Christelijke reis 9 dg EO NL zingt naar Israël

Christelijke reizen - Tel Aviv, Israël

Over deze vakantie

Wegens grote belangstelling is deze reis alleen nog op aanvraag te boeken. Neem voor het plaatsen van een aanvraagboeking contact op met een van onze reisbureaus. Daar helpen ze je graag verder. Shalom! In het najaar van 2023 organiseert de EO een Nederland Zingtreis naar Israël. Maak kennis met het Beloofde Land of reis opnieuw mee. Het programma is verrassend met mooie momenten van samenzang en meditatie. Als bijbelstudieleider reist Jurjen ten Brinke mee. Muzikaal wordt de reis omlijst door Rineke de Wit en Henk Doest. De reis vangt aan bij het Meer van Galilea, waar we na enkele dagen opgaan naar Jeruzalem. De reis is op basis van volpension en dat betekent dat je bijna niets meer ter plaatse hoeft uit te geven. Ga je ook mee op deze boeiende en bijzondere reis naar Israël? Lehitraot! Voor deelname aan de Nederland Zingt Reis moet je lid zijn van de EO of vriend van Nederland Zingt.

Deze vakantie boeken

tui
-
incl.
€ 277.67 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Stad: Tel Aviv
Regio: Jeruzalem
Land: Israël

Over de regio

Tel Aviv

Toeristische bestemmingen in Tel Aviv zijn onder andere het strand, de haven, de promenade, de Jaffa-markt en het nachtleven.

Jeruzalem

Als je naar Jeruzalem gaat, kun je niet alleen de Heilige Stad van drie belangrijke wereldreligies bezoeken, maar ook een aantal van de meest indrukwekkende archeologische en historische bezienswaardigheden van Israël zien. De Old City is een Unesco-werelderfgoed en bevindt zich op een heuvel met uitzicht op de Dode Zee. In de Old City vind je de Klaagmuur, de Dome of the Rock en de Al-Aqsa-moskee. Je kunt ook een bezoek brengen aan de Westoever, waar je het getuigenis van de Joodse geschiedenis en cultuur kunt zien, of de stad Gehze kunt bezoeken, die stamt uit de 12e eeuw voor Christus.

Israël

Israël

Israël is een toeristische bestemming die bekend staat om zijn historische en religieuze bezienswaardigheden. Het land heeft een aantal wereldberoemde plekken, zoals de Grote Muur van Jeruzalem en de Tempelberg. Daarnaast zijn er ook mooie stranden en natuurgebieden te vinden. Het klimaat is aangenaam, met warme zomers en milde winters.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Israël

De kleurcode van het reisadvies voor Israël staat per 14 april 2024 op rood. Reis niet naar Israël. Op 13 april 2024 heeft Iran met een aantal bondgenoten een luchtaanval met raketten en drones uitgevoerd op Israël. Het is niet uitgesloten dat er nog meer aanvallen plaats zullen vinden. Bent u op dit moment in Israël? Vertrek uit Israël als dat veilig kan. Gaat het luchtalarm af? Zoek onmiddellijk een schuilkelder op of een andere veilige plek. De veiligheidssituatie is onzeker en kan verder verslechteren. Volg het lokale nieuws. Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Lees meer over de veiligheidssituatie onder Veiligheidsrisico’s.

Kaart bij reisadvies Israël

Download de kaart (PDF, 223 kB)

Reischecklist Israël

Reisdocument

  • Neem een geldig paspoort mee waarmee u zich kunt identificeren.
  • Voor Israël geldt dat uw paspoort nog minstens 6 maanden geldig moet zijn op het moment dat u uit Israël vertrekt.

Visum

  • Voor Israël heeft u geen visum nodig. Bij aankomst in Israël krijgt u een visum voor een bezoek van maximaal 90 dagen. Er gelden geen speciale inreisvoorwaarden.
  • Meer informatie over visa kunt u vinden op de website van de ambassade van Israël in Den Haag (informatie in het Engels).

Reizen naar de Palestijnse Gebieden

  • Reis niet naar de Palestijnse Gebieden (Westelijke Jordaanoever en Gaza). Hiervoor geldt een reisadvies met kleurcode rood.
  • U kunt voor een noodzakelijke reis naar Oost-Jeruzalem reizen. Hiervoor geldt een reisadvies met kleurcode oranje.
  • Check het reisadvies voor de Palestijnse gebieden voor de laatste updates en adviezen.

