Khalidiya Palace Rayhaan Rotana 5 sterren

Hotel in Abu Dhabi, Verenigde Arabische Emiraten

beoordeling
10 - Uitmuntend

Over deze vakantie

Het zeer luxe 5-sterren hotel Khalidiya Palace Rayhaan Rotana bevindt zich prachtig gelegen aan het strand in Abu Dhabi. Je zult versteld staan van het prachtige uitzicht over zee en het gigantische zwembad. De perfecte ligging nabij het centrum en de vele faciliteiten zorgen voor een onbezorgde vakantie in de Verenigde Arabische Emiraten. Relax en geniet in het wellness- en fitnesscenter met bijvoorbeeld een heerlijke massage of een half uurtje op de crosstrainer. Met de kinderen op vakantie? Zij kunnen zich prima vermaken in de kidsclub en buitenspeeltuin. Je vakantie wordt een onvergetelijke ervaring! 

Deze vakantie boeken

prijsvrij
Logies
incl.
€ 100.5 /dag
prijsvrij
Halfpension
incl.
€ 122 /dag
tui
LO
incl.
€ 248.2 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Over de regio

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi is een belangrijke toeristische bestemming in de Verenigde Arabische Emiraten. Het is de hoofdstad van dit land en bevindt zich aan de oostkust van het schiereiland Arabië. Abu Dhabi is een belangrijke zakenstad en herbergt vele multinationals. Het is tevens een populaire toeristische bestemming vanwege de talloze bezienswaardigheden, zoals het Sheikh Zayed Grand Mosque, Yas Island en Ferrari World. Abu Dhabi biedt iets voor iedereen, van ontspanning en luxe tot aan avontuur en cultuur.

Abu Dhabi

Abu Dhabi

Abu Dhabi is de hoofdstad van de Verenigde Arabische Emiraten. Het is een moderne stad met wolkenkrabbers, winkelcentra en luxe hotels. Abu Dhabi heeft ook interessante bezienswaardigheden zoals het Sheikh Zayed Grand Mosque, het Yas Viceroy Hotel en het Emirates Palace Hotel.

Verenigde Arabische Emiraten

Verenigde Arabische Emiraten

De Verenigde Arabische Emiraten zijn een land in de Arabische wereld, bestaande uit zeven sultanaatsdelen: Abu Dhabi, Ajman, Dubai, Fujairah, Ras al-Khaimah, Sharjah en Umm al-Quwain. Het land is beroemd om zijn rijke Arabische cultuur, woestijnlandschappen, prachtige stranden, luxe hotels en Tall buildings. Abu Dhabi is de hoofdstad van het land, met Dubai als financieel centrum. De Verenigde Arabische Emiraten hebben een van de hoogste inkomens per hoofd van de bevolking ter wereld.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Fitness Restaurant Roomservice Sauna Speeltuin Squashbaan Stoombad, Tennis Tuin Zwembad Kinderen toegestaan Kindvriendelijk Zwembad

Reisadvies naar Verenigde Arabische Emiraten

De kleurcode van het reisadvies voor de Verenigde Arabische Emiraten is hoofdzakelijk geel met enkele delen rood. Lees het hele reisadvies.

Kaart bij reisadvies Verenigde Arabische Emiraten

Download de kaart (PDF, 247 kB)

Reischecklist Verenigde Arabische Emiraten

Gebruik onderstaande checklist voor een goede voorbereiding van uw reis.

Reisdocument

 • Als u naar de Verenigde Arabische Emiraten reist, heeft u een geldig paspoort nodig waarmee u zich kunt identificeren.
 • Uw paspoort moet nog minimaal 6 maanden geldig zijn bij aankomst in de Verenigde Arabische Emiraten.
 • Paspoort kwijt of gestolen in de Verenigde Arabische Emiraten? Neem contact op met het Nederlands consulaat-generaal in Dubai voor een nooddocument. Let op: met dit nooddocument kunt u NIET doorreizen naar andere landen maar alleen terug naar Nederland.
 • Het is niet mogelijk om de Verenigde Arabische Emiraten in te reizen met een paspoort zonder specifieke genderaanduiding (man/vrouw).
 • Sinds december 2023 is het niet mogelijk naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen met een paspoort zonder volledige geboortedatum. De geboortedatum is onvolledig wanneer er “00” of “XX” staat vermeld bij geboortedag, -maand en/of -jaar. 

