RIU Caribe 5 sterren

Hotel in Cancun, Mexico

beoordeling
7.9 - Goed
Reistijd: 0 uur (0 km) AMS > CUN - 10 uur 14 min

Over deze vakantie

Witte stranden, helder blauw water en palmentuinen zorgen voor een heerlijke Caribische bestemming. Het luxe 5-sterrenhotel RIU Caribe verzorgt een onvergetelijke zonvakantie in het populaire Cancun. Met het schitterende uitzicht en de ideale ligging kan je genieten van de all inclusive service, én dit voor 24 uur per dag! Entertainment voor jong en oud zorgt voor een vermakelijk en verassend verblijf. Plons in één van de drie zwembaden, sla een balletje op de tennisbanen, win een wedstrijdje beachvolleybal of neem deel aan de watersport activiteiten. Sport in de fitnessruimte of kom heerlijk tot rust in de spa of het stoombad. Niet te vergeten het uitgebreide culinaire aanbod waar je kan proeven van smakelijke gerechten. Voor zon, zee, strand, luxe en comfort ben je welkom bij RIU Caribe!

Deze vakantie boeken

prijsvrij
All-inclusive
incl.
€ 236.88 /dag
tui
All-inclusive
incl.
€ 87.11 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Servicetype: All-inclusive
Stad: Cancun
Regio: Yucatan
Land: Mexico

Over de regio

Cancun

Cancun

Cancun is een toeristische bestemming in Mexico die bekend staat om zijn prachtige stranden en het helderblauwe water. Er zijn veel verschillende activiteiten om te doen in Cancun, zoals snorkelen, duiken, zeilen, windsurfen, golfen, shoppen en nog veel meer. Cancun is ook een populaire bestemming voor bruiloftsreizen.

Yucatan

Yucatan

Yucatan, Mexico is een toeristische bestemming met veel te bieden. Het gebied heeft een aantal prachtige stranden, een unieke cultuur en er is genoeg te zien en te doen voor iedereen.

Mexico

Mexico

Mexico is een land in Zuid-Amerika. Het heeft een kustlijn aan de Grote Oceaan, en grenst ook aan de Golf van Mexico. Mexico is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn ruime stranden, Unesco-werelderfgoederen, jungles, historische steden en cultuur. In Mexico is het klimaat warm en aangenaam, waardoor het een perfecte bestemming is voor een zonvakantie.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Duikschool Entertainment Entertainment , Fitness Restaurant Speeltuin Stoombad, Tennis Tennis, Tuin Zwembad Fair travel Kinderen toegestaan RIU Zwembad

Reisadvies naar Mexico

Reist u naar Mexico? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Mexico

Download de kaart (PDF, 1168 kB)

Regionale risico's

Rood: niet reizen

Wat uw situatie ook is: reis niet naar gebieden met kleurcode rood. Het is er te gevaarlijk. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende vulkanen geldt kleurcode rood:

 • de Popocatépetl
 • de Colima

Deze vulkanen zijn actief en kunnen onverwachts uitbarsten. Een gebied van 5 kilometer rond de vulkanen is afgesloten. Lees meer onder Natuurgeweld.

Oranje: alleen noodzakelijk reizen

Reis alleen naar gebieden met kleurcode oranje als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor de uitvaart van een familielid. Of als u er dringend heen moet voor uw werk. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende provincies geldt kleurcode oranje:

 • het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten, inclusief alle grenssteden
 • de deelstaat Tamaulipas, behalve Tampico en Altamira (reis naar deze steden alleen met het vliegtuig)
 • de deelstaat Guerrero (inclusief Acapulco), behalve Ixtapa en Zihuatanejo (reis naar deze steden alleen met het vliegtuig)
 • de deelstaat Colima, behalve de stad Manzanillo
 • de deelstaat Zacatecas
 • de zuidelijke grensstrook tussen de deelstaat Chiapas en Guatemala, inclusief de grensstad Tapachula

In deze gebieden zijn gewelddadige conflicten tussen drugsbendes en criminele organisaties. De Mexicaanse overheid treedt hard op. Jaarlijks vallen duizenden slachtoffers door geweld. Het geweld is meestal niet gericht tegen buitenlanders. Maar u kunt onbedoeld betrokken raken, bijvoorbeeld bij een schietpartij. Ook bedreigingen en ontvoeringen van buitenlanders komen voor.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Mexico is geel. Hieronder vallen onder andere onderstaande gebieden.

Mexico-Stad en omgeving:

 • Toeristische plekken waar veel winkels zijn en waar de Metrobus rijdt, zijn relatief veilig (Centro, Juárez, Roma, Condesa, Polanco, Lomas en Coyoacán).
 • Vermijd wijken ten noorden van het historisch centrum ‘Zocalo’ (‘colonias’ zoals Tepito, Lagunilla en Morelos).

Deelstaat Baja California:

 • Houd rekening met diefstal en berovingen. Vooral in gebieden waar veel toeristen zijn.

