Blue Bay Platinum 4 sterren

Hotel in Marmaris, Turkije

beoordeling
6.8 - Oké

Over deze vakantie

Staan goed eten en drinken, gezellig en vriendelijk personeel en een uitstekende ligging hoog op je verlanglijstje? Dan zit je bij Blue Bay Platinum helemaal goed. De keukenbrigade heeft in korte tijd een klinkende reputatie opgebouwd. Je geniet elke avond van afwisselende buffetten die met zorg zijn samengesteld. 's Middags pak je nog even snel een hamburger van de snackcorner mee voordat je Marmaris gaat verkennen. Of blijf je liever bij het zwembad met een cocktail van de poolbar? De keuze is helemaal aan jou.

Deze vakantie boeken

prijsvrij
All-inclusive
incl.
€ 143.25 /dag
tui
All-inclusive
incl.
€ 91.88 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Servicetype: All-inclusive
Stad: Marmaris
Regio: Lycische Kust
Land: Turkije

Over de regio

Marmaris

Marmaris

Marmaris is een toeristische bestemming in Turkije met een aangename temperatuur en mooie stranden. Het is een geliefde plek onder toeristen vanwege de diverse winkels, restaurants en uitgaansmogelijkheden. Ook is het een ideale plek om te ontspannen en te genieten van de Turkse zon. bron: wikipedia e.a.

Lycische Kust

Lycische Kust

De Lycische Kust is een toeristische bestemming in Nederland die bekendstaat om zijn prachtige stranden, heldere wateren en historische steden. Je kunt hier genieten van zon, zee en strand, maar ook cultuur en geschiedenis opsnuiven in de oude steden. De kust heeft iets voor iedereen, dus kom snel naar de Lycische Kust en ontdek alles wat deze mooie plek te bieden heeft! bron: wikipedia e.a.

Turkije

Turkije

Turkije is een prachtige, zonnige en kleurrijke bestemming met veel verschillende bezienswaardigheden. Er is genoeg te doen en te zien voor iedereen, van rustige strandvakanties tot drukke stedentrips en everything in between. Turkije is ook een gastvrij land met vriendelijke locals die er altijd alles aan doen om toeristen een goede tijd te bezorgen. bron: wikipedia e.a.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Entertainment Fitness Restaurant Sauna, Zwembad Fair travel Kinderen toegestaan Kindvriendelijk Zwembad

Reisadvies naar Turkije

Op zondag 13 november 2022 heeft er een explosie plaatsgevonden op de drukke Istiklal-straat in de binnenstad van Istanbul. Daarbij zijn enkele doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt. Blijf in Turkije voorzichtig, vooral in grote steden en op drukke plaatsen, vanwege een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Ook wordt uw aandacht gevraagd voor de Turkse anti-desinformatie-wetgeving (zie rubriek Wetten en Gebruiken). Turkije heeft in oktober 2022 een wet aangenomen waarmee het verspreiden van wat door de Turkse autoriteiten beschouwd wordt als desinformatie bestraft kan worden. Deze wet geldt ook voor bezoekers uit andere landen. U wordt geadviseerd voorzichtig te zijn met het plaatsen van berichten op sociale media (ook over de aanslag van 13 november 2022) die door de Turkse autoriteiten als desinformatie kunnen worden beschouwd. De kleurcode van het reisadvies voor Turkije is geel en voor een klein deel oranje en rood. Er zijn grote risico’s in de rode gebieden. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Turkije

Download de kaart (PDF, 788 kB)

Veiligheid

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de ambassade u niet of waarschijnlijk niet helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Grensgebied met Syrië en Irak

De situatie aan de Syrische kant van de grens met Turkije is gevaarlijk. Er komen militaire acties voor met geweld. Ook de situatie aan de Iraakse kant van de grens met Turkije is gespannen en erg gevaarlijk.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Provincies Şırnak en Hakkari

In de provincies Şırnak en Hakkari in het zuidoosten van Turkije zijn regelmatig gevechten tussen de PKK en de Turkse strijdkrachten. Dit gebeurt vooral ‘s nachts in afgelegen gebieden op het platteland. Ook komen daar aanslagen door de PKK voor op de Turkse strijdkrachten.

Grensovergang Habur

Gebruik de grensovergang bij Habur (Turkse-Iraakse grensovergang) alleen als het nodig is. Blijf alleen op de hoofdweg van en naar de grensovergang.