Visum

Reizen met kinderen

 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig om naar de Verenigde Arabische Emiraten te reizen.
 • Reist u alleen met kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

 • Voor de Verenigde Arabische Emiraten gelden geen corona-inreisvoorwaarden.

Rijbewijs

 • Check op de website van de ANWB of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die de extra medische kosten dekt van bijvoorbeeld ziekenhuisopname en repatriëring. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Gaat u een (extreme) sport beoefenen? Sluit een extra verzekering af.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
 • Neem meerdere betaalmiddelen mee naar de Verenigde Arabische Emiraten, zoals een pinpas of creditcard én contant geld.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa (Wereld).

Mobiele telefoon

 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Houd er rekening mee dat er geen of weinig bereik is in afgelegen gebieden in de Verenigde Arabische Emiraten. Gaat u naar afgelegen gebieden, koop vooraf (bijvoorbeeld op het vliegveld) een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming). Controleer vooraf welke mobiele provider een goede dekking biedt in het gebied waar u heen gaat. Uw mobiele telefoon moet simlockvrij zijn om de geactiveerde lokale simkaart te gebruiken.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het telefoonnummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

Veiligheidsrisico’s

Let op: In ‘rode’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Eilanden Abu Musa en Tunb

Vaar niet naar de eilanden Abu Musa en Tunb als u een boottocht maakt in de Golf. Zowel Iran als de Verenigde Arabische Emiraten eisen de eilanden op. Komt u in de kustwateren rond de eilanden? Dan kan Iran u beschuldigen van spionage.

Geel: let op, er zijn risico's

U kunt reizen naar de rest van de Verenigde Arabische Emiraten. De veiligheidsrisico’s zijn anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Terrorisme

De Verenigde Arabische Emiraten liggen in een onrustige politieke regio met een verhoogde terrorismedreiging. Groeperingen hebben dreigingen geuit tegen de Verenigde Arabische Emiraten. Hierdoor bestaat het risico op een aanslag. De autoriteiten van de Verenigde Arabische Emiraten nemen hiertegen veiligheidsmaatregelen. Blijf alert op plaatsen waar veel mensen zijn zoals bij grote publieke evenementen.

Maritieme Veiligheid Rode Zee

In januari 2024 hebben de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk precisie-aanvallen uitgevoerd tegen doelen in gebieden in Jemen waar de Houthi’s het gezag hebben. De operatie werd door verschillende landen gesteund, waaronder Nederland. De internationale steun aan deze acties kan gevolgen hebben voor Westerse doelen en personen in de regio. 
Bent u op dit moment in de Verenigde Arabische Emiraten? Wees u bewust van eventuele negatieve gevolgen van deze militaire acties voor Westerse doelen en personen. Houd hier rekening mee en wees alert.

Raketten en drones vanuit Jemen

Begin 2022 zijn er vanuit Jemen diverse aanvallen met drones en raketten geweest op onder andere de luchthaven en infrastructurele doelen in Abu Dhabi. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen. Er zijn ook drones uit de lucht onderschept. Wees waakzaam en volg het lokale nieuws.

