Christelijke reis 15 dg vliegreis Israel, Jordanie

Christelijke reizen - Wadi Rum, Jordanië

Over deze vakantie

Twee Bijbelse landen aan weerszijden van de Jordaan ontdekken. Dat doe je tijdens deze reis 'Israël en het Overjordaanse'. Dit is één van de best beoordeelde reizen. We zien niet alleen Israël, maar we steken ook de Jordaan over naar het land van de stammen van Ruben, Gad en Manasse. Jordanië. We gaan o.a. naar Petra en slapen in de woestijn bij Wadi Rum. Vanaf de berg Nebo zien we het Beloofde Land liggen. Door Galilea reizen we naar Jeruzalem als prachtig slotakkoord. In twee weken zien we, waar we ons hele leven over hebben gehoord en gelezen.

Deze vakantie boeken

tui
-
incl.
€ 204.33 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Over de regio

Wadi Rum

Wadi Rum

Wadi Rum is een toeristische bestemming in Jordanië die bekend staat om zijn woestijnlandschap met rotsformaties. Toeristen kunnen er kameeltochten maken, klimmen en wandelen door de woestijn.

Centraal Israël

Centraal Israël

Centraal Israël in Jordanië is een toeristische bestemming die bekend staat om zijn archeologische ruïnes. Het gebied is ook bekend vanwege de historische bezienswaardigheden zoals de Zijderoute en de wilderness. Er zijn verschillende wandel- en fietstochten in het gebied die toeristen kunnen maken.

Jordanië

Jordanië

Jordanië is een land in het Midden-Oosten met een rijke cultuur en geschiedenis. De hoofstad Amman is een levendige en moderne stad, maar er zijn ook veel oude archeologische sites te bezoeken, zoals de ruïnes van Jerash en de nabijgelegen stad Petra. In het noorden van het land ligt het Meer van Galilea en de Golanhoogte, en in het zuiden liggen de woestijn en de Rode Zee. Jordanië is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele historische bezienswaardigheden, het mooie landschap en de gastvrije bevolking.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Jordanië

Reist u naar Jordanië? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Jordanië

Download de kaart (PDF, 163 kB)

Actueel

Afsluiting luchtruim

Op 13 april 2024 heeft Iran met een aantal bondgenoten een luchtaanval met raketten en drones uitgevoerd op Israël. Israël heeft de aanval grotendeels afgeslagen. Op sommige plekken in Jordanië zijn brokstukken neergekomen. Als gevolg van toegenomen spanningen in het Midden-Oosten kunnen de Jordaanse autoriteiten het luchtruim tijdelijk sluiten. Hierdoor kunnen vluchten geannuleerd of omgeleid worden. Neem voor meer informatie contact op met uw luchtvaartmaatschappij of reisorganisatie. Volg het lokale nieuws voor de actuele situatie.

Grensovergangen met Israël en de Palestijnse Gebieden

Als gevolg van de veiligheidssituatie in Israël en de Palestijnse Gebieden kunnen de volgende grensovergangen op korte termijn tijdelijk worden gesloten:

  • naar de Westelijke Jordaanoever bij King Hussein/Allenby Bridge
  • naar Israël bij Aqaba/Eilat in het zuiden
  • naar Israël bij de Jordan River Crossing in het noorden

Let op: De kleurcode van het reisadvies voor Israël en voor de Palestijnse Gebieden is rood. Reis hier niet heen. Lees het reisadvies voor Israël en het reisadvies voor de Palestijnse Gebieden.

Demonstraties en wegafsluitingen

Door de situatie in Israël en de Palestijnse Gebieden is er onrust in Jordanië. Ook de slechte economische situatie en maatregelen van de Jordaanse regering kunnen reden zijn voor protesten, stakingen en wegblokkades. Deze vinden vooral in de steden plaats. 

Demonstraties verlopen meestal vreedzaam. De politie kan hoofdwegen afsluiten, zoals de wegen in het zuiden (bijvoorbeeld de Desert Highway) en bij bekende toeristische plekken (Wadi Rum, Petra en Aqaba).

Wat kunt u doen?

  • Vermijd demonstraties, samenscholingen en mensenmassa’s.
  • Blijf altijd waakzaam.
  • Zorg voor uw eigen veiligheid.
  • Volg het lokale nieuws of vraag bij uw hotel om informatie.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Regionale risico’s

Oranje: alleen noodzakelijk reizen

Reis alleen naar gebieden met kleurcode oranje als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor de uitvaart van een familielid. Of als u er dringend heen moet voor uw werk. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Kleurcode oranje geldt voor de strook van 10 kilometer langs de grens van Jordanië met Syrië en Irak. In deze grensstrook kunnen beschietingen voorkomen.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Jordanië is geel. Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.

Terrorisme

Jordanië maakt deel uit van de internationale coalitie die strijdt tegen de terroristische groepering IS (Islamitische Staat). In het hele land is een beperkt risico op terroristische aanslagen. Wees alert op plaatsen waar veel mensen komen. Bij openbare gelegenheden, zoals hotels en winkelcentra, staan metaaldetectoren en worden tassen gecontroleerd.

Criminaliteit

Houd in Jordanië rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Gerelateerde vakanties