Doubletree by Hilton Dubai Business Bay 4 sterren

Hotel in Dubai Stad, Verenigde Arabische Emiraten

beoordeling
8.9 - Geweldig

Over deze vakantie

Bij een reis naar Dubai hoort natuurlijk een geschikte accommodatie. Doubletree by Hilton Dubai Business Bay is een perfect wanneer jij de stad wilt ontkennen, maar tegelijkertijd ook wilt ontspannen. Dit 4-sterren hotel heeft namelijk de perfecte ligging waardoor jij binnen mum van tijd bij de bekende bezienswaardigheden bent. Terug in het hotel is het tijd om optimaal te ontspannen aan het zwembad en in je ruime kamer. Zien wij jou binnenkort in Dubai?

Deze vakantie boeken

prijsvrij
Logies
incl.
€ 112.63 /dag
tui
incl.
€ 194.6 /dag
tui
€ 659.00 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Over de regio

Dubai Stad

DuBAi is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten, gelegen aan de Perzische Golf. De stad telt ongeveer 3 miljoen inwoners en is daarmee een van de grootste steden van het land. Dubai is één van de toeristische trekpleisters van het land en staat bekend om zijn rijke cultuur, luxe winkels en superdeluxe hotels. Ook de prachtige stranden en het heerlijke weer zijn een aantrekkingskracht voor vele toeristen. In Dubai kan je genieten van een unieke combinatie van moderne westerse en traditionele Arabische cultuur. bron: wikipedia e.a.

Dubai

Dubai

Dubai is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten die bekend staat om zijn moderniteit en rijkdom. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele luxe hotels, winkels, restaurants en bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen onder andere genieten van het mooie weer, het strand, de woestijn en de moderne architectuur. bron: wikipedia e.a.

Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een land in de Arabische wereld, bestaande uit zeven sultanaatsdelen: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah en Umm al-Quwain. Het land is beroemd om zijn rijke Arabische cultuur, woestijnlandschappen, prachtige stranden, luxe hotels en Tall buildings. Abu Dhabi is de hoofdstad van het land, met Dubai als financieel centrum. De Verenigde Arabische Emiraten hebben een van de hoogste inkomens per hoofd van de bevolking ter wereld. bron: wikipedia e.a.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Fitness, Restaurant Roomservice Zwembad Kinderen toegestaan Zwembad

Reisadvies naar Verenigde Arabische Emiraten

De kleurcode van het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten is hoofdzakelijk geel met enkele delen rood. Er zijn grote veiligheidsrisico’s in het rode gebied. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent. De overheid van de Verenigde Arabische Emiraten heeft de corona-inreismaatregelen versoepeld. Maar let op: voor evenementen geldt dat organisatoren wél corona-maatregelen kunnen instellen. Lees meer informatie over de coronamaatregelen in de rubriek Corona en gezondheid. Informatie over het WK-voetbal in Qatar leest u in de rubriek Tips van de ambassade.

Kaart bij reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Download de kaart (PDF, 242 kB)

Reischecklist Verenigde Arabische Emiraten

Reist u naar de Verenigde Arabische Emiraten? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Verenigde Arabische Emiraten favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade via de informatieservice.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar de Verenigde Arabische Emiraten reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren.
 • Uw paspoort moet nog tenminste 6 maanden geldig zijn bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten krijgt u een gratis visumstempel in uw paspoort die 90 dagen geldig is. Voor vragen over inreizen, neem contact op met de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten in Den Haag (informatie in het Engels).
 • Paspoort kwijt of gestolen in de Verenigde Arabische Emiraten? Neem contact op met het Nederlands consulaat-generaal in Dubai voor een nooddocument. Stuur een email naar DBA-CA@minbuza.nl. Let op! Met dit nooddocument kunt u NIET doorreizen naar andere landen, zoals Qatar, maar alleen terug naar Nederland.

