Christelijke reis 9 dg busreis Bernina & Glacier

Christelijke reizen - Zermatt, Zwitserland

Over deze vakantie

Spectaculaire vergezichten, besneeuwde bergtoppen, indrukwekkende gletsjers, heldere bergrivieren en ruisende watervallen... Dat is de ongerepte natuurpracht van Zwitserland! Een deel van deze schitterende route leggen we af per regionale trein, waarbij we over het spoor rijden van de beroemde alpentreinen, de Bernina Express en de Glacier Express! Vergeet ook zeker niet je wandelschoenen in te pakken. Een reis met de Zwitserse kwaliteit, maar wel tegen de Goed Idee Reizen prijs!

Deze vakantie boeken

tui
-
€ 156.78 /dag
tui
€ 107.67 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Over de regio

Zermatt

Zermatt is een klein stadje in het zuiden van Zwitserland, in het canton Wallis. Het ligt op 1600 meter boven zeeniveau, in een prachtige bergomgeving. Er zijn veel wandel- en ski mogelijkheden in de omgeving. Het stadje heeft een heel eigen sfeer en is autovrij. Er is een goede keuze aan hotels, restaurants en bars.

Graubunden

Graubunden

Graubunden is een Zwitserse kanton in het oosten van het land, aan de grens met Oostenrijk. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de mooie natuur, de vele wandel- en ski-mogelijkheden, en de traditionele Alpencultuur. In de zomer kunnen bezoekers genieten van het mooie weer en de prachtige alpine bloemen, terwijl in de winter de wintersportgebieden een levendige sfeer bieden. Graubunden heeft ook veel historische bezienswaardigheden, zoals de Rhaetian Railway, een UNESCO-werelderfgoedlijn, en de St. Moritz See, een van de mooiste meren in de Alpen.

Zwitserland

Zwitserland

Zwitserland is een zeer populaire toeristische bestemming, met veel verschillende dingen te doen. Er zijn prachtige bergtoppen om te beklimmen, meren om in te zwemmen of te vissen, en ook steden om te verkennen, zoals Bern, Zurich en Geneva. Het land heeft ook veel mooie natuurparken, waar je kunt wandelen of mountainbiken.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Zwitserland

De kleurcode van het reisadvies voor Zwitserland is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent.

Kaart bij reisadvies Zwitserland

Download de kaart (PDF, 211 kB)

Reischecklist Zwitserland

Gebruik onderstaande checklist voor een goede voorbereiding van uw reis.

Reisdocument

 • Als u naar Zwitserland reist, heeft u een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) nodig waarmee u zich kunt identificeren.
 • Voor Zwitserland is een geldige ID-kaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw paspoort of ID-kaart moet geldig zijn tijdens uw gehele verblijf in Zwitserland.

Visum

 • Voor Zwitserland heeft u geen visum nodig.
 • Blijft u langer dan 90 dagen in Zwitserland? Het kan zijn dat u uw verblijf moet registreren bij de lokale autoriteiten. Informeer hiernaar in de gemeente waar u verblijft. Lees meer informatie op de website van de Zwitserse overheid (informatie in het Engels).

Reizen met kinderen

 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort (of geldige ID-kaart) nodig om naar Zwitserland te reizen.
 • Reist u alleen met kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

 • Voor Zwitserland gelden geen corona-inreisvoorwaarden.

Rijbewijs

 • Uw Nederlandse rijbewijs is geldig in Zwitserland. U kunt er ook een voertuig mee huren. Verhuurbedrijven kunnen specifieke eisen stellen. Vraag van tevoren naar de voorwaarden.
 • Sommige verhuurbedrijven in Zwitserland vragen om een internationaal rijbewijs. Het is daarom verstandig om een internationaal rijbewijs aan te vragen en mee te nemen. 
 • Een internationaal rijbewijs vraagt u in Nederland aan bij een ANWB-winkel. Lees meer informatie op de website van de ANWB.

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die de extra medische kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Gaat u (extreme) sporten uitoefenen? Sluit een extra verzekering af.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

 • De munteenheid in Zwitserland is de Zwitserse frank (CHF). 
 • Op veel plaatsen worden prijzen in zowel CHF als in euro’s (EUR) aangegeven. 
 • In veel winkels kunt u met euro’s betalen. U krijgt meestal wisselgeld in Zwitserse frank.
 • Creditcards en pinpassen worden bijna overal geaccepteerd. De meest voorkomende creditcards zijn Visa, Mastercard, American Express en Maestro.
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan extra kosten bij vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Zwitserland zoals een pinpas of creditcard én contant geld.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het telefoonnummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon.
 • Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

Veiligheidsrisico's

Groen: geen bijzondere risico’s

De veiligheidsrisico’s in Zwitserland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Terrorisme

In veel landen in de wereld bestaat een terroristische dreiging. Ook voor Zwitserland geldt dat een terroristische aanslag niet kan worden uitgesloten. Zorg dat u geïnformeerd bent over de laatste ontwikkelingen en de lokale veiligheidssituatie. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de (lokale) media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de lokale autoriteiten op.

Drugs

Het gebruik, bezit en verhandelen van drugs is verboden. Er staan zware straffen op het bezit van en handel in verdovende middelen. Dit geldt ook voor softdrugs.

Natuurgeweld

Lawinegevaar en bergsport

Er is altijd een hoog risico op lawinegevaar in de winter, vooral als u buiten de officiële skipistes (off-piste) gaat skiën of snowboarden.

 • Controleer vooraf de weersvoorspellingen en de sneeuwomstandigheden.
 • Ga nooit alleen op ongemarkeerde skipistes.
 • Neem voorzorgsmaatregelen voor als u in de problemen komt zoals een lawine-bag, overlevingspakket, GPS.
 • Zorg voor een goede verzekering die de kosten dekt van bergreddingsdiensten, helikoptervervoer en repatriëring.
 • Houd u altijd aan de veiligheidsvoorschriften en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Lees informatie over lawinegevaar op de website van Institute for Snow and Avalanche Research SLF (informatie in het Engels).

Aardverschuivingen en overstromingen

Hevige sneeuwval, regen en smeltende sneeuw kunnen aardverschuivingen en modderstromen veroorzaken. Wegen en straten worden onbegaanbaar. Houd hier rekening mee.

Bosbranden

Door langdurige droogte kunnen bosbranden ontstaan. Volg het lokale nieuws voor de laatste ontwikkelingen en volg altijd de instructies op van de lokale autoriteiten.

Gezondheid

Gezondheidszorg

 • Zwitserland heeft een zeer goede gezondheidszorg. De kosten zijn echter veel hoger dan in Nederland.
 • De Europese ziektekostenverzekeringskaart (European Health Insurance Card, EHIC) is geldig in Zwitserland. Als u deze kaart heeft, hoeft u medische kosten niet voor te schieten.
 • Neem altijd contact op met uw ziektekostenverzekeringsmaatschappij. Die zal in verband met de hoge kosten in Zwitserland erop aandringen om eventuele vervolgbehandelingen zo snel mogelijk in Nederland voort te zetten.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Verkeer

Wegverkeer

Lees voor meer informatie over het wegverkeer in Zwitserland op de website van de ANWB.

Gerelateerde vakanties