Menaville Safaga 4 sterren

Hotel in Safaga, Egypte

Reistijd: 56 uur (5085 km) AMS > HRG - 4 uur 50 min

Over deze vakantie

In Egypte schijnt de zon bijna altijd! Boek daarom snel je zonvakantie naar Safaga en verblijf in het 4-sterren Menaville. Dit hotel is direct gelegen aan een privé zandstrand en beschikt over een royaal zwembad. Ligbedden en parasols zijn zowel bij het strand als op het zwembad inclusief. In de avond is er voldoende vermaak met livemuziek en leuke shows!

Deze vakantie boeken

prijsvrij
All-inclusive
incl.
€ 76.13 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Safaga
Regio: Rode Zee
Land: Egypte

Over de regio

Safaga

Safaga

Het Egyptische safaga is een kustplaats in het oostelijke deel van het land. De plaats ligt aan de Rode Zee en heeft een prachtig uitzicht over de zee en de koraalriffen. Safari's naar het nabijgelegen Nationaal Park van Ras Mohammed zijn erg populair onder toeristen. In de zomermaanden is het hier heerlijk vertoeven met een temperatuur van ongeveer 30 graden Celsius.

Rode Zee

Rode Zee

De Rode Zee is een populaire toeristische bestemming in Egypte vanwege de prachtige onderwaterwereld en het strandleven. De Rode Zee is ook bekend vanwege de scubaduiken die hier mogelijk zijn.

Egypte

Egypte

Egypte is een beroemde toeristische bestemming vanwege de oude beschaving die er gevonden is. De Grote Piramide van Giza en de Sfinx zijn erg bekende bezienswaardigheden. Er zijn ook veel tempels, graven en musea om te bezoeken. Mensen komen ook naar Egypte om het heldere water van de Rode Zee te zien en om te duiken of snorkelen.

Reisadvies naar Egypte

Reist u naar Egypte? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Egypte

Download de kaart (PDF, 361 kB)

Regionale risico's

Rood: niet reizen

Wat uw situatie ook is: reis niet naar gebieden met kleurcode rood. Het is er te gevaarlijk. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende gebieden geldt kleurcode rood:

  • Noord-Sinaï (ten noorden van de lijn Suez-Taba).
    In dit gebied is het risico op een terroristische aanslag groot. In het grensgebied tussen Egypte en Israël en Gaza is het onveilig door de oorlog in Gaza. De Egyptische overheid verbiedt reizen in dit gebied.
  • Het grensgebied tussen Egypte en Libië.
    In dit gebied is het onveilig door de onrustige situatie in Libië. Wapensmokkel en ontvoeringen vinden hier plaats.
  • Het grensgebied tussen Egypte en Sudan.
    In dit gebied zijn veiligheidsrisico’s door de grote vluchtelingenstroom uit Sudan. Bij grensovergangen komen vuurgevechten voor.
  • De regio Bir Tawil.
    In dit gebied is geen overheidsgezag.
  • De Hala’ib-driehoek (tussen Egypte en Sudan).
    Egypte en Sudan zijn in conflict over dit gebied.

Oranje: alleen noodzakelijk reizen

Reis alleen naar gebieden met kleurcode oranje als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor de uitvaart van een familielid. Of als u er dringend heen moet voor uw werk. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende gebieden geldt kleurcode oranje:

  • Het westen van Egypte (behalve de stad Siwa).
    In de woestijn ten westen van de Nijl zijn conflicten tussen criminele bendes en het Egyptische leger. U kunt wel reizen naar de stad Siwa, via de beveiligde snelweg 19.
  • Het centrale deel van Sinaï (ten noorden van de weg St Katherina - Nuweiba).
    In dit gebied vinden militaire activiteiten plaats. U mag hier alleen reizen met toestemming van de lokale autoriteiten.
  • Het noordwesten van Sinaï.
    In dit gebied ten zuidoosten van de stad Port Said komt veel geweld voor tussen criminele bendes en het Egyptische leger.
  • Het gebied rond de Hala’ib-driehoek.
    In dit gebied kan het onrustig zijn door het langlopende conflict tussen Egypte en Sudan over de Hala’ib-driehoek. Dit conflict is ontstaan door onenigheid over de grens tussen de twee landen.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

Voor de rest van Egypte geldt kleurcode geel. Dit geldt ook voor reizen door het Suezkanaal, bijvoorbeeld met een cruiseschip. De Egyptische overheid beveiligt het kanaal goed.

Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.

Terrorisme

In heel Egypte bestaat het risico op een terroristische aanslag. Vooral in Noord-Sinaï. Doelwit van aanslagen zijn de Egyptische overheid, het leger, de politie en Koptisch-christelijke kerken. Politie en leger controleren streng bij overheidsgebouwen en kerken.

Wees alert bij overheidsgebouwen en op drukke plaatsen. Blijf weg bij de gebouwen van de Egyptische veiligheidsdiensten. Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Zakkenrollers en diefstal

Houd in Egypte rekening met zakkenrollers en diefstal. Vooral op drukke plekken in grote steden, in badplaatsen en op plekken waar veel toeristen komen. Hotels zijn meestal goed beveiligd.

Overvallen en ontvoeringen

In de woestijn ten westen van de Nijl zijn criminele bendes actief die overvallen plegen. Aan de grens met Libië is het risico op ontvoeringen groot.

Liefdesfraude

Let op als u als vrouw alleen naar Egypte reist. U kunt het slachtoffer worden van ‘bezness’ (liefdesfraude). Een Egyptische man wil dan een relatie aangaan om uw geld te stelen. Of een visum te regelen.

Seksueel geweld tegen vrouwen

In Egypte komt seksueel geweld tegen vrouwen voor. Reis zoveel mogelijk samen met iemand die u kent en vertrouwt. Voorkom dat u slachtoffer wordt van criminaliteit Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Wetten en gebruiken

Drugs

U mag in Egypte geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs en bepaalde medicijnen. In Egypte zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Egypte reizen? U kunt daar te maken krijgen met discriminatie en agressie. Ook kunt u gearresteerd worden en een gevangenisstraf krijgen. In het verleden zijn buitenlandse homoseksuele mannen het land uitgezet. Politiediensten proberen homoseksuele mannen in de val te lokken met valse accounts op dating apps (vooral via Grindr en Tinder). Houd hier rekening mee. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Kritiek op Egyptische overheid

Doe in het openbaar geen kritische uitspraken over Egypte. Ook niet op sociale media. U kunt hiervoor een gevangenisstraf krijgen.

Foto’s en video’s maken

Fotografeer of film geen:

  • demonstraties
  • gebouwen en terreinen van de overheid
  • militaire objecten, bijvoorbeeld kazernes
  • plekken die strategisch belangrijk zijn, bijvoorbeeld elektriciteitscentrales en het Suezkanaal
  • plekken die het doelwit van een aanslag kunnen zijn, zoals christelijke kerken

Maakt u toch foto’s of video’s? Dan kan de Egyptische overheid u arresteren of het land uitzetten.

Toestemming reizen Hurghada-Luxor

De weg tussen de steden Hurghada en Luxor is alleen overdag open. Om deze weg te gebruiken moeten reisorganisaties vooraf toestemming vragen aan de Egyptische toeristenpolitie.

Islamitische wetten en gebruiken

Egypte heeft islamitische wetten en gebruiken. Wees u bewust van uw gedrag en zorg dat het niet beledigend overkomt. Vooral tijdens de heilige maand ramadan of als u een religieuze plaats bezoekt.

Dienstplicht

Bent u een Nederlandse man met ook de Egyptische nationaliteit? En heeft u uw dienstplicht in Egypte niet vervuld? U kunt tijdens uw bezoek aan Egypte een oproep krijgen van de autoriteiten. Dit betekent dat u alsnog in Egypte in dienst moet. Of dat u de dienstplicht moet afkopen. U mag het land niet verlaten totdat u dit met de Egyptische autoriteiten heeft geregeld.

Gerelateerde vakanties