Savoy Central 4 sterren

hotel in Dubai Stad, Verenigde Arabische Emiraten

beoordeling
8.2 - Geweldig

Over deze vakantie

Als je wilt genieten van het overweldigende Dubai voor een zacht prijsje, dan is dit hotel een echte aanrader. Verschillende souks, de Dubai Creek en het Dubai Museum liggen op loopafstand van het hotel, waardoor het hotel een uitstekende uitvalsbasis is om Dubai te verkennen. Op het dakterras vind je een verkoelend zwembad met uitzicht over Dubai.

Deze vakantie boeken

tui
incl.
€ 175.6 /dag
tui
€ 237.40 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Over de regio

Dubai Stad

DuBAi is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten, gelegen aan de Perzische Golf. De stad telt ongeveer 3 miljoen inwoners en is daarmee een van de grootste steden van het land. Dubai is één van de toeristische trekpleisters van het land en staat bekend om zijn rijke cultuur, luxe winkels en superdeluxe hotels. Ook de prachtige stranden en het heerlijke weer zijn een aantrekkingskracht voor vele toeristen. In Dubai kan je genieten van een unieke combinatie van moderne westerse en traditionele Arabische cultuur. bron: wikipedia e.a.

Dubai

Dubai

Dubai is een stad in de Verenigde Arabische Emiraten die bekend staat om zijn moderniteit en rijkdom. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele luxe hotels, winkels, restaurants en bezienswaardigheden. Bezoekers kunnen onder andere genieten van het mooie weer, het strand, de woestijn en de moderne architectuur. bron: wikipedia e.a.

Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een land in de Arabische wereld, bestaande uit zeven sultanaatsdelen: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah en Umm al-Quwain. Het land is beroemd om zijn rijke Arabische cultuur, woestijnlandschappen, prachtige stranden, luxe hotels en Tall buildings. Abu Dhabi is de hoofdstad van het land, met Dubai als financieel centrum. De Verenigde Arabische Emiraten hebben een van de hoogste inkomens per hoofd van de bevolking ter wereld. bron: wikipedia e.a.

Faciliteiten en eigenschappen

Fitness Roomservice Sauna Stoombad, Zwembad Kinderen toegestaan Zwembad

Reisadvies naar Verenigde Arabische Emiraten

De kleurcode voor de Verenigde Arabische Emiraten is geel. De eilanden Abu Musa en Tunb zijn rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Download de kaart (PDF, 242 kB)

Reischecklist Verenigde Arabische Emiraten

Reist u naar de Verenigde Arabische Emiraten? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak de Verenigde Arabische Emiraten favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar de Verenigde Arabische Emiraten reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren.
 • Uw paspoort moet nog 6 maanden geldig zijn bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten.
 • Bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten krijgt u een gratis visumstempel in uw paspoort die 90 dagen geldig is. Meer informatie hierover kunt u terugvinden op de website van de ambassade van de Verenigde Arabische Emiraten.
 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig om naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar de Verenigde Arabische Emiraten. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar de Verenigde Arabische Emiraten. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Let op: In ‘rode’ gebieden kan de ambassade u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Eilanden Abu Musa en Tunb

Vaar niet naar de eilanden Abu Musa en Tunb als u een boottocht maakt in de Golf. Zowel Iran als de Verenigde Arabische Emiraten eisen de eilanden op. Komt u in de kustwateren rond de eilanden? Dan kan Iran u beschuldigen van spionage.

Geel: let op, er zijn risico's

Let op: De veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor.

Terrorisme

De Verenigde Arabische Emiraten liggen in een onrustige politieke regio met een verhoogde terrorismedreiging. Groeperingen hebben dreigingen geuit tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Hierdoor bestaat het risico op een aanslag. De autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten nemen hiertegen veiligheidsmaatregelen. Blijf alert op plaatsen waar veel mensen komen en bij grote publieke evenementen.

Raketten en drones vanuit Jemen

Begin 2022 zijn er vanuit Jemen diverse aanvallen met drones en raketten geweest op onder andere de luchthaven en infrastructurele doelen in Abu Dhabi. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen. Er zijn ook drones uit de lucht onderschept. Wees waakzaam en volg het lokale nieuws.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in de Verenigde Arabische Emiraten en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Bent u op reis in de Verenigde Arabische Emiraten en komt u in een crisissituatie terecht? Bijvoorbeeld bij politieke onrust of een terroristische aanslag? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen.

Corona en gezondheid

Reizen naar de Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten accepteren de CoronaCheck-app (het digitale coronabewijs – DCC) van andere landen. Wij raden u aan om ook de papieren versie van uw vaccinatie-, herstel- en testbewijs mee te nemen.

Om de Verenigde Arabische Emiraten in te mogen reizen, moet u voldoen aan de inreisvoorwaarden die de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten heeft ingesteld. Lees de actuele informatie over de inreisvoorwaarden voor zowel Abu Dhabi als Dubai op de website van de overheid van de Verenigde Arabische Emiraten (informatie in het Engels).

Alhosn-app en de CoronaCheck-app

De Verenigde Arabische Emiraten en de Europese Unie accepteren elkaars CoronaCheck-apps. Toegang tot publieke ruimtes zoals horeca, musea en overheidsgebouwen is mogelijk met bewijs van CoronaCheck-app of met uitgeprinte vaccinatiebewijzen en PCR-tests.

In Abu Dhabi is het installeren van de Alhosn-app veruit het meest gangbaar. In Abu Dhabi mogen alleen personen met een ‘groene status’ in de Alhosn-app naar openbare plekken (zoals een winkel, café of restaurant).

