Sunshine Garden Resort 3 sterren

Hotel in Pattaya, Thailand

beoordeling
7.5 - Goed

Over deze vakantie

In dit fijne resort kom je helemaal tot rust terwijl je geniet van de vele kleuren en geuren van de bloeiende tropische tuin. Je wordt meteen met open armen ontvangen door het vriendelijke personeel. Overdag lig je lekker te zonnen aan het zwembad, met een goed boek en een koud drankje. Aan het einde van de dag ben je helemaal opgeladen om 's avonds langs de vele restaurants, bars en shops te gaan in het altijd gezellige Pattaya. Hier wil je tot rust komen!

Deze vakantie boeken

prijsvrij
Logies
incl.
€ 163.63 /dag
prijsvrij
Halfpension
incl.
€ 210.5 /dag
tui
LO
incl.
€ 99.67 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Pattaya
Land: Thailand

Over de regio

Pattaya

Pattaya is een belangrijke toeristische bestemming in Thailand. Het stadje ligt aan de oostkust van het schiereiland en biedt een scala aan hotels, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Pattaya is vooral bekend om zijn bruisende nachtleven, maar er is ook genoeg te doen overdag. Bezoekers kunnen onder meer een rondvaart maken door de haven, een bezoek brengen aan het Wat Phra-kowhich temple complex, of een dagje naar het nabijgelegen strand van Jomtien.

Golf van Thailand

De Golf van Thailand is een kuststrook in het zuiden van Thailand. De kuststrook is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele stranden, het warme klimaat en de uitgestrekte tropische jungle.

Thailand

Thailand

Thailand is een Aziatisch land dat bekendstaat om zijn mooie stranden, aangename temperaturen en uitnodigende sfeer. Het land biedt veel verschillende soorten vakanties, van een ontspannen strandvakantie tot een actieve reis door het binnenland. In Thailand vind je een grote verscheidenheid aan cultuur, natuur en avontuur. Er zijn talloze bezienswaardigheden zoals tempels, tropische jungle, nationale parken en een unieke onderwaterwereld. Ook de Thaise keuken is wereldberoemd en er zijn vele restaurants waar je deze kunt proeven. Thailand is dus een perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Bar, Restaurant Roomservice Tuin, Zwembad Kinderen toegestaan Zwembad

Reisadvies naar Thailand

De kleurcode van het reisadvies voor Thailand is geel en een deel oranje. Rebellengroepen plegen regelmatig (bom)aanslagen in de provincies Yala, Narathiwat en Pattani en de districten Chana, Nathawi, Thepha en Sabayoi in de provincie Songkhla. Ga in deze gebieden niet de straat op tussen 18.00 uur en 6.00 uur. Lees meer over de veiligheidssituatie onder Veiligheid.

Kaart bij reisadvies Thailand

Download de kaart (PDF, 1164 kB)

Veiligheid

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar:

De provincies Yala, Narathiwat en Pattani en de districten Chana, Nathawi, Thepha en Sabayoi in de provincie Songkhla

In deze provincies en districten zijn gewapende rebellengroepen actief. Vooral het Thaise leger en de politie kunnen het doelwit zijn van (bom)aanslagen. Aanslagen vinden meestal in het donker plaats bij checkpoints van het leger en de politie. En bij overheidsgebouwen, zoals politiekantoren en legerbases. U kunt hiervan het slachtoffer worden.

In (delen van) de zuidelijke provincies is de noodtoestand van kracht.

Maakt u een noodzakelijke reis naar deze gebieden?

 • Wees extra waakzaam.
 • Vermijd checkpoints van het Thaise leger en de politie en overheidsgebouwen, zoals politiebureaus en legerbases. Ook is het verstandig om drukke plekken te vermijden.
 • Blijf altijd alert als u afgelegen gebieden bezoekt, ook daar is een verhoogd risico op aanslagen.
 • Bereid uw reis en verblijf goed voor, met eventueel de hulp van een zakencontact of ander vertrouwd persoon die het gebied goed kent. Reis met een officiële (lokale) gids.
 • Ga in deze gebieden niet tussen 18.00 uur en 6.00 uur de straat op. Aanslagen vinden plaats in het donker.
 • Informeer u vooraf over de laatste ontwikkelingen in deze gebieden. Bijvoorbeeld door het lokale nieuws te volgen of informatie te vragen bij uw hotel.
 • Volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

Het grensgebied en grensovergangen tussen Thailand en Myanmar

Het grensgebied tussen Thailand en Myanmar, behalve de grenssteden Mae Sai, Mae Sot en Ranong, is niet veilig.