Grens met Armenië

De grens met Armenië is sinds 1993 gesloten. Dit heeft te maken met politieke spanningen tussen beide landen.

Geel: let op er zijn risico’s

U kunt reizen naar het gele gebied. De veiligheidsrisico’s zijn anders dan die in Nederland. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Terrorisme

In het hele land is een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Dit komt vooral door de opgelaaide strijd tegen de terroristische organisaties PKK en IS. Gebouwen van de Turkse overheid en veiligheidsdiensten kunnen doelwit zijn van terrorisme. Ook demonstraties en plaatsen waar veel Europeanen en toeristen komen, kunnen een doelwit zijn. Bijvoorbeeld toeristische attracties en uitgaansgelegenheden.

Op zondag 13 november 2022 heeft er een explosie plaatsgevonden op de drukke Istiklal-straat in de binnenstad van Istanbul. Daarbij zijn enkele doden gevallen en tientallen mensen gewond geraakt.

Blijf in Turkije voorzichtig, vooral in grote steden en op drukke plaatsen, vanwege een verhoogd risico op terroristische aanslagen.

De Turkse autoriteiten kunnen zichtbaar en onzichtbaar veiligheidsmaatregelen nemen. Dit gebeurt bij:

 • openbare gebouwen
 • grote evenementen
 • publieke bijeenkomsten

Op vliegvelden, bij grensovergangen en verkeersknooppunten kunnen strenge controles zijn. De autoriteiten kunnen ook extra identiteitscontroles uitvoeren.

Demonstraties

In heel Turkije zijn regelmatig politieke demonstraties, vooral in de grotere steden. De politie treedt hard op. Vermijd samenscholingen, mensenmassa’s en demonstraties. Volg het plaatselijke nieuws via de (sociale) media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Criminaliteit

Oplichting, zakkenrollers en creditcardfraude

Criminaliteit komt voor in heel Turkije, vooral in toeristencentra en grote steden zoals Istanbul. Houd rekening met oplichting, zakkenrollers en creditcardfraude. Wees alert op diensten die online aangeboden worden en waarvoor u moet betalen.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen: 

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een heuptasje of money-belt).
 • Kent u het gebied niet waar u bent? Ga dan niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen. 
 • Blijf ook overdag op uw hoede en loop bij voorkeur niet alleen over straat. Ook overdag vinden overvallen en berovingen plaats.
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld, dat u niet direct nodig heeft, op een veilige plek. Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.

Juweliers

Let op als u naar een juwelier gaat. Ook als dit onderdeel is van een georganiseerde reis. Laat u niet onder druk zetten om iets te kopen. Vaak blijken aankopen minder waard te zijn dan de prijs die u ervoor betaald heeft.

Wetten en gebruiken

Nieuwe anti-desinformatie-wet

Turkije heeft in oktober 2022 een wet aangenomen waarmee het verspreiden van wat door de Turkse autoriteiten beschouwd wordt als desinformatie bestraft kan worden met een gevangenisstraf van maximaal drie jaar. De nieuwe wet bepaalt dat het delen van "opzettelijk misleidende informatie die de veiligheid, openbare orde en volksgezondheid in gevaar brengt" strafbaar is. Hierbij gaat het niet alleen om het zelf plaatsen van berichten op sociale media die door de Turkse autoriteiten als nepnieuws worden bestempeld, maar ook om het delen van (nieuws)berichten van anderen. De straffen kunnen hoger worden als de berichten via een anoniem account zijn verspreid. Deze wet geldt ook voor personen die Turkije voor een korte tijd bezoeken.

Beledigen Turkse natie verboden

In Turkije is het verboden de Turkse natie, het staatshoofd, de vlag of het volkslied te beledigen. Ook het beschadigen of vernietigen van Turkse bankbiljetten en munten wordt beschouwd als een belediging. U kunt strafrechtelijk worden vervolgd.

Vervolging aanhangers Gülen-beweging en andere organisaties

 • De Turkse regering ziet de religieuze Gülen-beweging als een terroristische organisatie. Personen en organisaties die aan deze beweging verbonden zijn, of ervan verdacht worden deze te steunen, worden vervolgd.
 • Dat geldt ook voor personen die de Turkse regering verdenkt van het steunen van andere organisaties die door Turkije met terrorisme in verband worden gebracht.
 • De Turkse overheid kan u ook vervolgen voor uitingen die u buiten Turkije doet, ook op sociale media.

