7 9 daagse wandelreis het Franse Pad

Autovakantie - Saint Priest la Marche, Frankrijk

beoordeling
7 - Oké

Over deze vakantie

In de Berry, het groene hart van Frankrijk, hebben Nederlandse koppels hun droom gevolgd en hier een Franse gîtes, chambres d'hôtes en/of woonboerderij verbouwd en gerenoveerd. De wandelmogelijkheden zijn hier eindeloos. In totaal bezit Het Franse Pad maar liefst 40 zelfgemaakte routes, die de accommodaties onderling met elkaar verbinden. Over verscholen wandelweggetjes en bospaden wandel je door het Franse boerenland om te genieten van de ene na de andere sfeervolle accommodatie.

Deze vakantie boeken

tui
-
€ 99.71 /dag
tui
€ 99.29 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Over de regio

Saint Priest la Marche

Saint Priest la Marche

Saint Priest la Marche is een klein dorpje in de buurt van Limoges in Frankrijk. Het dorp is gelegen in een rustige en mooie omgeving, waardoor het perfect is voor een ontspannen vakantie. Er zijn een aantal goede restaurants in het dorp en er zijn ook een aantal mooie wandel- en fietsroutes in de omgeving. bron: wikipedia e.a.

Auvergne

Auvergne

Auvergne is een heuvelachtig gebied in de Franse Ardennen. De regio staat bekend om zijn kastelen, meren en bossen. Auvergne is een populaire toeristische bestemming vanwege de vele wandel- en fietspaden. Ook is het gebied geliefd bij klimmers en kanoorters. bron: wikipedia e.a.

Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is een land in West-Europa met een oppervlakte van 547.030 km2. Het land heeft een kustlijn van 7.900 km en is daarmee het grootste West-Europees land. Frankrijk grenst in het noordwesten aan België en Luxemburg, in het noordoosten aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, in het oosten en zuidoosten aan Italië, Monaco, Spanje en Andorra. Frankrijk is een republiek en heeft als hoofdstad Parijs. Het land heeft 66,03 miljoen inwoners (2018). Frankrijk wordt ook wel het "Verenigde Koninkrijk van de Lage Landen" genoemd. Het land kent een rijke historie en cultuur en is daarom een populaire toeristische best bron: wikipedia e.a.

Faciliteiten en eigenschappen

, Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Frankrijk

In verschillende Franse steden is het onrustig door protesten tegen de nieuwe pensioenwetgeving. Op meerdere plaatsen kunnen demonstraties voorkomen. Het is mogelijk dat demonstranten geweld gebruiken en dat er rellen ontstaan. De politie kan hiertegen optreden. Blijf daarom uit de buurt van deze demonstraties. De kleurcode van het reisadvies voor Frankrijk is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Frankrijk

Download de kaart (PDF, 1,4 MB)

Veiligheid

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s

De veiligheidsrisico’s in Frankrijk zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Terrorisme

In Frankrijk is op dit moment geen acute dreiging van terrorisme. Toch blijft de kans op een terroristische aanslag aanwezig. Daarom zijn er nog steeds verscherpte veiligheidsmaatregelen:

  • Iedereen wordt opgeroepen alert te blijven.
  • Er is extra bewaking in en rondom stations, luchthavens, gebedshuizen en overheidsgebouwen.
  • Verscherpte (identiteits-)controles worden nog steeds uitgevoerd, maar minder vaak dan voorheen.

Volg de aanwijzingen van de lokale autoriteiten op.

Blijf voor en tijdens uw reis op de hoogte van de actuele situatie en de extra veiligheidsmaatregelen. Zorg dat u zich altijd kunt legitimeren.

Lees ook het advies van de Franse regering wat u kunt doen bij een terroristische aanslag (informatie in het Frans).

Demonstraties

In verschillende Franse steden is het onrustig door protesten tegen de nieuwe pensioenwetgeving. Op meerdere plaatsen kunnen demonstraties voorkomen. De politie kan hiertegen optreden.
Demonstranten richten regelmatig schade aan en er kunnen rellen ontstaan. Blijf daarom uit de buurt van deze demonstraties. Komt u toch in een demonstratie terecht? Volg dan de instructies van de lokale autoriteiten op.

Criminaliteit

Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

  • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een heuptasje of money-belt).
  • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
  • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
  • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Wetten en gebruiken

Drugs

Het is in Frankrijk verboden om drugs te bezitten of te verhandelen. Er staan zware straffen op het bezit en verhandelen van verdovende middelen. Dit geldt ook voor softdrugs.

Identificatie

U bent in Frankrijk verplicht u te identificeren met een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Het is strafbaar als u geen geldig identiteitsbewijs kunt laten zien.

Namaakproducten

Op markten en in toeristische plaatsen worden steeds meer namaakproducten aangeboden. Het kopen en verkopen ervan is strafbaar en kan leiden tot hoge boetes.

Gezondheid

Gezondheidszorg

In Frankrijk zijn de meeste ziekenhuizen publiek en zijn de tarieven voor medische zorg vastgelegd door de Franse overheid. In particuliere ziekenhuizen kunnen tarieven hoger liggen. Het kan zijn dat uw consult/verblijf daar niet geheel vergoed wordt door uw zorgverzekering.

Coronamaatregelen 

Bent u in Frankrijk? Dan kunt u bellen met het Franse COVID-19 informatienummer voor informatie: 0800-130 000 (bereikbaar als u in Frankrijk bent).

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen? Neem voldoende mee, ook voor wat extra dagen. Neem een Europees Medisch Paspoort mee, waarin al uw medische gegevens staan. Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar Frankrijk.

Informatie over reisvaccinaties

GGD-app  

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.