Expo Formule 1 3 sterren

hotel in Boedapest, Hongarije

beoordeling
6.7 - Oké

Over deze vakantie

De hoofdstad van Hongarije staat bekend om zijn prachtige ligging aan rivier de Donau, maar naast de prachtige ligging herbergt Budapest nog iets historisch. Op de Hungaroring wordt al sinds 1986 onafgebroken geracet in de Formule 1. De Brit Lewis Hamilton is op het moment recordhouder met maar liefst 8 overwinningen op dit circuit. De Grand Prix van Hongarije bezoek je natuurlijk met TUI en je overnacht in hotel Expo in Boedapest. Het hotel ligt buiten het centrum van de stad maar met de taxi ben je in no-time in hartje Boedapest. Hotel Expo heeft een skybar met schitterend uitzicht over de stad en een fitnessruimte voor de fanatieke sporters. Na goed geslapen te hebben in je sfeervolle kamer, geniet je 's ochtends van een lekker ontbijt. Zo kun je vol nieuwe energie naar het circuit. Op zaterdag en zondag word je opgehaald bij het hotel en reis je met de bus naar de Hungaroring. De plek waar we Max hopelijk als eerste zien finishen.

Deze vakantie boeken

tui
LO
€ 97.25 /dag
tui
€ 124.75 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Boedapest
Regio: Boedapest
Land: Hongarije

Over de regio

Boedapest

Boedapest

Boedapest is een populaire toeristische bestemming in Hongarije, die bekendstaat om zijn historische bezienswaardigheden, cultuur en natuur. De stad heeft een aantal interessante musea, galerieën, monumenten en parken, waaronder het Hungaricum Museum, het Nationaal Historisch Museum en het Fonteinpark. Boedapest is ook een populaire bestemming voor winkelen, eten en drinken, met een aantal grote warenhuizen, restaurants en cafes.

Boedapest

Boedapest

Boedapest is een populaire toeristische bestemming in Hongarije. Het staat bekend om zijn historische bezienswaardigheden, thermen en natuurlijke schoonheid. In Boedapest kunnen toeristen genieten van de Hongaarse cultuur en kerstmarkten. Er zijn ook verschillende activiteiten beschikbaar, zoals raften, wandelen en fietsen.

Hongarije

Hongarije

Hongarije is een land in Centraal-Europa met een rijke geschiedenis en cultuur. Het land heeft veel te bieden aan toeristen, zoals historische steden, natuurparken en thermen. Hongaarse wijnen en pálinka (fruitbrandewijn) zijn wereldberoemd.

Faciliteiten en eigenschappen

, Fitness, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Hongarije

De kleurcode van het reisadvies voor het grootste deel van Hongarije is groen. In verband met veiligheidsrisico’s aan de grens tussen Hongarije en Oekraïne is de kleurcode van het reisadvies voor deze hele grensstrook geel. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Hongarije

Download de kaart (PDF, 299 kB)

Reischecklist Hongarije

Reist u naar Hongarije? Gebruik onderstaande checklist voor een goede voorbereiding van uw reis.

Reisdocument

 • Als u naar Hongarije reist, heeft u een geldig paspoort of geldige identiteitsbewijs (ID-kaart) nodig, waarmee u zich kunt identificeren.
 • Voor Hongarije is een geldige ID-kaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw ID-kaart of paspoort moet geldig zijn tijdens uw gehele verblijf.

Visum

 • Voor Hongarije heeft u geen visum nodig.

Reizen met kinderen

 • Kinderen hebben ook een geldig paspoort (of geldige ID-kaart) nodig om naar Hongarije te reizen
 • Reist u alleen met kinderen jonger dan 18 jaar? Check welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.

Corona-inreisvoorwaarden

 • Voor Hongarije gelden geen corona-inreisvoorwaarden

Rijbewijs

Reisverzekering

 • Sluit altijd een goede reisverzekering af die extra medische kosten dekt van bijvoorbeeld ziekenhuisopname en repatriëring. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent.
 • Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen. Gaat u (extreme) sporten beoefenen? Sluit een extra verzekering af.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

 • De munteenheid in Hongarije is de Hongaarse forint (HUF)
 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan extra kosten bij vertraging, hogere kosten voor verblijf en vervoer).
 • Neem meerdere betaalmiddelen mee naar Hongarije, zoals een pinpas of credit card én contant geld.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen naar Nederland

Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico's

Geel: let op, er zijn risico's

Door de oorlog in Oekraïne kunnen er in het grensgebied tussen Hongarije en Oekraïne veiligheidsrisico’s ontstaan. De kleurcode van het reisadvies voor de gehele grensstrook met Oekraïne is om die reden geel. Dit betekent dat u kunt reizen naar het grensgebied, maar let op: de veiligheidssituatie is anders dan in Nederland. Bereid u goed voor op deze risico’s en let extra op.

