Ranweli Holiday Village 3 sterren

Hotel in Waikkal, Sri Lanka

Over deze vakantie

Ranweli Holiday Village in Waikkal is een oase van rust en stilte. Het hotel ligt direct aan zee en wordt omgeven door een prachtige palmentuin. Laat je in de watten leggen in het uitgebreide wellnesscenter of maak gebruik van een van de vele sportmogelijkheden die het hotel te bieden heeft. Één ding is zeker: ontspannen doe je hier meteen na aankomst! 

Deze vakantie boeken

prijsvrij
Halfpension
incl.
€ 136.75 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Waikkal
Regio: Westen
Land: Sri Lanka

Over de regio

Waikkal

Waikkal

Waikkal is een kleine stad in Sri Lanka. Het is gelegen aan de kust, waardoor het een populaire toeristische bestemming is. In Waikkal is er genoeg te doen voor alle leeftijden. Er zijn prachtige stranden, een uniek tropisch klimaat en vele interessante bezienswaardigheden. Waikkal is ook een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de prachtige natuur.

Westen

Westen

Westen is een toeristische bestemming in Sri Lanka. Deze plek is bekend om zijn prachtige natuur, heerlijke stranden en interessante cultuur. Toeristen kunnen hier genieten van een ontspannen vakantie of avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en raften.

Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka is een toeristische bestemming Dit kan verschillende redenen hebben, maar een van de meest voorkomende is het mooie weer. Het klimaat is er een stuk aangenamer dan in Nederland en daardoor is het een favoriete vakantiebestemming onder Nederlanders. Ook de natuur is erg mooi. Er zijn veel tropische stranden, junglegebieden en bergen. Daarnaast is er veel cultuur te beleven. Er zijn bijvoorbeeld veel historiche beelden en monumenten.

Reisadvies naar Sri Lanka

Reist u naar Sri Lanka? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Sri Lanka

Download de kaart (PDF, 231 kB)

Actueel

In het najaar van 2024 vinden in Sri Lanka presidentsverkiezingen plaats. Er kunnen (grote) demonstraties voorkomen, waarbij geweld kan ontstaan. Vermijd samenscholingen, mensenmassa’s en demonstraties. Volg het nieuws via de (lokale) media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Terrorisme

In Sri Lanka zijn in het verleden terroristische aanslagen geweest. Daarbij zijn doden en gewonden gevallen.

Er is op dit moment geen acute dreiging van terrorisme. Maar net zoals in veel andere landen, kan ook in Sri Lanka een terroristische aanslag plaatsvinden. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Zakkenrollers en diefstal

Wees in Sri Lanka alert op zakkenrollers en diefstal. Vooral op drukke en toeristische plaatsen.

Alleenreizende vrouwen

Bent u een vrouw en reist u alleen door Sri Lanka? Pas vooral in het zuiden van Sri Lanka goed op en bezoek geen afgelegen straten, parken of stranden. Als alleenreizende buitenlandse vrouw bent uw een makkelijk doelwit van (seksueel) geweld.

Drogeren

Wees alert in bars en taxi’s. U kunt worden gedrogeerd en beroofd.

Corrupte agenten

Sommige agenten in Sri Lanka zijn corrupt. Zij houden u aan en willen u zonder reden een boete laten betalen. Blijf rustig en beleefd, en vraag de naam, rang en identificatie van de agent.

Voorkom dat u slachtoffer wordt van criminaliteit

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Wetten en gebruiken

Drugs

U mag in Sri Lanka geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Sri Lanka zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland. U kunt de doodstraf krijgen als u een kleine hoeveelheid drugs bij u heeft.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Sri Lanka reizen? U kunt daar te maken krijgen met strenge straffen, discriminatie en agressie. Seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht zijn verboden. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Seks met minderjarigen

U mag in Sri Lanka geen seks hebben met iemand jonger dan 18 jaar. Ook niet als de minderjarige zegt dit te willen. U bent dan strafbaar. En u kunt hiervoor een lange gevangenisstraf krijgen. Het is moeilijk om iemands leeftijd te schatten. U kunt om een identiteitsbewijs vragen. Maar let op: dit kan vervalst zijn.

Fotograferen

Fotografeer of film geen militaire objecten, overheidsgebouwen en overheidsmedewerkers van bijvoorbeeld het leger of de politie. Dit is verboden in Sri Lanka. U kunt een boete of gevangenisstraf krijgen.

Gerelateerde vakanties