10-daagse rondreis Klassiek Oman

Rondreizen - Sur, Oman

Over deze vakantie

Ga mee naar betoverend Oman! Dit sultanaat, gelegen aan de zonnige zuidoostkust van het Arabische Schiereiland, is een juweel van traditie, natuurlijke schoonheid en gastvrijheid. Verken de witte zandstranden, dwaal door de oude soeks van Muscat, en laat je verrassen door de majestueuze bergen van Jebel Shams. Oman is een land van contrasten, waar moderne luxe naast eeuwenoude forten en woestijnlandschappen bestaat. Ontdek de rijke cultuur, proef de heerlijke Omaanse keuken, en laat je betoveren door de warmte van dit unieke land.

Deze vakantie boeken

tui
-
incl.
€ 157.3 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Type vakantie: Rondreis Verre reis
Stad: Sur
Regio: Ad Dakhiliyah
Land: Oman

Over de regio

Sur

Sur, gelegen in Oman, is een prachtige toeristische bestemming die een unieke mix van geschiedenis, cultuur en natuur biedt. Sur is vooral bekend om zijn fascinerende maritieme erfgoed. Als een belangrijke havenstad, heeft Sur een rijke geschiedenis in de handel en de scheepvaart. Bezoekers kunnen een kijkje nemen in het verleden van de stad door een bezoek te brengen aan het Sur Maritime Museum, waar ze meer te weten kunnen komen over de traditionele scheepsbouw en de activiteiten die hier plaatsvonden. Een hoogtepunt van een bezoek aan Sur is de dhow-werf, waar traditionele Arabische zeilschepen worden gebouwd. Bezoekers kunnen de vaardige ambachtslieden aan het werk zien en zelfs een ritje maken op een traditionele dhow om de kustlijn van Sur te verkennen. Naast het maritieme erfgoed heeft Sur ook enkele mooie stranden te bieden. Het Turtle Beach is een populaire plek waar bezoekers de kans krijgen om zeeschildpadden te zien nestelen en naar zee te zien gaan. Het is een unieke ervaring die de natuurlijke schoonheid van de regio omarmt. Voor de avontuurlijke reizigers is een uitstapje naar de nabijgelegen Wadi Shab een must. Deze spectaculaire kloof biedt prachtige landschappen, kristalheldere zwemgaten en watervallen. Het is de perfecte plek om te wandelen, zwemmen en te genieten van de natuurlijke schoonheid van Oman. Wat betreft accommodatie en restaurants, Sur biedt een scala aan opties, van luxe resorts tot eenvoudige guesthouses. Lokale gerechten kunnen worden geproefd in traditionele restaurants, waar bezoekers kunnen genieten van heerlijke Arabische gerechten. Kortom, Sur is een bestemming die geschiedenis, cultuur en natuur combineert. Met zijn maritieme erfgoed, prachtige stranden en adembenemende kloven, biedt Sur een unieke reiservaring in Oman.

