Tangerine Beach Resort 4 sterren

Hotel in Kalutara, Sri Lanka

Over deze vakantie

Tangerine Beach Resort is een luxe 4-sterren hotel in  Kalutara . In dit hotel geniet je van een aangename vakantie. Het hotel wordt gemiddeld beoordeeld met een 7,7 door meer dan 50 reizigers. Bekijk snel de foto's en reviews van Tangerine Beach Resort voor meer informatie. Boek jouw vakantie naar Tangerine Beach Resort en geniet van een heerlijke vakantie in Sri Lanka !

Deze vakantie boeken

prijsvrij
Halfpension
incl.
€ 188.5 /dag
prijsvrij
Logies
incl.
€ 280.63 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Kalutara
Regio: Westen
Land: Sri Lanka

Over de regio

Kalutara

Kalutara is een kleine stad in Sri Lanka gelegen aan de westkust. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn prachtige stranden, helderblauw water en weelderige tropische vegetatie. Er zijn ook een aantal historische bezienswaardigheden in Kalutara, zoals de Tempel van de Zwarte Boeddha en het Dutch Fort. Bezoekers kunnen genieten van allerlei outdooractiviteiten, zoals golf, surfen, duiken en wandelen. Er zijn ook verschillende spas en wellnesscentra in de stad waar bezoekers kunnen ontspannen. bron: wikipedia e.a.

Westen

Westen

Westen is een toeristische bestemming in Sri Lanka. Deze plek is bekend om zijn prachtige natuur, heerlijke stranden en interessante cultuur. Toeristen kunnen hier genieten van een ontspannen vakantie of avontuurlijke activiteiten zoals wandelen, mountainbiken en raften. bron: wikipedia e.a.

Sri Lanka

Sri Lanka

Sri Lanka is een toeristische bestemming Dit kan verschillende redenen hebben, maar een van de meest voorkomende is het mooie weer. Het klimaat is er een stuk aangenamer dan in Nederland en daardoor is het een favoriete vakantiebestemming onder Nederlanders. Ook de natuur is erg mooi. Er zijn veel tropische stranden, junglegebieden en bergen. Daarnaast is er veel cultuur te beleven. Er zijn bijvoorbeeld veel historiche beelden en monumenten. bron: wikipedia e.a.

Reisadvies naar Sri Lanka

De kleurcode van het reisadvies voor Sri Lanka is geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. De overheid heeft de corona-inreismaatregelen versoepeld: u hoeft geen corona-vaccinatiebewijs en/of een negatief PCR-testbewijs te laten zien voor uw vertrek naar en bij aankomst in Sri Lanka. Sri Lanka bevindt zich in een diepe economische crisis en in een politiek onzekere fase met een nieuwe regering. Er zijn tekorten aan geïmporteerde voedingsmiddelen, brandstof (gas, diesel en benzine) en medicijnen. Ook zijn er regelmatig korte stroomonderbrekingen. De meeste hotels en hotelresorts hebben genoeg voedselvoorraden. Er is een distributiesysteem voor diesel en benzine. Dit systeem geldt ook voor geregistreerde toeristenorganisaties. Openbaar vervoer is beschikbaar, maar gaat minder vaak. Plan uw reis dus goed van te voren. Als u medicijnen gebruikt, neem extra voorraad mee. Blijf in Sri Lanka altijd waakzaam en vermijd demonstraties en grote menigten in het hele land. Houd u op de hoogte van de politieke ontwikkelingen en de lokale situatie. Er gelden corona-inreisvoorwaarden voor Sri Lanka. Lees meer informatie hierover in de rubrieken Veiligheidsrisico’s en Corona en gezondheid.

Kaart bij reisadvies Sri Lanka

Download de kaart (PDF, 226 kB)

Reischecklist Sri Lanka

Reist u naar Sri Lanka? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar Sri Lanka reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Sri Lanka geldt dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn op het moment dat u Sri Lanka weer verlaat.  
 • U heeft een visum nodig om Sri Lanka in te mogen reizen. U kunt uw visum online aanvragen via een online portal op de website van Sri Lanka Electronic Travel Authorization System (informatie in het Engels). Als het niet mogelijk is de aanvraag online te doen, moet u contact opnemen met de ambassade van Sri Lanka in Den Haag. Zakenvisa moeten persoonlijk worden aangevraagd bij de ambassade van Sri Lanka in Den Haag.
 • Let op! Het is niet toegestaan om met een toeristenvisum Sri Lanka in te reizen en daarna aan het werk te gaan. Ook niet als vrijwilliger.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Sri Lanka. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
  • Let op! Houd u er rekening mee dat er geen wifi-netwerk is in de afgelegen gebieden. Gaat u backpacken of wandelen in de afgelegen gebieden, koop dan op het vliegveld een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming). Controleer vooraf welke mobiele provider een goede dekking biedt in het gebied waar u heen gaat.
  • Let op: uw mobiele telefoon moet wel simlockvrij zijn om de geactiveerde lokale simkaart te kunnen gebruiken. Check vooraf of dat met uw mobiele telefoon kan.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Sri Lanka. In Sri Lanka staan er hoge straffen, inclusief de doodstraf, op het bezit, gebruik en verhandelen van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Geel: let op, er zijn risico’s

Er zijn veiligheidsrisico’s die afwijken van die in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Economische crisis in Sri Lanka

Sri Lanka bevindt zich in een diepe economische crisis.

