Merlin Resort 4 sterren

Hotel in Khao Lak, Thailand

beoordeling
9.2 - Uitmuntend

Over deze vakantie

Voor een ontspannen verblijf in Khao Lak ben je bij het Khao Lak Merlin Beach Resort op het juiste adres. Een tropische tuin met sfeervol zwembad, een ligging vlakbij het strand, de ruime en moderne kamers en een uitgebreide Spa zorgen ervoor dat je helemaal tot rust komt! Boek een kamer met direct toegang tot het zwembad en geniet van een drankje aan de poolbar.

Deze vakantie boeken

prijsvrij
Logies
incl.
€ 151.38 /dag
prijsvrij
Halfpension
incl.
€ 115.75 /dag
tui
LO
incl.
€ 168.67 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Servicetype: All-inclusive
Stad: Khao Lak
Regio: Khao Lak
Land: Thailand

Over de regio

Khao Lak

Khao Lak is een populaire toeristische bestemming in Thailand, gelegen aan de westkust van het land. Het gebied beslaat een groot deel van het Nationaal Park Phang Nga en is vooral bekend om zijn witte stranden, kristalheldere wateren en tropische jungle. Er zijn tal van leuke activiteiten te doen in Khao Lak, zoals snorkelen, duiken, wandelen door de jungle en river rafting. Het gebied biedt ook verschillende accommodation opties, restaurants en bars.

Khao Lak

Khao Lak is een toeristische bestemming in Thailand die bekendstaat om zijn tropische stranden, helderblauwe zeeën en schitterende natuur. Het gebied biedt ook een scala aan buitenactiviteiten, zoals golfen, snorkelen, kajakken en raften. Khao Lak is een populaire bestemming onder toeristen uit alle delen van de wereld en biedt iets voor iedereen.

Thailand

Thailand

Thailand is een Aziatisch land dat bekendstaat om zijn mooie stranden, aangename temperaturen en uitnodigende sfeer. Het land biedt veel verschillende soorten vakanties, van een ontspannen strandvakantie tot een actieve reis door het binnenland. In Thailand vind je een grote verscheidenheid aan cultuur, natuur en avontuur. Er zijn talloze bezienswaardigheden zoals tempels, tropische jungle, nationale parken en een unieke onderwaterwereld. Ook de Thaise keuken is wereldberoemd en er zijn vele restaurants waar je deze kunt proeven. Thailand is dus een perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Entertainment Fitness Restaurant Roomservice Speeltuin Tennis, Tuin Zwembad Fair travel Kinderen toegestaan Zwembad

Reisadvies naar Thailand

In Thailand vallen jaarlijks duizenden dodelijke verkeersslachtoffers. Overweegt u in Thailand een scooter, motor of auto te huren, en deel te nemen aan het verkeer? Lees eerst de informatie in dit reisadvies onder Reizen en vervoer. De politieke situatie in Thailand is op dit moment stabiel, maar politieke demonstraties kunnen nog steeds voorkomen. De politie kan bij demonstraties hard optreden. Vermijd demonstraties en samenscholingen. Volg het lokale nieuws. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. De kleurcode van het reisadvies voor Thailand is geel met een beperkt deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Thailand

Download de kaart (PDF, 1164 kB)

Veiligheid

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen als het noodzakelijk is naar:

De provincies Yala, Narathiwat en Pattani en 4 districten in de provincie Songkhla: Chana, Nathawi, Thepha and Sabayoi

In deze provincies en districten zijn gewapende rebellengroepen actief. Deze rebellengroepen plegen regelmatig (bom)aanslagen en brandstichtingen op vooral overheidsgebouwen en drukbezochte plekken. Hiervan kunnen reizigers het slachtoffer worden. In (delen van) de zuidelijke provincies is de noodtoestand van kracht.

Maakt u een noodzakelijke reis naar deze gebieden?

 • Wees extra waakzaam.
 • Blijf uit de buurt van overheidsgebouwen en drukke plekken waar veel mensen zijn.
 • Blijf altijd alert als u afgelegen gebieden bezoekt, ook daar is een hoog risico op aanslagen.
 • Bereid uw reis en verblijf goed voor met eventueel de hulp van een zakencontact of andere vertrouwde persoon die het gebied goed kent. Reis met een officiële (lokale) gids.
 • Informeer u vooraf over de laatste ontwikkelingen in deze gebieden door bijvoorbeeld het lokale nieuws te volgen of informatie te vragen bij uw hotel.
 • Volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Grensgebied en grensovergangen tussen Thailand en Myanmar

Sinds de staatsgreep in Myanmar op 1 februari 2021 zijn Myanmarese activisten gevlucht naar het grensgebied van Thailand en Myanmar. Voor het Myanmarese leger geeft dit aanleiding om daar hevige militaire acties uit te voeren. Dit leidt tot een toename in het aantal Myanmarese vluchtelingen in kampen in het gebied.

