Hotel Unterbrunn 4 sterren

hotel in Neukirchen am Grossvenediger, Oostenrijk

beoordeling
7.7 - Goed

In het kort

 • Après-ski bar en discotheek
 • Traditioneel hotel
 • Wellness faciliteiten
 • Après-ski bar en discotheek
 • Traditioneel hotel
 • Wellness faciliteiten

Over deze vakantie

Hotel Unterbrunn is een traditioneel hotel in het centrum van Neukirchen am Großvenediger, net buiten nationaal park Hohe Tauern. De skilift en de skipiste van het skigebied Wildkogel bevinden zich op slechts 200 meter afstand. De kamers zijn ruim en sfeervol ingericht en voorzien van een comfortabele badkamer. Sommige kamers beschikken tevens over een balkon met uitzicht op de prachtige omgeving.Na een dagje skiën kom je tot rust in het wellnesscentrum van Hotel Unterbrunn. Trek wat ontspannende baantjes in het binnenzwembad en warm weer op in de sauna, het Turks stoombad of het kruidenstoombad terwijl de kids zich vermaken in de speelkamer.  Voor een goede party hoef je ook het hotel niet uit: In hotel Unterbrunn vind je een après-ski bar  en een discotheek, waar het tot in de late uurtjes gezellig is.

Deze vakantie boeken

sunwebwinter
Logies ontbijt
€ 82.25 /dag
tui
€ 83.13 /dag
tui
€ 92.63 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Over de regio

Neukirchen am Grossvenediger

Neukirchen am Grossvenediger is een toeristische bestemming in Oostenrijk. Het ligt in het Salzburgerland-gebied en is een populaire plek voor wandelaars en skiërs. Er zijn verschillende wandel- en ski trails in de omgeving, en er is ook een skigebied met liften en pistes. In de zomer kunnen toeristen genieten van wandelen, mountainbiken en raften in de omgeving. bron: wikipedia e.a.

Salzburgerland

Salzburgerland

Het Salzburgerland is een toeristische bestemming in Oostenrijk. Het gebied heeft prachtige natuur, met besneeuwde bergtoppen en rustige meren. Er zijn veel historische bezienswaardigheden, zoals kastelen en kloosters. De stad Salzburg is de geboorteplaats van componist Wolfgang Amadeus Mozart. Er zijn veel muziekkritische optredens en concerten in de stad. bron: wikipedia e.a.

Oostenrijk

Oostenrijk

Oostenrijk is een alpine land met een rijke cultuur die teruggaat tot de Middeleeuwen. De steden Innsbruck en Salzburg zijn populair bij toeristen, net als het skigebied van St Anton am Arlberg. De natuur is een belangrijk aantrekkelijkheid van het land, met de hoge bergtoppen van de Alpen en de rustige meren en rivieren. Er zijn vele wandel- en ski-mogelijkheden in het land. bron: wikipedia e.a.

Faciliteiten en eigenschappen

accommodatie niet geschikt voor mindervaliden babybedje: circa 15,00 € per eenheid per nacht (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen) bakkerij (binnen de accommodatie) bedlinnen inclusief: geen verschoning tijdens verblijf binnenzwembad discotheek (binnen de accommodatie) diverse winkeltjes (in de directe omgeving) drinkgelegenheden: bar eetgelegenheden: à-la-carterestaurant handdoeken inclusief verschoning 1 keer per week: extra verschoning op verzoek: gratis huisdieren toegestaan (alleen kleine dieren/honden) kinderspeelruimte klasse: luxe kluisje (op de kamer: tegen betaling; bij de receptie: tegen betaling) kruidenstoombad lift (aantal 1) lobby Officiële classificatie: zonder classificatie parkeerterrein plaats op parkeerterrein: gratis receptie (geopend van 08:00 tot 22:00 uur) sauna spelletjesruimte tafelvoetbal toeristenbelasting: voor deelnemers met leeftijd vanaf 15 jaar 2,10 € per persoon per nacht totaal aantal kamers: 30 turks stoombad wi-fi op de kamer (gratis) wi-fi op de kamer: gratis accommodatie niet geschikt voor mindervaliden babybedje: circa 15,00 € per eenheid per nacht (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen) bakkerij (binnen de accommodatie) bedlinnen inclusief: geen verschoning tijdens verblijf binnenzwembad discotheek (binnen de accommodatie) diverse winkeltjes (in de directe omgeving) drinkgelegenheden: bar eetgelegenheden: à-la-carterestaurant handdoeken inclusief verschoning 1 keer per week: extra verschoning op verzoek: gratis huisdieren toegestaan (alleen kleine dieren/honden) kinderspeelruimte klasse: luxe kluisje (op de kamer: tegen betaling; bij de receptie: tegen betaling) kruidenstoombad lift (aantal 1) lobby Officiële classificatie: zonder classificatie parkeerterrein plaats op parkeerterrein: gratis receptie (geopend van 08:00 tot 22:00 uur) sauna spelletjesruimte tafelvoetbal toeristenbelasting: voor deelnemers met leeftijd vanaf 15 jaar 2,10 € per persoon per nacht totaal aantal kamers: 30 turks stoombad wi-fi op de kamer (gratis) wi-fi op de kamer: gratis Bar Huisdieren toegestaan, Restaurant Sauna Speeltuin Stoombad Tuin Zwembad Kinderen toegestaan Zwembad

