Résidence Odalys Tourotel 2 sterren

Hotel in Val Thorens, Frankrijk

beoordeling
6.2 - Oké

In het kort

 • Circa 10 meter van de piste
 • Eenvoudige maar goede appartementen

Over deze vakantie

De eenvoudige, comfortabele appartementen Odalys Residence Tourotel liggen in de wijk Péclet op ca. 300 m van de skilift en het gezellige en levendige centrum van Val Thorens. Geniet hier van de topligging aan de piste, een echte ski-in ski-out accommodatie. Naast het sneeuwzekere, grote skigebied onderscheidt Val Thorens zich ook door zijn label "Famille Plus“: je kunt genieten van vele georganiseerde activiteiten en excursies, ook na het skiën. Het skiresort biedt tevens wandelpaden en vooral de grootste rodelbaan in Frankrijk met 6 kilometer downhill en een hoogteverschil van 700 meter. Niet te vergeten dat er ook een 7500m² sportcentrum met aqua club is.

Deze vakantie boeken

sunweb
Logies
€ 54.88 /dag
tui
€ 56.75 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Type vakantie: Last minute Wintersport
Accomodatie: Hotel Appartement
Servicetype: Logies
Stad: Val Thorens
Regio: Franse Alpen
Land: Frankrijk

Over de regio

Val Thorens

Val Thorens is een toeristische bestemming in de Franse Alpen. Het dorp bevindt zich op een hoogte van 2300 meter en is daarmee het hoogst gelegen dorp van Europa. In Val Thorens kun je genieten van prachtige sneeuwlandschappen, uitdagende après-skiactiviteiten en een bruisend nachtleven. Het dorp beschikt over een uitgebreid aanbod aan winkels, restaurants en bars. Val Thorens is een populair skigebied en biedt pistes voor zowel beginners als gevorderden. bron: wikipedia e.a.

Franse Alpen

Franse Alpen

De Franse Alpen zijn een toeristische bestemming in Frankrijk die bekend staat om zijn prachtige berglandschappen, Outdoor-activiteiten en wintersportgelegenheden. Er zijn verschillende manieren om de Alpen te verkennen, of je nu houdt van wandelen, klimmen, fietsen of skiën. De bergtoppen bieden adembenemende uitzichten op de valleien en het wijdse landschap. Er zijn ook vele kleine dorpjes en steden in de Alpen die een bezoek waard zijn, met hun traditionele restaurants, winkels en markten. bron: wikipedia e.a.

Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is een land in West-Europa met een oppervlakte van 547.030 km2. Het land heeft een kustlijn van 7.900 km en is daarmee het grootste West-Europees land. Frankrijk grenst in het noordwesten aan België en Luxemburg, in het noordoosten aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, in het oosten en zuidoosten aan Italië, Monaco, Spanje en Andorra. Frankrijk is een republiek en heeft als hoofdstad Parijs. Het land heeft 66,03 miljoen inwoners (2018). Frankrijk wordt ook wel het "Verenigde Koninkrijk van de Lage Landen" genoemd. Het land kent een rijke historie en cultuur en is daarom een populaire toeristische best bron: wikipedia e.a.

