15 dg cruise Indonesië Maleisië en Thailand

Cruises - Tanjung Priok, Thailand

Over deze vakantie

Welkom aan boord van de Westerdam! Deze 15 daagse cruise biedt een perfecte balans tussen ontspanning, avontuur en cultuur terwijl je enkele van de meest prachtige plekken in Zuidoost Azië verkent. We vertrekken vanuit het bruisende Singapore. Geniet de eerste dagen van de vele voorzieningen die het schip te bieden heeft. Ontspan in één van de twee zwembaden, ga winkelen of doe mee aan verschillende workshops. Tijdens een heerlijk diner bij de Steakhouse op zee ''Pinnacle Grill'' bespreek je de plannen voor de rest van cruise. Tijdens deze reis varen we onder andere langs de tropische eilanden Phuket, Langkawi en Penang, waar genoeg tijd is om zowel op ontdekking te gaan als de turquoise wateren en witte zandstranden te bewonderen. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens je reis is een bezoek aan de hoofdstad van Maleisië, Kuala Lumpur. Met al mooie herinneringen op zak cruisen we verder naar de laatste etappe van deze onvergetelijke reis. We varen langs een aantal mooie plekken en eilanden van het veelzijdige Indonesië!

Deze vakantie boeken

tui
-
€ 77.73 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Type vakantie: Cruise Verre reis
Regio: Bali
Land: Thailand

Over de regio

Tanjung Priok

Tanjung Priok is een populaire toeristische bestemming in Thailand, gelegen aan de kust van het schiereiland Phuket. Het gebied biedt een mooie natuur, stranden, restaurants en winkels. Er zijn verschillende accommodaties beschikbaar, waaronder hotels, hostels en vakantiehuizen.

Bali

Bali is een prachtige toeristische bestemming in Thailand. Het heeft een unieke cultuur, mooie natuur en prachtige stranden. Er is veel te doen op het eiland, zoals winkelen, raften, duiken en snorkelen. Er zijn ook veel mooie tempels en pagodes te bezoeken. Bali is een populaire bestemming voor toeristen uit alle delen van de wereld.

Thailand

Thailand

Thailand is een Aziatisch land dat bekendstaat om zijn mooie stranden, aangename temperaturen en uitnodigende sfeer. Het land biedt veel verschillende soorten vakanties, van een ontspannen strandvakantie tot een actieve reis door het binnenland. In Thailand vind je een grote verscheidenheid aan cultuur, natuur en avontuur. Er zijn talloze bezienswaardigheden zoals tempels, tropische jungle, nationale parken en een unieke onderwaterwereld. Ook de Thaise keuken is wereldberoemd en er zijn vele restaurants waar je deze kunt proeven. Thailand is dus een perfecte bestemming voor een onvergetelijke vakantie.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Thailand

Reist u naar Thailand? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Thailand

Download de kaart (PDF, 1164 kB)

Regionale risico's

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar gebieden met kleurcode oranje als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor de uitvaart van een familielid. Of als u er dringend heen moet voor uw werk. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende gebieden geldt kleurcode oranje:

  • de zuidelijke provincies Yala, Narathiwat en Pattani
  • de districten Chana, Nathawi, Thepha en Sabayoi in de zuidelijke provincie Songkhla
  • het grensgebied tussen Thailand en Myanmar, behalve de grenssteden Mae Sai, Mae Sot en Ranong

Zuid-Thailand:

In Zuid-Thailand zijn rebellengroepen actief. Deze groepen plegen regelmatig (bom)aanslagen. Doelwitten zijn vooral het Thaise leger en de politie. Aanslagen vinden meestal plaats bij checkpoints van het leger en de politie. En bij gebouwen van de overheid, het leger en de politie. In delen van de zuidelijkste provincies is de noodtoestand van kracht.

Maakt u een noodzakelijke reis naar Zuid-Thailand?

  • Blijf niet langer dan nodig bij checkpoints van het Thaise leger en de politie. Blijf weg bij gebouwen van de overheid, het leger en de politie. En vermijd drukke plekken.
  • Ga niet de straat op tussen 18.00 en 6.00 uur. Aanslagen vinden meestal plaats in het donker.

Grens met Myanmar:

Het grensgebied tussen Thailand en Myanmar (behalve de steden Mae Sai, Mae Sot en Ranong) is niet veilig:

  • Het Myanmarese leger voert dicht bij de Thaise grens militaire acties uit. Dit kan ook over de grens in Thailand tot onveilige situaties leiden.
  • In het grensgebied zijn criminele bendes actief, zoals drugs- en mensensmokkelaars.
  • Op veel plaatsen is het niet duidelijk waar de grens loopt. Het oversteken van de grens buiten de officiële grensovergangen is illegaal en gevaarlijk.

Maakt u een noodzakelijke reis naar deze gebieden?

  • Wees extra alert, ook in afgelegen gebieden.
  • Bereid uw reis en verblijf goed voor. Eventueel met hulp iemand die het gebied goed kent. Reis met een officiële (lokale) gids.
  • Informeer u vooraf over de laatste ontwikkelingen in deze gebieden. Bijvoorbeeld door het lokale nieuws te volgen. Of vraag informatie bij uw hotel.
  • Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Thailand is geel. Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.

