H10 Ocean Maya Royale 5 sterren

Hotel in Playa Del Carmen, Mexico

Reistijd: 0 uur (0 km) AMS > CZM - 10 uur 18 min

Over deze vakantie

Heerlijke buffetten, vriendelijk personeel en direct aan het prachtige zandstrand van Playa del Carmen! Ook het centrum ligt in de buurt, op ongeveer 15 minuten lopen. Het luxe, 5-sterrenhotel H10 Ocean Maya Royale is speciaal voor volwassenen en biedt je alle elementen voor een heerlijke All Inclusive zonvakantie naar Mexico. Wat dacht je van luieren op een ligbedje onder de warme zon, af en toe een verfrissende duik nemen in het zwembad of de zee en de hele dag door lekker eten en drinken. Je wil waarschijnlijk nooit meer naar huis! Wanneer ga jij vakantie vieren in de prachtige hotel in Mexico?

Deze vakantie boeken

prijsvrij
All-inclusive
incl.
€ 178.38 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Regio: Yucatan
Land: Mexico

Over de regio

Playa del Carmen

Playa del Carmen

Playa del Carmen is een populaire toeristische bestemming in Mexico. De stad ligt aan de oostkust van het land, aan de Riviera Maya. Er zijn veel verschillende soorten accommodaties en activiteiten beschikbaar in Playa del Carmen, waardoor er iets is voor iedereen. Het klimaat is aangenaam het hele jaar door, dus je kunt er altijd heen reizen.

Yucatan

Yucatan

Yucatan, Mexico is een toeristische bestemming met veel te bieden. Het gebied heeft een aantal prachtige stranden, een unieke cultuur en er is genoeg te zien en te doen voor iedereen.

Mexico

Mexico

Mexico is een land in Zuid-Amerika. Het heeft een kustlijn aan de Grote Oceaan, en grenst ook aan de Golf van Mexico. Mexico is een populaire toeristische bestemming vanwege zijn ruime stranden, Unesco-werelderfgoederen, jungles, historische steden en cultuur. In Mexico is het klimaat warm en aangenaam, waardoor het een perfecte bestemming is voor een zonvakantie.

Reisadvies naar Mexico

De kleurcode van het reisadvies voor Mexico is voor een deel geel en oranje, en op twee locaties rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. Op 1 juli 2024 worden in Mexico algemene verkiezingen gehouden. Gedurende de campagnes en verkiezingen zal het aantal demonstraties toenemen. Daarbij kan geweld ontstaan. Vermijd demonstraties en samenscholingen en volg het nieuws via de (lokale) media. De deelstaat Guerrero is vooral in de omgeving van Acapulco eind oktober 2023 getroffen door orkaan Otis. De orkaan heeft grote schade veroorzaakt aan wegen en gebouwen. In verschillende Mexicaanse regio’s is het de laatste jaren onveiliger geworden door onderling geweld van criminele (drugs)bendes. Lees meer onder Veiligheidsrisico’s.

Kaart bij reisadvies Mexico

Download de kaart (PDF, 1132 kB)

Reischecklist Mexico

Gebruik onderstaande checklist voor een goede voorbereiding van uw reis.

Reisdocument

 • U heeft een geldig paspoort nodig als u naar Mexico reist, waarmee u zich kunt identificeren.
 • Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn op het moment dat u vertrekt uit Mexico.

Visum

 • Tot een verblijf van 180 dagen heeft een Nederlander geen visum nodig voor Mexico. Bij aankomst krijgt u een stempel in uw paspoort met de datum waarop u uiterlijk vertrokken moet zijn. Meer informatie kunt u navragen bij de ambassade van Mexico in Den Haag.
 • Niet in alle gevallen krijgt u van de Mexicaanse migratiedienst toestemming om 180 dagen in Mexico te blijven. Let op: het komt voor dat u minder dagen krijgt toegewezen. Als u hierover geen contact zoekt met de migratiedienst, zult u het land voor de aangegeven datum moeten verlaten. Verblijf met een verlopen (toeristen)visum kan leiden tot arrestatie en uiteindelijk tot uitzetting.

Reizen met kinderen

 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig voor een reis naar Mexico.
 • Reist u alleen met kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

 • Voor Mexico gelden geen corona-inreisvoorwaarden.

Rijbewijs

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Gaat u (extreme) sporten beoefenen? Sluit een extra verzekering af.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
 • Neem meerdere betaalmiddelen mee naar Mexico, zoals een pinpas, creditcard én contant geld (US-dollars, euro’s, et cetera).
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa (Wereld).