Verbod op toegang tot Israël

Personen met een andere nationaliteit dan de Israëlische kan de toegang tot Israël worden verboden. Bijvoorbeeld als iemand openlijk heeft opgeroepen tot een boycot van Israël of van Israëlische nederzettingen in de Palestijnse Gebieden. Dit geldt ook voor werknemers van organisaties die een boycotoproep hebben gedaan. Als dit voor u geldt, neem dan voor u naar Israël vertrekt contact op met de ambassade van Israël in Den Haag (informatie in het Engels).

Naar Israël met een Palestijns document

Palestijnen mogen Israël niet binnenkomen of verlaten via het vliegveld Ben Gurion. Dit geldt ook voor personen die een Palestijns identiteitsbewijs én een paspoort van een ander land hebben (bijvoorbeeld Nederland). Deze personen reizen vaak via Jordanië naar Israël. Daarvoor wordt gevlogen naar de Jordaanse hoofdstad Amman. Van daaruit wordt over de weg gereisd naar de Allenby-grensovergang (King Hussein Bridge). Bij vertrek uit Israël wordt deze grensovergang meestal ook weer gebruikt.

Israëlische Arabieren mogen wel via het vliegveld Ben Gurion inreizen. Het maakt dan niet uit of ze wel of geen andere nationaliteit hebben naast de Israëlische. Deze groep moet wel rekening houden met grondige veiligheidsprocedures bij binnenkomst en vertrek. Bijvoorbeeld ondervragingen.

Naar Israël als u ook de Libanese, Syrische, Iraanse of Iraakse nationaliteit heeft of in 1 van deze landen bent geboren

Heeft u naast de Nederlandse nationaliteit ook de nationaliteit van een van de volgende landen: Libanon, Syrië, Irak (inclusief Koerdische Autonome Regio) of Iran? Of bent u in deze landen geboren? Dan moet u voor vertrek naar Israël een visum/toestemming hebben om Israël in te reizen. Dit kunt u aanvragen bij de ambassade van Israël in Den Haag (informatie in het Engels).

Naar Israël als u een niet-Westerse achtergrond heeft

Heeft u een (gedeeltelijke) niet-Westerse achtergrond? Dan is de kans groot dat u op het vliegveld Ben Gurion lang en grondig wordt ondervraagd. Dit geldt in het bijzonder als u een Arabische achtergrond heeft. Ondervraging gebeurt ook als u (ook) een Westers paspoort heeft. Deze werkwijze is standaard. Wordt u ondervraagd? Werk hier dan aan mee en raak niet in paniek. Dat voorkomt dat de procedure nog moeilijker of trager verloopt.

U kunt voor vertrek meer informatie opvragen bij de ambassade van Israël in Den Haag (informatie in het Engels). Doe dit ruim van tevoren. Bij moeilijkheden bij binnenkomst of vertrek kan de Nederlandse ambassade niets voor u doen. Dat komt omdat de regels voor binnenkomst en vertrek worden bepaald door de Israëlische wet.

Reizen met kinderen

  • Kinderen hebben ook een paspoort nodig om naar Israël te reizen. Het paspoort moet nog minstens 6 maanden geldig zijn op het moment dat het kind uit Israël vertrekt.
  • Bij aankomst in Israël krijgen kinderen een visum voor maximaal 90 dagen.
  • Reist u alleen met kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

  • Voor Israël gelden geen corona-inreisvoorwaarden.

Rijbewijs

Reisverzekering

  • Sluit altijd een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld ziekenhuisopname en repatriëring. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
  • Gaat u een (extreme) sporten beoefenen? Sluit een extra verzekering af.
  • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

  • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
  • Neem meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Israël, zoals een pinpas of creditcard én contant geld.
  • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
  • Controleer of uw bankpas geactiveerd is voor pinnen buiten Europa (Wereld).

Mobiele telefoon

  • Check bij uw provider wat de kosten zijn van mobiel bellen en datagebruik buiten de EU. Het kan handig zijn om een buitenlandpakket aan te schaffen.
  • Houd er rekening mee dat er geen of weinig bereik is in de afgelegen gebieden in Israël. Gaat u backpacken of wandelen in de afgelegen gebieden, koop vooraf (bijvoorbeeld op het vliegveld) een lokale simkaart voor toeristen (met dataroaming). Controleer vooraf welke mobiele provider een goede dekking biedt in het gebied waar u heen gaat.
  • Let op! Uw mobiele telefoon moet simlockvrij zijn om de geactiveerde lokale simkaart te gebruiken.

