Steigenberger Al Dau Beach 5 sterren

Hotel in Hurghada, Egypte

beoordeling
10 - Uitmuntend

Over deze vakantie

In het comfortabele hotel Hotel Steigenberger Al Dau Beach wemelt het van de fijne faciliteiten. Zo heeft Hotel Steigenberger Al Dau Beach 3 mooie zwembaden, een eigen strand, een eigen haven en een luxe spa. Voor de deur schittert de kristalblauwe Rode Zee, de leefomgeving van prachtige koralen en allerlei kleurrijke visjes . Het is een sprookjesachtige plek voor duikers en snorkelaars. Het hotel beschikt over een eigen duikschool. Dus heb je altijd al eens willen duiken of snorkelen, grijp dan nu je kans! Een andere fijne voorziening is de luxe en groots opgezette spa van maar liefst 1000 m2. Deze spa is heeft in 2013 de prijs gewonnen voor World Luxury Spa en beschikt over meerdere sauna's, een Turks stoombad, een zoutwater whirlpool en een binnenzwembad. Daarnaast kun je hier genieten van diverse weldadige massages en behandelingen.Eten hier is een waar culinair genot: er zijn 4 restaurants, 24uurs roomservice en er worden zelfs lunchpakketten verzorgd wanneer je op excursie gaat. Eén van de restaurants is het Tanga Beach restaurant. Op een romantische plek aan zee, kun je hier in de avonduurtjes genieten van verrukkelijke Oriëntaalse gerechten.

Deze vakantie boeken

sunweb
All-inclusive
incl.
prijsvrij
All-inclusive
incl.
€ 123.63 /dag
tui
All-inclusive
incl.
€ 207.5 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Servicetype: All-inclusive
Stad: Hurghada
Regio: Hurghada
Land: Egypte

Over de regio

Hurghada

Hurghada is een toeristische bestemming in Egypte aan de Rode Zee. Het is een populaire plek onder duikers vanwege de vele koraalriffen. Er zijn ook verschillende stranden, winkels en restaurants.

Hurghada

Hurghada

De Egyptische kustplaats Hurghada is vooral bekend om zijn scuba- en snorkelmogelijkheden. Rondom de stad liggen vele koraalriffen waar toeristen vanuit het heldere water kunnen genieten van de kleurrijke vissen. Hurghada is daarnaast een populair startpunt voor dagtochten naar Luxor en Cairo, waar bezienswaardigheden zoals de Sfinx en de Pyramiden van Gizeh te bewonderen zijn.

Egypte

Egypte

Egypte is een beroemde toeristische bestemming vanwege de oude beschaving die er gevonden is. De Grote Piramide van Giza en de Sfinx zijn erg bekende bezienswaardigheden. Er zijn ook veel tempels, graven en musea om te bezoeken. Mensen komen ook naar Egypte om het heldere water van de Rode Zee te zien en om te duiken of snorkelen.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Entertainment Entertainment , Fietsverhuur Fitness Golfbaan Restaurant Sauna Speeltuin Stoombad, Tuin Zwembad Fair travel Kinderen toegestaan Zwembad

Reisadvies naar Egypte

Reist u naar Egypte? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Egypte

Download de kaart (PDF, 361 kB)

Regionale risico's

Rood: niet reizen

Wat uw situatie ook is: reis niet naar gebieden met kleurcode rood. Het is er te gevaarlijk. De Nederlandse ambassade kan u niet helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende gebieden geldt kleurcode rood:

 • Noord-Sinaï (ten noorden van de lijn Suez-Taba).
  In dit gebied is het risico op een terroristische aanslag groot. In het grensgebied tussen Egypte en Israël en Gaza is het onveilig door de oorlog in Gaza. De Egyptische overheid verbiedt reizen in dit gebied.
 • Het grensgebied tussen Egypte en Libië.
  In dit gebied is het onveilig door de onrustige situatie in Libië. Wapensmokkel en ontvoeringen vinden hier plaats.
 • Het grensgebied tussen Egypte en Sudan.
  In dit gebied zijn veiligheidsrisico’s door de grote vluchtelingenstroom uit Sudan. Bij grensovergangen komen vuurgevechten voor.
 • De regio Bir Tawil.
  In dit gebied is geen overheidsgezag.
 • De Hala’ib-driehoek (tussen Egypte en Sudan).
  Egypte en Sudan zijn in conflict over dit gebied.

Oranje: alleen noodzakelijk reizen

Reis alleen naar gebieden met kleurcode oranje als dit noodzakelijk is. Bijvoorbeeld voor de uitvaart van een familielid. Of als u er dringend heen moet voor uw werk. Het is niet veilig er op vakantie te gaan. De Nederlandse ambassade kan u minder goed helpen als u in de problemen komt.