Provincie Songkhla:

In de districten Mueang Songkhla, Hat Yai, Sathing Phra, Ranot, Krasae Sin, Rattaphum, Sadao, Na Mom, Khuan Niang, Bang Klam, Singhanakhon, Khlong Hoi Khong in de provincie Songkhla is de veiligheidssituatie stabiel. U kunt hierheen reizen, maar blijf alert.

Grens met Cambodja:

In het grensgebied tussen Thailand en Cambodja liggen mijnen en niet-ontplofte munitie. Vooral rondom de tempel Prasat Ta Krabey.

  • Blijf op de hoofdwegen.
  • Raak geen verdachte metalen voorwerpen aan, of voorwerpen die uit de grond steken.
  • Reis met een officiële (lokale) gids. Die kent de omgeving het best.

U mag de Thais-Cambodjaanse grens alleen bij officiële grensposten oversteken. Het is strafbaar om de grens op een andere plek over te steken.

Buitenlanders mogen de grensovergang bij de tempel Preah Vihear niet gebruiken. In het gebied kan het onrustig zijn.

Steden Mae Sai, Mae Sot en Ranong (op de grens met Myanmar):

Let op in de grensstreek dichtbij het drielandenpunt tussen Thailand, Laos en Myanmar. In dit gebied zijn gewapende drugs- en mensensmokkelaars actief en vindt criminaliteit plaats. 

De grensovergangen Mae Sot en Mae Sai tussen Thailand en Myanmar zijn alleen open voor personen met een Thais of Myanmarees paspoort. De grensovergang bij Ranong is meestal wel open voor buitenlanders, maar u kunt vanaf hier niet verder Myanmar in reizen. 

De situatie in de grensgebieden in Myanmar is op dit moment onveilig. Steek de grens naar Myanmar daarom niet over. Lees meer informatie in het reisadvies voor Myanmar.

Reist u naar Mae Sai, Mae Sot of Ranong?

  • Bereid u goed voor.
  • Reis met een betrouwbare (lokale) gids.

Terrorisme

Ook in de delen van Thailand waarvoor kleurcode geel geldt, kan een terroristische aanslag plaatsvinden. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Zakkenrollers en diefstal

Wees in Thailand alert op zakkenrollers en oplichters. Vooral in de grote steden en drukke toeristische gebieden. Pas ook op voor dieven die tassen of sieraden stelen vanaf een brommer of motor.

Bedrog bij verhuur scooters en jetski’s

Let op voor bedrog als u een scooter, motor, jetski of auto huurt. Vooral in toeristische plaatsen zoals Pattaya en op de eilanden Phuket, Koh Samui en Koh Tao.

Bijvoorbeeld: De verhuurder vraagt uw paspoort of rijbewijs als borg. Als u de scooter of jetski inlevert, zegt de verhuurder dat u schade heeft gemaakt. U krijgt uw paspoort of rijbewijs pas terug nadat u een hoog bedrag heeft betaald.

Wat ook voorkomt: U huurt een scooter en de verhuurder steelt even later zelf de scooter. De verhuurder dwingt u daarna, soms met geweld, om de nieuwprijs te betalen. Scooters zijn vaak niet (goed) verzekerd.

Wat kunt u doen?

  • Geef nooit uw paspoort of rijbewijs af. De Thaise autoriteiten verbieden het innemen van een paspoort of rijbewijs bij verhuur. Geef de verhuurder een kopie van uw paspoort of rijbewijs. Accepteert een verhuurder dit niet? Ga dan naar een andere verhuurder.
  • Neem voor gebruik foto’s van het voertuig. Daarmee verkleint u de kans dat de verhuurder u aansprakelijk stelt voor schade die al bestond.
  • Verlies de scooter tijdens de huurperiode niet uit het oog. En gebruik altijd een slot.
  • Er gebeuren veel ongelukken met scooters in Thailand. Huur alleen een scooter of motor als u een geldig Nederlands en internationaal motorrijbewijs heeft. Of als u een Thais motorrijbewijs heeft. Doet u dit niet? Dan bent u niet verzekerd bij een ongeluk.

Voorkom dat u slachtoffer wordt van criminaliteit

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Verkeersongevallen

Dodelijke verkeersongevallen

In Thailand vallen elk jaar veel doden en (zwaar)gewonden in het verkeer. Het risico op een ongeval met dodelijke afloop is vele malen groter dan in Nederland. Ongelukken gebeuren vooral met motors en scooters. Toeristen zijn vaak slachtoffer.

In 2023 kwamen in Thailand 624 buitenlandse reizigers om het leven door een verkeersongeval, waaronder 7 Nederlanders. Daarnaast raakten bijna 23.000 buitenlanders (zwaar)gewond, waaronder 161 Nederlanders. Ongelukken gebeuren vooral met motorfietsen en scooters (76% van alle ongelukken).

Lees meer over het aantal verkeersongelukken in Thailand op de website van het Accident Data Center of Thailand (informatie in het Thais).

Lees meer informatie over het verkeer in Thailand op de website van de ANWB.

Risico's bij reizen met bus of veerboot

Reizen met de bus of veerboot kan gevaarlijk zijn in Thailand. Veel bussen en veerboten zijn van slechte kwaliteit en niet goed onderhouden. Veerboten zitten vaak overvol en hebben te weinig of geen reddingsvesten aan boord.

Gerelateerde vakanties