 • Er zijn veiligheidsincidenten tussen de Thaise politie en het leger aan de ene kant, en criminele bendes aan de andere kant.
 • Het grensgebied wordt gebruikt door drugssmokkelaars. Door intensieve patrouille van de Thaise autoriteiten komen gewelddadige confrontaties voor.
 • Buiten de grenssteden zijn er controleposten van de politie en het leger. Op veel plekken is het niet duidelijk waar de grens loopt. Houd hier rekening mee.
 • Het oversteken van de grens buiten de officiële grensovergangen is illegaal en gevaarlijk.

Sinds de staatsgreep in Myanmar op 1 februari 2021 zijn Myanmarese activisten gevlucht naar het grensgebied van Thailand en Myanmar. Het Myanmarese leger voert daar hevige militaire acties uit. Daardoor stijgt het aantal Myanmarese vluchtelingen in kampen in het grensgebied.

Aan de Myanmarese kant van de grens tussen Thailand en Myanmar geldt een ander reisadvies. Lees het reisadvies voor Myanmar als u van plan bent dat gebied te bezoeken.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar de rest van Thailand. De veiligheidsrisico’s zijn anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

De provincie Songkhla

In de districten Mueang Songkhla, Hat Yai, Sathing Phra, Ranot, Krasae Sin, Rattaphum, Sadao, Na Mom, Khuan Niang, Bang Klam, Singhanakhon, Khlong Hoi Khong in de provincie Songkhla is de veiligheidssituatie stabiel. U kunt hierheen reizen, maar blijf alert.

Het grensgebied tussen Thailand en Cambodja

In het grensgebied tussen Thailand en Cambodja, vooral in de omgeving van de tempel Prasat Ta Krabey, liggen mijnen en niet-ontplofte munitie.

 • Blijf op de hoofdwegen.
 • Raak verdachte metalen voorwerpen of voorwerpen die uit de grond steken niet aan.
 • Reis met een officiële (lokale) gids. Die kent de lokale situatie het best.

De Thais-Cambodjaanse grens mag alleen bij officiële grensposten worden overgestoken. Het is strafbaar om de grens op een andere plek over te steken.

De grensovergang ter hoogte van de tempel Preah Vihear mag alleen door de lokale bevolking gebruikt worden en is niet toegankelijk voor buitenlanders. Hoewel het gebied rondom de tempel volgens het internationaal recht toebehoort aan Cambodja, is het gebied betwist geweest tussen Thailand en Cambodja. In het gebied komt onrust voor.

De steden Mae Sai, Mae Sot en Ranong (op de grens met Myanmar)

De grenssteden Mae Sai, Mae Sot en Ranong zijn redelijk veilig. Dit geldt ook voor de Gouden Driehoek.

In de bergachtige omgeving van Mae Sai zijn er veiligheidsrisico’s, zoals criminaliteit en de gevolgen van drugshandel.

 • Bereid u goed voor als u naar dit gebied reist.
 • Zoek advies bij een betrouwbare (lokale) gids.

De officiële grensovergangen bij de grenssteden Mae Sai, Mae Sot en Ranong zijn open voor lokale handel en persoonsverkeer.

Terrorisme

In veel landen in de wereld bestaat een terroristische dreiging. Ook voor Thailand geldt dat een terroristische aanslag niet kan worden uitgesloten. Zorg dat u geïnformeerd bent over de laatste ontwikkelingen en de lokale veiligheidssituatie. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de (lokale) media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten.

Demonstraties

De politieke situatie in Thailand is op dit moment stabiel, maar demonstraties kunnen voorkomen.

 • Vermijd demonstraties, samenscholingen, politieke bijeenkomsten en locaties waar vaak wordt gedemonstreerd, zoals bij nationale monumenten. De politie kan hard optreden.
 • Volg het plaatselijke nieuws via de (lokale) media. Vraag eventueel bij uw hotel om informatie.
 • Volg de aanwijzingen op van de lokale overheid.

