Best Western Premier Seehotel 4 sterren

hotel in Munster, Duitsland

8.3
Delen:
Reistijd: 2 uur (202 km)

Over deze vakantie

Best Western Premier Seehotel Krautkrämer vind je op ongeveer vijf kilometer van Münster. Dit hotel is gelegen in de bossen en aan een prachtig meer. Zo kun je de levendige stad Münster goed combineren met een rustig verblijf in een groene omgeving. Wil je de stad bezoeken dan ben je er zo. Met voldoende faciliteiten in het hotel zoals een binnenzwembad, een tennisbaan en een fijne wellness is het ook prima om binnen te blijven.

Deze vakantie boeken

tui
€ 48.75/dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.

Details

Accomodatie: Hotel
Regio: Münsterland
Land: Duitsland

Over de regio

Münsterland

Münsterland

Het Münsterland is een streek in het westen van Duitsland, die zich uitstrekt van de Rijn tot aan de grens met Nederland. Het is een populaire toeristische bestemming vanwege de rustige sfeer, het mooie landschap en de vele historische bezienswaardigheden. Er zijn tal van mooie steden en dorpen om te bezoeken, zoals Münster, Osnabrück en Paderborn. Er zijn ook veel mooie wandel- en fietspaden door het Münsterland, waar je kunt genieten van het prachtige countryside. bron: wikipedia e.a.

Duitsland

Duitsland

Duitsland, officieel de Bondsrepubliek Duitsland, is een land in Midden-Europa. Het is het op één na dichtstbevolkte land van Europa, na Rusland, en de dichtstbevolkte lidstaat van de Europese Unie. Duitsland ligt tussen de Oostzee en de Noordzee in het noorden, en de Alpen in het zuiden; het heeft een oppervlakte van 357.022 vierkante kilometer (137.847 km²), met meer dan 83 miljoen inwoners in zijn 16 deelstaten. Het grenst in het noorden aan Denemarken, in het oosten aan Polen en Tsjechië, in het zuiden aan Oostenrijk en Zwitserland, en in het westen aan Frankrijk, Luxemburg, België en Nederland. De hoofdstad en grootste stad van het land is Berlijn, en het financiële centrum is Frankfurt; het grootste stedelijke gebied is het Ruhrgebied. Verschillende Germaanse stammen hebben sinds de klassieke oudheid de noordelijke delen van het huidige Duitsland bewoond bron: wikipedia e.a.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Fietsverhuur Huisdieren toegestaan, Sauna Tennis Zwembad Kinderen toegestaan Zwembad

Reisadvies naar Duitsland

Het reisadvies voor Duitsland is groen. Er zijn nog steeds inreismaatregelen voor reizigers uit Nederland. Lees de rubriek Coronavirus om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Duitsland

Download de kaart (PDF, 1,1 MB)

Coronavirus

Let op: Heeft u meer of andere informatie nodig dan in het reisadvies staat, neem dan contact op met de deelstaat waar u naar toegaat. U vindt de coronatelefoonnummers en websites van verschillende deelstaaten onder het kopje Telefoonnummers voor meer informatie.

Heenreis naar Duitsland

 • Vóór vertrek moet u zich op de website van de Duitse overheid (informatie in het Engels) registreren, uw coronabewijs via de link in de registratiebevestiging uploaden en het registratiebewijs meenemen op reis. Wanneer u een vaccinatie- of herstelbewijs heeft geüpload dan hoeft u niet in quarantaine.
 • De in Duitsland aangekondigde versoepelingen worden stap voor stap ingevoerd. In de komende dagen zal geen coronabewijs meer nodig zijn voor toegang tot de winkels. Verdere versoepelingen zijn in maart gepland voor onder andere hotels, nachtleven en concerten.