Groen

De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met die in Nederland. Let op uw eigendommen en laat deze niet onbeheerd achter.

Criminaliteit

 • Pas op voor zakkenrollers in Hongarije. Die komen vooral voor in het openbaar vervoer en op plaatsen waar veel mensen zijn.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.

Demonstraties

In Hongarije zijn regelmatig demonstraties, vooral in de grotere steden. Soms kan daarbij geweld ontstaan. Vermijd samenscholingen, mensenmassa’s en demonstraties. Volg het plaatselijke nieuws via de (lokale) media. Of vraag bij uw hotel om informatie.

Terrorisme

In veel landen in de wereld bestaat een terroristische dreiging. Ook voor Hongarije geldt dat een terroristische aanslag niet kan worden uitgesloten. Zorg dat u geïnformeerd bent over de laatste ontwikkelingen en de lokale veiligheidssituatie. Volg bijvoorbeeld het plaatselijke nieuws via de (lokale) media of vraag bij uw hotel om meer informatie. Volg altijd de instructies van de lokale autoriteiten op.

Drugs

Neem geen drugs mee naar Hongarije. Er staan hoge straffen op het bezit, het gebruik en het verkopen van drugs in Hongarije. Dit geldt ook voor softdrugs (ook bij kleine hoeveelheden voor eigen gebruik).

Neem geen pakjes, brieven of iets anders voor iemand mee. Doet u dit toch? Kijk dan vooraf wat er in zit.

Lhbtiq+

Het in het openbaar uiten van liefde tussen lhbtiq+ personen (lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, intersekse personen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen) wordt in Hongarije niet algemeen geaccepteerd. Houd hier rekening mee.

Gezondheid

Gezondheidszorg

De medische voorzieningen in Hongarije zijn minder goed dan in Nederland. In ziekenhuizen spreekt het personeel niet altijd Engels. Sluit een uitgebreide reisziektekosten- en repatriëringsverzekering af voor de duur van uw verblijf om te voorkomen dat u voor financiële verrassingen komt te staan.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Verkeer

Wegverkeer

Voor veel wegen in Hongarije heeft u een e-vignet nodig. Kijk voor meer informatie op de website van de ANWB.

Alcohol en verkeer

In Hongarije geldt een “zero tolerance”-beleid voor alcohol in het verkeer. U kunt een hoge boete krijgen, ook als u weinig heeft gedronken.

Taxi’s

Wilt u bij aankomst op het vliegveld van Boedapest met een taxi reizen? Let dan op het volgende:

 • Volg de zwarte lijn vanaf de bagageband naar buiten. Deze leidt naar de taxistandplaats. Hier kunt u een betrouwbare taxi boeken. Het tarief staat vast en is duidelijk aangegeven.
 • Negeer opdringerige personen die u kunnen leiden naar voertuigen met een valse taximeter.
 • Neem bij twijfel over taxikosten contact op met het taxibedrijf en vermeld het kentekennummer. Het telefoonnummer staat vermeld op de binnen- en buitenkant van de taxi.

Neemt u een taxi vanaf een ander adres dan het vliegveld? Houd dan geen taxi op straat aan, maar neem contact op met een bekend taxibedrijf. Kijk voor meer informatie op de website van de luchthaven (informatie in het Engels).

Openbaar vervoer binnen Boedapest

 • Voor het openbaar vervoer kunt u een dagkaart, meerdaagse kaart of losse kaartjes kopen. Let op: de losse kaarten moet u in de bus of tram laten stempelen. Bij de metro doet u dat aan de ingang bij de roltrap.
 • Deze kaartjes zijn geldig voor een enkele reis. Stapt u over? Dan heeft u een nieuw gestempeld kaartje nodig.
 • Op alle grote stations vindt u verkooppunten voor plaatsbewijzen.
 • In de bus kunt u bij de chauffeur een kaartje kopen, tegen een hoger tarief. Deze moet u nog laten stempelen.
 • Reist u zonder geldig (of gestempeld) kaartje? Dan kunt u een boete krijgen die u meteen contant moet betalen.
 • Binnen Boedapest is het openbaar vervoer voor 65-plussers gratis. U moet uw leeftijd aantonen met een geldig legitimatiebewijs (ID-kaart of paspoort).

Kijk voor meer informatie op de website van het Centre for Budapest Transport (informatie in het Engels).

Openbaar vervoer buiten Boedapest

 • Informeer naar de lokale regels.

Gerelateerde vakanties

€ 25,75
9.4
€ 26,67
7.4
€ 6,63
7.5
€ 10,00