Portugal

Last minute naar Lissabon, Portugal

€43,75 p/d

9/10
Reis: 21 uur (2201 km) 2 uur 40 min (AMS > LIS)
 • Boutique hotel in hartje centrum
 • Gezellig dakterras om de hoek
 • Deluxe kamers aanwezig
 • Tip: voor ontbijtliefhebbers
 • Personeel met grote glimlach!
 • Golden Sushi in TOP restaurant & inclusief transfers.
Deze vakantie boeken
€43,75Boeken
De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.

Op loopafstand van vele bezienswaardigheden van Lissabon, vind je dit viersterrenhotel. Na een dag rondstruinen in de prachtige stad, geniet je van een hapje en drankje op het terras van het hotel. De kamers zijn ruim en hebben een moderne uitstraling.

Type vakantie

,

Land

Regio

Plaats

Accommodatie

Aantal sterren

Waardering

Eigenschappen

,

Reisadvies naar Portugal

Het reisadvies voor Portugal is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Portugal

Download de kaart (PDF, 309 kB)

Coronavirus

Let op: Wij hebben niet meer informatie dan in het reisadvies staat. Heeft u toch een vraag, bijvoorbeeld over de inreisregels of de coronamaatregelen? Neem dan contact op met de lokale autoriteiten van Portugal (informatie in het Engels).

Reizen met uw Coronabewijs in de CoronaCheck-app

U kunt de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) in Portugal gebruiken. Print uw QR-code ook uit op papier. Lees meer informatie over het coronabewijs op Rijksoverheid.nl.

Inreisbeperkingen Portugal

U kunt met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat – DCC) naar Portugal reizen onder de volgende voorwaarden:

 • Iedereen die naar Portugal reist moet een Passenger Locator Form invullen.
 • Alle passagiers, zowel staatsburgers als buitenlanders, moeten een vaccinatiebewijs, herstelbewijs of testbewijs laten zien. Dit kan met een EU COVID-certificaat (DCC). Het testbewijs kan een negatieve PCR- of een antigeentestuitslag zijn. De negatieve PCR-test moet maximaal 72 uur voor vertrek zijn afgenomen; de negatieve antigeentest maximaal 24 uur voor vertrek. Als u een herstelbewijs van maximaal 180 dagen oud heeft, hoeft u zich niet te laten testen.
 • Bovenstaande regels gelden ook als u met de auto reist naar Portugal.
 • Kinderen jonger dan 12 jaar hoeven niet getest te worden.
 • Deze maatregelen gelden voor het hele vasteland van Portugal.

Voor meer informatie over testen voor uw reis, kijk op de website Coronatest voor reizigers.

Madeira

Er gelden geen (inreis)beperkingen voor reizigers naar Madeira.

Azoren

Voor de eilandengroep Azoren gelden soms andere maatregelen dan voor het vasteland. U kunt met uw coronabewijs (Digitaal Corona Certificaat - DCC) naar de Azoren reizen.

Als u geen DCC heeft, let dan op de volgende voorwaarden van de Portugese overheid:

Voor reizigers vanaf 12 jaar oud die per vliegtuig naar de Azoren reizen is het verplicht een negatieve test te laten zien. Dit kan zijn:

 • een negatieve PCR-test die maximaal 72 uur voor vertrek is afgenomen, of;
 • een negatieve antigeentest die maximaal 48 uur voor vertrek is afgenomen.

Kijk voor een actueel overzicht van maatregelen op de Azoren op de website van de lokale overheid (informatie in het Portugees) en voor Madeira op de website over het bezoeken van Madeira.

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus. Bel dan met de nationale hulplijn 808 24 24 24 (voor Engels toets 9). Voor regio Azoren: 808 24 60 24. Voor regio Madeira 800 24 24 20. U kunt ook een e-mail sturen naar: atendimento@sns24.gov.pt.

Maatregelen in Portugal

Kijk voor een actueel en volledig overzicht van maatregelen in Portugal op de officiële website van de Portugese regering (informatie alleen in het Portugees), op de website over het bezoeken van Portugal (informatie in het Engels) en op de website Stand van zaken COVID-19 (voor informatie in het Engels, klik op de vertaalbutton rechts bovenin het scherm).

Volg de richtlijnen van de Portugese overheid op. De maatregelen en sancties die opgelegd kunnen worden na het oplopen van een corona besmetting of contact met een geïnfecteerd persoon, kunnen in Portugal sterk verschillen van die in Nederland. Dit betekent ook dat er gevolgen kunnen zijn voor de verblijfsmogelijkheden, de quarantaineplicht voor u en uw reisgenoten en/of familieleden en voor retour naar Nederland.

Als u in Portugal positief test, volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten en neem contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland.

Landsgrens met Spanje

De grens tussen Portugal en Spanje is open voor regulier verkeer. Er vinden controles op testbewijzen plaats.