Het grensgebied tussen Thailand en Myanmar, behalve de grenssteden Mae Sai, Mae Sot en Ranong, is niet veilig. Er zijn daar veiligheidsincidenten zijn tussen de Thaise politie en het leger aan de ene kant en criminele bendes aan de andere kant. Het dichtbegroeide bergachtige grensgebied wordt gebruikt door drugssmokkelaars. Door intensieve patrouille van de Thaise autoriteiten komen daar regelmatig gewelddadige confrontaties voor tussen de Thaise autoriteiten en de drugssmokkelaars. Buiten de grenssteden zijn er politie- en militaire controleposten. Een extra risico is dat het op vele plekken niet helemaal duidelijk is waar de grens loopt.

Het oversteken van de grens buiten de officiële grensovergangen is illegaal en gevaarlijk.

Aan de Myanmarese kant van de grens tussen Thailand en Myanmar geldt een ander reisadvies. Bekijk het reisadvies voor Myanmar als u van plan bent dat gebied te bezoeken.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar het gele gebied. De veiligheidsrisico’s zijn anders dan in Nederland. Bereid uw reis daarom goed voor en let op.

Provincie Songkhla

De veiligheidssituatie in de districten Mueang Songkhla, Hat Yai, Sathing Phra, Ranot, Krasae Sin, Rattaphum, Sadao, Na Mom, Khuan Niang, Bang Klam, Singhanakhon, Khlong Hoi Khong in de provincie Songkhla zijn veiliger geworden. U kunt hierheen reizen, maar blijf alert.

Grensgebied tussen Thailand en Cambodja

In het grensgebied met Cambodja, vooral in de omgeving van de tempel Prasat Ta Krabey, liggen nog mijnen en niet-ontplofte munitie.

 • Blijf op de hoofdwegen.
 • Raap verdachte metalen voorwerpen of voorwerpen die uit de grond steken niet aan.
 • Ga, als het kan, met een officiële (lokale) gids op pad. Die kent de lokale situatie het best.

De Thais-Cambodjaanse grens mag alleen bij officiële grensposten worden overgestoken; het ergens anders oversteken van de grens is illegaal en kan leiden tot straffen.

De grensovergang ter hoogte van de tempel Preah Vihear mag alleen door de lokale bevolking gebruikt worden en is niet toegankelijk voor buitenlanders. Hoewel het gebied rondom de tempel volgens het internationaal recht toebehoort aan Cambodja, is het gebied betwist geweest tussen Thailand en Cambodja. In het gebied komen lokale spanningen voor.

De steden Mae Sai, Mae Sot en Ranong (op de grens met Myanmar)

De grenssteden Mae Saj, Mae Sot en Ranong zijn redelijk veilig. Dit geldt ook voor de Gouden Driehoek.

In de bergachtige omgeving van Mae Sai zijn er veiligheidsrisico’s, zoals criminaliteit en de gevolgen van drugshandel.

 • Bereid u goed voor als u naar dit gebied reist.
 • Zoek advies bij een betrouwbare (lokale) gids.

De officiële grensovergangen bij de grenssteden Mae Sai, Mae Sot en Ranong zijn open voor lokale handel en persoonsverkeer.

Terrorisme

In veel landen in de wereld bestaat een terroristische dreiging. Ook voor Thailand geldt dat een terroristische aanslag niet kan worden uitgesloten. Zorg dat u geïnformeerd bent over de laatste ontwikkelingen en de lokale veiligheidssituatie. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de (lokale) media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de lokale autoriteiten op.

Demonstraties

De politieke situatie in Thailand is op dit moment stabiel, maar demonstraties kunnen nog steeds voorkomen.

 • Vermijd demonstraties, samenscholingen, politieke bijeenkomsten en locaties waar vaak wordt gedemonstreerd, zoals bij nationale monumenten. De politie kan hard optreden.
 • Volg het plaatselijke nieuws via de (lokale) media. Vraag eventueel bij uw hotel om informatie.
 • Volg de aanwijzingen van de lokale overheid op.