Ad Dakhiliyah

Ad Dakhiliyah is een prachtige toeristische bestemming gelegen in het hart van Oman. Deze regio staat bekend om zijn rijke culturele erfgoed, adembenemende landschappen en historische bezienswaardigheden. Een van de meest opvallende attracties in Ad Dakhiliyah is het historische centrum van Nizwa. Deze stad was ooit de hoofdstad van Oman en heeft een indrukwekkend fort dat uitkijkt over de hele stad. Het fort is goed bewaard gebleven en biedt een fascinerende inkijk in de geschiedenis van de regio. Naast het fort biedt Nizwa ook een levendige souk, waar je traditionele Arabische ambachten, kruiden en souvenirs kunt vinden. Het is ook de ideale plek om lokale gerechten te proeven en het dagelijks leven van de lokale bevolking te ervaren. Een andere populaire bestemming in Ad Dakhiliyah is het Jebel Akhdar-gebergte, wat 'het groene gebergte' betekent. Dit berggebied is beroemd om zijn weelderige oases, terrasvormige velden en spectaculaire uitzichten. Hier kun je wandeltochten maken en genieten van de prachtige natuurlijke schoonheid van Oman. Voor geschiedenis- en cultuurliefhebbers is het rustige stadje Bahla een must-see. Het staat bekend om zijn oude vestingstad, die op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Wandel door de smalle straatjes, bewonder de traditionele lemen architectuur en bezoek de historische moskeeën en uitkijkpunten. Als je geïnteresseerd bent in traditionele ambachten, breng dan zeker een bezoek aan het dorpje Al Hamra. Hier kun je zien hoe de lokale bevolking traditionele tapijten weeft en aardewerk maakt. Het is een geweldige kans om meer te weten te komen over de traditionele cultuur en ambachten van Oman. Ad Dakhiliyah biedt ook tal van buitenactiviteiten, zoals kamperen in de woestijn, off-road avonturen en wandeltochten door wadi's. Of je nu op zoek bent naar avontuur of gewoon wilt ontspannen en genieten van de prachtige omgeving, deze regio heeft voor elk wat wils. Kortom, Ad Dakhiliyah is een boeiende toeristische bestemming in Oman, met een rijke geschiedenis, adembenemende natuur en warme gastvrijheid. Een bezoek aan deze regio zal ongetwijfeld een onvergetelijke ervaring zijn.

Oman

Oman

Oman wordt geroemd om zijn prachtige natuur, met bergachtige gebieden, woestijnen en kilometerslange kustlijn. Er zijn ook een aantal historische bezienswaardigheden, zoals forten en paleizen, en er zijn verschillende musea. Toeristen kunnen zich vermaken met activiteiten als wandelen, klimmen, vissen, snorkelen en duiken.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Oman

De kleurcode van het reisadvies voor Oman is geel en een klein deel oranje. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Oman

Download de kaart (PDF, 204 kB)

Reischecklist Oman

Gebruik onderstaande checklist voor een goede voorbereiding van uw reis.

Reisdocument

 • Als u naar Oman reist, heeft u een geldig paspoort nodig waarmee u zich kunt identificeren.
 • Voor Oman geldt dat uw paspoort nog minimaal 6 maanden geldig moet zijn op het moment dat u vertrekt uit Oman. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.

Visum

 • Blijft u langer dan 14 dagen in Oman? Dan heeft u een visum nodig. Vraag online een E-visum aan (informatie in het Engels).
 • Blijft u langer in Oman dan uw visum geldig is? Dan kunt u een boete krijgen.

Reizen met kinderen

 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort nodig om naar Oman te reizen. En een visum als ze langer dan 14 dagen in Oman blijven.
 • Reist u alleen met kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

 • Voor Oman gelden geen corona-inreisvoorwaarden.

Rijbewijs

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra medische kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. 
 • Gaat u (extreme) sporten beoefenen? Sluit een extra verzekering af.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld 

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan extra kosten bij vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
 • Neem meerdere betaalmiddelen mee naar Oman, zoals een pinpas of creditcard(s) én contant geld.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
 • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa (Wereld).

Mobiele telefoon

 • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen. 
 • Houd er rekening mee dat er geen bereik is in de afgelegen gebieden in Oman. Gaat u backpacken of wandelen in de afgelegen gebieden, koop dan vooraf (op het vliegveld) een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming). Controleer vooraf welke mobiele provider een goede dekking biedt in het gebied waar u heen gaat. Zorg dat uw mobiele telefoon simlockvrij is, zodat u de geactiveerde lokale simkaart kunt gebruiken.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het telefoonnummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. 
 • Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘oranje’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u waarschijnlijk minder goed helpen als u in de problemen komt.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

Door de burgeroorlog in Jemen zijn er veiligheidsrisico’s in het grensgebied tussen Oman en Jemen. Reis alleen als het noodzakelijk is naar het gebied binnen 10 kilometer van de grens met Jemen. Let op! De kleurcode van het reisadvies voor Jemen is rood: niet reizen.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar de rest van Oman. De veiligheidsrisico’s zijn anders dan die in Nederland. Bereid u goed voor op deze risico’s en let op.