Deelstaten Quintana Roo (Cancun, Playa del Carmen, Tulum en Riviera Maya), Yucatán en Campeche:

 • Deze gebieden zijn relatief veilig.
 • Houd rekening met overvallen en berovingen, vooral op plaatsen waar toeristen zijn. Ook in (lijn)bussen.

Deelstaat Chiapas:

 • Bendes hebben ‘eigen gebieden’ in deze deelstaat. Reis hier bij voorkeur in een groep of met reisbegeleiding. In de dorpen in Chiapas is de kans op beroving groot.
 • Houd tussen Palenque en San Cristobal de las Casas in het verkeer rekening met overvallen en diefstal. Ook in de toeristische delen van dit gebied is veel geweld tussen bendes. Vermijd na zonsondergang de omgeving van San Cristobal de las Casas.

Deelstaat Michoacán:

 • Door geweld van (drugs)bendes is het onveiliger geworden in Michoacán. Ook in gebieden waar de monarchvlinder voorkomt en bij toeristische trekpleisters.
 • Reis bij voorkeur per vliegtuig naar Morelia. Reist u per auto? Neem alleen tolwegen.

Deelstaten Guanajuato, Sinaloa, Chihuahua, Durango, Veracruz en Coahuila:

 • Toeristische trekpleisters (San Miguel de Allende) en hoofdplaatsen van de deelstaten zijn relatief veilig.
 • Daarbuiten komt veel geweld voor tussen drugbendes.

Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.

Criminaliteit

Drugsgeweld

In Mexico komt veel (drugs)criminaliteit voor. Zoals moord, overvallen, berovingen en ontvoeringen. Drugsbendes zijn vooral actief in gebieden met kleurcode oranje (lees meer onder Regionale risico’s). Maar in heel Mexico vallen slachtoffers van drugsgeweld.
Buitenlanders zijn geen doelwit van drugsbendes. Onbedoeld kunt u wel betrokken raken bij geweld. Bijvoorbeeld als u in de buurt bent van een schietpartij. Of bij arrestatie van een bendelid.

Berovingen en diefstal

Houd in Mexico rekening met zakkenrollers, diefstal en berovingen. Vooral in de hoofdstad Mexico-Stad en andere grote steden. Wees alert op toeristische plekken, vliegvelden, busstations en in het openbaar vervoer (vooral in lijnbussen). Reis alleen met eersteklas bussen of shuttles van een reisorganisatie. Let ook op bij pinautomaten en wisselkantoren.

(Nep)agenten

Politieagenten, of mensen die zich voordoen als politieagent, houden zonder duidelijke redenen auto’s aan en vragen de passagiers om geld. Dit risico geldt vooral voor bestuurders van huurauto’s.

Ontvoeringen

In de steden van Mexico is er risico op ‘express’-ontvoeringen. U wordt dan enkele dagen vastgehouden zodat de ontvoerders met uw bankpassen geld kunnen pinnen. Of ze vragen om losgeld. U wordt pas vrijgelaten als u geld betaalt. Of geld opneemt bij een pinautomaat. De lokale politie werkt soms samen met de ontvoerders. Neem voorzorgsmaatregelen:

 • Reis niet alleen.
 • Ga na zonsondergang niet meer de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Vermijd sloppenwijken, afgelegen plaatsen en verlaten stranden.

Drogeren

Let op dat u geen slachtoffer wordt van drogeren. Dit gebeurt meestal in een bar of taxi. Neem geen eten, drinken of tabaksproducten aan van vreemden. U kunt bedwelmd en daarna beroofd worden.

Voorkom dat u slachtoffer wordt van criminaliteit

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Wetten en gebruiken

Drugs

U mag in Mexico geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Neem ook geen softdrugs mee. Dit is verboden en wordt streng bestraft. U kunt een lange gevangenisstraf krijgen en een hoge geldboete. De omstandigheden in de Mexicaanse gevangenissen zijn zeer slecht.
Laat u niet verleiden door het grote aanbod van drugs in Mexico. Dit geldt vooral in de deelstaat Quintana Roo, in de steden en op de stranden.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Mexico reizen? U kunt daar te maken krijgen met discriminatie en agressie. Niet iedereen heeft een positieve houding tegenover uw seksuele voorkeur of identiteit. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Geen foto’s van militaire objecten

Fotografeer of film in Mexico geen militaire objecten en overheidsgebouwen. Dit is verboden en strafbaar.

Seks met minderjarigen

U mag in Mexico geen seks hebben met iemand jonger dan 18 jaar. Ook niet als de minderjarige zegt dit te willen. U bent dan strafbaar. En u kunt hiervoor een lange gevangenisstraf krijgen. Het is moeilijk om iemands leeftijd te schatten. U kunt om een identiteitsbewijs vragen. Maar let op: dit kan vervalst zijn.

Demonstraties

In Mexico zijn in de grotere steden regelmatig demonstraties, protesten en wegblokkades. Hierbij kan geweld ontstaan. Vermijd demonstraties, protesten, samenscholingen en mensenmassa’s. Volg het nieuws via de (lokale) media. Of vraag bij uw hotel om informatie. Volg de instructies van de lokale autoriteiten.