Voor toegang tot de meeste evenementen moet u of een ‘groene status’ op de Alhosn app laten zien of een negatief PCR-testresultaat dat niet ouder is dan 48 uur.

Als u niet in de Verenigde Arabische Emiraten woont dan heeft u een UID-nummer nodig om de Alhosn-app te activeren. Dit kunt u opvragen bij de douane op de luchthaven bij uw aankomst.

Groene status in Alhosn-app

In Abu Dhabi moet u gevaccineerd zijn en elke 14 dagen een PCR-test afleggen om uw groene status op de Alhosn-app te krijgen en te houden. Ongevaccineerden hebben elke 48 uur een negatief PCR-testresultaat nodig om een groene status op de Alhosn-app te krijgen en te houden.

ICA Smart Travel Service

Als u gebruik wil maken van de Alhosn-app moet u zich voor uw vlucht naar Abu Dhabi aanmelden via de ICA Smart Travel Service om uw vaccinatiebewijs om te laten zetten (app te downloaden via de appstore). Als u niet uw vaccinatiebewijs hebt laten omzetten via de ICA Smart Travel Service, of u bent niet (volledig) gevaccineerd, zal uw groene status na 48 uur vervallen. De ICA Smart Travel Service is niet nodig om het land in te reizen.

Algemene maatregelen

Door de uitbraak van COVID-19 is een aantal maatregelen genomen om de verspreiding van het virus te beperken:

 • Personen onderling moeten een afstand van 2 meter tot elkaar bewaren.
 • Het is verplicht om binnen een mondkapje te dragen. Buiten hoeft dit niet.
 • Kinderen jonger dan 6 jaar, mensen met beperkingen die door het dragen van een mondkapje minder goed kunnen ademen of communiceren zijn vrijgesteld van het dragen van een mondkapje.
 • Hotels, restaurants, winkelcentra, sportfaciliteiten, gebedshuizen, stranden, parken en toeristische attracties zijn open met geringe (capaciteit)beperkingen.  
 • Ook in horecagelegenheden moet u 2 meter afstand tot elkaar bewaren. Het dragen van een mondkapje bij binnenkomst en vertrek is verplicht. Aan tafel geldt deze verplichting niet.

In verschillende Emiraten gelden verschillende eisen voor toegang voor wat betreft vaccinaties én geldigheidsduur van een PCR-test.

Informeer u goed over de voorwaarden voor het betreden van bepaalde voorzieningen en evenementen bij de desbetreffende organisaties. Toegangscriteria kunnen snel veranderen.  

Het is aan te raden altijd een geprinte versie van uw vaccinatiebewijs en PCR-testresultaat mee te nemen voor het geval u problemen krijgt met de app.

In Abu Dhabi wordt gebruik gemaakt van EDE-scanners (dit zijn scanners die een mogelijke besmetting van corona opsporen) en een ‘groene status’ op de Alhosn-app. Deze (of een geprinte versie van uw vaccinatiebewijs en PCR-testresultaat) moet u kunnen laten zien om toegang te krijgen tot openbare ruimtes zoals winkelcentra en restaurants.

Bij het niet naleven van de coronamaatregelen in de Verenigde Arabische Emiraten kunnen zeer hoge boetes worden opgelegd.

Testlocaties in de Verenigde Arabische Emiraten

Zie voor meer informatie over de testlocaties in de Verenigde Arabische Emiraten de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Gezondheidszorg

Informatie over de gezondheidssituatie en maatregelen die de Verenigde Arabische Emiraten hebben genomen kunt u vinden op de websites van het Nationaal bureau voor crisismanagement en van het Abu Dhabi Department of Health (informatie in het Engels). Bijna alle artsen in de Verenigde Arabische Emiraten spreken Engels.

Wilt u medicijnen invoeren?

Sommige medicijnen kunnen in de Verenigde Arabische Emiraten als drugs worden gezien. Meer informatie over het invoeren van medicijnen kunt u vinden op de website van UAE Ministry of Health and Prevention (informatie in het Engels).

Neem voldoende medicijnen mee, ook voor wat extra dagen. Neem een Europees Medisch Paspoort mee, waar alle medische gegevens van u vermeld staan.

Bent u in de Verenigde Arabische Emiraten en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

 1. Neem contact op met uw huisarts in Nederland.
 2. Vraag om een medische verklaring die duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
 3. Haal met deze verklaring uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis in Verenigde Arabische Emiraten.
 4. Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders dan het medicijn dat beschikbaar is in Verenigde Arabische Emiraten? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts. Vraag of het beschikbare medicijn in de Verenigde Arabische Emiraten geschikt is voor u.

De ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen geen medicijnen voor u regelen. Dit moet u zelf doen.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Informatie over epidemieën, vaccinaties en maatregelen tegen infectieziekten

Op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering vindt u informatie over actuele epidemieën, aanbevolen vaccinaties en maatregelen om malaria en andere infectieziekten in de Verenigde Arabische Emiraten te voorkomen. Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtvaart

Lees de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Wegverkeer

Automobilisten in de Verenigde Arabische Emiraten rijden vaak hard en gevaarlijk. Er vallen daarom veel doden in het verkeer. Rijden onder invloed van alcohol of drugs is verboden en wordt zwaar bestraft. Het kan zijn dat u hiervoor in de gevangenis komt. U mag het land dan niet verlaten tot dat de zaak is voorgekomen en uitgesproken.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in de Verenigde Arabische Emiraten op de website van de ANWB.