Er zijn tekorten aan geïmporteerde voedingsmiddelen en brandstof (gas, diesel en benzine). Sommige voedingsmiddelen (zoals babymelkpoeder) zijn niet of nauwelijks te koop. Er is ook een tekort aan medicijnen. Als u medicijnen gebruikt, neem dan voor de zekerheid extra voorraad mee. De meeste hotels en hotelresorts hebben genoeg voedselvoorraden.

Er is een distributiesysteem voor diesel en benzine. Toeristenorganisaties die geregistreerd zijn bij de Sri Lanka Tourism Development Authority kunnen gebruik maken van dit systeem. Toeristen die zelf een voertuig willen besturen, kunnen een ‘swipe and go card’ krijgen bij filialen van de Sampath Bank, bijvoorbeeld op het Bandaranaike vliegveld. Met deze kaart kunt u tanken op aangewezen locaties. Meer informatie leest u op de website van de Sri Lanka Tourism Development Authority (informatie in het Engels).

Openbaar vervoer is beschikbaar, maar gaat minder vaak. Plan uw reisbewegingen dus goed van te voren. Meer informatie over het openbaar vervoer in Sri Lanka leest u op de website van Sri Lanka Travel (informatie in het Engels).

Houd er ook rekening mee dat er regelmatig korte stroomonderbrekingen kunnen zijn.

Politieke instabiliteit en demonstraties

Sri Lanka zit in een politiek onzekere fase met een nieuwe regering en een diepe economische crisis. Demonstraties, stakingen en wegblokkades kunnen zonder vooraankondiging ontstaan en kunnen tot sociale spanningen en geweld leiden.

Vermijd demonstraties, samenscholingen en grote menigten. Als u in een demonstratie terecht komt, verlaat deze onmiddellijk en ga niet stoppen om foto’s te maken. Wees alert in heel Sri Lanka op drukbezochte plekken. Ga bij onrust, waar mogelijk, veilig terug naar uw hotel of accommodatie en blijf daar totdat de situatie rustig is.

Volg het lokale nieuws en volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

Terrorisme

Wereldwijd bestaat een verhoogd risico op terroristische activiteiten. Ook in Sri Lanka zijn terroristische aanslagen geweest met doden en gewonden. Het risico op een nieuwe terroristische aanslag is  aanwezig. Wees altijd waakzaam in heel Sri Lanka, vooral op drukbezochte plekken zoals toeristische plaatsen, hotels en gebedshuizen. Vermijd drukke openbare plaatsen, grote menigten en demonstraties. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Blijf op de hoogte. Volg bijvoorbeeld ook het nieuws in de (lokale) media.

Landmijnen

In het noorden en oosten van Sri Lanka liggen nog mijnen rondom militaire bases. Verlaat in deze gebieden de hoofdweg niet.

Het gaat om de volgende gebieden:

 • Alle gebieden ten noorden van de A12, die de stad Puttalam verbindt met de stad Trincomalee.
 • In de districten Trincomalee, Batticaloa en Ampara rondom militaire bases.

Berovingen en overvallen

Criminaliteit komt voor in Sri Lanka. Door de COVID-pandemie en de huidige economische crisis is de armoede toegenomen, leven er meer mensen op straat en is er een stijging van de kleine criminaliteit, zoals inbraken en overvallen op straat. Wees hier alert op.
Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken.
Bezoek geen afgelegen straten, parken of stranden.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen zoals:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend in een daarvoor geschikt dun tasje, riem of ander systeem onder uw kleding.
 • Kent u het gebied niet waar u bent? Ga dan niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen. Wees overdag ook voorzichtig, vooral als u alleen en/of vrouw bent. Overdag vinden namelijk de meeste overvallen plaats.
 • Wees ook voorzichtig op plekken waar veel toeristen komen, vooral op stranden in het zuiden. Dit geldt vooral voor alleenreizende vrouwen.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld, dat u niet direct nodig heeft, op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van het hotel. Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Oplichting en afpersing

Pas op voor vriendschapsfraude (datingfraude of love scams) en oplichting. Op de contactwebsites (datingwebsites) en contactapps (datingapps) zijn veel oplichters actief. Maak nooit geld over aan iemand die u niet of nauwelijks kent.

