Bali Agung Village 3 sterren

hotel in Seminyak, Indonesië

beoordeling
10 - Uitmuntend
Reistijd: 0 uur (0 km) AMS > DPS - 14 uur 48 min

Over deze vakantie

Verscholen tussen een wirwar van kleine straatjes vind je opeens dit hotel. Selamat datang! (=welkom thuis). Niet voor niets dat vele gasten jaarlijks terugkeren.

Deze vakantie boeken

tui
LO
incl.
€ 99.8 /dag
tui
€ 99.90 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Seminyak
Regio: Bali
Land: Indonesië

Over de regio

Seminyak

Seminyak

Seminyak is een populaire toeristische bestemming in Indonesië. Het ligt aan de westkust van het eiland Bali en biedt een scala aan winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden. Het is een favoriete bestemming onder surfers vanwege de hoge golven en de meestal goede weersomstandigheden.

Bali

Bali

Bali is een toeristische bestemming in Indonesië die bekend staat om zijn prachtige stranden, heerlijke tropische temperaturen en unieke cultuur. Het eiland is ook een populaire plek onder surfers vanwege de vele golven die er te vinden zijn.

Indonesië

Indonesië

Indonesië is een tropisch land dat bestaat uit vele eilanden. Het heeft een rijke cultuur en natuur, waaronder prachtige stranden, jungle, vulkaaneilanden en rijstvelden. Indonesië biedt toeristen vele activiteiten, zoals zwemmen, snorkelen, duiken, wandelen, vissen en golven. Er zijn ook vele tempels, monumenten en musea te bezoeken. Indonesië is een populaire toeristische bestemming en heeft something for everyone.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Restaurant Roomservice Roomservice, Tuin, Zwembad Zwembad, Restaurant, Bar, Roomservice, Tuin, Kinderen toegestaan Zwembad

Reisadvies naar Indonesië

Reist u naar Indonesië? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Indonesië

Download de kaart (PDF, 2179 kB)

Regionale risico's

Rood: niet reizen

Wat uw situatie ook is: reis niet naar gebieden met kleurcode rood. Het is er te gevaarlijk. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende vulkanen geldt kleurcode rood:

  • de Merapi op Midden-Java
  • de Marapi op West-Sumatra
  • de Anak Krakatau op de Krakatau-eilanden
  • de Semeru en de Karangetang op het eiland Siau
  • de Ruang op het eiland Noord-Sulawesi

Het is te gevaarlijk om deze vulkanen en omliggende gebieden te bezoeken. Ze kunnen onverwacht uitbarsten, zonder voortekenen. Bent u in de buurt van een vulkaan tijdens een uitbarsting? Houd er rekening mee dat vliegverkeer niet mogelijk is.

Oranje: alleen noodzakelijk reizen

Reis alleen naar gebieden met kleurcode oranje als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor de uitvaart van een familielid. Of als u er dringend heen moet voor uw werk. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende provincies geldt kleurcode oranje:

  • Papoea
  • Papoea-Hooglanden
  • Centraal-Papoea
  • Zuid-Papoea

In deze provincies komen gewapende incidenten voor tussen onafhankelijkheidsbewegingen, burgers en de Indonesische autoriteiten, zoals het leger en de politie. Er vallen regelmatig burgerslachtoffers. Gewapende groepen hebben aangegeven dat ook buitenlanders een doelwit zijn.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

De kleurcode van het reisadvies voor de rest van Indonesië is geel. Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.

Terrorisme

In Indonesië is een verhoogd risico op terroristische aanslagen. Wees in het hele land alert op drukke plaatsen. Vooral overheidsgebouwen, gebedshuizen, hotels, restaurants, winkelcentra, ambassadegebouwen en stembureaus kunnen het doelwit van aanslagen zijn. Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Zakkenrollers en diefstal

In Indonesië komt criminaliteit voor. Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken en in winkelcentra. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Drogeren

Let op dat u geen slachtoffer wordt van drogeren. Dit gebeurt meestal in een bar of taxi. Neem geen eten, drinken of sigaretten aan van vreemden. U kunt daarna worden beroofd.

Drankvergiftiging

In Indonesië zijn personen, ook toeristen, overleden of ernstig ziek geworden na het drinken van alcoholische drank waaraan methanol is toegevoegd. Methanol is giftig en kan dodelijk zijn. Ook andere giftige stoffen kunnen zijn toegevoegd, bijvoorbeeld muggenspray of spiritus.

Deze alcoholische dranken heten Arak/Arrack of Oplosan, een lokale rijst- of palmlikeur. Criminelen gebruiken hiervoor vaak flessen met etiketten van bekende drankmerken. Wees vooral voorzichtig op Bali, Lombok, de Gillis-eilanden en Sumatra:

  • Neem geen drank aan van vreemden.
  • Koop geen lokaal gemaakte alcoholische drank op straat.
  • Koop alcoholische drank bij bekende bedrijven of supermarkten met een vergunning. Of drink alcohol alleen in officiële horeca.

Voorkom dat u slachtoffer wordt van criminaliteit

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Wetten en gebruiken

Drugs

U mag in Indonesië geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs. In Indonesië zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland. U kunt een hoge boete, een lange gevangenisstraf en zelfs de doodstraf krijgen.

Controles immigratiedienst

De Indonesische immigratiedienst voert regelmatig controles uit om illegaal verblijf in Indonesië op te sporen. Zorg dat u altijd een geldig paspoort met een geldig visum, verblijfsstempel of verblijfsvergunning bij u heeft. Heeft u dit niet? Dan kunt u gearresteerd worden.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Indonesië reizen? U kunt daar te maken krijgen met discriminatie en agressie. In de provincie Atjeh kunt u bestraft worden, bijvoorbeeld voor seksuele handelingen met personen van hetzelfde geslacht. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Foto's maken

Fotografeer of film in Indonesië geen militaire objecten en overheidsgebouwen. Dit is verboden en strafbaar.

Sharia-wet in de provincie Atjeh

In de provincie Atjeh (Aceh) geldt de Sharia-wet. De wet geldt voor iedereen, ook voor buitenlanders. Dit betekent onder andere het volgende:

  • Drink geen alcohol.
  • Draag kleding die de schouders, armen, borsten en benen bedekt.
  • Vermijd lichamelijk contact.
  • Beledig het islamitische geloof niet.
  • Doe niet mee aan gokspelen.
  • Uitingen van lhbtiq+ zijn verboden.

Houd u zich in Atjeh niet aan deze regels? U kunt een geldboete, stokslagen of een gevangenisstraf krijgen.

Seks met minderjarigen 

U mag in Indonesië geen seks hebben met iemand jonger dan 18 jaar. Ook niet als de minderjarige zegt dit te willen. U bent dan strafbaar. En u kunt hiervoor een lange gevangenisstraf krijgen. U kunt om een identiteitsbewijs vragen. Maar let op: dit kan vervalst zijn.

Gerelateerde vakanties