SUNRISE Grand Select Arabian Beach 5 sterren

Hotel in Sharm el Sheikh, Egypte

beoordeling
10 - Uitmuntend

Over deze vakantie

Sunrise Grand Select Arabian Beach Resort is een heerlijk adres voor een vakantie in Egypte. Je zit hier pal aan het strand dus na een paar stappen kun je je handdoek al uitrollen en genieten van zon en zee. Bij het hotel kun je ook heerlijk vertoeven, want er zijn maar liefst vijf zwembaden voor uren waterpret. Extra ontspannen kan in het wellnesscenter en aan kinderen is ook gedacht: zij maken gemakkelijk vriendjes bij de miniclub. Lekker eten is ook erg belangrijk en daarom zijn er meerdere restaurants met allemaal een eigen thema om de smaakpapillen te prikkelen. Zin in een Italiaanse pasta of een Griekse salade? Aan jou de keus! Dit is onbezorgd vakantie vieren.

Deze vakantie boeken

sunweb
All-inclusive
incl.
€ 98.33 /dag
prijsvrij
All-inclusive
incl.
€ 138.63 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Land: Egypte

Over de regio

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh is een populaire toeristische bestemming in Egypte gelegen aan de Rode Zee. Het is bekend om zijn prachtige stranden, koraalriffen en duikplaatsen. Er zijn vele luxe hotels en resorts te vinden in Sharm el Sheikh waardoor het een geliefde bestemming is voor toeristen uit de hele wereld.

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheikh

Sharm el Sheik is een populaire toeristische bestemming in Egypte. Het ligt aan de Rode Zee en biedt een scala aan activiteiten, zoals duiken, stranden, winkelen en nachtleven. De stad heeft ook een aantal historische bezienswaardigheden, waaronder de Grote Piramide van Cheops.

Egypte

Egypte

Egypte is een beroemde toeristische bestemming vanwege de oude beschaving die er gevonden is. De Grote Piramide van Giza en de Sfinx zijn erg bekende bezienswaardigheden. Er zijn ook veel tempels, graven en musea om te bezoeken. Mensen komen ook naar Egypte om het heldere water van de Rode Zee te zien en om te duiken of snorkelen.

Faciliteiten en eigenschappen

airconditioning: bij de reissom inbegrepen animatie, voor kinderen overdag gratis, 's avonds gratis, voor volwassenen overdag gratis, 's avonds gratis bedlinnen inclusief verschoning 1 keer per dag buitenzwembad(zoet water, verwarmd, buitenzitje (gratis): parasol, ligstoelen) darts (gratis) drinkgelegenheden: lounge bar (adults only), poolbar, strandbar, engelse pub, shisha bar duiken (tegen betaling) eetgelegenheden: buffet restaurant, arabisch restaurant, aziatisch restaurant, grieks restaurant (reserveren noodzakelijk), indiaas restaurant, italiaans restaurant (reserveren noodzakelijk), visrestaurant (tegen bijbetaling, reserveren noodzakelijk) fitnessruimte (gratis) handdoeken inclusief verschoning 1 keer per dag jeu de boules/petanque (gratis) kids club (gratis) kinderzwembad(geheel apart, zoet water, verwarmd, buitenzitje (gratis): parasol, ligstoelen) klasse: luxe kluisje (op de kamer) kluisje op de kamer: gratis lift hoofdgebouw lobby mini club (gratis) minigolf (gratis) modern ingerichte accommodatie multisports veld Officiële classificatie: 4 sterren ontbijtruimte receptie speeltuin tafeltennis (gratis) tennisbaan (gratis) (niet overdekt) totaal aantal kamers: 421 turks stoombad (tegen betaling) voetbalveld watersporten: gemotoriseerd: tegen betaling, niet gemotoriseerd: kajakken (tegen betaling) wellnesscenter/spa (toegang tegen betaling): sauna (gratis), jacuzzi, massages (tegen betaling), schoonheidsbehandelingen (tegen betaling) wi-fi bij de receptie: gratis wi-fi in openbare ruimte (gratis), op de kamer (gratis), bij de receptie (gratis) wi-fi in openbare ruimte: gratis wi-fi op de kamer: gratis yoga

Reisadvies naar Egypte

De kleurcode van het reisadvies voor Egypte is geel, oranje en rood. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit betekent.