 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Verenigde Arabische Emiraten. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar de Verenigde Arabische Emiraten. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Let op: In ‘rode’ gebieden kan de ambassade u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Eilanden Abu Musa en Tunb

Vaar niet naar de eilanden Abu Musa en Tunb als u een boottocht maakt in de Golf. Zowel Iran als de Verenigde Arabische Emiraten eisen de eilanden op. Komt u in de kustwateren rond de eilanden? Dan kan Iran u beschuldigen van spionage.

Geel: let op, er zijn risico's

Let op: De veiligheidssituatie is anders dan die in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Terrorisme

De Verenigde Arabische Emiraten liggen in een onrustige politieke regio met een verhoogde terrorismedreiging. Groeperingen hebben dreigingen geuit tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Hierdoor bestaat het risico op een aanslag. De autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten nemen hiertegen veiligheidsmaatregelen. Blijf alert op plaatsen waar veel mensen komen en bij grote publieke evenementen.

Raketten en drones vanuit Jemen

Begin 2022 zijn er vanuit Jemen diverse aanvallen met drones en raketten geweest op onder andere de luchthaven en infrastructurele doelen in Abu Dhabi. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen. Er zijn ook drones uit de lucht onderschept. Wees waakzaam en volg het lokale nieuws.

Berovingen en overvallen

Er is weinig criminaliteit in de Verenigde Arabische Emiraten. Hoewel de kans klein is, kan diefstal of een beroving plaatsvinden. Dit geldt vooral waar grote mensenmassa’s zijn zoals winkelcentrums, grote evenementen.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend in een daarvoor geschikt dun tasje, riem of ander systeem onder uw kleding.
 • Blijf ook overdag op uw hoede. Ook overdag vinden overvallen en berovingen plaats.
 • Draag geen onnodige waardevolle spullen.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft, op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van uw hotelkamer. Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
 • Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in de Verenigde Arabische Emiraten en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Bent u op reis in de Verenigde Arabische Emiraten en komt u in een crisissituatie terecht? Bijvoorbeeld bij politieke onrust of een terroristische aanslag? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen.

Corona en gezondheid

Corona-inreisvoorwaarden

De corona-inreismaatregelen zijn verder versoepeld en bijna volledig afgeschaft.

De organisaties van evenementen mogen nu zelf beslissen of een coronavaccinatie- of testbewijs nodig is voor het bijwonen van het betreffende evenement. Lees meer informatie onder Alhosn-app en de CoronaCheck-app in deze rubriek.

Lees de actuele informatie over de corona-inreisvoorwaarden voor zowel Abu Dhabi als voor Dubai op de website van de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten (informatie in het Engels).

Alhosn-app en de CoronaCheck-app

 • In de Verenigde Arabische Emiraten wordt op bepaalde locaties nog altijd gewerkt met de zogenoemde Alhosn-app.
 • U kunt in de Verenigde Arabische Emiraten ook de CoronaCheck-app gebruiken.
 • Voor toegang tot openbare ruimten zoals horeca, musea en overheidsgebouwen, hoeft u geen vaccinatie- of testbewijzen meer te laten zien.
 • Voor toegang tot evenementen kunnen de organisaties nog steeds een ‘groene status’ op de Alhosn-app eisen of moet u een negatief PCR-testresultaat laten zien dat, niet ouder is dan 7 dagen. Het kan ook zijn dat de organisator van een evenement andere toegangseisen stelt. Houd hier dus rekening mee en check vooraf de website van het evenement.
 • Als u niet in de Verenigde Arabische Emiraten woont, dan heeft u een UID-nummer nodig om de Alhosn-app te activeren. Het UID-nummer kunt u opvragen bij de douane op de luchthaven van aankomst.