Natuurgeweld

Sri Lanka kent 2 regenseizoenen:

 • Van juni tot en met augustus. In deze periode regent het vooral in het westen en het zuidwesten van het eiland;
 • Van oktober tot en met februari. In deze periode regent het vooral in het noordoosten van het eiland.

Tijdens de regenseizoenen kunnen overstromingen ontstaan. Wilt u tijdens deze periodes reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u goed over de situatie ter plaatse.

Muistromen

Langs de hele kust van Sri Lanka is gevaar voor muistroom, een stroming die zwemmers en watersporters van het strand wegtrekt. Informeer lokaal goed waar u veilig kunt zwemmen en watersporten. Sommige hotels en stranden gebruiken rode vlaggen. Als geen vlag wordt gebruikt betekent dit niet altijd een rustige zee of veilig zwemwater.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar de website Disaster Management Center (informatie in Engels).

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Sri Lanka en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Bent u op reis in Sri Lanka en komt u in een crisissituatie terecht? Zoals politieke onrust, een terroristische aanval of natuurgeweld? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen.

U kunt voor vragen over toerisme ook contact opnemen met de 24/7 operation unit van het Sri Lanka Tourism via hotline 1912 (binnen Sri Lanka) of +94 112426900 (buiten Sri Lanka), of via e-mail: info@srilanka.travel.

Corona en gezondheid

Corona-inreisvoorwaarden

Reizigers hoeven geen coronavaccinatiebewijs, corona-herstelbewijs of een negatief PCR-testbewijs voor vertrek naar en bij aankomst in Sri Lanka te laten zien.

Het is raadzaam om toch uw bewijs van inenting tegen corona of een herstelbewijs van corona mee te nemen naar Sri Lanka. Ook kan het zijn dat de vliegmaatschappij hierom vraagt.

Lees de informatie van de overheid van Sri Lanka (informatie in het Engels).

Algemene coronamaatregelen

Kijk voor de meest actuele informatie over de coronasituatie en -regels ook op de website van het Health Promotion Bureau (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Testlocaties in Sri Lanka

Zie voor meer informatie over de COVID-testlocaties in Sri Lanka de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels). Elk ziekenhuis in Sri Lanka kan PCR-testen afnemen. In Colombo kunt u bijvoorbeeld terecht in Nawaloka hospitaal, Asiri hospitals, Lanka hospitaal, Durbans hospitaal en Hemas hospitaal. Asiri hospitalen kunnen ook sneltesten afnemen. Sneltesten zijn niet te koop voor particulieren in Sri Lanka. Overweeg om zelf sneltesten mee te nemen.

Gezondheidssituatie

Gezondheidszorg

De medische zorgvoorzieningen in Sri Lanka zijn beperkt en niet van de kwaliteit die u in Nederland gewend bent. Vooral buiten de grote steden kunt u geen medische zorg krijgen. Basishulp is mogelijk. Prive-klinieken leveren betere zorg, maar zijn erg duur.

Door het tekort aan brandstof (benzine, diesel) is het niet zeker of de lokale hulpdiensten u kunnen bereiken bij nood. Bij ernstige verwondingen, ziekte of complexe chirurgische ingrepen moet medisch geëvacueerd worden naar omringende landen of naar Nederland. De mogelijkheden zijn echter zeer beperkt of heel duur. Houd hier rekening mee en sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf.

Medicijnen

Let op! Er is op dit moment een groot tekort aan medicijnen in Sri Lanka. Dit kan serieuze gevolgen hebben als u ziek wordt tijdens uw verblijf in Sri Lanka. Als u naar Sri Lanka reist en medicijnen gebruikt, neem dan een extra voorraad medicijnen mee.

Informatie over epidemieën, vaccinaties en infectieziekten

Bekijk voor uw vertrek de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering voor informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om dengue en andere infectieziekten in Sri Lanka te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Eten en drinken

Drink geen water uit de kraan en let goed op waar u eet. Drink alleen water dat gekookt is of gebotteld water (water uit een fles die niet eerder open is geweest). Gebruik geen ijsblokjes in dranken.

Het is verboden om alcohol te drinken en te roken in de publieke ruimte. Alcohol is verboden voor mensen jonger dan 21 jaar.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels). 

Wegverkeer

Het wegverkeer is chaotisch in Sri Lanka. Soms lijkt het of er geen verkeersregels zijn en er gebeuren veel (dodelijke) ongelukken. Als u dit niet gewend bent, rijd dan niet zelf. Rijdt u wel zelf? Wees dan alert in het verkeer. Raakt u betrokken bij een verkeersongeluk? Wacht dan altijd op de politie. Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Sri Lanka op de website van de ANWB.

Gerelateerde vakanties