Faciliteiten en eigenschappen

babypakket: op aanvraag circa 8,00 € per set per dag (ter plekke te betalen) borg: circa 300,00 € per eenheid per verblijf (ter plekke te betalen) eindschoonmaak (excl.keuken): circa 114,00 € per eenheid (ter plekke te betalen) handdoeken exclusief handdoekenpakket: circa 9,00 € per set (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen) huisdieren, excl. voer: circa 60,00 € per stuk per 7 nachten (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen) lakenpakket: circa 13,00 € per set (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen) lift (aantal 3) lift (aantal 3), televisiehoek, wasgelegenheid, handdoeken exclusief, linnengoed exclusief (bedlinnen + handdoeken) (tegen betaling), tafeltennis, receptie (geopend: zaterdag van 08:00 tot 22:00 uur, geopend: zondag van 08:00 tot 20:30 uur, maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 17:00 tot 19:00 uur), lift (aantal 3), babypakket: op aanvraag circa 8,00 € per set per dag (ter plekke te betalen), huisdieren, excl. voer: circa 60,00 € per stuk per 7 nachten (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen), handdoekenpakket: circa 9,00 € per set (op te geven bij reservering, lakenpakket: circa 13, schoonmaakpakket: circa 6,00 € per set (ter plekke te betalen), eindschoonmaak (excl.keuken): circa 114,00 € per eenheid (ter plekke te betalen), linnenpakket (bedlinnen en handdoeken): circa 20, borg: circa 300,00 € per eenheid per verblijf (ter plekke te betalen), toeristenbelasting: voor deelnemers met leeftijd vanaf 18 jaar circa 1,00 € per persoon per nacht (ter plekke te betalen, verplicht) linnengoed exclusief (bedlinnen + handdoeken) (tegen betaling) linnenpakket (bedlinnen en handdoeken): circa 20,00 € per set (op te geven bij reservering, ter plekke te betalen) receptie (geopend: zaterdag van 08:00 tot 22:00 uur, geopend: zondag van 08:00 tot 20:30 uur, maandag t/m vrijdag van 09:00 tot 12:00 uur en van 17:00 tot 19:00 uur) schoonmaakpakket: circa 6,00 € per set (ter plekke te betalen) tafeltennis televisiehoek toeristenbelasting: voor deelnemers met leeftijd vanaf 18 jaar circa 1,00 € per persoon per nacht (ter plekke te betalen, verplicht) wasgelegenheid Huisdieren toegestaan, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Frankrijk

De kleurcode van het reisadvies voor Frankrijk is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Frankrijk

Download de kaart (PDF, 1,4 MB)

Veiligheid

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s

De veiligheidsrisico’s in Frankrijk zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Terrorisme

In Frankrijk is op dit moment geen acute dreiging van terrorisme. Toch blijft de kans op een terroristische aanslag aanwezig. Daarom zijn er nog steeds verscherpte veiligheidsmaatregelen:

 • Iedereen wordt opgeroepen alert te blijven.
 • Er is extra bewaking in en rondom stations, luchthavens, gebedshuizen en overheidsgebouwen.
 • Verscherpte (identiteits-)controles worden nog steeds uitgevoerd, maar minder vaak dan voorheen.

Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Blijf voor en tijdens uw reis op de hoogte van de actuele situatie en de extra veiligheidsmaatregelen. Zorg dat u zich altijd kunt legitimeren.

Lees ook het advies van de Franse regering wat u kunt doen bij een terroristische aanslag (informatie in het Frans).

Criminaliteit

Berovingen en overvallen

Criminaliteit komt voor in Frankrijk. Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een heuptasje of money-belt).
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft, op een veilige plek. Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Wetten en gebruiken

Drugs

Het is in Frankrijk verboden om drugs te bezitten of te verhandelen. Er staan zware straffen op het bezit en verhandelen van verdovende middelen. Dit geldt ook voor softdrugs.

Identificatie

U bent in Frankrijk verplicht u te identificeren met een geldig paspoort of geldige ID-kaart. U bent strafbaar als u geen geldig identiteitsbewijs kunt laten zien.

Corona en gezondheid

Coronavirus

Inreisvoorwaarden

Er gelden geen corona-inreisvoorwaarden in Frankrijk.

Maatregelen in Frankrijk

Bent u in Frankrijk? Dan kunt u bellen met het Franse COVID-19 informatienummer voor informatie: 0800-130 000 (bereikbaar als u in Frankrijk bent).

Wat moet ik doen als ik in Frankrijk COVID-19 klachten of symptomen krijg?

 • Heeft u klachten of symptomen die lijken op die van het coronavirus? Zorg dan dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft.
 • Test u positief op corona? Volg dan de adviezen op van de Franse gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat u verplicht kunt worden in isolatie te gaan. Uw reisgenoten en/of familieleden moeten misschien ook verplicht in quarantaine.
 • Neem altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland als u positief getest bent.

Testlocaties in Frankrijk

Wilt u zich laten testen op het coronavirus tijdens uw reis? Bekijk de lijst met testlocaties in Frankrijk (informatie in het Engels).

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Gezondheidszorg

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Neem voldoende mee, ook voor wat extra dagen. Neem een Europees Medisch Paspoort mee, waar alle medische gegevens van u vermeld staan.

Informatie over epidemieën, vaccinaties en infectieziekten

Bekijk voor vertrek naar land Frankrijk de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Hier vindt u informatie over:

 • actuele epidemieën
 • aanbevolen reisvaccinaties
 • maatregelen om bepaalde ziekten te voorkomen

Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Gerelateerde vakanties