Aan welke voorwaarden u moet voldoen om Duitsland in te reizen hangt af van uw situatie:

Ik ben 18 jaar of ouder en in de afgelopen 10 dagen alleen in Nederland geweest

 • U registreert zich vóór vertrek op www.einreiseanmeldung.de.
 • U upload uw coronabewijs via de link in de registratiebevestiging.
 • U neemt het registratiebewijs mee op reis.
 • Heeft u een negatief testbewijs geüpload op de registratiewebsite? Dan gaat u bij aankomst in Duitsland in quarantaine.

Ik ben nog niet 18 jaar en in de afgelopen 10 dagen alleen in Nederland geweest

Welke regels voor kinderen gelden hangt af van de leeftijd:

 • Kinderen van 0 tot en met 5 jaar: alleen registratie op www.einreiseanmeldung.de
 • Kinderen van 6 jaar en ouder: registratie + coronabewijs
 • Kinderen van 0 tot en met 17 jaar die niet tegen COVID-19 gevaccineerd zijn gaan bij aankomst in Duitsland in quarantaine.

Een coronabewijs is 1 van de volgende bewijzen:

Een coronabewijs kan uw digitale vaccinatie-, herstel- of uw negatieve testbewijs uit de CoronaCheck-app zijn.

 • Vaccinatiebewijs. Uw digitale vaccinatiebewijs is in Duitsland geldig wanneer u volledig bent gevaccineerd. Volledige vaccinatie betekent voor alle COVID-19 vaccins:
  • U bent 2 keer gevaccineerd. De 2e vaccinatie moet langer dan 14 dagen geleden zijn, of;
  • U heeft een positieve PCR/NAAT-testuitslag én bent 1 keer gevaccineerd.
 • Herstelbewijs. Uw Nederlandse digitale herstelbewijs kunt u in Duitsland gebruiken. Uw positieve PCR/NAAT-test moet minstens 28 en mag hooguit 90 dagen geleden zijn afgenomen. Bent u gevaccineerd voor of na de infectie met COVID-19? Dan heeft u geen herstelbewijs, maar een vaccinatiebewijs.
 • Testbewijs. Een negatief testbewijs is verplicht voor alle reizigers vanaf 6 jaar die geen vaccinatie- of herstelbewijs hebben. Dit moet een PCR/NAAT- of antigeentest zijn. De test mag maximaal 48 uur voor aankomst in Duitsland zijn afgenomen. Het bewijs moet in het Duits, Engels, Spaans, Frans of Italiaans zijn opgesteld. Dat mag schriftelijk of digitaal zijn.

Lees meer over het coronabewijs op de website van het Duitse ministerie van Gezondheid (informatie in het Engels).

Quarantaine wanneer u niet gevaccineerd of hersteld bent

Heeft u geen vaccinatie- of herstelbewijs? Dan gaat u bij aankomst in Duitsland 10 dagen in quarantaine. Dit geldt voor iedereen vanaf 0 jaar.

5 dagen na aankomst kunt u zich laten testen. Dit mag een PCR/NAAT- of antigeentest zijn. Is de testuitslag negatief? Dan kan de uitslag via de link in de registratiebevestiging op de registratiewebsite geüpload worden. Dan mag u ook uit quarantaine. Dit geldt voor iedereen van 6 jaar en ouder. Kinderen tot 6 jaar mogen na 5 dagen zonder test uit quarantaine.

Ik ben op doorreis, grenswerker of ga op familiebezoek

U moet zich vóór vertrek online registreren en het coronabewijs uploaden. Dit geldt als u:

 • Eerste- en tweedegraads familie bezoekt. Of gedeeld zorgrecht of een omgangsregeling heeft. U blijft 72 uur of langer.
 • U voor een dringende medische behandeling naar Duitsland moet.
 • U kwetsbare personen verzorgt of ondersteunt.

