16 daagse safari Selous & Zanzibar deluxe

Rondreizen - Zanzibar, Tanzania

Over deze vakantie

Een unieke kans om wilde dieren te spotten in het grootste wildpark van Afrika en te relaxen aan de mooie stranden van Zanzibar. In Oost Afrika leven veel wilde dieren. Maar liefst 33% vind je in Selous. En nog leuker, in dit wildpark is het toegestaan om met open auto's off road te rijden. Dus een kans om nog dichter bij het wild te komen! Ben jij in voor een paar dagen ultiem genieten van al het moois dat Tanzania te bieden heeft, in combinatie met een verblijf op het tropische Zanzibar? Dan is deze Selous safari precies wat je zoekt!

Deze vakantie boeken

tui
-
incl.
€ 263.31 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Type vakantie: Rondreis Verre reis
Stad: Zanzibar
Regio: Morogoro
Land: Tanzania

Over de regio

Zanzibar

Zanzibar is een klein eiland voor de kust van Tanzania. Het is een populaire toeristische bestemming, vanwege de mooie stranden, de warme temperaturen en de unieke cultuur. Er zijn veel verschillende activiteiten om te doen op het eiland, zoals snorkelen, duiken, wandelen en safari's. Zanzibar heeft ook een rijke historie en is bekend om zijn sultanaten. Er zijn veel mooie gebouwen te zien, zoals de sultanspalen en de old town in Stone Town.

Morogoro

Morogoro is een plaats in Tanzania met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad heeft een aantal bezienswaardigheden, waaronder prachtige natuurgebieden, historische monumenten en musea. Morogoro is een populaire toeristische bestemming in Tanzania en er is genoeg te doen voor iedereen.

Tanzania

Tanzania

Tanzania is een toeristische bestemming die bekendstaat om zijn prachtige natuur. Het land heeft veel verschillende landschappen, van woestijn tot savanne en van bergen tot kustlijn. Tanzania heeft ook een rijke cultuur met veel tradities en folklore. bezoekers kunnen genieten van safari's, wandelen door de natuur, of een bezoek brengen aan een traditioneel dorp.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Tanzania

Reist u naar Tanzania? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Tanzania

Download de kaart (PDF, 657 kB)

Actueel

Op 27 november 2024 zijn er in Tanzania lokale verkiezingen. In 2025 zijn er landelijke verkiezingen. In de aanloop naar verkiezingen kunnen op verschillende plaatsen in het land demonstraties plaatsvinden. Reist u tijdens een verkiezingsperiode naar Tanzania? Vermijd samenscholingen en mensenmassa’s. Volg het nieuws via de (lokale) media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Regionale risico's

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Reis alleen naar gebieden met kleurcode oranje als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor de uitvaart van een familielid. Of als u er dringend heen moet voor uw werk. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Voor het zuidelijke grensgebied tussen Tanzania en Mozambique, in de regio Mtwara, geldt kleurcode oranje.

Aan de Mozambikaanse kant van de grens voeren extremistische groepen regelmatig aanvallen uit op autoriteiten en burgers. Hierbij zijn dodelijke slachtoffers gevallen. Er zijn ook incidenten geweest aan de Tanzaniaanse kant van de grens.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Tanzania is geel. Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.

Terrorisme

In Tanzania is er, net als in andere landen in de regio, kans op een terroristische aanslag. Dit geldt ook voor Zanzibar.

In verschillende buurlanden van Tanzania is er een verhoogde dreiging van terrorisme. Vooral vanuit Mozambique is er risico dat terroristen het land binnenkomen. Vliegvelden, toeristische plaatsen, het openbaar vervoer en kerken of moskeeën kunnen doelwit zijn van aanslagen.

Wat kunt u doen?

  • Wees alert op drukke openbare plaatsen, zoals het vliegveld, toeristische centra, hotels, markten, religieuze ontmoetingsplaatsen en het openbaar vervoer.
  • Blijf op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en de lokale veiligheidssituatie. Volg het nieuws via de (lokale) media. Of vraag bij uw hotel om meer informatie.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Zakkenrollers en overvallen

Wees in heel Tanzania alert op zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken. Gewelddadige berovingen en overvallen komen voor. Toeristen worden soms overvallen en gedwongen geld op te nemen bij een pinautomaat.

Wees ook alert op ‘bag snatchers’. Vanaf een rijdende motor of vanuit een rijdende auto worden sieraden, tassen of camera’s gestolen.

Ontvoeringen

In Tanzania komen ontvoeringen voor. Criminelen lokken buitenlandse toeristen in een taxi of gewone auto. Bijvoorbeeld met het voorstel om kosten te delen. U wordt daarna gedwongen op verschillende plaatsen geld op te nemen. Dit gebeurt bij (of op weg naar) vliegvelden en bus- of treinstations. Maar ook bij aanlegplaatsen voor veerboten, taxistandplaatsen en toeristische plekken zoals Coco Beach en Kariakoo in Dar es Salaam.

Neem voorzorgsmaatregelen:

  • Pas op voor (Uber)chauffeurs die u met vage excuses laten plaatsnemen in een andere taxi (bijvoorbeeld van een vriend).
  • Reis niet mee met onbekende personen die u een lift aanbieden waar u niet om gevraagd heeft.
  • Houd autodeuren altijd op slot. Gebruikt u een taxi? Wijs de chauffeur hier extra op.
  • Neem geen waardevolle spullen mee tijdens vervoer in een ‘bajaj’ (tuktuk/klein driewielig vervoersmiddel). Gebruik ’s avonds en ’s nachts geen bajaj.

Piraten

Piraten voor de kust van Tanzania kapen commerciële en particuliere schepen. Vraag om advies voordat u het water op gaat.

Voorkom dat u slachtoffer wordt van criminaliteit

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?