10 daagse singlereis Parels van Portugal

Rondreizen - Tomar, Portugal

beoordeling
8.1 - Geweldig

Over deze vakantie

Op naar het land van traditie en kleurige folklore, waar de zon haar stralen werpt op een grootse historie… Portugal. Deze rijke geschiedenis komt uitgebreid aan bod in onder meer de universiteitsstad Coimbra en de bedevaartsplaats Fátima. We bewonderen religieuze kunstuitingen in Braga en Alcobaça en gaan genieten van de wijnen van Porto. Uiteraard ontbreekt ook de hoofdstad Lissabon niet.

Deze vakantie boeken

tui
-
incl.
€ 84.38 /dag
tui
€ 118.40 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Stad: Tomar
Regio: Alentejo
Land: Portugal

Over de regio

Tomar

Tomar is een kleine stad in Portugal. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de prachtige architectuur en het mooie weer. In Tomar zijn veel historische bezienswaardigheden, zoals de kathedraal en het klooster. Er zijn ook verschillende musea en parken. Tomar heeft een aantal goede restaurants en bars, en er is een levendige nachtleven.

Alentejo

Alentejo

Alentejo is een streek in Portugal. Het is een rustige en afgelegen plek, waar je kunt genieten van de natuur. Er zijn verschillende wandel- en fietsroutes door het gebied. Je kunt ook genieten van de lokale gastronomie, wijn en olijfolie.

Portugal

Portugal

Portugal is een perfecte toeristische bestemming, dankzij het aangename klimaat, de schitterende stranden, de historische steden en het uitstekende voedsel. Er is genoeg te zien en te doen in Portugal, ongeacht of je van wandelen, zwemmen, winkelen of cultuur houdt. In de warme zomermaanden is het heerlijk vertoeven aan de Portugese kust en er zijn ook veel mooie eilanden om te bezoeken. De Portugese keuken is erg lekker en er worden veel verschillende gerechten bereid met rijst, vis en vlees. Er zijn ook veel wijn- en olijfboomgaarden in Portugal, waardoor het land een unieke sfeer heeft.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Portugal

Reist u naar Portugal? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Portugal

Download de kaart (PDF, 316 kB)

Terrorisme

In Portugal is geen acute dreiging van terrorisme. Maar net zoals in veel andere landen, kan ook hier een terroristische aanslag plaatsvinden. Wees alert op plaatsen waar veel mensen zijn.

Criminaliteit

Zakkenrollers

Pas op voor zakkenrollers, vooral in de Algarve en in grote steden zoals Porto en Lissabon. Wees alert op plekken waar veel mensen komen. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, bij evenementen, en op toeristische plekken.

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Wetten en gebruiken

Drugs

U mag in Portugal geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. De straffen in Portugal kunnen oplopen tot 12 jaar gevangenisstraf.

Natuurgeweld

Bosbranden

In Portugal komen bijna elk jaar bosbranden voor. Vooral in de zomermaanden kunnen bosbranden voor veel schade zorgen. Lees informatie over bosbranden op de website Fogos (informatie in het Portugees). Of download de Fogos-app.