Criminaliteit

Criminaliteit

Houd rekening met zakkenrollers, diefstal, berovingen op straat, geweldsincidenten zoals verkrachtingen, drogeren of creditkaartfraude vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Buitenlanders kunnen het slachtoffer worden van oplichterij met sieraden, namaakproducten of producten van beschermde diersoorten.

Ook komt ‘bag-snatching’ door bromfietsrijders voor, vooral in de hoofdstad Bangkok. Wees waakzaam op drukke toeristische plaatsen zoals de steden Pattaya en Chon Buri.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een daarvoor geschikt dun tasje of riem onder uw kleding).
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
 • Kent u het gebied waar u bent niet? Ga niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Blijf ook overdag op uw hoede.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.

Drogeren

Soms worden buitenlanders gedrogeerd in bijvoorbeeld bars of taxi's en daarna beroofd. Blijf alert en onthoud het volgende:

 • Neem geen drank of eten aan van een vreemde. Wilt u toch een drankje van die persoon? Loop samen naar de bar.
 • Verlies uw drankje of eten niet uit het oog.
 • Houd altijd uw hand over uw glas.
 • Drinkt u iets dat vreemd smaakt of er vreemd uitziet? Stop dan direct met drinken en gooi het drankje weg.

Bedrog bij verhuur

Op toeristische plekken, zoals bijvoorbeeld de eilanden Phuket, Koh Samui, Koh Tao en in de stad Pattaya, moet u oppassen voor bedrog bij de verhuur van bijvoorbeeld jetski’s en scooters. Vaak vraagt de verhuurder van deze jetski’s en scooters uw paspoort of rijbewijs als waarborg. Als u de jetski of scooter weer inlevert, kan de verhuurder beweren dat er schade is gemaakt. U krijgt uw paspoort of rijbewijs dan pas terug nadat u een hoog bedrag heeft betaald.

Het advies is:

 • Geef uw paspoort of rijbewijs nooit af. Geef de verhuurder een kopie van uw paspoort of rijbewijs. De Thaise autoriteiten hebben bepaald dat inname van een paspoort of rijbewijs bij het verhuren van objecten niet mag. Huur elders als de verhuurder hier geen gehoor aan wil geven.
 • Neem foto’s van het object (rondom) voordat u het gebruikt. Dan verkleint u de kans dat de verhuurder u aansprakelijk stelt voor schade die al bestond.
 • Huur alleen een motorfiets of scooter als u een geldig internationaal of Thais motorrijbewijs heeft. Lees meer informatie in de rubriek Reizen en vervoer, onder ‘Huren van een motorvoertuig’.

Diefstal van gehuurde scooters

Huurt u een scooter in Thailand? Houd rekening met de mogelijkheid dat de scooter wordt gestolen. De verhuurder heeft de scooter niet altijd goed verzekerd. Ook komt het voor dat de verhuurder de scooter laat stelen door een collega of kennis, en u daarna dwingt om de nieuwprijs terug te betalen. Fysieke bedreigingen komen in dit soort gevallen soms voor.

 • Verlies de scooter tijdens de huurperiode niet uit het oog.
 • Gebruik altijd een slot.

Wetten en gebruiken

Drugs

Raak niet betrokken bij drugs!

 • Het bezit, gebruik en verhandelen van harddrugs, softdrugs en andere verdovende middelen met een THC-percentage hoger dan 0,2% is streng verboden in Thailand en wordt zwaar bestraft.
 • U riskeert een gevangenisstraf (50 jaar, levenslange opsluiting en zelfs de doodstraf).
 • Het gebruik van cannabis met een THC-percentage tot 0,2% is volgens de Thaise wet nu toegestaan, maar het is nog niet duidelijk of dit zo blijft.
  • Houd er rekening mee dat u een risico neemt bij gebruik van cannabis.
  • Het gebruik van cannabis in openbare gelegenheden en buiten is niet toegestaan.
  • Het invoeren en verhandelen van cannabis of afgeleide producten is streng verboden.
 • U kunt zonder dat u dat weet drugs van vreemden vervoeren. Dan bent u aansprakelijk en strafbaar. Houd daarom uw bagage goed in de gaten en pak uw bagage altijd zelf in. Neem geen pakket mee van onbekenden.

