Green Park Resort 3 sterren

Hotel in Pattaya, Thailand

beoordeling
10 - Uitmuntend

Over deze vakantie

Als je op zoek bent naar een goede uitvalsbasis voor je vakantie naar Pattaya, dan ben je bij 3-sterrenhotel Green Park Resort aan het juiste adres. Het hotel is gebouwd in typische Thaise stijl en ligt op loopafstand van het strand en van restaurantjes. In het grote zwembad koel je heerlijk af. Bestel een drankje bij de poolbar, wat zowel in het water kan als op het terras. Relax op een ligbedje in de tropische tuin terwijl de kids in het peuterbad spetteren. Sluit de dag af met een geweldig diner van het restaurant en de vakantie is compleet. Bekijk snel onze deals voor Green Park Resort Pattaya!

Deze vakantie boeken

prijsvrij
Logies
incl.
€ 89.63 /dag
prijsvrij
Halfpension
incl.
€ 293 /dag
tui
LO
incl.
€ 99.89 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Type vakantie: Zonvakantie
Stad: Pattaya
Land: Thailand

Over de regio

Pattaya

Pattaya is een belangrijke toeristische bestemming in Thailand. Het stadje ligt aan de oostkust van het schiereiland en biedt een scala aan hotels, restaurants, winkels en uitgaansgelegenheden. Pattaya is vooral bekend om zijn bruisende nachtleven, maar er is ook genoeg te doen overdag. Bezoekers kunnen onder meer een rondvaart maken door de haven, een bezoek brengen aan het Wat Phra-kowhich temple complex, of een dagje naar het nabijgelegen strand van Jomtien.

Golf van Thailand

De Golf van Thailand is een kuststrook in het zuiden van Thailand. De kuststrook is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele stranden, het warme klimaat en de uitgestrekte tropische jungle.

Thailand

Thailand

Thailand is een Aziatisch land dat bekendstaat om zijn mooie stranden, aangename temperaturen en uitnodigende sfeer. Het land biedt veel verschillende soorten vakanties, van een ontspannen strandvakantie tot een actieve reis door het binnenland. In Thailand vind je een grote verscheidenheid aan cultuur, natuur en avontuur. Er zijn talloze bezienswaardigheden zoals tempels, tropische jungle, nationale parken en een unieke onderwaterwereld. Ook de Thaise keuken is wereldberoemd en er zijn vele restaurants waar je deze kunt proeven. Thailand is dus een perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Bar, Restaurant Roomservice Tuin, Zwembad Kinderen toegestaan Zwembad

Reisadvies naar Thailand

Reist u naar Thailand? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Thailand

Download de kaart (PDF, 1164 kB)

Regionale risico's

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar gebieden met kleurcode oranje als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor de uitvaart van een familielid. Of als u er dringend heen moet voor uw werk. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende gebieden geldt kleurcode oranje:

 • de zuidelijke provincies Yala, Narathiwat en Pattani
 • de districten Chana, Nathawi, Thepha en Sabayoi in de zuidelijke provincie Songkhla
 • het grensgebied met Myanmar, met uitzondering van de grenssteden Mae Sai, Mae Sot en Ranong

Zuid-Thailand

In Zuid-Thailand zijn rebellengroepen actief. Deze groepen plegen regelmatig (bom)aanslagen. Doelwit zijn vooral het Thaise leger en de politie. Aanslagen vinden meestal plaats bij checkpoints van het leger en de politie. En bij gebouwen van de overheid, het leger en de politie. In delen van de zuidelijke provincies is de noodtoestand van kracht.

Maakt u een noodzakelijke reis naar Zuid-Thailand?

 • Vermijd checkpoints van het Thaise leger en de politie. Blijf weg bij gebouwen van de overheid, het leger en de politie. En vermijd drukke plekken.
 • Ga niet de straat op tussen 18.00 en 6.00 uur. Aanslagen vinden plaats in het donker.

Grens met Myanmar

Het grensgebied tussen Thailand en Myanmar (behalve de steden Mae Sai, Mae Sot en Ranong) is niet veilig:

 • Er zijn veel vluchtelingen uit Myanmar in kampen in Thailand. Het Myanmarese leger voert dicht bij de Thaise grens militaire acties uit. Dit kan ook over de grens in Thailand tot onveilige situaties leiden.
 • In het grensgebied zijn ook criminele bendes actief, zoals drugs- en mensensmokkelaars.
 • Op veel plaatsen is het niet duidelijk waar de grens loopt. Het oversteken van de grens buiten de officiële grensovergangen is illegaal en gevaarlijk.

Maakt u een noodzakelijke reis naar deze gebieden?

 • Wees extra alert, ook in afgelegen gebieden.
 • Bereid uw reis en verblijf goed voor. Eventueel met hulp iemand die het gebied goed kent. Reis met een officiële (lokale) gids.
 • Informeer u vooraf over de laatste ontwikkelingen in deze gebieden. Bijvoorbeeld door het lokale nieuws te volgen. Of vraag informatie bij uw hotel.
 • Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Thailand is geel. Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.

