Christelijke reis 11 daagse vliegreis Macedonie

Christelijke reizen - Tetovo, Noord-macedonie

Over deze vakantie

Noord Macedonië is een land doordrenkt van geschiedenis en betekenis voor christenen over de hele wereld. Als gelovige is het een bijzondere bestemming om naar toe te gaan, omdat het getuigt van de verbinding tussen geloof en erfgoed. Het is een plek waar de wortels van het christendom diep verankerd zijn. Tijdens de reis door Noord Macedonië ontdekken we de rijkdom van het Orthodoxe Christendom en bewonderen we eeuwenoude kloosters en kerken, die een gevoel van vrede en sereniteit uitstralen. Maar het bijzondere aan Noord Macedonië gaat verder dan historische plekken. Het is ook een land dat gastvrijheid hoog in het vaandel draagt. Als christen kun je de warmte van de mensen hier ervaren, die je met open armen zullen ontvangen en hun geloof met je willen delen. Daarnaast is de natuur in Noord Macedonië zeer gevarieerd en bijzonder mooi met een overvloed aan landschappen waaronder indrukwekkende bergen, meren, kloven en nationale parken dus ook een parel voor natuurliefhebbers.

Deze vakantie boeken

tui
-
incl.
€ 96.27 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Over de regio

Tetovo

Tetovo

Tetovo is een plaats in Noord-Macedonie die bekendstaat om zijn historische bezienswaardigheden en cultuur. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de verscheidenheid aan activiteiten die er te doen zijn. Bezoekers kunnen onder andere genieten van het mooie landschap, wandelen door de historische straten, bezoeken aan musea en galeries, of genieten van de traditionele Macedonische gerechten.

Bitola

Bitola

Bitola is een stad in Noord-Macedonie. Het is de op twee na grootste stad in het land en heeft ongeveer 100.000 inwoners. Bitola is een belangrijke industriële en culturele stad. Er zijn tal van bezienswaardigheden, zoals het Heraclesmonument, het antieke theater, de mummie van de jonge prins en het museum van de stad. Bitola is ook een populaire toeristische bestemming vanwege de vele winkels, restaurants en bars.

Noord Macedonië

Noord Macedonië

Noord-Macedonië is een kleine, relatief onbekende Republiek in het noordwesten van de Balkan. Het land grenst aan Servië, Montenegro, Albanië en Griekenland. Noord-Macedonië heeft een rijke en interessante geschiedenis en cultuur, die teruggaat tot de oudste beschavingen van Europa. De natuur is er prachtig, met bergketens, meren en bossen. Er zijn veel mooie plekken om te bezoeken, zoals de hoofdstad Skopje, de oude stad Ohrid, de rotsige kust of de mooie natuurparken. Noord-Macedonië is een aantrekkelijke bestemming voor toeristen die graag nieuwe en onontdekte plekken verkennen.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Noord-Macedonië

Reist u naar Noord-Macedonië? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Noord-Macedonië

Download de kaart (PDF, 175 kB)

Terrorisme

In Noord-Macedonië is geen acute dreiging van terrorisme. Maar net zoals in veel andere landen, kan ook hier een terroristische aanslag plaatsvinden. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken. Bezoek ook geen afgelegen straten, wijken of parken.

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Wetten en gebruiken

Drugs

U mag in Noord-Macedonië geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Noord-Macedonië zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Noord-Macedonië reizen? U kunt daar te maken krijgen met discriminatie en agressie. Niet iedereen heeft een positieve houding tegenover uw seksuele voorkeur of identiteit. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Natuurgeweld

Aardbevingen

In Noord-Macedonië komen regelmatig kleine aardbevingen voor. Volg de berichten in de lokale media en informeer u over de situatie. Lees informatie over aardbevingen op de volgende websites (informatie in het Engels):

Bosbranden, overstromingen en aardverschuivingen

In Noord-Macedonië is een risico op bosbranden, overstromingen en aardverschuivingen. Bent u op dat moment in Noord-Macedonië?

  • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
  • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
  • Heeft u een vraag over de actuele situatie? Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie.
  • Pas bij aardverschuivingen op voor vallende stenen.