Splendid Hotel Taormina 3 sterren

Hotel in Taormina, Italië

beoordeling
7.6 - Goed
Reistijd: 24 uur (2343 km) AMS > REG - 2 uur 36 min

Over deze vakantie

Op steenworp afstand van het centrum ligt Splendid Hotel Taormina. Eenvoud en goede kwaliteit staan hier centraal. Geniet van het spectaculaire uitzicht over zee en een lekker kopje espresso bij het ontbijt. Voor onspanning kun je terecht bij het zwembad op het dakterras. Hier kun je ook een heerlijke Spremuta bestellen, een heerlijk verse sinaasappelsap.

Deze vakantie boeken

sunwebzomer
Logies
incl.
€ 69.73 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Taormina
Regio: Sicilie
Land: Italië

Over de regio

Taormina

Taormina

Taormina is een toeristische bestemming in Italië. Het is een mooie plek om te bezoeken vanwege de mooie natuur, de mooie architectuur en de lekkere Italiaanse gerechten.

Sicilie

Sicilie

Sicilie is een van de belangrijkste toeristische bestemmingen in Italië. Het eiland, gelegen in de Middellandse Zee, heeft een aantal bezienswaardigheden die u kunt bezoeken, zoals de stad Syracuse, de stad Catania en de stad Taormina. Er zijn ook verschillende historische plekken op Sicilie, zoals het amfitheater in Syracuse en de tempel van Segesta.

Italië

Italië

Italië is een toeristische bestemming die bekend staat om zijn prachtige historische steden en schitterende natuur. Je kunt er genieten van de heerlijke Italiaanse keuken, het mooie weer en de vriendelijke bevolking. Er is voor ieder wat wils, of je nu houdt van winkelen, cultuur of gewoon lekker relaxen op het strand.

Faciliteiten en eigenschappen

accommodatie niet geschikt voor mindervaliden airconditioning: circa 10,00 € per dag (ter plekke te betalen) babybedje babybedje: circa 10,00 € (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen) bagagerie bedlinnen inclusief verschoning 3 keer per week bedlinnen inclusief, verschoning 3 keer per week buitenzwembad (geopend van maandag 1 mei 2023 t/m vrijdag 16 september 2022)(ligstoelen (gratis) , parasol) buitenzwembad (geopend van maandag 2 mei 2022 t/m vrijdag 17 september 2021)(ligstoelen (gratis) , parasol) drinkgelegenheden: bar aantal 2 handdoeken inclusief verschoning 2 keer per week handdoeken inclusief, verschoning 2 keer per week handdoekenservice (tegen betaling) huisdieren toegestaan (alleen kleine dieren/honden) huisdieren, excl. voer: gratis kluisje (bij de receptie) kluisje bij de receptie: circa 8,00 € per week (ter plekke te betalen) lift (aantal 2) lobby ontbijtruimte receptie roomservice schoonmaak kamer 7 keer per week solarium toeristenbelasting: circa 1,50 € per persoon per nacht (ter plekke te betalen, verplicht) wi-fi in openbare ruimte (gratis), op de kamer (gratis) accommodatie niet geschikt voor mindervaliden airconditioning: circa 10,00 € per dag (ter plekke te betalen) babybedje babybedje: circa 10,00 € (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen) bagagerie bedlinnen inclusief, verschoning 3 keer per week buitenzwembad (geopend van maandag 2 mei 2022 t/m vrijdag 17 september 2021)(ligstoelen (gratis) , parasol) drinkgelegenheden: bar aantal 2 handdoeken inclusief, verschoning 2 keer per week handdoekenservice (tegen betaling) huisdieren toegestaan (alleen kleine dieren/honden) huisdieren, excl. voer: gratis kluisje (bij de receptie) kluisje bij de receptie: circa 8,00 € per week (ter plekke te betalen) lift (aantal 2) lobby ontbijtruimte receptie roomservice schoonmaak kamer 7 keer per week solarium toeristenbelasting: circa 1,50 € per persoon per nacht (ter plekke te betalen, verplicht) wi-fi in openbare ruimte (gratis), op de kamer (gratis)

Reisadvies naar Italië

Reist u naar Italië? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Italië

Download de kaart (PDF, 874 kB)

Terrorisme

In Italië is geen acute dreiging van terrorisme. Maar net zoals in veel andere landen, kan ook hier een terroristische aanslag plaatsvinden. De Italiaanse veiligheidsdiensten hebben daarom extra maatregelen genomen. Wees alert op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Houd in Italië rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken en tijdens het toeristische hoogseizoen. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken. Let extra op in het openbaar vervoer, op de luchthavens en als u populaire attracties bezoekt.

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Wetten en gebruiken

Drugs

U mag in Italië geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. De straffen zijn zwaarder dan in Nederland.

Strenge controles

De Italiaanse politie controleert streng of iedereen zich aan de regels houdt. Overtreedt u de regels? Dan krijgt u een boete die u direct moet betalen. U riskeert een boete voor bijvoorbeeld:

  • met ontbloot bovenlijf rondlopen waar dat niet is toegestaan
  • bekladden of vernielen van historische monumenten
  • baden in historische fonteinen
  • alcohol drinken op straat

Identificatieplicht

In Italië moet u altijd een geldig paspoort of geldige ID-kaart bij zich hebben. U kunt een boete krijgen als u zich niet kunt identificeren.

Natuurgeweld

Krijgt u te maken met natuurgeweld? Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Aardverschuivingen en overstromingen

Door hevige regen- of sneeuwval kunnen wegen en straten onbegaanbaar worden. Lees informatie over aardverschuivingen en overstromingen op de website van de Italiaanse overheid, Protezione Civile (informatie in het Engels).

Aardbevingen

Aardbevingen komen in Italië regelmatig voor. Wilt u hier meer over weten? Lees informatie over aardbevingen op de website van de Protezione Civile (informatie in het Engels).

Bosbranden

Bosbranden komen in heel Italië voor, vooral in de zomermaanden. Reist u in deze periode naar Italië? Lees informatie over bosbranden op de website van de Protezione Civile (informatie in het Engels).

Vulkanen

De vulkanen Etna, Stromboli, Vesuvius en Flegreïsche Velden (Campi Flegrei) zijn actieve vulkanen. Bezoekt u het gebied van 1 van deze vulkanen?

  • Vraag vooraf of er risico’s zijn in het vulkaangebied waar u heen gaat, bijvoorbeeld bij uw reisorganisatie.
  • Lees informatie over vulkanen in Italië op de website van de Protezione Civile. Bijvoorbeeld over de toegenomen vulkanische activiteit bij de Flegreïsche Velden (informatie in het Engels).

Lawines

Er is een hoog risico op lawines. Reist u naar de bergen?

  • Controleer vooraf de weersvoorspellingen en de sneeuwomstandigheden.
  • Ga nooit alleen buiten de officiële skipistes.
  • Neem voorzorgsmaatregelen. Regel bijvoorbeeld een lawine-airbag, gps-tracker en overlevingspakket. Lees informatie over lawinegevaar op de website van de Italiaanse provincies (informatie in het Engels).