Salalah Rotana Resort 5 sterren

Hotel in Salalah, Oman

Over deze vakantie

Altijd al eens naar Oman willen gaan? Kies dan het plaatsje Salalah en verblijf in het luxe 5-sterren Salalah Rotana Resort dat direct aan het strand ligt. Hier is het echt heel goed toeven! Dankzij meerdere eetgelegenheden, comfortabele kamers en suites en twee heerlijke zwembaden wil je nooit meer naar huis. Ook de kinderen niet, want die zullen zich prima vermaken in de leuke kidsclub. Speel daarnaast eens een potje tennis, regel je souvenirs in de gift shop en kom tot rust in de spa. Als dat niet fantastisch klinkt, dan weten wij het ook niet meer. Dus, boek maar snel jullie vakantie naar dit fijne plekje in Zuid-Oman en beleef een fijne tijd onder de warme zonnestralen.

Deze vakantie boeken

prijsvrij
All-inclusive
incl.
€ 219.13 /dag
prijsvrij
Logies
incl.
€ 170.5 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Salalah
Regio: Zuid Oman
Land: Oman

Over de regio

Salalah

Salalah

Salalah is een toeristische bestemming in Oman. Het wordt beschouwd als de groene hoofdstad van Oman en is bekend om zijn prachtige witte stranden, kristalheldere wateren en exotische plantengroei. Salalah is ook een belangrijke historische stad met een aantal interessante archeologische bezienswaardigheden.

Zuid Oman

Zuid Oman

Zuid-Oman is een toeristische bestemming in Oman die bekend staat om zijn prachtige stranden, koraalriffen en duiken. Het gebied heeft ook een rijke cultuur en geschiedenis en is daarom een favoriete bestemming voor toeristen.

Oman

Oman

Oman wordt geroemd om zijn prachtige natuur, met bergachtige gebieden, woestijnen en kilometerslange kustlijn. Er zijn ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals forten en paleizen, en er zijn verschillende musea. Toeristen kunnen zich vermaken met activiteiten als wandelen, klimmen, vissen, snorkelen en duiken.

Reisadvies naar Oman

De kleurcode van het reisadvies voor Oman is geel en een klein deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Oman

Download de kaart (PDF, 204 kB)

Reischecklist Oman

Gebruik onderstaande checklist voor een goede voorbereiding van uw reis.

Reisdocument

 • Als u naar Oman reist, heeft u een geldig paspoort nodig waarmee u zich kunt identificeren.
 • Voor Oman geldt dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn op het moment dat u vertrekt uit Oman. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.

Visum

 • Blijft u langer dan 14 dagen in Oman? Dan heeft u een visum nodig. Vraag online een E-visum aan (informatie in het Engels).
 • Blijft u langer in Oman dan uw visum geldig is? Dan kunt u een boete krijgen.

Reizen met kinderen

 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig om naar Oman te reizen. En een visum als ze langer dan 14 dagen in Oman blijven.
 • Reist u alleen met kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

 • Voor Oman gelden geen corona-inreisvoorwaarden.

Rijbewijs

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra medische kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. 
 • Gaat u (extreme) sporten beoefenen? Sluit een extra verzekering af.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld 

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan extra kosten bij vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
 • Neem meerdere betaalmiddelen mee naar Oman, zoals een pinpas of creditcard(s) én contant geld.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa (Wereld).

Mobiele telefoon

 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen. 
 • Houd er rekening mee dat er geen bereik is in de afgelegen gebieden in Oman. Gaat u backpacken of wandelen in de afgelegen gebieden, koop dan vooraf (op het vliegveld) een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming). Controleer vooraf welke mobiele provider een goede dekking biedt in het gebied waar u heen gaat. Zorg dat uw mobiele telefoon simlockvrij is, zodat u de geactiveerde lokale simkaart kunt gebruiken.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het telefoonnummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. 
 • Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Door de burgeroorlog in Jemen zijn er veiligheidsrisico’s in het grensgebied tussen Oman en Jemen. Reis alleen als het noodzakelijk is naar het gebied binnen 10 kilometer van de grens met Jemen. Let op! De kleurcode van het reisadvies voor Jemen is rood: niet reizen.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar de rest van Oman. De veiligheidsrisico’s zijn anders dan die in Nederland. Bereid u goed voor op deze risico’s en let op.

