Thai Garden Resort 4 sterren

Hotel in Pattaya, Thailand

beoordeling
7.7 - Goed

Over deze vakantie

Het sfeervolle 4-sterrenhotel Thai Garden Resort is gelegen in de buurt van het strand in het prachtige Pattaya. Dankzij de mooie omgeving en de luxe faciliteiten krijg je dat echte vakantiegevoel. Ga lekker ontspannen op een ligbedje, neem een verfrissende duik in het lagune zwembad en verwen jezelf in de spa. Daarnaast geniet je van de meest lekkere gerechten in het restaurant terwijl je over de mooie tropische tuin kijkt. En dan overnacht je ook nog eens in een comfortabele kamer. Voel je helemaal thuis in het prettige Thai Garden Resort!

Deze vakantie boeken

prijsvrij
Logies
incl.
€ 89.5 /dag
tui
incl.
€ 99.22 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Pattaya
Land: Thailand

Over de regio

Pattaya

Pattaya is een belangrijke toeristische bestemming in Thailand. Het stadje ligt aan de oostkust van het schiereiland en biedt een scala aan hotels, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Pattaya is vooral bekend om zijn bruisende nachtleven, maar er is ook genoeg te doen overdag. Bezoekers kunnen onder meer een rondvaart maken door de haven, een bezoek brengen aan het Wat Phra-kowhich temple complex, of een dagje naar het nabijgelegen strand van Jomtien. bron: wikipedia e.a.

Golf van Thailand

De Golf van Thailand is een kuststrook in het zuiden van Thailand. De kuststrook is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele stranden, het warme klimaat en de uitgestrekte tropische jungle. bron: wikipedia e.a.

Thailand

Thailand

Thailand is een Aziatisch land dat bekendstaat om zijn mooie stranden, aangename temperaturen en uitnodigende sfeer. Het land biedt veel verschillende soorten vakanties, van een ontspannen strandvakantie tot een actieve reis door het binnenland. In Thailand vind je een grote verscheidenheid aan cultuur, natuur en avontuur. Er zijn talloze bezienswaardigheden zoals tempels, tropische jungle, nationale parken en een unieke onderwaterwereld. Ook de Thaise keuken is wereldberoemd en er zijn vele restaurants waar je deze kunt proeven. Thailand is dus een perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie. bron: wikipedia e.a.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Fietsverhuur, Restaurant Roomservice Tuin Zwembad Fair travel Kinderen toegestaan Zwembad

Reisadvies naar Thailand

De kleurcode van het reisadvies voor Thailand is voor het grootste deel geel met een deel oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent. Lees belangrijke informatie over geld opnemen in Thailand in de rubriek Praktische informatie.

Kaart bij reisadvies Thailand

Download de kaart (PDF, 1,0 MB)

Veiligheid

Let op: in ‘rode’ gebieden kan de ambassade u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

De drie zuidelijke grensprovincies (Yala, Narathiwat, Pattani)

In de drie zuidelijke provincies Yala, Narathiwat en Pattani komen regelmatig aanslagen voor van separatistische groepen. Meestal gaat het om bomaanslagen, brandstichtingen en aanslagen gericht op bestuurders. Ook burgers kunnen hiervan het slachtoffer worden. In (delen van) de zuidelijke provincies is de noodtoestand van kracht. Reist u toch in de zuidelijke provincies? Ga alleen met een officiële (lokale) gids op pad als dat mogelijk is, en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u waarschijnlijk niet of minder goed helpen als u in de problemen komt. 

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Grensgebied en grensovergangen tussen Thailand en Myanmar, tot de stad Mae Sai

Sinds de staatsgreep in Myanmar op 1 februari 2021 zijn Myanmarese activisten gevlucht naar het grensgebied van Thailand en Myanmar. Voor het Myanmarese leger geeft dit aanleiding om daar hevige militaire acties uit te voeren. Dit leidt tot een toename in het aantal Myanmarese vluchtelingen in kampen in het gebied.

In het grensgebied is het niet veilig. Er is sprake van veiligheidsincidenten tussen de Thaise politie en het leger aan de ene kant, en criminele bendes aan de andere kant. Ook zijn er drugssmokkelaars actief. Buiten de steden zijn er politie- en militaire controleposten. Een extra risico is dat het op vele plekken niet helemaal duidelijk is waar de grens loopt.