Mobiele telefoon

 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Houd er rekening mee dat er niet altijd wifi-netwerk is in de afgelegen gebieden van Mexico.
 • Gaat u backpacken of wandelen in afgelegen gebieden? Koop bij aankomst (bijvoorbeeld op het vliegveld) een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming). Controleer vooraf welke mobiele provider een goede dekking biedt in het gebied waar u heen gaat. Zorg dat uw mobiele telefoon simlockvrij is, zodat u de geactiveerde lokale simkaart kunt gebruiken.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid. Dit is vooral belangrijk als u naar gebieden reist waar geen wifi is.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het telefoonnummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

 • Download de Reisapp van het ministerie van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
 • Let op. Houd uw bagage goed in de gaten en pak uw bagage altijd zelf in. Neem geen pakket mee van onbekenden.

Veiligheidsrisico's

Onveilige gebieden

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u waarschijnlijk niet of minder goed of helemaal niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar de vulkaan Popocatépetl en de vulkaan Colima.

Vulkaan Popocatépetl

De vulkaan is verhoogd actief. U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 5 kilometer rondom de vulkaan komen. Het hele gebied is gesloten. De Popocatépetl ligt op 50 kilometer ten zuidoosten van de hoofdstad Mexico-Stad. Reist u naar Mexico-Stad, de stad Puebla of omgeving?

Vulkaan Colima

Reis niet naar het gebied rondom de vulkaan Colima. U mag van de autoriteiten niet binnen een straal van 5 kilometer rondom de vulkaan komen. Dit hele gebied is gesloten.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar:

 • Het grensgebied met de Verenigde Staten.
 • De deelstaat Tamaulipas.
 • Het oranje gebied in de deelstaat Guerrero.
 • Het oranje gebied in de deelstaten Colima en Zacatecas.

Grensgebied met de Verenigde Staten

In het grensgebied tussen Mexico en de Verenigde Staten komen veel conflicten voor tussen rivaliserende drugsbendes onderling en tussen drugsbendes en de overheid.
Dit geldt ook voor de grenssteden Tijuana, Mexicalli en Nogales Ciudad Juárez, Piedras Negras, Nuevo Laredo, Reynosa en Matamoros.

Deelstaat Tamaulipas

 • In Tamaulipas komt veel geweld voor tussen rivaliserende drugsbendes. De geweldsincidenten nemen toe zodra u dichter bij de grens met de VS komt (steden Reynosa en Matamoros).
 • Het geweld is niet gericht tegen buitenlanders. U kunt hier onbedoeld bij betrokken raken. De steden Tampico en Altamira zijn een uitzondering. Reist u naar deze steden? Kies dan voor een reis per vliegtuig.

Deelstaat Guerrero (oranje, enkele delen geel)

In de deelstaat Guerrero zijn veel demonstraties en regelmatig confrontaties met de politie. Ook komt hier geweld voor van rivaliserende drugsbendes.

Orkaan Otis

Eind oktober 2023 is de deelstaat Guerrero aan de zuidkust van Mexico vooral in de omgeving van Acapulco getroffen door orkaan Otis. De orkaan heeft grote schade veroorzaakt aan wegen en gebouwen. Veel hotels, restaurants en winkels zijn nog niet open. De lokale overheidsdiensten werken aan de wederopbouw. Volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten.

Deelstaten Colima en Zacatecas (oranje, enkele plaatsen geel)

 • De deelstaten zijn de laatste jaren onveiliger geworden door onderling geweld van criminele (drugs)bendes.
 • Over het algemeen komt het geweld niet voor in de toeristische plaatsen in deze deelstaten, zoals Manzanillo (Colima).
 • U kunt reizen naar toeristische plaatsen met kleurcode geel maar let op, er zijn veiligheidsrisico’s.

Geel: let op, er zijn veiligheidsrisico’s

U kunt reizen naar de gele gebieden. De veiligheidsrisico’s zijn anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

 • Er komt veel geweld voor in Mexico, zoals bedreiging, afpersing en moord. Het geweld is over het algemeen niet gericht tegen buitenlanders. U kunt wel onbedoeld betrokken raken. Bestrijding van drugsbendes door de overheid (bijvoorbeeld arrestatie van bendeleiders) veroorzaakt regelmatig zeer gewelddadige reacties.

Demonstraties

Op 1 juli 2024 worden in Mexico algemene verkiezingen gehouden. Tijdens de campagnes voorafgaand de verkiezingen kunnen demonstraties voorkomen. Hierbij kan geweld ontstaan. Wees daarom extra alert tijdens deze periode. Vermijd demonstraties en samenscholingen en volg het laatste nieuws via (lokale) media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

In de staten Oaxaca en Chiapas komen soms demonstraties en wegblokkades voor die gewelddadig kunnen verlopen. Wees voorzichtig en vermijd (politieke) demonstraties en grote groepen mensen.