Kaart bij reisadvies Egypte

Download de kaart (PDF, 361 kB)

Veiligheid

Let op: in ‘rode’ en ‘oranje’ gebieden kan de Nederlandse ambassade u waarschijnlijk niet of minder goed helpen als u in de problemen komt.

Rood: niet reizen

Noord-Sinaï

De veiligheidssituatie in de regio Noord-Sinaï is slecht. Dit is het gebied ten noorden van de steden Suez en Taba, inclusief de weg tussen deze steden. De Egyptische regering verbiedt reizen in dit gebied.

In Noord-Sinaï is veel geweld en is het risico op terroristische aanslagen hoog. Regelmatig voert het leger militaire acties uit tegen terroristen.

Grensgebied met Libië

Reis niet in het grensgebied met Libië. In dit gebied is een verhoogd risico op ontvoeringen. Ook is het gebied gevaarlijk door de onrustige situatie in Libië. Er komt veel smokkel voor, bijvoorbeeld van wapens.

Grensgebied met Sudan

Door de oorlog in Sudan is een grote vluchtelingenstroom ontstaan naar Egypte. Het is steeds moeilijker om via de normale grensovergangen bij Argeen en Qustul Egypte binnen te komen. Dit komt door de voorwaarden die gesteld worden om de grens over te steken en door de lange wachttijden. De illegale migratie (met betrokkenheid van smokkelaars) langs de andere delen van de grens is toegenomen. Er is meer toezicht door de Egyptische strijdkrachten, waardoor de kans op een vuurgevecht groter is geworden.

Hala’ib-driehoek

Het zuidoostelijke deel van het grensgebied met Sudan is niet veilig. Egypte en Sudan hebben een conflict over de Hala’ib-driehoek. Deze ligt in het grensgebied aan de Rode Zee.

Het grensgebied Bir Tawil

In het zuidelijke deel van het grensgebied tussen Egypte en Sudan ligt het gebied Bir Tawil. Het gebied wordt door geen van beide aangrenzende landen opgeëist. Dit grensgebied is niet veilig omdat er geen werkend overheidsgezag is.

Oranje: alleen noodzakelijke reizen

 • In de woestijn ten westen van de Nijl is het leger actief tegen criminele groepen.
 • Het gebied tussen de grensovergangen Argeen en Qustul bij de Egyptisch-Sudanese grens. Dit komt door de grote vluchtelingenstroom uit Sudan.
 • Het noordelijke deel van de Zuid-Sinaï boven de St Katherine-Nuweiba road. Maakt u een noodzakelijke reis in Zuid-Sinaï? Neem dan veiligheidsmaatregelen en reis alleen met personen die het gebied goed kennen.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar het gele gebied. Er zijn veiligheidsrisico’s die anders zijn dan in Nederland. Bereid uw reis goed voor en let op.

Er zijn veiligheidsrisico’s voor reizen in de hoofdstad Caïro, de grotere steden zoals Alexandrië en de Nijldelta.

Zuid-Sinaï

De veiligheidssituatie in Zuid-Sinaï is stabiel. In de toeristische gebieden zoals de stad Sharm-el-Sheikh en het Sint-Catherinaklooster is veel beveiliging van politie en leger. U kunt reizen naar de hotelresorts in Sharm-el-Sheikh via de kustweg van de stad Suez en de kustweg van de stad Taba. Houd rekening met meerdere controleposten op deze wegen.

Reizen in toeristische gebieden

Wees alert als u toeristische gebieden bezoekt. De hotelresorts zijn over het algemeen goed beveiligd. De weg van de stad Hurghada naar de stad Luxor is overdag open. Om deze weg te gebruiken moeten reisorganisaties vooraf toestemming vragen aan de toeristenpolitie. In de avond is deze weg gesloten voor toeristen.