De officiële grensovergangen bij de stad Mae Sai en de stad Mae Sot zijn open voor lokale handel. Reis alleen als het strikt noodzakelijk is naar/via deze grensovergangen, dus niet voor toeristische doeleinden. Het overschrijden van de grens buiten de toegestane grensovergangen is illegaal en gevaarlijk. Zie hieronder voor het grensgebied met Myanmar ten oosten van de grensovergang bij de stad Mae Sai.

Voor het grensgebied tussen Thailand en Myanmar, aan de Myanmarese kant van de grens, geldt een ander reisadvies. Bekijk het reisadvies voor Myanmar als u van plan bent het gebied te bezoeken.

Provincie Songkhla

In de provincie Songkhla (vooral in de 4 zuidelijker gelegen districten Chana, Nathawi, Thepha and Sabayoi) kunnen gewelddadige incidenten plaatsvinden. Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen. Volg bijvoorbeeld het lokale nieuws en vraag uw hotel om informatie.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar het gele gebied. Er zijn veiligheidsrisico’s die afwijken van die in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let extra op.

Grensgebied tussen Thailand en Cambodja

In het grensgebied met Cambodja, vooral in de omgeving van Ta Krabey, liggen nog niet-ontplofte mijnen. Wandel niet buiten de paden en ga, als het kan, met een officiële (lokale) gids op pad. Zij kennen de lokale situatie het best. De Thais-Cambodjaanse grens mag alleen bij officiële grensposten worden overgestoken; het ergens anders oversteken van de grens is illegaal.

De grensovergang ter hoogte van de tempel Preah Vihear is alleen door de lokale bevolking te gebruiken. Het gebied rondom de tempel werd betwist tussen Thailand en Cambodja, en soms is er nog sprake van spanning.

Grensgebied en grensovergangen tussen Thailand en Myanmar, ten oosten van de stad Mae Sai

In de stad Mai Sai en in de Gouden Driehoek zijn er veiligheidsrisico’s, zoals criminaliteit en de gevolgen van drugshandel. U moet zich goed voorbereiden als u naar dit gebied reist. Laat u adviseren, bijvoorbeeld door een betrouwbare (lokale) gids.

Demonstraties

In Thailand kunnen demonstraties worden gehouden. Vooral in de hoofdstad Bangkok en andere grotere steden. Blijf alert en vermijd grote bijeenkomsten. Volg het lokale nieuws. Vraag bij uw hotel om informatie. Volg de aanwijzingen van de lokale overheid op.

Criminaliteit

Berovingen en overvallen

Criminaliteit komt voor in Thailand. Houd rekening met zakkenrollers, diefstal, berovingen op straat, geweldsincidenten zoals verkrachtingen, drogeren of creditkaartfraude vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.  

De criminaliteit richt zich soms op buitenlanders. Buitenlanders kunnen het slachtoffer worden van oplichterij met sieraden, namaakproducten of producten van beschermde diersoorten. Ook komt ‘bag-snatching’ door bromfietsrijders voor, vooral in de hoofdstad Bangkok.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend in een daarvoor geschikt dun tasje, riem of ander systeem onder uw kleding.
 • Kent u het gebied niet waar u bent? Ga dan niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Blijf ook overdag op uw hoede. Ook overdag vinden overvallen en berovingen plaats.
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis in uw hotelkamer. Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.

Drogeren

Buitenlanders kunnen in bars en taxi’s gedrogeerd worden en daarna worden beroofd. Blijf alert en onthoud het volgende:

 • Neem geen drank of eten aan van een vreemde. Als u toch een drankje van die persoon wil, loop dan samen naar de bar.
 • Laat uw drankje of eten nooit zomaar ergens staan. Verlies uw drankje niet uit het oog.
 • Houd altijd uw hand over uw glas.
 • Drinkt u iets dat vreemd smaakt of er vreemd uitziet? Stop dan direct met drinken en gooi het drankje weg.