U moet alleen een coronabewijs laten zien. U hoeft zich niet te registreren. Dit geldt als u:

 • Op doorreis bent of een overstap maakt en het land rechtstreeks zonder tussenstop verlaat. Bekijk wat een tussenstop betekent.
 • Maximaal 24 uur in Duitsland verblijft. Of als u voor werk of studie heen en weer reist. Heeft u geen corona- of herstelbewijs? Lees dan over het testbewijs.
 • Eerstegraads familie bezoekt. Of gedeeld zorgrecht of een omgangsregeling heeft. U blijft maximaal 72 uur.

In alle gevallen hoeft u niet in quarantaine.

Ik ben in de afgelopen 10 dagen niet alleen in Nederland geweest

Was u de afgelopen 10 dagen niet in Nederland? Of niet de hele tijd in Nederland? Dan leest u op de website van het Robert Koch instituut welke regels voor u gelden.

Let op: Check altijd voor u vertrekt de website van het Duitse ministerie van Gezondheid voor de meest actuele inreisregels.

Alles nog eens nalezen op de website van de Duitse overheid?

Tijdens uw verblijf in Duitsland

In Duitsland zijn versoepelingen aangekondigd. In de komende dagen zal de 2G+ verplichting voor de detailhandel wegvallen. Op veel andere locaties blijft deze of de 2G-regeling nog bestaan. Versoepelingen voor bijv. hotels, horeca en nachtleven zijn pas voor begin maart aangekondigd.

De genomen maatregelen verschillen per deelstaat. Lees altijd voor vertrek na welke regels gelden voor de plaats waar u naartoe gaat. Of waar u doorheen reist.

De 2G en 2G+ regel

2G betekent dat u een vaccinatie- of herstelbewijs moet laten zien. 2G+ betekent dat u naast een vaccinatie- of herstelbewijs moet laten zien dat u een booster heeft gehad of negatief getest bent. Kunt u dit niet laten zien? Dan krijgt u geen toegang tot bepaalde locaties. Deze regel verschilt per deelstaat. Op de website van de Bondsregering leest u wat de regels zijn per deelstaat. U kunt ook op de Tourismus Wegweiser kijken.

De 3G-regel

Op sommige plekken geldt de 3G-regel. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer of op de werkplek. Dit betekent dat u een negatieve uitslag van een antigeentest (maximaal 24 uur oud) of een PCR/NAAT-test (maximaal 48 uur oud) moet laten zien als u geen vaccinatie- of herstelbewijs heeft.

Mondkapje en afstand houden

In heel Duitsland moet u 1,5 meter afstand houden van anderen. Ook moet u een mond- en neus bedekkend medisch masker dragen. Bijvoorbeeld in het openbaar vervoer, winkels, kantoren en bij de dokter. Op sommige locaties is het dragen van een FFP2/KN95-masker verplicht.

Wat moet ik doen als ik in Duitsland COVID-19 klachten of symptomen krijg?

Als u tijdens uw verblijf in Duitsland klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus, laat u zich dan met een antigeentest op COVID-19 testen. Is deze test positief dan moet u een PCR/NAAT-test laten afnemen. Is ook deze uitslag positief dan meldt u dit het plaatselijke Gesundheitsamt en gaat u in quarantaine. Neem daarnaast ook altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland.

Telefoonnummers voor meer informatie

Heeft u nog vragen over de coronaregels tijdens uw reis in Duitsland? Dan kunt u het nummer van de deelstaat bellen waar u naar toegaat of de website bezoeken.

Bondsland Telefoonnummer Website bondsland over corona
Baden-Württemberg

+49 (0)711 410-11160
(Engels, Turks, Arabisch en Russisch)