Weg naar Siwa

U kunt reizen over de hoofdweg 19 tussen Marsa Matruh en Siwa. Let op: blijf op de hoofdweg.

Politieke situatie

De veiligheidssituatie in Egypte is de afgelopen jaren verbeterd. Het risico op terroristische aanslagen is afgenomen, maar is er nog wel. De overheid neemt stevige veiligheidsmaatregelen. Politie en militair personeel is vooral zichtbaar:

 • op openbare plaatsen waar veel mensen komen
 • bij overheidsgebouwen
 • bij kerken

Terrorisme

In Egypte zijn een paar terroristische groepen actief. Behalve in Noord-Sinaï is er in de laatste 3 jaar in de rest van Egypte 1 aanslag geweest.

Bij aanslagen in het verleden waren de Egyptische autoriteiten, het leger en de politie vaak het doelwit. Ook zijn aanslagen gepleegd op Koptisch-christelijke doelwitten.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Wees alert bij overheidsgebouwen.
 • Blijf weg van de gebouwen van de veiligheidsdiensten.
 • Wees alert bij het bezoeken van kerken en kloosters.

Demonstraties

In Egypte kan bij demonstraties geweld ontstaan. Daarbij worden soms ook (vuur)wapens gebruikt. Veiligheidstroepen (leger en politie) kunnen hard optreden. Soms gebruiken ze traangas. Dat gas kan ook doordringen in metrostations.

 • Vermijd demonstraties en samenscholingen. Komt u toch in een demonstratie terecht? Verlaat deze plaats dan direct.
 • Volg altijd de aanwijzingen op van het leger en de politie.

Criminaliteit

Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken in grote steden, badplaatsen en bij toeristische trekpleisters. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een daarvoor geschikt dun tasje of riem onder uw kleding).
 • Kent u het gebied waar u bent niet? Ga dan niet na zonsondergang de straat op. Ook niet om te reizen.
 • Blijf ook overdag op uw hoede. Ook overdag vinden overvallen en berovingen plaats.
 • Vermijd sloppenwijken.
 • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld, dat u niet direct nodig heeft, op een veilige plek.
 • Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.

Egyptenaren zijn vriendelijk. Buitenlandse bezoekers worden wel vaak opdringerig aangesproken door personen die werken in de toeristenindustrie.

Seksueel geweld

Er is in Egypte risico op seksueel geweld. Ook westerse vrouwen zijn hier slachtoffer van geworden. Reis zoveel mogelijk samen met iemand die u kent en vertrouwt.

Wetten en gebruiken

Islamitische wetten en gebruiken

Egypte is een land met een sterke islamitische invloed op wetten en gebruiken. Wees u bewust van uw gedrag en zorg dat het niet beledigend kan overkomen. Vooral tijdens de heilige maand ramadan of als u een religieuze plaats bezoekt. Respecteer lokale tradities, wetten en gebruiken.

Liefdesfraude

Vrouwen kunnen in de toeristenplaatsen in Egypte het slachtoffer worden van ‘bezness’ (liefdesfraude). Daarbij zijn mannen erop uit een relatie aan te gaan met een buitenlandse vrouw om haar geld te stelen. Ook kunnen zij vragen een visumaanvraag te ondersteunen. De daders van liefdesfraude zijn strafbaar.

Wees alert: liefdesfraude kan traumatisch zijn en ernstige financiële gevolgen hebben.

Kritiek op Egyptische overheid

Doe geen kritische uitspraken over Egypte, de president of veiligheidsdiensten en religie. Ook niet op sociale media. U kunt hiervoor een gevangenisstraf krijgen.

Foto’s maken

Maak geen foto’s of opnames van:

 • demonstraties
 • gebouwen en terreinen van de overheid
 • militaire objecten, bijvoorbeeld kazernes
 • mensen zonder hun toestemming, vooral van kinderen
 • plekken die strategisch belangrijk zijn, bijvoorbeeld elektriciteitscentrales en het Suezkanaal
 • plekken die het doelwit van een aanslag kunnen zijn, zoals christelijke kerken.