Piraten

In de Arabische Zee voor de kust van Oman zijn piraten actief. De commerciële vaart en ook particuliere zeiljachten lopen het risico gekaapt te worden. Vaar hier alleen als u geen andere mogelijkheden heeft. Lees meer informatie over risico's op kaping op de website Maritime Security Centre Horn of Africa (informatie in het Engels).

Maritieme Veiligheid Rode Zee

In januari 2024 hebben de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk precisie-aanvallen uitgevoerd tegen doelen in gebieden in Jemen waar de Houthi’s het gezag hebben. De operatie werd door verschillende landen gesteund, waaronder Nederland. De internationale steun aan deze acties kan gevolgen hebben voor Westerse doelen en personen in de regio. 
Bent u op dit moment in Oman? Wees u bewust van eventuele negatieve gevolgen van deze militaire acties voor Westerse doelen en personen. Houd hier rekening mee en wees alert.

Kleine criminaliteit

Er is weinig criminaliteit in Oman. Hoewel de kans klein is, komen berovingen of inbraken voor. Let op uw persoonlijke veiligheid.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Demonstraties

In Oman komen soms demonstraties voor. Vermijd plaatsen waar demonstraties en grote bijeenkomsten zijn. Volg het nieuws in de lokale media. En volg de instructies op van de lokale autoriteiten.

Ramadan

De ramadan wordt in Oman strikt nageleefd. Eten en drinken in het openbaar tijdens de vastentijd (tussen zonsopgang en zonsondergang) is strafbaar. Dit geldt ook als u geen moslim bent. Houd hier rekening mee.

Lhbtiq+

Homoseksualiteit is strafbaar in Oman. Dit geldt ook voor buitenlanders. Er is weinig sociale acceptatie voor lhbtiq+ personen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen). Wees voorzichtig in de manier waarop u zich opstelt en uit.

Drugs

Neem geen drugs mee naar Oman. Er staan hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.

Natuurgeweld

Cyclonen

In Oman kunnen cyclonen voorkomen. Volg tijdens een cycloon de adviezen op van de Omaanse autoriteiten. Lees meer informatie over cyclonen op de website Tropical Storm Risk (informatie in het Engels).

Flash floods

In Oman zijn er veel wadi’s. Deze droge rivierbeddingen kunnen bij regen gevaarlijk zijn. Snelstromend water komt dan plotseling op. Deze ‘flash floods’ sleuren alles mee en zijn vaak dodelijk.

Gezondheid

Gezondheidszorg

De medische zorgvoorzieningen in de grote steden van Oman zijn zeer goed. Buiten de grote steden zijn de medische voorzieningen beperkter. Zorg dat uw verzekering de kosten voldoende dekt.

Sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf om te voorkomen dat u voor financiële verrassingen komt te staan.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

 • Neem voldoende mee, ook voor wat extra dagen. 
 • Neem een Europees Medisch Paspoort mee, waarin al uw medische gegevens staan. 
 • Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Oman.
 • Neem de medicijnen altijd in de originele verpakking mee.

Verkeer

Wegverkeer en verkeersveiligheid

Pas op in het verkeer. Reis bij voorkeur overdag. Buiten de stad kan reizen over onverlichte wegen gevaarlijk zijn. Auto’s, vrachtauto’s, voetgangers, kamelen en ook verkeersdrempels zijn niet te zien.

Kijk voor meer informatie over de verkeersveiligheid in Oman op de website van de ANWB.

In de bergen rijden

Wilt u in de bergen rijden? Dan is vaak een auto met vierwielaandrijving noodzakelijk.

In de woestijn rijden

Wilt u in de woestijn rijden? Gebruik een geschikt voertuig. Ga niet alleen, maar reis met meerdere auto’s. Zorg voor voldoende drinkwater.

Streng toezicht op verkeersregels

De Omaanse autoriteiten zijn streng in de handhaving van verkeersregels. Voor overtreding van de verkeersregels kunt u hoge boetes krijgen of zelfs een gevangenisstraf.

Gerelateerde vakanties