Groene status in Alhosn-app

In de hoofdstad Abu Dhabi moet u gevaccineerd zijn en elke 30 dagen een PCR-test afleggen om uw groene status op de Alhosn-app te krijgen en te behouden. Niet-gevaccineerden hebben elke 7 dagen een negatief PCR-testresultaat nodig om een groene status op de Alhosn-app te krijgen en te houden.

ICA Smart Travel Service

Als u gebruik wil maken van de Alhosn-app moet u zich voor uw vlucht naar Abu Dhabi aanmelden via de ICA Smart Travel Service om uw vaccinatiebewijs om te laten zetten (app te downloaden via de appstore). Als u niet uw vaccinatiebewijs hebt laten omzetten via de ICA Smart Travel Service, of u als u niet (volledig) gevaccineerd bent, dan zal uw groene status na 7 dagen na de laatste PCR-test vervallen. De ICA Smart Travel Service is niet nodig om het land in te reizen.

Algemene corona-maatregelen

In de Emiraten kunnen verschillende eisen gelden voor de toegang tot openbare gelegenheden voor wat betreft coronavaccinaties én geldigheidsduur van een PCR-test.

De mondkapjes zijn alleen nog verplicht in zorginstellingen.

Informeer u goed over de voorwaarden voor het betreden van bepaalde voorzieningen en evenementen bij de desbetreffende organisaties. Toegangscriteria kunnen snel veranderen.

Bij het niet naleven van de coronamaatregelen in de Verenigde Arabische Emiraten kunnen zeer hoge boetes worden opgelegd.

Informatie over de gezondheidssituatie en maatregelen die de Verenigde Arabische Emiraten hebben genomen tegen COVID-19 kunt u vinden op de websites van het Nationaal bureau voor crisismanagement en van het Abu Dhabi Department of Health (informatie in het Engels).

Testlocaties in de Verenigde Arabische Emiraten

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Verenigde Arabische Emiraten de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Gezondheidssituatie

Gezondheidszorg

De medische zorg is over het algemeen goed. Bijna alle artsen in de Verenigde Arabische Emiraten spreken Engels.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Let op!

* De invoer van sommige geneesmiddelen of medicijnen die zonder doktersrecept gebruikt worden is verboden. De Verenigde Arabische Emiraten zien deze als drugs (verdovende middelen). Controleer voor uw vertrek welke medicijnen ingevoerd mogen worden op de website van UAE Ministry of Health and Prevention (informatie in het Engels).

Neem voldoende medicijnen mee, ook voor wat extra dagen. Neem een Europees Medisch Paspoort mee, waar alle medische gegevens van u vermeld staan.

Bent u in de Verenigde Arabische Emiraten en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

 1. Neem contact op met uw huisarts in Nederland.
 2. Vraag om een medische verklaring die duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
 3. Haal met deze verklaring uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis in Verenigde Arabische Emiraten.
 4. Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders dan het medicijn dat beschikbaar is in Verenigde Arabische Emiraten? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts. Vraag of het beschikbare medicijn in de Verenigde Arabische Emiraten geschikt is voor u.

De ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen geen medicijnen voor u regelen. Dit moet u zelf doen.

Informatie over epidemieën, vaccinaties en maatregelen tegen infectieziekten

Bekijk voor uw vertrek de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Hier vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen reisvaccinaties en maatregelen om malaria en andere ziekten te voorkomen.

Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Download de app GGD Reist Mee. Dan weet u wat u kunt doen bij bijvoorbeeld ziekte, bijtwonden, diarree of zonnesteek.

Verkeer

Luchtvaart

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Automobilisten in de Verenigde Arabische Emiraten rijden vaak hard en gevaarlijk. Er vallen daardoor veel doden in het verkeer. Rijden onder invloed van alcohol of drugs is verboden en wordt zwaar bestraft. Het kan zijn dat u hiervoor in de gevangenis komt. U mag het land dan niet verlaten tot dat de zaak is voorgekomen en een vonnis is uitgesproken.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in de Verenigde Arabische Emiraten op de website van de ANWB.