Pollmanns 3 sterren

hotel in Ernst, Duitsland

beoordeling
8.2 - Geweldig

Over deze vakantie

Wanneer je hier naar binnen stapt heb je het idee dat je bij een curiositeiten winkel naar binnen loopt. Bijna alles wat je ziet is te koop. De familie Pollmanns is dol op het verzamelen en restaureren van spullen. Vanuit deze hobby hebben vader en zoon ook het Mosellandmuseum opgericht. Een prachtige verzameling van Moezelhistorie vind je hier terug. Het is een knus hotel wat gerund wordt door de tweede generatie. Gastvrij wordt hier met een hoofdletter geschreven. Een goed begin van je vakantie in de Moezelstreek. Verken de omgeving, breng een bezoek één van de wijngaarden of strijk neer op een terras voor een heerlijke lunch met natuurlijk een glas moezelwijn!

Deze vakantie boeken

tui
HP
€ 87.5 /dag
tui
€ 78.75 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Ernst
Regio: Moezel
Land: Duitsland

Over de regio

Ernst

Duitsland is een populaire toeristische bestemming, vanwege de vele historische bezienswaardigheden en de verscheidenheid aan landschappen. Bezienswaardigheden zoals de Berliner Dom, het Kasteel Neuschwanstein en de wijngaarden van de Rijn zijn erg populair onder toeristen. Duitsland biedt ook vele outdooractiviteiten, zoals wandelen, fietsen en skiën. bron: wikipedia e.a.

Moezel

Moezel

Moezel is een populaire toeristische bestemming in Duitsland, bekend om zijn wijnen, mooie natuur en historische bezienswaardigheden. Moezel ligt in de deelstate Rheinland-Pfalz, in het noordwesten van het land, aan de oevers van de Moezel rivier. De streek wordt soms ook wel "de Toscane van Duitsland" genoemd. Moezel is een populaire plek voor wandelaars, fietsers en voor toeristen die van wijn houden. Er zijn vele wijnkelders te bezoeken en er worden regelmatig wijnfestivals gehouden. Moezel heeft ook een aantal interessante historische bezienswaardigheden, zoals het kasteel Eltz en de ruïnes van een abdij uit de 12e eeuw. bron: wikipedia e.a.

Duitsland

Duitsland

Duitsland is een land met een lange en rijke geschiedenis. Het land biedt bezoekers een unieke kans om de overblijfselen van duizenden jaren beschaving te zien. Van de oude Romeinse ruïnes in het noorden tot de middeleeuwse kerken in het zuiden, Duitsland heeft iets voor iedereen. bron: wikipedia e.a.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Huisdieren toegestaan, Restaurant Sauna Stoombad Tuin Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Duitsland

Het dragen van een FFP2-mondneusmasker in het openbaar vervoer is niet meer verplicht. U moet nog wel een mondneusmasker dragen in ziekenhuizen en andere zorginstellingen. Vanaf 1 maart 2023 vervalt de testplicht in alle ziekenhuizen en dokterspraktijken. In heel Duitsland is de quarantaineverplichting afgeschaft. Als u coronasymptomen heeft, is het advies dat u in isolatie gaat. Lees meer informatie in de rubriek Corona en gezondheid. De kleurcode van het reisadvies voor Duitsland is groen. Dit betekent dat de veiligheidsrisico’s vergelijkbaar zijn met die in Nederland. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Duitsland

Download de kaart (PDF, 1,1 MB)

Reischecklist Duitsland

Reist u naar Duitsland? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Duitsland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar Duitsland reist, moet u een geldig paspoort of geldige Nederlandse identiteitskaart (ID-kaart) meenemen waarmee u zich kunt identificeren. Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Duitsland geldt dat uw paspoort nog minimaal 2 maanden geldig moet zijn op het moment dat u Duitsland weer verlaat.
 • Voor Duitsland is een geldige ID-kaart voldoende om mee te reizen.
 • Reizigers met de Nederlandse nationaliteit hebben voor Duitsland geen visum nodig.
 • Reizigers met een geldige Nederlandse verblijfsvergunning mogen maximaal 90 dagen binnen een periode van 180 dagen in landen van het Schengengebied zijn (Duitsland is een Schengenland). Als u vragen over visa heeft, neem contact op met de ambassade van Duitsland in Den Haag (informatie in het Duits).
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Duitsland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard. In Duitsland wordt veel gebruik gemaakt van contant geld waardoor het soms niet mogelijk is met een pinpas te betalen.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Duitsland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Groen: geen bijzondere veiligheidsrisico’s

De risico’s in Duitsland zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Terrorisme

Er zijn in Duitsland in de afgelopen jaren enkele geweldsincidenten geweest. De Duitse autoriteiten kunnen zichtbaar en onzichtbaar veiligheidsmaatregelen nemen. Bijvoorbeeld bij openbare gebouwen, grote evenementen en publieke bijeenkomsten, zoals kerstmarkten. Ook op vliegvelden en bij grensovergangen kunnen verscherpte controles plaatsvinden. Er kunnen ook extra identiteitscontroles worden uitgevoerd. Blijf alert in het hele land en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Criminaliteit

