Posthotel Rössle 4 sterren

Hotel in Gaschurn, Oostenrijk

beoordeling
9 - Geweldig

In het kort

 • Geniet van de authentieke sfeer
 • Goede keuken
 • Verwarmd binnenzwembad

Over deze vakantie

Posthotel Rössle  is een gezellig familiehotel gelegen in het centrum van Gaschurn. Dit sfeervolle hotel heeft een grote spa en een aantrekkelijke inrichting, typerend voor de regio. In het binnenzwembad zijn ramen van de vloer tot aan plafond aangebracht waardoor je een panoramisch uitzicht hebt op het Montafon dal. In het restaurant, ingericht in chaletstijl, kun je dagelijks genieten van een uigebreid 5-gangen diner. Voor een drankje kun je bij de open haard in de stijlvolle bar neerstrijken.

Deze vakantie boeken

sunweb
Halfpension
€ 95.8 /dag
tui
LO
€ 94.25 /dag
tui
HP
€ 153 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Servicetype: Halfpension
Stad: Gaschurn
Regio: Montafon
Land: Oostenrijk

Over de regio

Gaschurn

Gaschurn is een klein, charmant stadje in Oostenrijk dat bekendstaat om zijn wintersportfaciliteiten. Het ligt in het oostelijke deel van het land, in de buurt van de grens met Duitsland en Tsjechië. Gaschurn is een populaire bestemming onder toeristen die van snowboarden en skiën houden. Er zijn verschillende skigebieden in de omgeving, waaronder het bekende Silvretta-gebied. In de zomer kunnen toeristen genieten van een ontspannen vakantie in Gaschurn, met wandelingen door de mooie bergen en heerlijke maaltijden in de lokale restaurants.

Montafon

Montafon is een populaire toeristische bestemming in Oostenrijk, gelegen in het westelijke deel van het land. Het gebied biedt prachtige natuur, met besneeuwde bergtoppen, meren en bossen. Er zijn vele wandel- en ski-mogelijkheden, en het gebied is ook bekend om zijn thermenbaden.

Oostenrijk

Oostenrijk

Oostenrijk is een alpine land met een rijke cultuur die teruggaat tot de Middeleeuwen. De steden Innsbruck en Salzburg zijn populair bij toeristen, net als het skigebied van St Anton am Arlberg. De natuur is een belangrijk aantrekkelijkheid van het land, met de hoge bergtoppen van de Alpen en de rustige meren en rivieren. Er zijn vele wandel- en ski-mogelijkheden in het land.

Faciliteiten en eigenschappen

babybedje babybedje: gratis (op te geven bij reservering) babybedje: voor deelnemers met leeftijd t/m 1 jaar gratis (op te geven bij reservering) bedlinnen inclusief verschoning 2 keer per week binnenzwembad bowlingbaan drinkgelegenheden: bar eetgelegenheden: restaurant fitnessruimte (gratis) handdoeken inclusief: extra verschoning op verzoek huisdieren niet toegestaan huisdieren, excl. voer: circa 15,00 € per stuk per nacht (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen) huisdieren, excl. voer: circa 20,00 € per stuk per nacht (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen) kerstdiner: bij de reissom inbegrepen van 24-12-2023 tot 24-12-2023 kerstdiner: bij de reissom inbegrepen van 25-12-2022 tot 25-12-2022 kinderspeelruimte klasse: luxe kluisje op de kamer: gratis lift Lift, Lobby, Parkeerterrein, Eetgelegenheden: Restaurant, Drinkgelegenheden: Bar, Wi-Fi in openbare ruimte (gratis), Bedlinnen inclusief, verschoning 2 keer per week, Handdoeken inclusief: extra verschoning op verzoek, Sauna, Solarium (tegen betaling) (tegen betaling), Turks stoombad, Fitnessruimte (gratis), Massage (tegen betaling), Babybedje, Kinderspeelruimte, Tafeltennis, Bowlingbaan, binnenzwembad, toeristenbelasting: bij de reissom inbegrepen, babybedje: gratis (op te geven bij reservering), kluisje op de kamer: gratis, wi-fi op de kamer: gratis, plaats op parkeerterrein: gratis, kerstdiner: bij de reissom inbegrepen van 24-12-2021 tot 24-12-2021, oudejaarsdiner: bij de reissom inbegrepen van 31-12-2021 tot 31-12-2021, huisdieren, excl. voer: circa 15,00 € per stuk per nacht (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen), Officiële classificatie: 4 sterren, Totaal aantal kamers: 60, Klasse: luxe, Receptie, Lift, Huisdieren niet toegestaan lobby massage (tegen betaling) Officiële classificatie: 4 sterren oudejaarsdiner: bij de reissom inbegrepen van 01-01-2023 tot 01-01-2023 oudejaarsdiner: bij de reissom inbegrepen van 31-12-2023 tot 31-12-2023 parkeerterrein plaats op parkeerterrein: gratis receptie sauna solarium (tegen betaling) tafeltennis toeristenbelasting: bij de reissom inbegrepen totaal aantal kamers: 60 turks stoombad wi-fi in openbare ruimte (gratis) wi-fi op de kamer: gratis , Bar Fitness Huisdieren toegestaan, Restaurant Sauna Skistalling Stoombad Zwembad Kinderen toegestaan Zwembad

Reisadvies naar Oostenrijk

De kleurcode van het reisadvies voor Oostenrijk is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent.

