadige operaties uit. Hierbij vallen regelmatig doden en zwaargewonden. Autoriteiten stellen regelmatig een avondklok en andere beperkingen in, of heffen deze juist op.
 • de regio Ladakh, inclusief de Siachen-gletsjer (behalve de stad Leh en het gebied ten zuiden daarvan)
  Schakel een lokale gids in als u buiten de stad Leh reist. Reis niet over of verder dan de Khardung La-weg in het noorden van de stad Leh.
 • de deelstaat Manipur
  In deze deelstaat is veel onrust. Dit heeft te maken met de gevechten tussen bevolkingsgroepen die in 2023 plaatsvonden, waarbij honderden doden en gewonden vielen.
 • het grensgebied tussen India en Pakistan (behalve de grensovergang Attari/Wagah)
  Op de grens tussen India en Pakistan ontbreekt soms markering, zoals bij de Tharwoestijn en andere delen van de deelstaten Rajasthan en Gujarat. Dichtbij deze grens komen is levensgevaarlijk. Er zijn militanten en terroristen actief. Blijf minimaal 20 kilometer van de grens vandaan. Steekt u de grens per ongeluk over? Dan wordt u gearresteerd en gevangengezet. De kans is groot dat u jaren moet wachten voordat een rechtbank uw zaak behandelt.
  De grensovergang Attari/Wagah kunt u vanuit Amritsar veilig via de weg bereiken.

Oranje: alleen noodzakelijk reizen

Reis alleen naar gebieden met kleurcode oranje als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor de uitvaart van een familielid. Of als u er dringend heen moet voor uw werk. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Kleurcode oranje geldt voor:

 • het grensgebied tussen India en Myanmar
  In dit grensgebied zijn regelmatig gevechten tussen het leger, rebellengroepen en smokkelbendes. Reis hier alleen naartoe als u een vergunning heeft van het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken.
 • het grensgebied tussen India en Bangladesh
  In dit grensgebied in de deelstaten Tripura, Assam en Meghalaya zijn regelmatig gevechten tussen het leger, rebellengroepen en smokkelbendes. Reis hier alleen naartoe als u een vergunning heeft van het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken. 
 • het grensgebied tussen India en China
  Reis alleen naar dit grensgebied in de deelstaten Himachal Pradesh, Uttarakhand, Arunachal Pradesh en Sikkim als een vergunning heeft van het Indiase ministerie van Binnenlandse Zaken.
 • de deelstaten Mizoram en Nagaland
  In deze deelstaten in het noordoosten van India zijn veel vluchtelingen uit Myanmar. De kans op spanningen en conflicten is groot. 
 • de deelstaat Chhattisgarh
  In deze deelstaat in het centrum van India strijden rebellengroepen tegen het leger en de politie. Vooral ten zuiden van de stad Kanker en in de grensgebieden in de deelstaten Jharkhand en Odisha. In Chhattisgarh zijn regelmatig aanslagen op openbare plekken. Zoals markten, gemeentehuizen, politiebureaus, westerse bedrijven en hotels, toeristische plekken en religieuze of politieke bijeenkomsten. De aanslagen zijn vooral gericht op buitenlanders.
 • gebieden buiten de steden in een aantal deelstaten
  Rebellengroepen zijn actief buiten steden in de volgende deelstaten:
  • het noorden en noordoosten van Bihar
  • het oosten van Jharkhand
  • het uiterste westen en zuidwesten van Odisha
  • het uiterste westen van West-Bengalen
  • het uiterste noorden van Andhra Pradesh
  • het uiterste oosten van Maharashtra

De rebellen uit de jungles en het platteland plegen aanslagen op politie, veiligheidstroepen en ambtenaren. Burgers en buitenlanders zijn geen doelwit, maar kunnen wel slachtoffer zijn. Hier bestaat ook het risico op ontvoering en afpersing. De gebieden waar de rebellengroepen actief zijn veranderen soms.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van India is geel. Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.

Terrorisme

In India is geen acute dreiging van terrorisme. Maar net zoals in veel andere landen, kan ook hier een terroristische aanslag plaatsvinden.

Wees alert op drukke plaatsen, vooral in aanloop naar en op nationale feestdagen. Zoals de Dag van de Republiek (26 januari), Onafhankelijkheidsdag (15 augustus), Diwali (meestal in oktober of november) en Eid (datum wisselt). Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Zakkenrollers en diefstal

Houd in India rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke toeristische plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken. Gebruik na zonsondergang geen openbaar vervoer, taxi’s of riksja’s. En ga niet na zonsondergang de straat op in een gebied dat u niet kent.

Drogeren

In Indiase bars en taxi’s bestaat het risico dat u wordt gedrogeerd en daarna beroofd. Neem geen drank of eten aan van een vreemde en wees alert.

Geweld tegen vrouwen

Reist u als vrouw door India? Wees extra voorzichtig, ook als u in een groep reist. Seksueel en verbaal geweld tegen vrouwen komt in India vaak voor. Bedek uw schouders, armen en benen. Vermijd afgelegen plaatsen op elk moment van de dag. En loop na zonsondergang niet alleen over straat. Reis niet alleen met het openbaar vervoer of een taxi.

Oplichting

Oplichting via internet, e-mail en datingsites komt veel voor in en vanuit India. Ga niet in op voorstellen of betalingen in en vanuit India.

De kans op oplichting bij taxi’s is groot. Gebruik alleen prepaid taxi’s, zoals Uber of Ola. Deze taxi’s kunt u bestellen via een app op uw smartphone die gekoppeld is aan uw creditcard.

Voorkom dat u slachtoffer wordt van criminaliteit

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?