www.baden-wuerttemberg.de/de/service/aktuelle-infos-zu-corona
Beieren +49 (0)89 / 122 220 www.bayern.de/coronavirus-in-bayern-informationen-auf-einen-blick
Berlijn +49 (0)30 9028-2828 www.berlin.de/corona
Brandenburg +49 (0)331 866-5050 kkm.brandenburg.de/kkm/de
Bremen +49 (0)421 115 www.bremen.de/corona
Hamburg +49 (0)40 428 284 000 www.hamburg.de/coronavirus
Hessen +49 (0)611 32 111 000 www.hessen.de/Handeln/Corona-in-Hessen
Mecklenburg-Vorpommern +49 (0)385 / 588-11311 www.regierung-mv.de/corona
Nedersaksen +49 (0)511 120 6000 www.niedersachsen.de/Coronavirus
Noordrijn-Westfalen +49 (0)211 468 44996 (Engels, Frans, Turks, Russisch, etc.) www.land.nrw/corona
Rijnland-Palts +49 (0)6131 967777 corona.rlp.de/de/startseite
Saarland +49 (0)681 501 4422 www.saarland.de/DE/portale/corona/home/home_node
Saksen Alleen vanuit Duitsland: 0800 1000214 www.coronavirus.sachsen.de/index
Saksen-Anhalt +49 (0)391 2564 222 coronavirus.sachsen-anhalt.de
Sleeswijk-Holstein +49 (0)431 / 797 000 01 www.schleswig-holstein.de/DE/Schwerpunkte/Coronavirus/coronavirus_node
Thüringen +49 361 573321188 corona.thueringen.de

Testlocaties in Duitsland

Moet u zich laten testen? Kijk dan op de website van de deelstaat waar u naar toegaat waar de test aan moet voldoen. Op de website Schnelltestportal (informatie in het Duits) leest u waar u in Duitsland kunt testen.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Reischecklist Duitsland

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Duitsland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Duitsland is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Nederlandse ingezetenen hebben voor Duitsland geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Duitsland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard. In Duitsland wordt veel gebruik gemaakt van contant geld waardoor het soms niet mogelijk is met een pinpas te betalen.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Duitsland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Groen

De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met Nederland. Let op uw eigendommen en laat deze niet onbeheerd achter in bijvoorbeeld uw auto.

Terrorisme

Er zijn in Duitsland een aantal geweldsincidenten geweest. De Duitse autoriteiten kunnen zichtbaar en onzichtbaar veiligheidsmaatregelen nemen. Bijvoorbeeld bij openbare gebouwen, grote evenementen en publieke bijeenkomsten zoals kerstmarkten. Ook op vliegvelden en bij grensovergangen kunnen verscherpte controles plaatsvinden. Er kunnen ook extra identiteitscontroles worden uitgevoerd. Blijf alert in het hele land en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

 • In de stad Halle werd op 7 oktober 2019 een aanslag gepleegd. Hierbij zijn doden en gewonden gevallen.
 • Op 4 oktober 2020 werden 2 toeristen met een mes aangevallen in de stad Dresden, vermoedelijk met een terroristisch motief.

Natuurgeweld

In de Duitse wintersportgebieden komen lawines voor. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Wat te doen in een noodsituatie

Bent u in Duitsland en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.

Bent u op reis in Duitsland en komt u in een crisissituatie terecht? Zoals politieke onrust of een terroristische aanval? Bekijk wat u zelf kunt doen en wat de Nederlandse overheid voor u kan betekenen.

Verkeer

Wegverkeer

Kijk voor informatie over het wegverkeer in Duitsland bijvoorbeeld op de website van de ANWB. Of op de website van de ADAC.

In Duitsland kunt u worden gecontroleerd op het coronabewijs. Lees in de rubriek Coronavirus over de vereisten aan het coronabewijs.

Luchtverkeer

Wanneer u naar of via Duitsland vliegt, bent u verplicht uw negatief testresultaat, uw bewijs van vaccinatie of herstel te laten zien, voordat u aan boord gaat van het vliegtuig. Ook reizigers op doorreis moeten een coronabewijs bij zich hebben. Welke vereisten aan het testresultaat, het bewijs van vaccinatie en herstel worden gesteld, leest u hieronder in de rubriek Coronavirus.

Lees ook de laatste informatie over wijzigingen in het luchtverkeer op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).