Thuisblijvers

  • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
  • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
  • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
  • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
  • Zet het telefoonnummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon.
  • Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

Veiligheidsrisico’s

Let op: in ‘rode’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u niet of minder goed helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Reis niet naar Israël. De veiligheidssituatie is onzeker en kan verder verslechteren.

  • Op 13 april 2024 heeft Iran met een aantal bondgenoten een luchtaanval met raketten en drones uitgevoerd op Israël. Israël heeft de aanval grotendeels afgeslagen. Het is echter niet uitgesloten dat de situatie verder escaleert en dat er meer aanvallen zullen plaatsvinden.
  • In en rondom Gaza vinden raketaanvallen en gevechten plaats tussen het Israëlische leger en Hamas. Ook in het gebied aan de grens tussen Israël en Libanon komen dagelijks raket- of drone-aanvallen voor en vinden beschietingen over en weer plaats.
  • Ook in de gebieden die grenzen aan Syrië en de Golan komen dagelijks raketbeschietingen voor. In delen van deze gebieden is de bevolking geëvacueerd. Sommige delen zijn niet meer toegankelijk.

(West-)Jeruzalem

In West-Jeruzalem kunnen spontaan demonstraties voorkomen die tot gewelddadigheden kunnen leiden.

  • Vermijd in West-Jeruzalem demonstraties, samenscholingen en grote groepen mensen rond het parlement (de Knesset) en andere overheidsgebouwen.
  • Bekijk ook het reisadvies voor de Palestijnse Gebieden, inclusief Oost-Jeruzalem, waar ook de Oude Stad ligt.

Terrorisme

Terroristische aanslagen komen in Israël voor. Toeristen zijn in principe geen doelwit voor geweld of aanslagen. Toch is er een risico dat u betrokken raakt. Wees daarom alert. Vooral in de grote steden, in het openbaar vervoer, bij de grensovergangen met de Palestijnse Gebieden of op plekken waar veel mensen samenkomen.

Demonstraties

In Israël zijn regelmatig grotere en kleinere demonstraties. Deze kunnen tot geweld leiden. Vermijd daarom demonstraties. Komt u toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze plaats dan direct. Volg de veiligheidsaanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Drugs

In Israël is het bezit, gebruik en verhandelen van drugs streng verboden en strafbaar. Dit geldt ook voor softdrugs.

Foto’s maken

Maak in Israël geen foto’s of video-opnamen van militairen, militaire gebouwen, terreinen of objecten. Dit is streng verboden. Het verbod geldt ook als er geen waarschuwingsbord staat

Criminaliteit

Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

  • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een daarvoor geschikt dun tasje of riem onder uw kleding).
  • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
  • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
  • Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
  • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Aardbevingen

Omdat Israël op een breuklijn ligt, is er een kans op aardbevingen.

Bosbranden

Door langdurige droogte kunnen bosbranden ontstaan.

  • Volg het lokale nieuws voor de laatste ontwikkelingen.

Gezondheid

Gezondheidszorg

Medische voorzieningen in Israël zijn goed. Door het oplaaien van het conflict en het hoge aantal gewonden zijn de ziekenhuizen zwaar belast. Het medisch personeel spreekt niet altijd Engels, vooral niet buiten de grote steden. Houd hier rekening mee.

Gezondheidszorg in Israël is niet gratis en medische behandelingen kunnen duur zijn. Ziekenhuizen geven duidelijk aan dat er betaald moet worden. Zij kunnen juridische stappen nemen om vertrek uit het land te verhinderen totdat de rekeningen zijn betaald. Sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf om te voorkomen dat u voor financiële verrassingen komt te staan.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Bent u in Israël en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

  1. Neem contact op met uw huisarts in Nederland.
  2. Vraag om een medische verklaring die duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
  3. Haal met deze verklaring uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis Israël.
  4. Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders dan het medicijn dat beschikbaar is in Israël? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts en vraag of het beschikbare medicijn in Israël geschikt is voor u.

De Nederlandse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken regelen geen medicijnen voor u. Dit moet u zelf doen.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download deapp GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Verkeer

Wegverkeer

Kijk voor meer informatie over verkeersveiligheid in Israël op de website van de ANWB.