Ook in het centrum van Mexico-Stad komen regelmatig demonstraties voor.  Wees voorzichtig en vermijd (politieke) demonstraties en grote groepen mensen.

Deelstaat Quintana Roo (Cancun, Tulum, Playa del Carmen)

 • Over het algemeen zijn deze toeristische plaatsen veilig. Toch kunnen ook in de steden gewelddadige confrontaties tussen drugsbendes voorkomen. Reis niet na zonsondergang en reis niet alleen. Wees alert, ook bij het uitgaan.
 • In de regio Tulum komen op dit moment meer overvallen en diefstallen voor, gericht op toeristen die per bus reizen. Wees alert en bewaar uw paspoort en andere belangrijke documenten op uw lichaam.
 • Lees meer informatie voor toeristen in Playa del Carmen op de website van de Mexicaanse overheid, CAPTA.

Deelstaat Chiapas

 • In de deelstaat Chiapas komen spanningen voor. Gewapende groepen hebben vooral in de grensstreek met Guatemala ‘eigen gebieden’. De gebieden zijn niet te herkennen en er is weinig politie. Wees alert in deze regio.
 • Reis bij voorkeur met een groep of boek een tour bij een erkende reisagent als u alleen reist.
 • Er is een toename van overvallen en diefstallen, met name gericht op toeristen die met de bus reizen tussen de steden Palenque en San Cristobal de las Casas.

Mexico-Stad en omgeving

In verschillende delen van de stad en omringende wijken is de veiligheidssituatie verslechterd.

 • Verblijf op toeristische plekken (Centro, Juárez, Roma, Condesa, Polanco, Lomas en Coyoacán) waar meer winkels zijn en waar de Metrobus rijdt.
 • Het wordt afgeraden om de wijken ten noorden van het centrum ‘Zocalo’ te bezoeken (‘colonias’ zoals Tepito, Lagunilla en Morelos).

In de deelstaat Estado de México komen veel misdrijven voor in Cuautitlán, Tultitlán, Izcalli del Valle, Tlanepantla de Baz, Naucalpan de Juárez, Ecatepec de Morelos en Nezahualcóyotl.

Deelstaat Michoacán

 • In Michoacán is onveiliger geworden door geweld tussen criminele bendes onderling en tussen bendes en politie/leger. Dit geldt ook voor gebieden waar de monarchvlinder voorkomt en waar toeristische trekpleisters zijn.
 • In de regio Tierra Caliente komen confrontaties voor tussen gewapende burgergroepen (grupos de autodefensa), criminele organisaties, politie en het leger.
 • Ook voor de hoofdstad Morelia gelden veiligheidsrisico’s. Reis bij voorkeur per vliegtuig naar Morelia. Reist u per auto? Neem alleen de tolwegen.

Deelstaten Guanajuato, Sinaloa, Chihuahua, Durango, Veracruz en Coahuila

In deze deelstaten komt (veel) geweld tussen rivaliserende drugsbendes voor. Het geweld is over het algemeen niet gericht tegen buitenlanders, maar u kunt hier onbedoeld bij betrokken raken (wrong place, wrong time). De hoofdsteden en toeristische trekpleisters (San Miguel de Allende) zijn meestal veilig.

Criminaliteit

 • Houd in Mexico rekening met (kleine) criminaliteit, zoals diefstal en beroving, die soms onder bedreiging van een wapen plaatsvindt. Het komt voor dat de Mexicaanse politie hier ook bij betrokken is.
 • Ook korte ontvoeringen komen voor.

Drugsoorlogen

Er is veel en extreem geweld tussen drugsbendes onderling en tussen drugsbendes en de politie en het leger. Deze drugsoorlogen zijn meestal niet gericht tegen burgers. Burgers kunnen wel getroffen worden. Hierdoor vallen duizenden doden per jaar.

Risico op beroving

 • In de grote steden loopt u het risico beroofd te worden. Wees alert tijdens het reizen met het openbaar vervoer, op vliegvelden en busstations, en in (de buurt van) toeristische plaatsen of in de hoofdstad Mexico-Stad. Berovingen gebeuren vaak nadat het slachtoffer geld heeft gewisseld of geld heeft opgenomen bij een geldautomaat.
 • Er vinden soms ook berovingen plaats in lijnbussen die naar toeristische bestemmingen rijden. Bijvoorbeeld op de route van hoofdstad Mexico-Stad naar het tempelcomplex Teotihuacan. Reis alleen met eersteklas bussen of shuttles van een reisorganisatie.
 • Politieagenten, of mensen die zich voordoen als politieagent, houden soms zonder duidelijke redenen auto’s aan en vragen de passagiers om geld.