Bedrog bij verhuur

Op toeristische plekken, zoals bijvoorbeeld de eilanden Phuket, Koh Samui, Koh Tao en in de stad Pattaya, moet u oppassen voor bedrog bij de verhuur van bijvoorbeeld jetski’s en scooters. Vaak vraagt de verhuurder van deze jetski’s en scooters uw paspoort of rijbewijs als waarborg. Als u de jetski of scooter weer inlevert, kan de verhuurder beweren dat er schade is gemaakt. U krijgt uw paspoort of rijbewijs dan pas terug nadat u een hoog bedrag heeft betaald.

Het advies is:

 • Geef uw paspoort niet af. Geef de verhuurder een kopie van uw rijbewijs of paspoort. De Thaise autoriteiten hebben bepaald dat inname van een rijbewijs of paspoort bij het verhuren van objecten niet mag.
 • Neem foto’s van het object (rondom) voordat u het gebruikt. Dan verkleint u de kans dat de verhuurder u aansprakelijk stelt voor schade die al bestond.
 • Huur alleen een motorfiets of scooter als u een geldig internationaal of Thais motorrijbewijs heeft. Lees meer informatie in de rubriek Reizen en vervoer, onder ‘Huren van een motorvoertuig’.

Gehuurde bromfietsen kunnen worden gestolen. De bromfietsen worden niet altijd door de verhuurder verzekerd. Het komt voor dat de verhuurder de bromfiets laat stelen door een collega of door een kennis nadat deze verhuurd is. Daarna dwingt de verhuurder de huurder om de nieuwprijs van de bromfiets te betalen. Soms wordt een huurder daarbij lichamelijk bedreigd. Verlies de brommer tijdens de huur niet uit het oog en gebruik altijd een slot.

Wetten en gebruiken

Drugs

Raak niet betrokken bij drugs!

 • Het bezit, gebruik en verhandelen van drugs wordt in Thailand streng bestraft. Dit geldt voor softdrugs, harddrugs en alle andere verdovende middelen. U riskeert een gevangenisstraf (50 jaar, levenslange opsluiting en zelfs de doodstraf).
 • Sinds 9 juni 2022 is cannabis met een THC-percentage tot 0,2% legaal. Voor de Thaise wet is aankoop, bezit en/of gebruik van cannabis met een percentage hoger dan 0,2% nog altijd strafbaar. Op vele toeristische plekken wordt cannabis aan toeristen aangeboden. Ook zijn er steeds meer ‘coffeeshops’ die cannabisproducten verkopen. Het gebruik van cannabis wordt nu nog toegelaten maar het is niet duidelijk of dit zo blijft. U loopt dus een risico als u cannabis gebruikt. Het gebruik van cannabis in openbare gelegenheden en buiten is hoe dan ook niet toegestaan. De invoer van cannabis of afgeleide producten is verboden.
 • U kunt zonder dat u dat weet drugs van vreemden vervoeren. Dan bent u aansprakelijk en strafbaar. Houd daarom uw bagage goed in de gaten en pak uw bagage altijd zelf in. Neem geen pakket mee van onbekenden.

Roken

 • Roken is strafbaar op veel stranden in Thailand. De straf voor roken op het strand kan leiden tot 1 jaar gevangenisstraf. Of het betalen van een boete van maximaal 100.000 Baht (ongeveer EUR 3.000,--).
 • Het is illegaal om meer dan 200 sigaretten per persoon in te voeren in Thailand. Dit wordt bij aankomst door de douane op de luchthaven gecontroleerd. Bij overtreding van de limiet krijgt u een boete en worden de sigaretten in beslag genomen.
 • Elektronische sigaretten, verdampers en navulverpakkingen zijn verboden in Thailand. Bij het invoeren van de elektronische sigaretten, verdampers en navulverpakkingen krijgt u een hoge boete en riskeert u een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.

Zware omstandigheden in gevangenissen

Kleine overtredingen zoals winkeldiefstal kunnen in Thailand leiden tot een verblijf van enkele weken in de gevangenis. De omstandigheden in de Thaise gevangenissen zijn zowel lichamelijk als geestelijk erg zwaar.

Kindermisbruik

Seksueel misbruik van minderjarigen wordt, net als in Nederland, in Thailand streng bestraft met lange gevangenisstraffen. De seksuele omgang met minderjarigen (jonger dan 18 jaar) is zelfs met hun toestemming strafbaar. Houd er rekening mee dat identiteitskaarten soms vervalst zijn en er dus geen zekerheid is over de leeftijd van personen. De omstandigheden in de gevangenissen zijn slecht en lichamelijk en geestelijk erg zwaar. Het kan lang duren voordat zaken voor de rechter komen.

