6 daagse singlereis Kerst in Frankfurt

Frankfurt, Duitsland

Over deze vakantie

Deze heerlijke kerstreis voert ons naar het kleine en rustig gelegen plaatsje Butzbach, op het platteland even buiten Frankfurt. Vanuit onze vakantieplaats maken we verrassende uitstapjes. Een bezoek aan Frankfurt mag natuurlijk niet ontbreken. De stad is zwaar gehavend uit de Tweede Wereldoorlog gekomen en is daarna met veel verve herbouwd. Het is nu een moderne stad met veel plek voor groen, prachtige architectuur en reconstructies van historische gebouwen. Ook trekken we eropuit naar het sfeervolle Mainz, Wiesbaden en Rüdesheim en natuurlijk gaan we de échte Duitse kerstsfeer opsnuiven op de kerstmarkten van Keulen, Limburg an der Lahn en Wuppertal. Of ga je in Wuppertal samen met wat reisgenoten een tochtje maken in de bijzondere hangende trein? Zeker weten dat je niet alleen een gezellige kerst gaat beleven, maar óók nog eens thuis komt met een koffer vol fijne vakantie ervaringen!  

Deze vakantie boeken

tui
€ 469.00 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Stad: Frankfurt
Regio: Hessen
Land: Duitsland

Over de regio

Frankfurt

Frankfurt is een bruisende, moderne stad in het westen van Duitsland. Het is een belangrijke financiële en zakelijke hub, maar ook een populaire toeristische bestemming. Bezienswaardigheden in Frankfurt omvatten het Römerberg-plein met historische gebouwen, de indrukwekkende gotische Sint-Pauluskerk, het museumsufer (museumboulevard) met meer dan 30 musea langs de rivier de Main, de skyline met zijn hoge wolkenkrabbers en het Palmengarten, een tropisch plantenpark. Frankfurt heeft ook een levendige uitgaansscene met talloze clubs, bars en restaurants.

Hessen

Hessen

Hessen is een federale staat van Duitsland. De hoofdstad is Wiesbaden en de grootste stad is Frankfurt am Main. Hessen is een van de meest bezochte toeristische bestemmingen in Duitsland en bekend om zijn kastelen, bosgebieden, wijngaarden en thermen.

Duitsland

Duitsland

Duitsland is een land met een lange en rijke geschiedenis. Het land biedt bezoekers een unieke kans om de overblijfselen van duizenden jaren beschaving te zien. Van de oude Romeinse ruïnes in het noorden tot de middeleeuwse kerken in het zuiden, Duitsland heeft iets voor iedereen.

Reisadvies naar Duitsland

Reist u naar Duitsland? Lees welke veiligheidsrisico’s er zijn, wat u kunt doen in geval van nood, en hoe u zich voorbereidt op uw reis.

Kaart bij reisadvies Duitsland

Download de kaart (PDF, 1156 kB)

Actueel

Europees Kampioenschap (EK)

Van 14 juni tot en met 14 juli 2024 vindt in Duitsland het EK voetbal voor mannen plaats. Gaat u naar het EK voetbal in Duitsland? Lees 10 tips van de Nederlandse ambassadeur in Berlijn op Rijksoverheid.nl.

Terrorisme

Houd in Duitsland rekening met het risico op een terroristische aanslag. De Duitse autoriteiten kunnen veiligheidsmaatregelen nemen. Bijvoorbeeld bij openbare gebouwen, culturele instellingen, het openbaar vervoer, grote (sport)evenementen en andere publieke bijeenkomsten zoals kerstmarkten.

  • Wees in heel Duitsland waakzaam, zeker op plaatsen waar veel mensen zijn.
  • Houd rekening met extra veiligheidsmaatregelen bij grote culturele en sportevenementen.
  • Volg het lokale nieuws. Of vraag bij uw hotel om meer informatie.
  • Volg altijd de aanwijzingen van de Duitse autoriteiten.

Wilt u waarschuwingen ontvangen over onveilige situaties in Duitsland? Installeer de waarschuwings-app Warn-App NINA op de website van de Duitse overheid (informatie in het Duits).

Criminaliteit

Zoals in elke (grote) stad komt ook in Berlijn en in andere Duitse steden criminaliteit voor. Houd rekening met zakkenrollers en diefstal. Dit geldt vooral op drukke plekken, zoals bij toeristische attracties of in het openbaar vervoer.

Door een goede voorbereiding verkleint u de kans dat u wordt beroofd of opgelicht. Lees meer op de pagina Hoe voorkom ik dat ik slachtoffer word van criminaliteit in het buitenland?

Wetten en gebruiken

Drugs

U mag in Duitsland geen drugs gebruiken, bezitten of verkopen. In Duitsland zijn straffen veel zwaarder dan in Nederland.

Sinds 1 april 2024 is de Duitse wet voor het gebruik en bezit van cannabis en afgeleide producten veranderd. U mag maximaal 25 gram cannabis op zak hebben en gebruiken. Verboden en strafbaar blijft:

  • cannabis verkopen
  • cannabis gebruiken in de buurt van kinderen jonger dan 18 jaar
  • deelnemen aan het verkeer onder invloed van cannabis

Lees informatie over de wetgeving over cannabis op de website van de Duitse overheid (informatie in het Duits).

Verkeersregels

De verkeersregels in Duitsland zijn anders dan in Nederland. Lees informatie over de Duitse verkeersregels op de website van de ANWB.

Houd u aan de Duitse verkeersregels. Zo voorkomt u een hoge boete.

Nazisymbolen

Nazisymbolen zijn verboden in Duitsland. Denk aan vlaggen en andere voorwerpen waar het swastika-symbool op staat. Gebruikt u een nazisymbool of laat u dit zien? Dan kunt u een gevangenisstraf krijgen.