Ondervraging/rechtsvervolging Nederlanders die ook de Turkse nationaliteit hebben

De Turkse veiligheidsautoriteiten hebben extra bevoegdheden om verdachten te volgen en staande te houden.

 • Vooral Nederlanders die ook de Turkse nationaliteit hebben, kunnen bij aankomst en tijdens hun verblijf in Turkije te maken krijgen met ondervraging en rechtsvervolging. Turkse autoriteiten doen dit als zij u verdenken van betrokkenheid bij organisaties die Turkije als terroristisch ziet. Bij controles op bijvoorbeeld vliegvelden kunnen zij uw telefoon of andere elektronische apparatuur onderzoeken. Houd hier rekening mee als u naar Turkije reist.
 • Bij strafrechtelijke procedures kunnen verdachten in voorlopige hechtenis gehouden worden. Ook kunt u een (tijdelijk) uitreisverbod krijgen. Dit gebeurt soms zonder dat u de reden ervoor te horen krijgt. Ook zijn andere maatregelen mogelijk.
 • De Turkse wet behandelt Nederlanders die ook de Turkse nationaliteit hebben op Turks grondgebied als Turks burger. Het kan gebeuren dat de Turkse autoriteiten de Nederlandse ambassade niet informeren bij problemen, zoals een arrestatie. Of dat de Nederlandse ambassade geen toestemming krijgt consulaire bijstand te verlenen.
 • Vraag bij problemen altijd naar consulaire bijstand van de ambassade of het consulaat-generaal.

LHBTIQ+

Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen (LHBTIQ+) worden niet algemeen geaccepteerd in Turkije. Houd daar rekening mee.

Drugs

Op het gebruik, bezit en verhandelen van verdovende middelen staan in Turkije strenge straffen.

Fotografie

Maak geen foto’s van militaire objecten. Dit is strafbaar.

Souvenirs

Neem geen cultuurhistorische of archeologische spullen mee uit Turkije. Bijvoorbeeld oude munten en stenen. Dit is strafbaar.

Corona en gezondheid

Coronavirus

Er gelden geen corona-inreisvoorwaarden in Turkije.

Lees de laatste informatie over deze inreisvoorwaarden op de website van Turkish Airlines (informatie in het Engels).

Actuele informatie met instructies en adviezen over de coronamaatregelen die gelden in Turkije leest u op de website van het Turkse ministerie van Binnenlandse Zaken (informatie in het Turks).

Testlocaties in Turkije

Wilt u zich laten testen op het coronavirus tijdens uw reis? Bekijk de lijst met testlocaties in Turkije (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Gezondheidszorg in Turkije

In de grote steden is goede medische zorg beschikbaar. Maar niet alle voorzieningen voldoen aan westerse normen.

Maak, als uw gezondheid het toelaat, geen gebruik van de medische diensten die op het vliegveld van Istanbul worden aangeboden. De medische dienst op het vliegveld kan u verwijzen naar een kliniek waar u, verzekerd of niet, moet betalen voor de behandeling.

Buiten de grote steden is spoedeisende en gespecialiseerde zorg onder de Nederlandse norm. Soms is medische zorg helemaal niet beschikbaar.

Medisch personeel spreekt meestal weinig of geen Engels.

Medisch toerisme

Turkije is een populaire bestemming voor cosmetische chirurgie. Recent zijn enkele Nederlanders overleden na een cosmetische operatie in een Turkse kliniek.

Als u naar Turkije reist voor een cosmetische of een medische ingreep, let er dan op dat de gekozen (medische) instelling goed bekend staat.

Doe uw eigen onderzoek en ga niet in op voorstellen van particuliere bedrijven die een financieel belang hebben bij het regelen van uw medische behandeling in het buitenland.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Neem voldoende mee, dus ook voor wat extra dagen. Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Turkije.

De ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken kunnen geen medicijnen voor u regelen. Dit moet u zelf doen. 

Informatie over epidemieën, vaccinaties en infectieziekten

Bekijk voor vertrek de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Hier vindt u informatie over:

 • actuele epidemieën
 • reisvaccinaties voor Turkije
 • maatregelen om bepaalde ziekten te voorkomen

Neem voor meer informatie contact op met een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Gerelateerde vakanties

9.4
€ 49,63
9.6
€ 70,50