Provincie Songkhla

In de districten Mueang Songkhla, Hat Yai, Sathing Phra, Ranot, Krasae Sin, Rattaphum, Sadao, Na Mom, Khuan Niang, Bang Klam, Singhanakhon, Khlong Hoi Khong in de provincie Songkhla is de veiligheidssituatie stabiel. U kunt hierheen reizen, maar blijf alert.

Grens met Cambodja

In het grensgebied tussen Thailand en Cambodja kunnen mijnen en niet-ontplofte munitie liggen. Vooral rondom de tempel Prasat Ta Krabey.

 • Blijf op de hoofdwegen.
 • Raak geen verdachte metalen voorwerpen aan, of voorwerpen die uit de grond steken.
 • Reis met een officiële (lokale) gids. Die kent de omgeving het best.

U mag de Thais-Cambodjaanse grens alleen bij officiële grensposten oversteken. Het is strafbaar om de grens op een andere plek over te steken.

Buitenlanders mogen de grensovergang bij de tempel Preah Vihear niet gebruiken. In het gebied kan het onrustig zijn.

Steden Mae Sai, Mae Sot en Ranong (op de grens met Myanmar)

Let op in de omgeving van de ‘Gouden Driehoek’ rondom Mae Sai. In dit gebied zijn gewapende drugs- en mensensmokkelaars actief en vindt criminaliteit plaats. De grensovergang van Mae Sai is wel open.

In het grensgebied tussen Mae Sot en de Myanmarese grensstad Myawaddy kunnen gevechten voorkomen. De grensovergang bij Mae Sot is beperkt open.

De grensovergang bij de grensstad Ranong is open.

Reist u naar Mae Sai, Mae Sot of Ranong?

 • Bereid u goed voor.
 • Reis met een betrouwbare (lokale) gids.

Terrorisme

In Thailand is geen acute dreiging van terrorisme. Maar net zoals in veel andere landen, kan ook hier een terroristische aanslag plaatsvinden. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Zakkenrollers en diefstal

Wees in Thailand alert op zakkenrollers en oplichters. Vooral in de grote steden en drukke toeristische gebieden. Pas ook op voor dieven die tassen of sieraden stelen vanaf een brommer of motor (bag snatchers).

Bedrog bij verhuur scooters en jetski’s

Let op voor bedrog als u een scooter, motor, jetski of auto huurt. Vooral in toeristische plaatsen zoals Pattaya en op de eilanden Phuket, Koh Samui en Koh Tao.

Bijvoorbeeld: De verhuurder vraagt uw paspoort of rijbewijs als borg. Als u de scooter of jetski inlevert, beweert de verhuurder dat u schade heeft gemaakt. U krijgt uw paspoort of rijbewijs pas terug nadat u een hoog bedrag heeft betaald.

Wat ook voorkomt: U huurt een scooter en de verhuurder steelt even later zelf de scooter. De verhuurder dwingt u daarna, soms met geweld, om de nieuwprijs te betalen. Scooters zijn vaak niet (goed) verzekerd.

Wat kunt u doen?

 • Geef nooit uw paspoort of rijbewijs af. De Thaise autoriteiten verbieden het innemen van een paspoort of rijbewijs bij verhuur. Geef de verhuurder een kopie van uw paspoort of rijbewijs. Accepteert een verhuurder dit niet? Ga dan naar een andere verhuurder.
 • Neem voor gebruik foto’s van het voertuig. Daarmee verkleint u de kans dat de verhuurder u aansprakelijk stelt voor schade die al bestond.
 • Verlies de scooter tijdens de huurperiode niet uit het oog. En gebruik altijd een slot.
 • Er gebeuren veel ongelukken met scooters in Thailand. Huur alleen een scooter of motor als u een geldig Nederlands en internationaal rijbewijs heeft. Of als u een Thais motorrijbewijs heeft. Doet u dit niet? Dan bent u niet verzekerd bij een ongeluk.

Voorkom dat u slachtoffer wordt van criminaliteit

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Verkeersongevallen

Dodelijke verkeersongevallen

In Thailand vallen elk jaar veel doden en (zwaar)gewonden in het verkeer. Het risico op een ongeval met dodelijke afloop is vele malen groter dan in Nederland. Ongelukken gebeuren vooral met motors en scooters. Toeristen zijn vaak slachtoffer.

In 2023 kwamen in Thailand 624 buitenlandse reizigers om het leven door een verkeersongeval, waaronder 7 Nederlanders. Daarnaast raakten bijna 23.000 buitenlanders (zwaar)gewond, waaronder 161 Nederlanders. Ongelukken gebeuren vooral met motorfietsen en scooters (76% van alle ongelukken).

Lees meer over het aantal verkeersongelukken in Thailand op de website van het Accident Data Center of Thailand (informatie in het Thais).

Lees meer informatie over het verkeer in Thailand op de website van de ANWB.

Risico's bij reizen met bus of veerboot

Reizen met de bus of veerboot kan gevaarlijk zijn in Thailand. Veel bussen en veerboten zijn van slechte kwaliteit en niet goed onderhouden. Veerboten zitten vaak overvol en hebben te weinig of geen reddingsvesten aan boord.

Gerelateerde vakanties