LHBTIQ+

Thailand is over het algemeen een tolerant en progressief land voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen (LHBTIQ+). Relaties of seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht zijn niet bij wet strafbaar gesteld.

Thaise koninklijke familie

Doe geen kritische uitspraken over het Thaise Koningshuis. Een uitspraak over het Koningshuis wordt in Thailand snel kritisch en beledigend gevonden. Er geldt in Thailand een verbod op het beledigen van het Thaise Koningshuis. Daar staan zware straffen op. Dit verbod wordt strikt gehandhaafd.

Kleding

Houd rekening met de manier waarop u zich kleedt en gedraagt. Respecteer de lokale tradities, gebruiken en gevoelens. Draag gepaste kleding als u een boeddhistische tempel of koninklijk paleis gaat bezoeken (geen korte broeken, geen blote armen en soms ook geen sandalen).   

Medicijnen

Koopt u (slaap)medicijnen zonder doktersrecept? Bijvoorbeeld bij de lokale apotheek? Dan kunt u gearresteerd en veroordeeld worden tot een geldboete of vervangende gevangenisstraf.

Corona en gezondheid

Corona-inreisvoorwaarden

Er gelden geen corona-inreisvoorwaarden meer in Thailand. Als u Thailand inreist, hoeft u geen corona-vaccinatiebewijs of negatief PCR-testbewijs te laten zien.

Algemene coronamaatregelen

Lees actuele Informatie over de lokale coronamaatregelen per provincie op de website van de Thailand Tourism Organisation (informatie in het Engels).

Testlocaties in Thailand

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Thailand de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Gezondheidssituatie

Gezondheidszorg

Er is voldoende en kwalitatief goede gezondheidszorg in Thailand. Houd er rekening mee dat kosten voor ziekenhuisopname, medische controles en andere medische kosten hoog zijn en soms vooruitbetaald moeten worden.

Sluit daarom een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten bijvoorbeeld is een extra verzekering nodig. Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Neem voldoende mee, ook voor wat extra dagen. Neem een Europees Medisch Paspoort mee, waar alle medische gegevens van u vermeld staan. Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Thailand.

Bent u in Thailand en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

 1. Neem contact op met uw huisarts in Nederland.
 2. Vraag om een medische verklaring die duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
 3. Haal met deze verklaring uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis in Thailand.
 4. Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders dan het medicijn dat beschikbaar is in Thailand? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts en vraag of het beschikbare medicijn in Thailand geschikt is voor u.

De ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken bieden geen medicijnen aan. U moet dit zelf regelen en zelf uitzoeken of u uw medicijnen met een koeriersdienst kunt laten verzenden.

Let op!: Koopt u (slaap)medicijnen zonder doktersrecept bij bijvoorbeeld een lokale apotheek? Dan kunt u gearresteerd en veroordeeld worden tot een geldboete of vervangende gevangenisstraf.

Luchtvervuiling

 • Ernstige luchtvervuiling komt voor in de grote Thaise steden zoals de hoofdstad Bangkok en de stad Chiang Mai.
 • Ook in de landelijke gebieden, het noorden en noordoosten van Thailand kan de luchtkwaliteit in het droge seizoen (van november tot april) verslechteren.
 • De rooknevel door bosbranden en andere huisvuilverbrandingen kan schadelijk zijn voor uw gezondheid en daarmee gevolgen hebben voor het verloop van uw reisplannen. Houd hier rekening mee door dan zoveel mogelijk binnen te blijven.
 • Reist u met jonge kinderen of u heeft een aandoening aan de luchtwegen? Neem dan voor uw reis eerst contact op met uw huisarts.
 • Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website World Air Quality Index (informatie in het Engels).

Informatie over epidemieën, vaccinaties en infectieziekten

Bekijk voor vertrek naar Thailand de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Hier vindt u informatie over:

 • Actuele epidemieën
 • Aanbevolen reisvaccinaties
 • Maatregelen om malaria en andere ziekten te voorkomen.

Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Gerelateerde vakanties