Granit 4 sterren

Aparthotel in Ohrid, Noord-macedonie

beoordeling
6.6 - Oké

Over deze vakantie

Dit is zoals vakantie hoort te zijn. Met zijn tweetjes of het hele gezin? In het gezellige Hotel Granit heeft iedereen het naar zijn zin. Zittend op het terras met een lokaal wijntje de zon in het meer onder zien gaan, wat verwacht je nog meer van je vakantie? Hotel Granit heeft misschien wel de meest romantische ligging direct aan de oever van het Meer van Ohrid. Het oude maar vooral gezellige centrum van Ohrid is gemakkelijk en goedkoop bereikbaar per taxi. Vakantie is doen waar je zin in hebt. Of dit een verfrissende duik in het ruime zwembad is of met een waterfiets het meer verkennen, het is allemaal aan jou. De vele faciliteiten zorgen ervoor dat je je niet hoeft te vervelen hier. Met de All Inclusive formule geniet je van een onbezorgde vakantie. Je hebt de keuze uit verschillende restaurants en een bar. In de Macedonische keuken is het gebruikelijk om het eten lauw warm te serveren. Terwijl de kids zich vermaken in het zwembad lezen de ouders een goed boek onder de brandende Noord Macedonische zon. Zijn de kinderen fan van Freek Vonk? Dan kunnen ze zich vast opmaken voor een avontuurlijke dag in het Nationaal Park Galicica. Wanneer je met de kinderen hier een wandeltocht maakt, weten ze vast voor welke dieren je hard weg moet rennen. Je kunt hier het beroemde St. Naum Klooster bezoeken maar ook wandelen door de mooie bossen. Het schijnt dat je hier zelfs beren, herten en wolven leven.

Deze vakantie boeken

prijsvrij
Logies
incl.
€ 85.25 /dag
tui
All-inclusive
incl.
€ 99.5 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Over de regio

Ohrid

Ohrid

Ohrid is een toeristische bestemming in Noord-Macedonie, die bekendstaat om zijn prachtige meer en de vele historische monumenten uit de Romeinse en Ottomaanse tijd. Het is een populaire plek onder toeristen en er worden veel excursies naartoe georganiseerd.

Meer van Ohrid

Meer van Ohrid

Ohrid is een stad in Noord-Macedonie met een rijke geschiedenis en cultuur. De stad is gelegen aan het gelijknamige meer, dat wordt beschouwd als een van de mooiste meren in Europa. Ohrid is een populaire toeristische bestemming, met vele bezienswaardigheden zoals de Sveti Sofia kerk, het Samuil fort en de Zlatko Manastirski waterfalls.

Noord Macedonië

Noord Macedonië

Noord-Macedonië is een kleine, relatief onbekende Republiek in het noordwesten van de Balkan. Het land grenst aan Servië, Montenegro, Albanië en Griekenland. Noord-Macedonië heeft een rijke en interessante geschiedenis en cultuur, die teruggaat tot de oudste beschavingen van Europa. De natuur is er prachtig, met bergketens, meren en bossen. Er zijn veel mooie plekken om te bezoeken, zoals de hoofdstad Skopje, de oude stad Ohrid, de rotsige kust of de mooie natuurparken. Noord-Macedonië is een aantrekkelijke bestemming voor toeristen die graag nieuwe en onontdekte plekken verkennen.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Duikschool Fietsverhuur, Fitness Roomservice Tennis Zwembad Kinderen toegestaan Kindvriendelijk Zwembad

Reisadvies naar Noord-Macedonië

Reist u naar Noord-Macedonië? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Noord-Macedonië

Download de kaart (PDF, 175 kB)

Terrorisme

In Noord-Macedonië is geen acute dreiging van terrorisme. Maar net zoals in veel andere landen, kan ook hier een terroristische aanslag plaatsvinden. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken. Bezoek ook geen afgelegen straten, wijken of parken.

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Wetten en gebruiken

Drugs

U mag in Noord-Macedonië geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Noord-Macedonië zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Noord-Macedonië reizen? U kunt daar te maken krijgen met discriminatie en agressie. Niet iedereen heeft een positieve houding tegenover uw seksuele voorkeur of identiteit. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Natuurgeweld

Aardbevingen

In Noord-Macedonië komen regelmatig kleine aardbevingen voor. Volg de berichten in de lokale media en informeer u over de situatie. Lees informatie over aardbevingen op de volgende websites (informatie in het Engels):

Bosbranden, overstromingen en aardverschuivingen

In Noord-Macedonië is een risico op bosbranden, overstromingen en aardverschuivingen. Bent u op dat moment in Noord-Macedonië?

  • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
  • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
  • Heeft u een vraag over de actuele situatie? Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie.
  • Pas bij aardverschuivingen op voor vallende stenen.

Gerelateerde vakanties

9.9
€ 70,00
€ 77,75
8.3
€ 75,00