Maakt u toch opnamen? Dan kan de Egyptische overheid u arresteren en/of het land uitzetten.

Invoer van drones

Het invoeren van drones is verboden zonder geldige invoervergunning. Voor het gebruik of bezit van een drone zonder geldige vergunning kunt u een gevangenisstraf krijgen.

Wilt u een vergunning aanvragen voor het invoeren van drones?

Drugs

Neem geen drugs mee naar Egypte. U kunt een hoge straf krijgen voor het bezit, gebruik en verhandelen van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs en bepaalde medicijnen.

Regels voor veiligheid bij (sportieve) activiteiten

Regels en voorzieningen voor veiligheid kunnen anders zijn dan in Nederland. De voorschriften worden niet altijd nageleefd. Houd daar rekening mee.

Huurt u bijvoorbeeld een waterscooter, gaat u duiken of maakt u een vlucht met een luchtballon? Controleer eerst of het bedrijf of de organisatie erkend is en als veilig bekend staat. In het verleden zijn toeristen bij deze activiteiten omgekomen.

Lhbtiq+

Lesbiennes, homoseksuelen, biseksuelen, transgenders, interseksen, queers en personen die hun gender of seksualiteit anders benoemen (lhbtiq+ personen) worden in Egypte niet algemeen geaccepteerd. Deze groep krijgt steeds vaker te maken met arrestaties en veroordelingen. In het verleden zijn buitenlandse homoseksuele mannen het land uitgezet. Politiediensten proberen actief homoseksuele mannen in de val te lokken met valse accounts op dating apps (vooral via Grindr en Tinder). Wees voorzichtig en houd hier rekening mee.

Dienstplicht

Heeft u als man naast de Nederlandse ook de Egyptische nationaliteit en heeft u uw dienstplicht in Egypte niet vervuld? Het kan zijn dat u tijdens uw bezoek aan Egypte hiervoor een oproep krijgt van de autoriteiten. Dit kan betekenen dat u alsnog uw Egyptische dienstplicht moet vervullen of dat u deze moet afkopen. U mag het land niet verlaten totdat u dit met de Egyptische autoriteiten heeft geregeld.
 

Gezondheid

Gezondheidszorg

De Egyptische gezondheidszorg bestaat uit twee sectoren: de publieke en de particuliere.

De publieke gezondheidszorg is van een veel lager niveau dan de zorg in Nederland, door onderbezetting, verouderde apparatuur, lange wachtrijen voor behandeling, onvoldoende opgeleid personeel en slechte sanitaire voorzieningen.

De particuliere gezondheidszorg is van een hogere standaard en medisch personeel is meer gewend om buitenlanders te behandelen.

Buiten de grote steden zijn de medische zorgvoorzieningen beperkt. De meeste specialistische behandelingen worden in Caïro uitgevoerd.

Apotheken

Apotheken zijn overal in Egypte te vinden. Grotere ketens werken 24 uur per dag. Internationale merken van medicijnen zijn niet altijd beschikbaar.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Bent u in Egypte en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

 • Neem contact op met uw huisarts in Nederland.
 • Vraag om een medische verklaring die duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
 • Haal met deze verklaring uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis in Egypte.
 • Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders is dan het medicijn dat beschikbaar is in Egypte? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts en vraag of het beschikbare medicijn in Egypte geschikt is voor u.

De Nederlandse ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken regelen geen medicijnen voor u. Dit moet u zelf doen.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Water en voedsel

 • Drink water uit flessen. En drink geen kraanwater.
 • Gebruik geen ijs en ijsblokjes.
 • Vermijd het eten van rauwe groenten en fruit behalve wanneer dit goed gewassen is met schoon water.

Luchtvervuiling

In Caïro komt ernstige luchtvervuiling voor. De luchtkwaliteit kan erg slecht zijn in bepaalde periodes van het jaar. Raadpleeg voor de luchtkwaliteit de website van de World Air Quality Index (informatie in het Engels).

Reist u met jonge kinderen of heeft u een aandoening aan de luchtwegen? Raadpleeg dan uw arts voordat u naar Caïro reist.

Gerelateerde vakanties