Voor de volgende gebieden geldt kleurcode oranje:

 • Het westen van Egypte (behalve de stad Siwa).
  In de woestijn ten westen van de Nijl zijn conflicten tussen criminele bendes en het Egyptische leger. U kunt wel reizen naar de stad Siwa, via de beveiligde snelweg 19.
 • Het centrale deel van Sinaï (ten noorden van de weg St Katherina - Nuweiba).
  In dit gebied vinden militaire activiteiten plaats. U mag hier alleen reizen met toestemming van de lokale autoriteiten.
 • Het noordwesten van Sinaï.
  In dit gebied ten zuidoosten van de stad Port Said komt veel geweld voor tussen criminele bendes en het Egyptische leger.
 • Het gebied rond de Hala’ib-driehoek.
  In dit gebied kan het onrustig zijn door het langlopende conflict tussen Egypte en Sudan over de Hala’ib-driehoek. Dit conflict is ontstaan door onenigheid over de grens tussen de twee landen.

Geel: let op, er zijn risico’s

U kunt reizen naar gebieden met kleurcode geel. Maar let op: er zijn bijzondere veiligheidsrisico's.

Voor de rest van Egypte geldt kleurcode geel. Dit geldt ook voor reizen door het Suezkanaal, bijvoorbeeld met een cruiseschip. De Egyptische overheid beveiligt het kanaal goed.

Lees verder in het reisadvies met welke risico’s u te maken kunt krijgen.

Terrorisme

In heel Egypte bestaat het risico op een terroristische aanslag. Vooral in Noord-Sinaï. Doelwit van aanslagen zijn de Egyptische overheid, het leger, de politie en Koptisch-christelijke kerken. Politie en leger controleren streng bij overheidsgebouwen en kerken.

Wees alert bij overheidsgebouwen en op drukke plaatsen. Blijf weg bij de gebouwen van de Egyptische veiligheidsdiensten. Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Wetten en gebruiken

Drugs

U mag in Egypte geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. Dit geldt ook voor softdrugs en bepaalde medicijnen. In Egypte zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Lhbtiq+

Bent u een lhbtiq+ persoon? En wilt u naar Egypte reizen? U kunt daar te maken krijgen met discriminatie en agressie. Ook kunt u gearresteerd worden en een gevangenisstraf krijgen. In het verleden zijn buitenlandse homoseksuele mannen het land uitgezet. Politiediensten proberen homoseksuele mannen in de val te lokken met valse accounts op dating apps (vooral via Grindr en Tinder). Houd hier rekening mee. Lees de tips op de pagina Kan ik veilig reizen als lhbtiq+ persoon? om risico’s te verkleinen.

Kritiek op Egyptische overheid

Doe in het openbaar geen kritische uitspraken over Egypte. Ook niet op sociale media. U kunt hiervoor een gevangenisstraf krijgen.

Foto’s en video’s maken

Fotografeer of film geen:

 • demonstraties
 • gebouwen en terreinen van de overheid
 • militaire objecten, bijvoorbeeld kazernes
 • plekken die strategisch belangrijk zijn, bijvoorbeeld elektriciteitscentrales en het Suezkanaal
 • plekken die het doelwit van een aanslag kunnen zijn, zoals christelijke kerken

Maakt u toch foto’s of video’s? Dan kan de Egyptische overheid u arresteren of het land uitzetten.

Toestemming reizen Hurghada-Luxor

De weg tussen de steden Hurghada en Luxor is alleen overdag open. Om deze weg te gebruiken moeten reisorganisaties vooraf toestemming vragen aan de Egyptische toeristenpolitie.

Islamitische wetten en gebruiken

Egypte heeft islamitische wetten en gebruiken. Wees u bewust van uw gedrag en zorg dat het niet beledigend overkomt. Vooral tijdens de heilige maand ramadan of als u een religieuze plaats bezoekt.

Dienstplicht

Bent u een Nederlandse man met ook de Egyptische nationaliteit? En heeft u uw dienstplicht in Egypte niet vervuld? U kunt tijdens uw bezoek aan Egypte een oproep krijgen van de autoriteiten. Dit betekent dat u alsnog in Egypte in dienst moet. Of dat u de dienstplicht moet afkopen. U mag het land niet verlaten totdat u dit met de Egyptische autoriteiten heeft geregeld.

Natuurgeweld

Aardbevingen

Egypte ligt in een aardbevingsgevoelig gebied. Er is kans op aardbevingen en aardverschuivingen. Lees meer over aardbevingen op de website van het USGS Earthquake Hazards Program (informatie in het Engels).

Is er een aardbeving op het moment dat u in Egypte bent?

 • Volg altijd de aanwijzingen van de lokale autoriteiten, bijvoorbeeld de brandweer of politie.
 • Houd de (lokale) media in de gaten. De situatie kan snel veranderen.
 • Neem contact op met de lokale autoriteiten, uw hotel of reisorganisatie als u een vraag heeft over de actuele situatie.

Gerelateerde vakanties