8 dg cruise Westelijke Middellandse Zee en Tunesie

Cruises - Palermo, Tunesië

Over deze vakantie

Stel je voor Een zachte bries waait door je haren terwijl je ontspant op het dek van een cruiseschip, omringd door de glinsterende azuurblauwe wateren van de Westelijke Middellandse Zee. Dat is precies wat je te wachten staat op deze adembenemende cruise! Na vertrek uit Marseille, breng je als eerste een bezoek aan het bruisende Barcelona, waar de kunst en architectuur je zullen betoveren. Wandel over de beroemde Ramblas, bewonder de meesterwerken van Gaudí en proef heerlijke tapas. Reis verder naar La Goulette, een schilderachtig havenstadje in Tunesië, waar de geur van exotische kruiden je zintuigen prikkelt en waar je de lokale cultuur kunt ervaren door de smalle straatjes te verkennen en te genieten van de traditionele gerechten. Geniet ook van het prachtige Palermo, de schat van Sicilië, waar je wordt ondergedompeld in de rijke geschiedenis en prachtige architectuur van de stad. Bezoek de betoverende kathedralen en proef de heerlijke Siciliaanse keuken, inclusief verse zeevruchten en cannoli! Deze cruise belooft niet alleen een reis vol avontuur en ontdekking te zijn, maar ook een kans om te ontspannen en te genieten van de vele voorzieningen aan boord van het schip.

Deze vakantie boeken

tui
All-inclusive
incl.
€ 155.75 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Type vakantie: Cruise All-inclusive
Servicetype: All-inclusive
Stad: Palermo
Land: Tunesië

Over de regio

Palermo

Palermo

Palermo is een toeristische bestemming in Tunesië. Het biedt een aantal bezienswaardigheden, waaronder de kathedraal van Palermo, het kasteel van de normandische koningen en de Sint-Stefanusbasiliek. Daarnaast zijn er een aantal musea, zoals het archeologische museum en het museum van islamitische kunst. Er zijn ook een aantal mooie parken en tuinen, waaronder het Jardin Zoologique de Tunis.

Baai Van Napels

Baai Van Napels

Baai van Napels is een toeristische bestemming in Tunesië. Het is een kustplaats en ligt aan de Middellandse Zee. In de baai bevinden zich twee stranden, een aan de westkant en een aan de oostkant. Er zijn verschillende hotels en restaurants in de omgeving.

Tunesië

Tunesië

Tunesië is een bestemming in Noord-Afrika die bekendstaat om zijn stranden en oude steden. Het land heeft ook een aantal toeristische attracties, zoals de Sahara-woestijn en de Romeinse ruïnes van Carthago.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Tunesië

Reist u naar Tunesië? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Tunesië

Download de kaart (PDF, 280 kB)

Regionale risico's

Rood: niet reizen

Wat uw situatie ook is: reis niet naar gebieden met kleurcode rood. Het is er te gevaarlijk. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende gebieden geldt kleurcode rood:

  • Het grensgebied tussen Tunesië en Libië. Dit is grotendeels een militaire zone. Het is er onveilig, vooral ten zuiden van de grensplaats Ben Gardane.
  • De woestijngebieden ten zuiden van de lijn Al Borma – Remada – Ben Gardane. Hier zijn criminelen en terroristische groepen actief. De Tunesische politie kan hier moeilijk hulp bieden.
  • De grens met Algerije ten zuiden van de stad Jendouba. In dit grensgebied zijn militaire patrouilles. Blijf op minstens 2 kilometer afstand van de grens.
  • Het Chaambi-gebergte. In dit gebergte zijn confrontaties tussen Tunesische veiligheidstroepen en gewapende groepen.
  • De bergen Mghila, Sammama en Salloum in het gouvernorat de Kasserine. Op en rond deze bergen zijn militairen actief en er liggen explosieven en landmijnen.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar gebieden met kleurcode oranje als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor de uitvaart van een familielid. Of als u er dringend heen moet voor uw werk. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende gebieden geldt kleurcode oranje:

  • de stad Tataouine, het gebied ten zuiden van Tataouine en ten noorden van de lijn Al Borma – Remada – Ben Gardane.
  • de stad Kasserine en omgeving.

In deze gebieden zijn confrontaties tussen veiligheidsdiensten en extremistische groeperingen.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Tunesië is geel. Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.

Terrorisme

In Tunesië is er dreiging van terrorisme. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. In Tunesië geldt sinds 2015 de noodtoestand, die steeds verlengd wordt. Dit houdt in dat er veel beveiliging is door politie, militairen of leden van de Nationale Garde. De veiligheidsdiensten zijn regelmatig doelwit van aanslagen. Houd rekening met controles op de toegangswegen rond hotels in toeristencentra.

Criminaliteit

Zakkenrollers en diefstal

Houd in Tunesië rekening met zakkenrollers en overvallen, vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken. Ook in toeristische gebieden kunt u beroofd of overvallen worden.

Liefdesfraude

In Tunesië bestaat het risico op liefdesfraude. Een Tunesische man of vrouw probeert dan een relatie met u aan te gaan om uw geld te stelen. Of om een visum voor Nederland te regelen. Wees alert.

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Wetten en gebruiken

Drugs

U mag in Tunesië geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Tunesië zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland. U riskeert een lange gevangenisstraf.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Tunesië reizen? U kunt daar te maken krijgen met strenge straffen. En met discriminatie en agressie. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Foto’s maken

Maak in Tunesië geen foto’s of video-opnamen van overheidsgebouwen en demonstraties. U kunt hiervoor bestraft worden.

Identificatieplicht

Zorg in Tunesië dat u altijd (een kopie van) uw paspoort bij u heeft. Zo kunt u bewijzen dat u legaal in het land verblijft.

Seks met minderjarigen

Seksuele omgang met minderjarigen (in Tunesië zijn dit personen jonger dan 16 jaar) is strafbaar. Ook als de minderjarige zegt dit te willen. Het kan moeilijk zijn om iemands leeftijd te schatten. Identiteitskaarten zijn vaak vervalst.

De omstandigheden in de Tunesische gevangenissen zijn slecht. Het kan lang duren voordat zaken voor de rechter komen.