Testlocaties in Portugal 

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Portugal de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Algemene gezondheidssituatie

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Portugal vergelijkbaar met die in Nederland. Als u wilt checken of er voor Portugal bijzonderheden zijn, kijk dan op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Neem voor meer informatie over bijvoorbeeld vaccinaties contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Reischecklist Portugal

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Portugal favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor de landen op deze lijst is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen. Voor alle andere landen geldt dat u uw paspoort mee moet nemen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Portugal heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Portugal. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid

Coronamaatregelen

 • Er kunnen in Portugal andere maatregelen gelden dan in Nederland. Bijvoorbeeld over de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera. In Portugal geldt een afstandsregel van 2 meter en het gebruik van mondkapjes op veel locaties, zoals winkels, restaurants en OV. Deze maatregelen gelden voor alle leeftijdscategorieën. 

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Portugal. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Algemeen

In Portugal zijn de veiligheidsrisico‘s vergelijkbaar met wat u in Nederland gewend bent. Let op uzelf en uw eigendommen. Net zoals u dat in Nederland doet.

Criminaliteit

Er is criminaliteit in Portugal. In de grotere steden, zoals Porto en in de hoofdstad Lissabon en ook in de Algarve, zijn zakkenrollers actief. Wees alert op plekken waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, bij evenementen, op toeristische en openbare plekken. Kijk ook op de website over veiligheid in de Algarve.

Natuurgeweld

In Portugal komen bijna elk jaar bosbranden voor. Vooral in de zomermaanden kunnen bosbranden voor veel schade zorgen. Wilt u tijdens deze periode reizen? Volg dan de berichten in de media en informeer u over de situatie.

Bent u in het land en is er een noodsituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.

Meer weten over de weersomstandigheden in het gebied? Ga naar:

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Portugal en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 6 823 877 96 of Twitter via @247BZ.

Verkeer

Luchtverkeer

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Verkeersveiligheid

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Portugal op de website van de ANWB.

Tips van de ambassade

Elk land heeft eigen wetten, regels, gebruiken en bijzonderheden. Deze kunnen heel anders zijn dan in Nederland.

In geval van nood

Lokale hulpdiensten

Bent u in Portugal en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:

Algemene alarmnummer: 112

Contactgegevens ambassade

Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.

Nederlandse ambassade in Lissabon

Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Lissabon.

Wat de ambassade voor u kan doen

Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.

Wat u zelf kunt doen

Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.

Registreren

U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Over de regio

Lissabon
Lissabon is de hoofdstad en de grootste stad van Portugal, met een geschat inwonertal van 508.368 binnen de administratieve grenzen op een oppervlakte van 100,05 km2. Het stedelijk gebied van Lissabon strekt zich uit tot buiten de administratieve grenzen van de stad met een bevolking van ongeveer 2,0 miljoen mensen, het 10e dichtstbevolkte stedelijk gebied in de Europese Unie. Ongeveer 2,8 miljoen mensen wonen in het grootstedelijk gebied Lissabon, dat ongeveer 27% van de bevolking van het land vertegenwoordigt. Het is de meest westelijke hoofdstad van het Europese vasteland en de enige die aan de Atlantische kust ligt. Lissabon ligt op het westelijke Iberische schiereiland aan de Atlantische Oceaan en de rivier de Taag. De meest westelijke delen van het metrogebied, de Portugese Rivièra, vormen het meest westelijke punt van het vasteland van Europa, met als hoogtepunt Cabo da Roca.bron: wikipedia
Costa de Lisboa
De Costa de Lisboa is een toeristische bestemming in Portugal. Het gebied beslaat ongeveer 200 kilometer en strekt zich uit van Lissabon tot aan de Algarve. Er zijn veel bezienswaardigheden in de Costa de Lisboa, waaronder de historische stad Sintra, het klooster Jerónimos en het fort Belém. Er zijn ook vele mooie stranden, zoals de praia do Guincho en de praia da Rocha.bron: wikipedia
Portugal
Portugal is een land op het Iberisch schiereiland, in het zuidwesten van Europa. Het is de meest westelijke soevereine staat van het Europese vasteland en wordt in het westen en zuiden begrensd door de Atlantische Oceaan en in het noorden en oosten door Spanje, het enige land dat een landsgrens met Portugal heeft. Het grondgebied van Portugal omvat ook de Atlantische archipels van de Azoren en Madeira, beide autonome regio's met een eigen regionale regering. De officiële en nationale taal is het Portugees. Lissabon is de hoofdstad en de grootste stad. Portugal is de oudste natiestaat op het Iberisch schiereiland en een van de oudste van Europa. Het grondgebied van het land is sinds de prehistorie voortdurend bewoond, binnengevallen en bevochten.bron: wikipedia
   
Laatste update: 1 november 2021