Reisadvies naar Oostenrijk

De kleurcode van het reisadvies voor Oostenrijk is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Oostenrijk

Download de kaart (PDF, 329 kB)

Reischecklijst Oostenrijk

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Oostenrijk favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Oostenrijk is een geldige identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Voor Oostenrijk heeft u geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Oostenrijk. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Oostenrijk. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Groen

De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Let op uw eigendommen en laat deze niet onbeheerd achter.

Natuurgeweld

In de Oostenrijkse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Bij veel sneeuwval kunnen wegen onbegaanbaar worden en treinen uitvallen. Reizen kan ernstig vertraagd worden. Houd hier rekening mee.

Meer informatie over lawinegevaar kunt vinden op de website van European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Corona en gezondheid

Inreisvoorwaarden

Er geldt geen 3G-regel meer om Oostenrijk in te reizen. Informatie en details over de inreisvoorwaarden in Oostenrijk vindt u op de website van het Oostenrijks Bureau voor Toerisme (informatie in het Nederlands).

Bent u op doorreis?

Er zijn geen inreisbeperkingen voor uw doorreis door Oostenrijk. Bij een grenscontrole moet u wel kunnen bewijzen dat Oostenrijk niet uw eindbestemming is.

Tijdens uw verblijf in Oostenrijk

U hoeft in de horeca, skigebieden, hotels en andere overnachtingsplekken geen corona toegangsbewijs te laten zien. Het kan voorkomen dat er op sommige locaties wel om een coronabewijs wordt gevraagd.

In heel Oostenrijk geldt een FFP2-mondkapjesplicht op de volgende plekken:

 • in gezondheidszorginstellingen
 • in verzorgings- en bejaardenhuizen
 • in apotheken

Let op: In Wenen geldt het mondkapjesplicht ook nog in het openbaar vervoer en apotheken.

U heeft in heel Oostenrijk een 3G-bewijs (getest, genezen of gevaccineerd) nodig in ziekenhuizen en andere zorginstellingen.

Laat uw bewijs zien in de CoronaCheck-app. Het gele vaccinatieboekje wordt geaccepteerd in combinatie met een geldig paspoort of ID-kaart.

Let op: In gemeentes en regio's, zoals in de hoofdstad Wenen, kunnen de coronamaatregelen en eisen aan het coronabewijs verschillen. Controleer voor uw vertrek naar Oostenrijk wat voor uw bestemming geldt op de website van de desbetreffende gemeente en/of Bundesland, of via de website van de overheid van Oostenrijk (informatie in het Duits).

Bij COVID-19 klachten of symptomen

Meld u bij de lokale gezondheidsautoriteiten als u klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus en volg dan altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten.

Bent u in Oostenrijk en vermoedt u een besmetting? Ga niet direct naar de huisarts of naar het ziekenhuis, maar bel de (plaatselijke) hotline: 1450. Als u via een Nederlands telefoonnummer belt, toets: +43 11450.

Voor overige vragen kunt u bellen naar de hotline van het AGES, het Oostenrijkse agentschap voor gezondheid en voedselveiligheid: +43 (0)800 555 621 (7 dagen in de week, 0-24 uur).

Testlocaties in Oostenrijk

Zie voor meer informatie over de testlocaties in Oostenrijk de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Gezondheidszorg

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

 • Neem voldoende mee, dus ook voor wat extra dagen. Neem een Europees Medisch Paspoort mee, waar alle medische gegevens van u vermeld staan.
 • Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Oostenrijk.
 • Neem altijd het dokters voorschrift en de originele verpakking mee op reis.
 • Download de app GGD Reist Mee. Dan weet u wat u kunt doen bij bijvoorbeeld ziekte, bijtwonden, diarree of zonnesteek.

Bent u in Oostenrijk en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

 1. Neem contact op met uw huisarts in Nederland.
 2. Vraag om een medische verklaring die duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
 3. Haal met deze verklaring uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis in Oostenrijk.
 4. Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders is dan het medicijn dat beschikbaar is in Oostenrijk? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts en vraag of het beschikbare medicijn in Oostenrijk geschikt is voor u.

Informatie over epidemieën, vaccinaties en infectieziekten

Bekijk voor vertrek naar Oostenrijk de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Hier vindt u informatie over:

 • actuele epidemieën
 • aanbevolen reisvaccinaties
 • maatregelen om bepaalde ziekten te voorkomen

Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Verkeer

Luchtverkeer

Informatie over wijzigingen in het luchtverkeer vindt u op de website van de International Air Transport Association (IATA).

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Oostenrijk op de website van de ANWB.

Gerelateerde vakanties