The Chedi Muscat 5 sterren

Hotel in Muscat, Oman

Over deze vakantie

The Chedi Muscat telt in totaal 158 luxe kamers en suites. Allen zijn voorzien van een flatscreen-tv.

Deze vakantie boeken

prijsvrij
Logies
incl.
€ 332.88 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Muscat
Regio: Muscat
Land: Oman

Over de regio

Muscat

Muscat is een stad in Oman, gelegen aan de Golf van Oman. De stad is een populaire toeristische bestemming, vanwege de prachtige kustlijn, het unieke Arabische cultuur en de vele historische bezienswaardigheden. Muscat is ook bekend om zijn wijnindustrie en het is een populaire bestemming voor wijnliefhebbers.

Muscat

Muscat is een toeristische bestemming in Oman. Het is een havenstad aan de Oost-Arabische Zee en staat bekend om zijn kastelen, forten en moskeeën. Andere bezienswaardigheden zijn de grande souks, de Nizwa Fort en de flamingoren op het Ras-al-Hadd strand.

Oman

Oman

Oman wordt geroemd om zijn prachtige natuur, met bergachtige gebieden, woestijnen en kilometerslange kustlijn. Er zijn ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals forten en paleizen, en er zijn verschillende musea. Toeristen kunnen zich vermaken met activiteiten als wandelen, klimmen, vissen, snorkelen en duiken.

Reisadvies naar Oman

De kleurcode van het reisadvies voor Oman is geel met een klein deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Oman

Download de kaart (PDF, 204 kB)

Reischecklist Oman

Reisdocument

 • Als u naar Oman reist, moet u altijd een geldig paspoort meenemen waarmee u zich kunt identificeren.
 • Voor Oman geldt dat uw paspoort nog 6 maanden geldig moet zijn vanaf het moment dat u vertrekt uit dat land. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.

Visum

 • Voor Oman heeft u voor een verblijf van langer dan 14 dagen een visum nodig. Vraag dit online aan (E-visum) (informatie in het Engels). Voor een verblijf korter dan 14 dagen zijn Nederlanders niet visumplichtig.
 • Blijft u langer in Oman dan de geldigheid van uw visum? U kunt daar een boete voor krijgen.

Reizen met kinderen

 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort en een visum nodig om naar Oman te reizen.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

Er zijn geen corona-inreisvoorwaarden voor het reizen naar Oman.

Rijbewijs

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname waaronder de behandeling van COVID-19. Een ziektekostenverzekering die de kosten voor behandeling van COVID-19 dekt, is een van de voorwaarden om Oman binnen te kunnen reizen. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Oman zoals contant geld én een pinpas of creditcard.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa (Wereld).

Mobiele telefoon

 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
 • Houd er rekening mee dat er geen bereik is in de afgelegen gebieden in Oman. Gaat u backpacken of wandelen in de afgelegen gebieden, koop dan vooraf (op het vliegveld) een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming). Controleer vooraf welke mobiele provider een goede dekking biedt in het gebied waar u heen gaat.
 • Let op! Uw mobiele telefoon moet wel simlockvrij zijn om de geactiveerde lokale simkaart te kunnen gebruiken. Check vooraf of dat met uw mobiele telefoon kan.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Door de burgeroorlog in Jemen is er een groter risico op onregelmatigheden in het grensgebied tussen Oman en Jemen. Reis alleen als dat noodzakelijk is naar het gebied binnen 10 kilometer van de grens met Jemen. Let op: de kleurcode van het reisadvies voor Jemen is rood: niet reizen.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar de rest van Oman. De veiligheidsrisico’s zijn anders dan die in Nederland. Bereid u goed voor op deze risico’s en let op.

Ramadan

De ramadan wordt in Oman strikt nageleefd. Eten en drinken in het openbaar tijdens de vastentijd (tussen zonsopgang en zonsondergang) is strafbaar. Dit geldt ook voor niet-moslims. Houd hier rekening mee.

Piraten

In de Arabische Zee voor de kust van Oman zijn piraten actief. De commerciële vaart en ook particuliere zeiljachten lopen het risico gekaapt te worden. Vaar hier dus alleen als u geen andere mogelijkheden heeft. Op deze website kunt u meer informatie vinden over risico's op kaping: Maritime Security Centre Horn of Africa.

Kleine criminaliteit

Er is weinig criminaliteit in Oman. Hoewel de kans klein is, kunnen berovingen of inbraken voorkomen. Blijf letten op uw persoonlijke veiligheid.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Demonstraties

In Oman komen soms demonstraties voor. Vermijd plaatsen waar demonstraties en grote bijeenkomsten zijn. Volg het nieuws in de lokale media. En volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

Homoseksualiteit en lhbtiq+

Homoseksualiteit is strafbaar in Oman. Dit geldt ook voor buitenlanders. Er is weinig sociale acceptatie voor lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen (lhbtiq+-personen). Houd met beide situaties rekening in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Cyclonen

In Oman kunnen cyclonen voorkomen. Volg tijdens een cycloon de adviezen van de Omaanse autoriteiten op.

Voor meer informatie over cyclonen, ga naar de Engelstalige website van de Tropical Storm Risk.

Flash floods

In Oman zijn er veel wadi’s. Deze droge rivierbeddingen kunnen bij regen gevaarlijk zijn. Snelstromend water komt dan plotseling op. Deze ‘flash floods’ sleuren alles en iedereen mee en zijn vaak dodelijk.

Gezondheid

Gezondheidszorg

De medische zorgvoorzieningen in de grote steden van Oman zijn zeer goed. Buiten de grote steden zijn de medische voorzieningen beperkter. Zorg dat uw verzekering de kosten voldoende dekt. Sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf om te voorkomen dat u voor financiële verrassingen komt te staan.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Verkeer

Wegverkeer

Pas op in het verkeer. Reis bij voorkeur overdag. Buiten de stad kan reizen over onverlichte wegen gevaarlijk zijn. Auto’s, vrachtauto’s, voetgangers, kamelen en ook verkeersdrempels zijn niet te zien.

Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Oman op de website van de ANWB.

In de bergen rijden

Wilt u de bergen intrekken? Dan is vaak een auto met vierwielaandrijving noodzakelijk.

In de woestijn rijden

Wilt u de woestijn intrekken? Gebruik een geschikt voertuig. Ga niet alleen, maar reis met meerdere auto’s. Zorg voor meer dan voldoende drinkwater.

Streng toezicht op verkeersregels

De autoriteiten zijn streng in de handhaving van verkeersregels. Voor overtreding van de verkeersregels kunt u hoge boetes krijgen of zelfs een gevangenisstraf.

Gerelateerde vakanties

€ 166,13