Islamitische wetten

De Verenigde Arabische Emiraten is een diepreligieus islamitisch land. Kledingvoorschriften zijn conservatiever dan in Nederland. Bepaald gedrag is verboden en strafbaar zoals:

 • Lichamelijk contact in het openbaar
 • Openbare dronkenschap
 • Topless zonnen en nudisme
 • Seks buiten het huwelijk (in bepaalde gevallen)
 • Prostitutie
 • Drugs invoeren, verhandelen, bezitten en gebruiken
 • Pornografisch materiaal invoeren, verhandelen en bezitten
  • Wees bewust van uw gedrag: blijf netjes, vriendelijk.
  • Zorg dat uw gedrag niet beledigend overkomt. Dit geldt vooral tijdens de heilige maand ramadan.
  • Respecteer lokale tradities, wetten en gebruiken.

Drugs

In de Verenigde Arabische Emiraten is het bezit, gebruik en verhandelen van drugs verboden en strafbaar. Dit geldt ook voor softdrugs.

Internet en sociale media

De lokale autoriteiten kunnen uw internet en sociale media controleren. Gratis bel-Apps zoals Skype en WhatsApp zijn in de Verenigde Arabische Emiraten geblokkeerd.

 • Uit geen kritiek op personen, het land en de lokale autoriteiten. U riskeert een gevangenisstraf.

Criminaliteit

Diefstal of een beroving kan plaatsvinden, hoewel de kans klein is.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een daarvoor geschikt dun tasje of riem onder uw kleding).
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
 • Blijf ook overdag op uw hoede.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Demonstraties

In de Verenigde Arabische Emiraten zijn demonstraties verboden.

Neemt u toch deel aan een demonstratie? U riskeert een arrestatie. Houd hier rekening mee.

Lhbtiq+

Lhbtiq+ personen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen) worden niet geaccepteerd in de Verenigde Arabische Emiraten. Seksuele handelingen tussen lhbtiq+ personen zijn bij wet verboden en strafbaar. U riskeert een gevangenisstraf. Dit geldt ook voor buitenlanders. Houd hier rekening mee.

Wadi’s

Als het in korte tijd veel regent kunnen wadi’s snel volstromen. Houd hier rekening mee en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Gezondheid

Gezondheidszorg

De medische zorgvoorzieningen in de Verenigde Arabische Emiraten zijn goed. De meeste zorgverleners spreken Engels.

Sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf om te voorkomen dat u voor financiële verrassingen komt te staan.

Reisvaccinaties

 • Check ruim voor vertrek op de website van GGD Reisvaccinaties welke vaccinaties u nodig heeft voor de Verenigde Arabische Emiraten.
 • U kunt (online) een vaccinatie-afspraak maken bij een GGD of bij een andere aanbieder van reisvaccinaties bij u in de buurt. Alle aanbieders vindt u op de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering (LCR).

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

 • Neem voldoende mee, ook voor extra dagen.
 • Neem een Europees Medisch Paspoort mee waarin al uw medische gegevens staan.
 • Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar de Verenigde Arabische Emiraten.
 • Houd er rekening mee dat sommige geneesmiddelen of medicijnen, die zonder doktersrecept gebruikt worden, verboden zijn in de Verenigde Arabische Emiraten. Het land ziet deze middelen als drugs (verdovende middelen).
 • Controleer voor uw vertrek welke medicijnen u mag op de website van UAE Ministry of Health and Prevention (informatie in het Engels).

 

Verkeer

Automobilisten in de Verenigde Arabische Emiraten rijden vaak hard en gevaarlijk. Hierdoor vallen doden in het verkeer.

Rijd u zelf in de Verenigde Arabische Emiraten?

 • Houd er rekening mee dat u bij verkeersovertredingen een extreem hoge geldboete krijgt. Door het rode stoplicht rijden kost u bijvoorbeeld in Dubai Eur 12.500,--.
 • Houd er rekening mee dat in de steden overal camera’s zijn die automatisch een foto van u nemen bij een overtreding.
 • Drink geen alcohol als u een motorvoertuig bestuurt. U riskeert een hoge geldboete en een gevangenisstraf. U mag het land niet verlaten totdat de zaak is voorgekomen en een vonnis is uitgesproken.
 • Lees meer informatie over verkeersveiligheid in de Verenigde Arabische Emiraten op de website van de ANWB.