Piraten

In de Arabische Zee voor de kust van Oman zijn piraten actief. De commerciële vaart en ook particuliere zeiljachten lopen het risico gekaapt te worden. Vaar hier alleen als u geen andere mogelijkheden heeft. Lees meer informatie over risico's op kaping op de website Maritime Security Centre Horn of Africa (informatie in het Engels).

Maritieme Veiligheid Rode Zee

In januari 2024 hebben de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk precisie-aanvallen uitgevoerd tegen doelen in gebieden in Jemen waar de Houthi’s het gezag hebben. De operatie werd door verschillende landen gesteund, waaronder Nederland. De internationale steun aan deze acties kan gevolgen hebben voor Westerse doelen en personen in de regio. 
Bent u op dit moment in Oman? Wees u bewust van eventuele negatieve gevolgen van deze militaire acties voor Westerse doelen en personen. Houd hier rekening mee en wees alert.

Kleine criminaliteit

Er is weinig criminaliteit in Oman. Hoewel de kans klein is, komen berovingen of inbraken voor. Let op uw persoonlijke veiligheid.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Demonstraties

In Oman komen soms demonstraties voor. Vermijd plaatsen waar demonstraties en grote bijeenkomsten zijn. Volg het nieuws in de lokale media. En volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

Ramadan

De ramadan wordt in Oman strikt nageleefd. Eten en drinken in het openbaar tijdens de vastentijd (tussen zonsopgang en zonsondergang) is strafbaar. Dit geldt ook als u geen moslim bent. Houd hier rekening mee.

Lhbtiq+

Homoseksualiteit is strafbaar in Oman. Dit geldt ook voor buitenlanders. Er is weinig sociale acceptatie voor lhbtiq+ personen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen). Wees voorzichtig in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Drugs

Neem geen drugs mee naar Oman. Er staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.

Natuurgeweld

Cyclonen

In Oman kunnen cyclonen voorkomen. Volg tijdens een cycloon de adviezen op van de Omaanse autoriteiten. Lees meer informatie over cyclonen op de website Tropical Storm Risk (informatie in het Engels).

Flash floods

In Oman zijn er veel wadi’s. Deze droge rivierbeddingen kunnen bij regen gevaarlijk zijn. Snelstromend water komt dan plotseling op. Deze ‘flash floods’ sleuren alles mee en zijn vaak dodelijk.

Gezondheid

Gezondheidszorg

De medische zorgvoorzieningen in de grote steden van Oman zijn zeer goed. Buiten de grote steden zijn de medische voorzieningen beperkter. Zorg dat uw verzekering de kosten voldoende dekt.

Sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf om te voorkomen dat u voor financiële verrassingen komt te staan.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

 • Neem voldoende mee, ook voor wat extra dagen. 
 • Neem een Europees Medisch Paspoort mee, waarin al uw medische gegevens staan. 
 • Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Oman.
 • Neem de medicijnen altijd in de originele verpakking mee.

Verkeer

Wegverkeer en verkeersveiligheid

Pas op in het verkeer. Reis bij voorkeur overdag. Buiten de stad kan reizen over onverlichte wegen gevaarlijk zijn. Auto’s, vrachtauto’s, voetgangers, kamelen en ook verkeersdrempels zijn niet te zien.

Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Oman op de website van de ANWB.

In de bergen rijden

Wilt u in de bergen rijden? Dan is vaak een auto met vierwielaandrijving noodzakelijk.

In de woestijn rijden

Wilt u in de woestijn rijden? Gebruik een geschikt voertuig. Ga niet alleen, maar reis met meerdere auto’s. Zorg voor voldoende drinkwater.

Streng toezicht op verkeersregels

De Omaanse autoriteiten zijn streng in de handhaving van verkeersregels. Voor overtreding van de verkeersregels kunt u hoge boetes krijgen of zelfs een gevangenisstraf.

Gerelateerde vakanties