Roken

 • Roken is strafbaar op veel stranden in Thailand. De straf voor roken op het strand kan leiden tot 1 jaar gevangenisstraf. Of het betalen van een boete van maximaal 100.000 Baht (ongeveer € 3.000).
 • Het is illegaal om meer dan 200 sigaretten per persoon in te voeren in Thailand. Dit wordt bij aankomst door de douane op de luchthaven gecontroleerd. Bij overtreding van de limiet krijgt u een boete en worden de sigaretten in beslag genomen.
 • Elektronische sigaretten, verdampers en navulverpakkingen zijn verboden in Thailand. Bij het invoeren van de elektronische sigaretten, verdampers en navulverpakkingen krijgt u een hoge boete en riskeert u een gevangenisstraf van maximaal 10 jaar.

Zware omstandigheden in gevangenissen

Kleine overtredingen zoals winkeldiefstal kunnen in Thailand leiden tot een verblijf van enkele weken in de gevangenis. De omstandigheden in de Thaise gevangenissen zijn zowel lichamelijk als geestelijk erg zwaar.

Kindermisbruik

Seksueel misbruik van minderjarigen wordt, net als in Nederland, in Thailand streng bestraft met lange gevangenisstraffen. De seksuele omgang met minderjarigen (jonger dan 18 jaar) is strafbaar, ook als zij ermee instemmen. Er is niet altijd zekerheid over de leeftijd van de persoon omdat een identiteitskaart vaak vervalst is. De omstandigheden in de gevangenissen zijn slecht en lichamelijk en geestelijk erg zwaar. Het kan lang duren voordat zaken voor de rechter komen.

Lhbtiq+

Thailand is over het algemeen een tolerant en progressief land voor lhbtiq+ personen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen).

Relaties of seksuele handelingen tussen personen van hetzelfde geslacht zijn niet bij wet strafbaar gesteld.

Thaise koninklijke familie

Doe geen kritische uitspraken en vermijd discussies over het Thaise Koningshuis. Een uitspraak over het Koningshuis wordt in Thailand snel kritisch en beledigend gevonden. Er geldt in Thailand een verbod op het beledigen van het Thaise Koningshuis. Daar staan zware straffen op. Dit verbod wordt strikt gehandhaafd.

Kleding

Houd rekening met de manier waarop u zich kleedt en gedraagt. Respecteer de lokale tradities, gebruiken en gevoelens. Draag gepaste kleding als u een boeddhistische tempel of koninklijk paleis gaat bezoeken (geen korte broeken, geen blote armen en soms ook geen sandalen).

Medicijnen

Koopt u (slaap)medicijnen zonder doktersrecept? Bijvoorbeeld bij de lokale apotheek? Dan kunt u gearresteerd en veroordeeld worden tot een geldboete of vervangende gevangenisstraf.

Gezondheid

Gezondheidszorg

Bent u in Thailand en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

 • Neem contact op met uw huisarts in Nederland. 
 • Vraag om een medische verklaring die duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
 • Haal met deze verklaring uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis in Thailand.
 • Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders dan het medicijn dat beschikbaar is in Thailand? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts en vraag of het beschikbare medicijn in Thailand geschikt is voor u.

De Nederlandse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken regelen geen medicijnen voor u. U moet dit zelf regelen en zelf uitzoeken of u uw medicijnen met een koeriersdienst kunt laten toesturen.

Let op! Koopt u (slaap)medicijnen zonder doktersrecept bij bijvoorbeeld een lokale apotheek? Dan kunt u gearresteerd en veroordeeld worden tot een geldboete of vervangende gevangenisstraf.

Luchtvervuiling

Ernstige luchtvervuiling komt voor in de grote Thaise steden zoals de hoofdstad Bangkok en de stad Chiang Mai. Ook in de landelijke gebieden, het noorden en noordoosten van Thailand kan de luchtkwaliteit in het droge seizoen (van november tot april) sterk verslechteren.

 • De luchtvervuiling kan schadelijk zijn voor uw gezondheid en daarmee gevolgen hebben voor het verloop van uw reisplannen. Houd hier rekening mee door dan zoveel mogelijk binnen te blijven.
 • Reist u met jonge kinderen of u heeft een aandoening aan de luchtwegen? Neem dan voor uw reis eerst contact op met uw huisarts.
 • Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website World Air Quality Index (informatie in het Engels).

Gerelateerde vakanties