Criminaliteit

Criminaliteit

Houd rekening met zakkenrollers, diefstal, berovingen op straat, geweldsincidenten zoals verkrachtingen, drogeren of creditkaartfraude. Vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Buitenlanders kunnen het slachtoffer worden van oplichterij met sieraden, namaakproducten of producten van beschermde diersoorten. Ook komt ‘bag-snatching’ door bromfietsrijders voor, vooral in de hoofdstad Bangkok. Wees waakzaam op drukke toeristische plaatsen, zoals de steden Pattaya en Chon Buri.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een daarvoor geschikt dun tasje of riem onder uw kleding).
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
 • Kent u het gebied waar u bent niet? Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Blijf ook overdag op uw hoede.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.

Drogeren

Soms worden buitenlanders gedrogeerd in bijvoorbeeld bars of taxi's en daarna beroofd. Blijf alert en onthoud het volgende:

 • Neem geen drank of eten aan van een vreemde. Wilt u toch een drankje van die persoon? Loop samen naar de bar.
 • Verlies uw drankje of eten niet uit het oog.
 • Houd altijd uw hand over uw glas.
 • Drinkt u iets dat vreemd smaakt of er vreemd uitziet? Stop dan direct met drinken en gooi het drankje weg.

Bedrog bij verhuur

Pas op voor bedrog bij het huren van jetski’s en scooters op toeristische plekken, zoals de eilanden Phuket, Koh Samui, Koh Tao en in de stad Pattaya. Vaak vraagt de verhuurder uw paspoort of rijbewijs als waarborg. Als u de jetski of scooter weer inlevert, kan de verhuurder beweren dat er schade is gemaakt. U krijgt uw paspoort of rijbewijs dan pas terug nadat u een hoog bedrag heeft betaald. 

Bereid u goed voor:

 • Geef uw paspoort of rijbewijs nooit af. Geef de verhuurder een kopie van uw paspoort of rijbewijs. De Thaise autoriteiten hebben bepaald dat inname van een paspoort of rijbewijs bij het verhuren van objecten niet mag. Werkt de verhuurder hier niet aan mee? Ga dan naar een andere verhuurder.
 • Neem foto’s van het object (rondom) voordat u het gebruikt. Dan verkleint u de kans dat de verhuurder u aansprakelijk stelt voor schade die al bestond. 
 • Huur alleen een motorfiets of scooter als u een geldig internationaal of Thais motorrijbewijs heeft. Lees meer informatie onder Reizen en vervoer, bij ‘Huren van een motorvoertuig’.

Diefstal van gehuurde scooters

Huurt u een scooter in Thailand? Houd rekening met de mogelijkheid dat de scooter wordt gestolen. De verhuurder heeft de scooter niet altijd goed verzekerd. Ook komt het voor dat de verhuurder de scooter laat stelen door een collega of kennis, en u daarna dwingt om de nieuwprijs terug te betalen. Fysieke bedreigingen komen in dit soort gevallen soms voor.

 • Verlies de scooter tijdens de huurperiode niet uit het oog.
 • Gebruik altijd een slot.

Wetten en gebruiken

Drugs

Raak niet betrokken bij drugs.

 • Het bezit, gebruik en verhandelen van harddrugs, softdrugs en andere verdovende middelen met een THC-percentage hoger dan 0,2% is streng verboden in Thailand en wordt zwaar bestraft.
 • U riskeert een gevangenisstraf: 50 jaar, levenslange opsluiting en zelfs de doodstraf.
 • Het gebruik van cannabis met een THC-percentage tot 0,2% is volgens de Thaise wet toegestaan, maar het is nog niet duidelijk of dit zo blijft.
  • Houd er rekening mee dat u een risico neemt bij het gebruik van cannabis.
  • Het gebruik van cannabis in openbare gelegenheden en buiten is niet toegestaan.
  • Het invoeren en verhandelen van cannabis of afgeleide producten is streng verboden.
 • U kunt zonder dat u dat weet drugs van vreemden vervoeren. Dan bent u aansprakelijk en strafbaar. Houd daarom uw bagage goed in de gaten en pak uw bagage altijd zelf in. Neem geen pakket mee van onbekenden.