Kaart bij reisadvies Oostenrijk

Download de kaart (PDF, 337 kB)

Reischecklist Oostenrijk

Gebruik onderstaande checklist voor een goede voorbereiding van uw reis.

Reisdocumenten

 • Neem altijd een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) mee waarmee u zich kunt identificeren.
 • Voor Oostenrijk geldt dat uw paspoort of ID-kaart nog minimaal 2 maanden geldig moet zijn op het moment dat u uit Oostenrijk vertrekt.

Visum

 • Voor Oostenrijk heeft u geen visum nodig.
 • Blijft u langer dan 90 dagen in Oostenrijk? Dan kan het zijn dat u uw verblijf moet registreren bij de lokale autoriteiten. Informeer hiernaar in de gemeente waar u verblijft.

Reizen met kinderen

 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort (of geldige ID-kaart) nodig om naar Oostenrijk te reizen.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

 • Voor Oostenrijk gelden geen corona-inreisvoorwaarden.

Rijbewijs

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die de extra medische kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Gaat u (extreme) sporten beoefenen? Sluit een extra verzekering af.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
 • Neem meerdere betaalmiddelen mee naar Oostenrijk, een pinpas of creditcard én contant geld.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het telefoonnummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

Veiligheidsrisico's

Groen: geen bijzondere risico’s

De veiligheidsrisico’s in Oostenrijk zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Terrorisme

In veel landen in de wereld bestaat een terroristische dreiging. Ook voor Oostenrijk geldt dat een terroristische aanslag niet kan worden uitgesloten. Zorg dat u geïnformeerd bent over de laatste ontwikkelingen en de lokale veiligheidssituatie. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de (lokale) media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de lokale autoriteiten op.

Drugs

Het bezit, gebruik en verhandelen van drugs is in Oostenrijk verboden en strafbaar. Ook als het kleine hoeveelheden zijn. Wees u ervan bewust dat de straf hiervoor in Oostenrijk veel zwaarder is dan in Nederland.

Criminaliteit

Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Natuurgeweld

Bergsport

Skiën

In de Oostenrijkse berggebieden komen elk jaar dodelijke ongevallen voor bij het skiën.

Er is altijd een hoog risico op lawinegevaar in de winter. Het risico op (ernstige) ongelukken bij het skiën neemt aanzienlijk toe als u buiten de officiële skipistes (off-piste) gaat skiën of snowboarden.

 • Controleer vooraf de weersvoorspellingen en de sneeuwomstandigheden.
 • Ga nooit alleen op ongemarkeerde skipistes.
 • Neem voorzorgsmaatregelen voor als u in de problemen komt zoals een lawine-bag, overlevingspakket en GPS.
 • Zorg voor een goede verzekering die de kosten dekt van bergreddingsdiensten, helikoptervervoer en repatriëring.
 • Houd u altijd aan de veiligheidsvoorschriften en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Meer informatie over lawinegevaar leest u op de website van de Oostenrijkse autoriteiten (informatie in het Duits) en de website van de European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Wandelen

Bereid u goed voor als u gaat wandelen in een bergachtig gebied.

 • Zorg dat u zich informeert over de moeilijkheidsgraad van het gebied waar u naartoe gaat
 • Zorg voor de juiste uitrusting
 • Houd de weersvoorspellingen goed in de gaten

Lees meer over hoe u zich kunt voorbereiden op de website van de Oostenrijkse reddingsdienst (informatie in het Duits).

Aardverschuivingen en overstromingen

Hevige sneeuwval, regen en smeltende sneeuw kunnen aardverschuivingen, overstromingen en modderstromen veroorzaken. Houd rekening met onbegaanbare wegen en straten. Informeer ter plaatse naar de lokale situatie en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op. Houd de berichten in de media goed in de gaten.

Gezondheid

Gezondheidszorg

Oostenrijk heeft zeer goede gezondheidszorg die vergelijkbaar is met die in Nederland.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Verkeer

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Oostenrijk op de website van de ANWB.

Gerelateerde vakanties