Criminaliteit komt voor in Duitsland. Houd rekening met zakkenrollers en diefstal.
Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

 • Let goed op uw geld en bezittingen, vooral bij plekken waar veel mensen zijn.
 • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld, dat u niet direct nodig heeft, op een veilige plek. Zorg dat u een kopie van uw paspoort bij u heeft.
 • Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Drogeren

Buitenlanders kunnen in bars gedrogeerd worden en daarna worden beroofd. Blijf alert en onthoud het volgende:

 • Neem geen drank of eten aan van een vreemde. Als u toch een drankje van die persoon wil, loop dan samen naar de bar.
 • Laat uw drankje of eten nooit zomaar ergens staan.
 • Houd altijd uw hand over uw glas.
 • Drinkt u iets dat vreemd smaakt of er anders uitziet? Stop direct met drinken en gooi het drankje weg.

Natuurgeweld

Lawinegevaar / Skiën

Er is altijd een hoog risico op lawinegevaar in de winter, vooral als u buiten de officiële skipistes (off-piste) gaat skiën of snowboarden. Controleer vooraf de weersvoorspellingen en de sneeuwomstandigheden. Ga nooit alleen op ongemarkeerde skipistes. Neem voorzorgsmaatregelen voor als u in de problemen komt zoals een lawine bag, overlevingspakket, GPS.

Zorg voor een goede verzekering die de kosten dekt van de bergreddingsdiensten, helikopter en repatriëring. Houd u zich altijd aan de veiligheidsvoorschriften en de aanwijzingen van de lokale autoriteiten.

Meer informatie over lawinegevaar leest u op de website van de European Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).

Aardverschuivingen en overstromingen

Door hevige regenval en door het smelten van sneeuw en ijs kunnen aardverschuivingen en modderstromen ontstaan. Hierdoor kunnen wegen en straten onbegaanbaar worden, vooral in het berggebied.

Corona en gezondheid

Corona-inreisvoorwaarden

Er gelden geen corona-inreisvoorwaarden in Duitsland. U hoeft geen corona-vaccinatiebewijs of negatief PCR-testbewijs te laten zien.

Algemene coronamaatregelen

 • In het openbaar vervoer hoeft u geen FFP2-mondneusmasker te dragen.

  Let op! In ziekenhuizen en in andere zorginstellingen zoals huisartspraktijken en verpleeghuizen bent u nog wel verplicht een FFP2-mondneusmasker te dragen. Als u daarover vragen heeft, neem contact op met het betreffende ziekenhuis of zorginstelling.
  Let op! In winkels, horecagelegenheden of hotels kunt u nog verzocht worden om een mondmasker te dragen.
 • Vanaf 1 maart 2023 vervalt de testplicht in alle ziekenhuizen en huisartspraktijken.
 • In heel Duitsland is de quarantaineverplichting afgeschaft.
 • Maatregelen kunnen per deelstaat verschillen. Op de website van de Bondsregering (informatie in het Duits) leest u wat de regels zijn per deelstaat. U kunt ook op de website ADAC kijken (informatie in het Duits). Lees voor vertrek welke regels gelden voor de plaats waar u naartoe of doorheen reist.

COVID-19 klachten

Als u in Duitsland coronaklachten of -symptomen heeft dan kunt u zich laten testen (antigeensneltest of PCR/NAAT-test). Is de testuitslag positief, dan kunt u contact opnemen met het plaatselijke Gesundheitsamt (de Duitse GGD). U hoeft niet verplicht in quarantaine te gaan, maar het wordt wel aangeraden in isolatie te gaan zolang u corona-symptomen heeft.

Testlocaties in Duitsland

Moet u zich laten testen? Kijk dan op de website van de deelstaat waar u naar toegaat waar de test aan moet voldoen. Op de website Schnelltestportal (informatie in het Duits) leest u waar u in Duitsland kunt testen.

Gezondheidssituatie

Gezondheidszorg

Duitsland heeft zeer goede gezondheidszorg die vergelijkbaar is met die in Nederland.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Informatie over epidemieën, vaccinaties en infectieziekten

Bekijk voor vertrek naar Duitsland de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Hier vindt u informatie over:

 • actuele epidemieën
 • aanbevolen reisvaccinaties
 • maatregelen om bepaalde ziekten te voorkomen

Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Download de app GGD Reist Mee. Dan weet u wat u kunt doen bij bijvoorbeeld ziekte, bijtwonden, diarree of zonnesteek.

Verkeer

Treinverkeer

Informatie over vertragingen en problemen in het treinverkeer leest u op de website van de Duitse spoorwegen (Deutsche Bahn) (informatie in het Duits).

Wegverkeer

Kijk voor informatie over het wegverkeer in Duitsland bijvoorbeeld op de website van de ANWB. Of op de website van de ADAC (informatie in het Duits).

Gerelateerde vakanties