Risico op ontvoering

In de stedelijke gebieden van Mexico (dus ook in de hoofdstad Mexico-Stad) komen korte ontvoeringen voor. Het slachtoffer moet dan onder dwang geld uit een geldautomaat halen. Meestal duurt een ontvoering ongeveer 24 uur. De ontvoerder kan meerdere malen geld opnemen. Als het slachtoffer familie of vrienden in de buurt heeft, kan de ontvoerder ook losgeld eisen.

Langere ontvoeringen komen ook voor. Het is mogelijk dat de lokale politie samenwerkt met de ontvoerders. In de meeste gevallen komt het slachtoffer vrij nadat losgeld betaald is.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Wees overdag heel alert en loop niet alleen over straat.
 • Reis zo min mogelijk alleen.
 • Vermijd sloppenwijken en afgelegen plekken, zoals verlaten stranden.
 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een een daarvoor geschikt dun tasje of riem onder uw kleding).
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera's.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Wees voorzichtig met het aannemen van eten, drinken of een ritje van vreemden.
 • Verlies uw eten en drinken niet uit het oog in een bar of restaurant.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Drugs

Op het gebruik, bezit en verhandelen van drugs staan in Mexico hoge straffen. Dit geldt ook voor softdrugs. De leefomstandigheden in de gevangenissen zijn zeer slecht.

Natuurgeweld

In Mexico komen tropische stormen en orkanen voor. Ook kunnen er aardbevingen voorkomen. Er zijn actieve vulkanen die plotseling kunnen uitbarsten.

Aardbevingen

In Mexico kunnen (zware) aardbevingen voorkomen. Vooral de westkust van de deelstaat Baja California tot en met de regio Chiapas tot het midden van het land is aardbevingsgevoelig. Het geldt ook voor de hoofdstad Mexico-Stad. In Mexico-Stad gaat bij een aardbeving een alarm af. De lokale autoriteiten geven aanwijzingen over wat te doen voor, tijdens en na een aardbeving. Volg de aanwijzingen en informeer vooraf naar de situatie. Bezoek de websites van:

Tropische stormen en orkanen

Van mei tot en met oktober kunnen tropische stormen (zoals orkanen) voorkomen. Ze komen voor aan beide kusten van Mexico. Aan de Golf van Mexico/Caribische Zee van juni tot en met oktober. En aan de kust van de Stille Oceaan van mei tot en met oktober. Reist u tijdens deze periode? Informeer naar de situatie en het lokale nieuws. Voor actuele informatie over de weersomstandigheden, zie bijvoorbeeld de (Engelstalige) websites:

Gezondheid

Gezondheidszorg

De gezondheidszorg in Mexico is anders dan in Nederland. Behandelingen in particuliere klinieken kunnen erg duur zijn. Houd hier rekening mee.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, hoogteziekte, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Drinkwater

Drink geen water uit de kraan en let goed op waar u eet. Drink alleen water dat gekookt is of water uit een fles die niet eerder open is geweest. Gebruik in dranken alleen ijsblokjes van gekookt of gebotteld water.

Verkeer

Wegverkeer

Reis na zonsondergang niet over de weg, vooral niet in afgelegen gebieden. De meest veilige wegen zijn de tolwegen (‘cuota’). Reist u met de bus? Koop een kaartje bij één van de beter bekendstaande busmaatschappijen, zoals ADO, Omnibus de Mexico of Primera Plus.

Controleposten op doorgaande wegen

In Mexico kunt u controleposten tegenkomen op sommige doorgaande wegen. Het leger, de migratiedienst of de politie kan op deze plekken auto’s grondig onderzoeken. Let op als u een groep militairen of politiemensen tegenkomt. Volg de aanwijzingen op tijdens een onderzoek.

Zogenaamde vergoedingen bij verkeersongevallen

Bij een verkeersongeluk komt het voor dat de lokale bevolking de betrokkenen bij het ongeluk vasthoudt tot zij een vergoeding betalen. Het gebeurt ook als de betrokkenen geen schuld hebben aan het ongeval.

Huurauto

Huurt u een auto? Laat waardevolle bezittingen niet achter in de auto. Huurauto’s zijn in bepaalde plaatsen (bijvoorbeeld in Quintana Roo) herkenbaar en worden regelmatig opengebroken.

Neem officiële (luchthaven)taxi’s

Reist u van het vliegveld? Gebruik de officiële luchthaventaxi's (‘taxi’s autorizados’). De loketten voor deze taxi’s staan duidelijk aangegeven op het vliegveld. In de hoofdstad Mexico-Stad en andere grote steden wordt geadviseerd gebruik te maken van Uber (betrouwbaarder dan taxi’s).

Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Mexico op de website van de ANWB.