Christelijke reis 8 dg vliegreis Bijbels Malta

Christelijke reizen - Valletta, Malta

Over deze vakantie

Een mooie en leerzame reis naar Malta. Dit eiland, ligt in het zuidelijk deel van de Middellandse Zee en is bekend vanuit de Bijbelse geschiedenis. De apostel Paulus leed ter hoogte van Malta schipbreuk. Paulus die op reis was naar Rome om te verschijnen voor de keizer. In Handelingen 27 lezen we de geschiedenis dat Paulus en alle opvarenden ongedeerd aan land kwamen. Hij verbleef ruim twee jaar op Malta en bracht hier het Evangelie. Zijn sporen zijn onder andere terug te vinden in St. Paul's Bay waar op een van de eilandjes het standbeeld van Paulus staat. Malta bestaat uit meer eilanden, waaronder de zustereilanden Gozo en Comino. Oude steden met glooiende landschappen kenmerken deze archipel. Malta kent een heerlijk klimaat en de Maltezers heten je van harte welkom!

Deze vakantie boeken

tui
-
incl.
€ 177 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Over de regio

Valletta

Valletta

Valletta is het historische en toeristische centrum van Malta. Het is gelegen op een strategische plek in de Middellandse Zee en heeft een rijke geschiedenis. De stad is een populaire toeristische bestemming, vanwege de vele historische bezienswaardigheden, het aangename klimaat en de prachtige natuur. Valletta biedt een unieke ervaring met zijn unieke architectuur, cultuur en geschiedenis.

Gozo

Gozo

Gozo is een klein eiland dat net ten noorden van Malta ligt. Het is een rustige plek die bekend staat om zijn natuurlijke schoonheid. De kustlijn is bedekt met kalksteenrotsen en er zijn vele kleine baaien en kleine strandjes te vinden. Ook is er een aantal prehistorische grotten en ruïnes op het eiland te bezoeken.

Malta

Malta

Malta is een klein, zonnig eiland in de Middellandse Zee. Het eiland heeft een rijke geschiedenis en cultuur, en er zijn veel bezienswaardigheden om te bezoeken. Er zijn ook vele mooie stranden om te genieten van het warme weer.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Malta

De kleurcode van het reisadvies voor Malta is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent.

Kaart bij reisadvies Malta

Download de kaart (PDF, 115 kB)

Reischecklist Malta

Reisdocument

 • U heeft een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart (ID-kaart) nodig als u naar Malta reist waarmee u zich kunt identificeren.
 • Voor Malta is een ID-kaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw ID-kaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw gehele verblijf.

Visum

 • Voor Malta heeft u geen visum nodig.
 •  

  Blijft u langer dan 90 dagen in Malta? Dan moet u uw verblijf in Malta zelf registreren. Meer informatie vindt u op de website van de Maltese overheid (informatie in het Engels).

Reizen met kinderen

 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort (of geldige ID-kaart) nodig om naar Malta te reizen.
 • Reist u alleen met kinderen jonger dan 18 jaar? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

 • Voor Malta gelden geen corona-inreisvoorwaarden.

Rijbewijs

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Let op: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
 • Neem meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Malta, zoals een pinpas of creditcard én contant geld.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

Veiligheidsrisico's

Groen: geen bijzondere risico's

De veiligheidsrisico’s in Malta zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Terrorisme

Het risico op een terroristisch aanslag in Malta is laag. Toch blijft de kans op een terroristische aanslag aanwezig. Blijf alert op plaatsen waar veel mensen zijn.

Geweldsincidenten

Er komen geweldsincidenten voor in het uitgaansgebied ‘Paceville’ in de stad St. Julian’s. Houd hier rekening mee en wees alert.

Neem voor uw veiligheid in het uitgaansgebied ‘Paceville’ ook de volgende voorzorgsmaatregelen:

 • Let op dat er geen drugs of andere verdovende middelen in uw drankje worden gedaan bij bezoeken aan bars, cafés en discotheken;
 • Let erop dat het (bar)personeel bij pinbetalingen het goede bedrag invoert.

Drugs

Neem geen drugs mee naar Malta. Er staan hoge gevangenisstraffen op het invoeren, bezit en  gebruik van drugs. In Malta is voor eigen gebruik legaal wiet te verkrijgen. Maar het meenemen van (soft)drugs naar Malta is verboden. Ook  voor eigen gebruik.

Criminaliteit

Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een daarvoor geschikt dun tasje of riem onder uw kleding).
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
 • Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Zakkenrollers

Pas op voor zakkenrollers. Vooral in het uitgaansgebied ‘Paceville’ in de stad St. Julian’s en op de busroutes van Paceville naar/via St. Julian’s-Sliema-Valletta. Dat betreft vooral de buslijnen 13(a), 14 en 16, maar ook in buslijn 15 is het advies op te letten.

Bosbranden

Malta heeft nauwelijks bos maar wel veel struiken en (in de zomer droog) laaggewas. Door langdurige droogte kan brand ontstaan. Volg in zo'n geval het lokale nieuws voor de laatste ontwikkelingen.

Instortingsgevaar rotskliffen

Rotskliffen kunnen afbrokkelen en instorten. Pas op bij rotskliffen en ga zeker nooit over afzettingen heen.

Aardbevingen

Malta ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is in dit deel van de Middellandse Zee kans op aardbevingen, meestal op de zeebodem. Af en toe zijn in Malta daarvan schokken voelbaar.. Informeer u op de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).

Gezondheid

Gezondheidszorg

Over het algemeen is de gezondheidssituatie in Malta vergelijkbaar met die in Nederland.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Verkeer

Wegverkeer

Het verkeer in Malta kan hectisch zijn. Wegen zijn vaak erg smal en er wordt aan de linkerkant van de weg gereden. Vooral met scooters en motoren gebeuren relatief veel ongelukken. Het verkeer is niet of nauwelijks ingericht op fietsers en er zijn maar op enkele plekken (vaak niet met elkaar verbonden) fietspaden.

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Malta op de website van de ANWB.