Roken

 • Roken is strafbaar op veel stranden in Thailand. Rookt u op het strand? U riskeert maximaal 1 jaar gevangenisstraf. Of een boete van maximaal 100.000 Baht (ongeveer € 3.000).
 • Het is illegaal om meer dan 200 sigaretten per persoon in te voeren in Thailand. Dit wordt bij aankomst door de douane op de luchthaven gecontroleerd. Bij overtreding van de limiet krijgt u een boete en worden de sigaretten in beslag genomen.
 • Elektronische sigaretten, verdampers en navulverpakkingen zijn verboden in Thailand. Bij het invoeren van deze producten krijgt u een hoge boete en riskeert u een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.

Zware omstandigheden in gevangenissen

Met kleine overtredingen zoals winkeldiefstal riskeert u een gevangenisstraf van een aantal weken. De omstandigheden in de Thaise gevangenissen zijn lichamelijk en geestelijk erg zwaar.

Kindermisbruik

Seksueel misbruik van minderjarigen wordt in Thailand streng bestraft met lange gevangenisstraffen, net als in Nederland. De seksuele omgang met minderjarigen (jonger dan 18 jaar) is strafbaar, ook als zij ermee instemmen. Er is niet altijd zekerheid over de leeftijd van de persoon, omdat een identiteitskaart vaak vervalst is.

De omstandigheden in de gevangenissen zijn lichamelijk en geestelijk erg zwaar. Het kan lang duren voordat zaken voor de rechter komen.

Lhbtiq+

Thailand is over het algemeen een tolerant en progressief land voor lhbtiq+ personen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen). Relaties of seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht zijn niet strafbaar.

Thaise Koningshuis

Doe geen kritische uitspraken en vermijd discussies over het Thaise Koningshuis. Een uitspraak over het Koningshuis wordt in Thailand snel beledigend gevonden. In Thailand geldt een verbod op het beledigen van het Thaise Koningshuis. Daar staan zware straffen op. Dit verbod wordt strikt gehandhaafd.

Kleding

Houd rekening met de manier waarop u zich kleedt en gedraagt. Respecteer de lokale tradities, gebruiken en gevoelens. Draag gepaste kleding als u een boeddhistische tempel of koninklijk paleis gaat bezoeken (geen korte broeken, geen blote armen en soms ook geen sandalen).

Medicijnen

Koopt u (slaap)medicijnen zonder doktersrecept? Bijvoorbeeld bij de lokale apotheek? U kunt gearresteerd en veroordeeld worden tot een geldboete of gevangenisstraf.

Gezondheid

Gezondheidszorg

Er is voldoende en kwalitatief goede gezondheidszorg in Thailand. Houd er rekening mee dat kosten voor ziekenhuisopname, medische controles en andere medische kosten hoog zijn en soms vooruitbetaald moeten worden.

Sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf om te voorkomen dat u voor financiële verrassingen komt te staan.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Bent u in Thailand en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

 1. Neem contact op met uw huisarts in Nederland.
 2. Vraag om een medische verklaring die duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
 3. Haal met deze verklaring uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis in Thailand.
 4. Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders dan het medicijn dat beschikbaar is in Thailand? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts en vraag of het beschikbare medicijn in Thailand geschikt is voor u.

De ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken regelen geen medicijnen voor u. Dit moet u zelf doen. Onderzoek zelf of u uw medicijnen met een koeriersdienst kunt laten toesturen.

Luchtvervuiling

Ernstige luchtvervuiling komt voor in de grote Thaise steden, zoals Bangkok en Chiang Mai. Ook in de landelijke gebieden, het noorden en noordoosten van Thailand kan de luchtkwaliteit in het droge seizoen (van november tot april) sterk verslechteren.

 • De luchtvervuiling kan schadelijk zijn voor uw gezondheid. Houd hier rekening mee door zoveel mogelijk binnen te blijven.
 • Reist u met jonge kinderen of u heeft een aandoening aan de luchtwegen? Neem voor uw reis eerst contact op met uw huisarts.
 • Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website World Air Quality Index (informatie in het Engels).

Gerelateerde vakanties