MOXY Berlin Ostbahnhof 3 sterren

hotel in Berlijn, Duitsland

beoordeling
8.3 - Geweldig

Over deze vakantie

Geniet van deze prachtige stad in dit trendy boutique hotel. Het hotel en de kamers zijn modern ingericht en tot in de puntjes verzorgd. Verken de stad vanaf Ostbahnhof dat op slechts een steenworpafstand van het hotel gelegen is.

Deze vakantie boeken

tui
incl.
€ 71.5 /dag
tui
€ 66.75 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Accomodatie: Hotel
Stad: Berlijn
Regio: Berlijn
Land: Duitsland

Over de regio

Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en een populaire toeristische bestemming. De stad heeft een rijke en interessante geschiedenis, en er zijn veel bezienswaardigheden en activiteiten te doen. Bezoekers kunnen de Brandenburger Tor bekijken, een bezoek brengen aan het Reichstaggebouw of het Holocaust-monument, of genieten van winkelen en nachtleven in de vele wijken van de stad. bron: wikipedia e.a.

Berlijn

Berlijn

Berlijn is de hoofdstad van Duitsland en staat bekend om zijn rijke historie, kunst en architectuur. De stad heeft veel bezienswaardigheden, zoals het Rijksmuseum, het Brandenburger Tor en de Muur van Berlijn. Er zijn ook veel parken en groene ruimtes, waar bezoekers kunnen ontspannen. bron: wikipedia e.a.

Duitsland

Duitsland

Duitsland is een land met een lange en rijke geschiedenis. Het land biedt bezoekers een unieke kans om de overblijfselen van duizenden jaren beschaving te zien. Van de oude Romeinse ruïnes in het noorden tot de middeleeuwse kerken in het zuiden, Duitsland heeft iets voor iedereen. bron: wikipedia e.a.

Faciliteiten en eigenschappen

Bar Huisdieren toegestaan, Fair travel Kinderen toegestaan

Reisadvies naar Duitsland

De kleurcode van het reisadvies voor Duitsland is groen. Lees het hele reisadvies om te zien wat dit voor u betekent.

Kaart bij reisadvies Duitsland

Download de kaart (PDF, 1,1 MB)

Reischecklist Duitsland

Reist u naar Duitsland? Gebruik dan onderstaande checklist om uw reis goed voor te bereiden.

Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie

 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Duitsland favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
 • Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
 • U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade.

Reisdocumenten & visa

 • Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
 • Voor Duitsland is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
 • Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
 • Nederlandse ingezetenen hebben voor Duitsland geen visum nodig.
 • Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
 • Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.

Reisverzekering

 • Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
 • Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.

Geld en mobiele telefoon

 • Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
 • Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Duitsland. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of creditcard. In Duitsland wordt veel gebruik gemaakt van contant geld waardoor het soms niet mogelijk is met een pinpas te betalen.
 • Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.

Gezondheid

Thuisblijvers

 • Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
 • Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
 • Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
 • Geef thuisblijvers ook het IMEI nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
 • Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te hoeven ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.

Niet meenemen

 • Neem geen drugs mee naar Duitsland. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
 • Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
 • Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mee terug mag nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).

Veiligheidsrisico’s

Groen

De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met Nederland. Let op uw eigendommen en laat deze niet onbeheerd achter.

Terrorisme

Er zijn in Duitsland in de afgelopen jaren enkele geweldsincidenten geweest. De Duitse autoriteiten kunnen zichtbaar en onzichtbaar veiligheidsmaatregelen nemen. Bijvoorbeeld bij openbare gebouwen, grote evenementen en publieke bijeenkomsten zoals kerstmarkten. Ook op vliegvelden en bij grensovergangen kunnen verscherpte controles plaatsvinden. Er kunnen ook extra identiteitscontroles worden uitgevoerd. Blijf alert in het hele land en volg de instructies van de lokale autoriteiten op.

Natuurgeweld

In de Duitse wintersportgebieden komen lawines voor. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.

Corona en gezondheid

Coronavirus

Let op: Heeft u meer of andere informatie nodig dan in het reisadvies staat, neem dan contact op met de deelstaat waar u naar toegaat. U vindt de coronatelefoonnummers en websites van verschillende deelstaten onder het kopje ‘Telefoonnummers voor meer informatie’.

Inreisvoorwaarden

 • U hoeft geen coronabewijs meer te laten zien als u naar Duitsland reist.
 • Reist u met de trein door Duitsland? U moet in de trein een FFP2-mond- en neusbedekkend masker dragen. Deze verplichting geldt voor reizigers van 14 jaar en ouder. Kinderen van 6 tot en met 13 jaar moeten een medisch mondmasker dragen. Het is aan de treinmaatschappij deze regel toe te passen.

Let op: Check altijd voor u vertrekt de website van het Duitse ministerie van Gezondheid (informatie in het Duits) voor de meest actuele inreisregels.

Tijdens uw verblijf in Duitsland

In het regionaal vervoer en in het stadsvervoer moet u mogelijk een mond- en neusbedekkend masker dragen. Of dit verplicht is en welk mondmasker u moet dragen bepaalt de deelstaat. De plaatselijke vervoersmaatschappij kan u informeren.

In zorginstellingen en artspraktijken moet u een FFP2-mond- en neusbedekkend masker dragen en in verpleeg- en ziekenhuizen moet u daarnaast een negatief testresultaat laten zien. Neem contact op met het verpleeg- of ziekenhuis dat u wil bezoeken en informeer naar de eisen aan deze COVID-19-test.

Op andere plekken zoals winkels, horecagelegenheden of hotels kunt u ook verzocht worden om een mondmasker te dragen.

De maatregelen verschillen per deelstaat. Op de website van de Bondsregering (informatie in het Duits) leest u wat de regels zijn per deelstaat. U kunt ook op de website ADAC kijken (informatie in het Duits). Lees voor vertrek welke regels gelden voor de plaats waar u naartoe of doorheen reist.

Wat moet ik doen als ik in Duitsland COVID-19 klachten of symptomen krijg of positief test?

Als u tijdens uw verblijf in Duitsland klachten of symptomen heeft die lijken op het coronavirus kunt u zich laten testen (antigeensneltest of PCR/NAAT-test). Is deze test positief, dan moet u minimaal 5 dagen in thuisisolatie. In sommige deelstaten (onder andere Noordrijn-Westfalen) is een negatieve antigeensneltest of een negatieve PCR-test nodig om de isolatie na 5 dagen te kunnen beëindigen. In andere deelstaten eindigt de isolatie automatisch. Meer informatie vindt u op de website van de deelstaat. De verplichting tot thuisisolatie geldt ook zonder officieel bevel van de lokale GGD (Gesundheitsamt). Neem daarnaast ook altijd contact op met de GGD in uw woonplaats in Nederland.

Telefoonnummers voor meer informatie

Heeft u nog vragen over de coronaregels tijdens uw reis in Duitsland? Dan kunt u het informatienummer bellen van de deelstaat waar u naar toegaat, of de website bezoeken.

Bondsland Telefoonnummer Website bondsland over corona
Baden-Württemberg

+49 (0)711 410-11160
(Engels, Turks, Arabisch en Russisch)

www.baden-wuerttemberg.de/de/service/aktuelle-infos-zu-corona
Beieren +49 (0)89 / 122 220 www.bayern.de/coronavirus-in-bayern-informationen-auf-einen-blick
Berlijn +49 (0)30 9028-2828 www.berlin.de/corona
Brandenburg +49 (0)331 866-5050 corona.brandenburg.de/corona/de
Bremen +49 (0)421 115 www.bremen.de/corona
Hamburg +49 (0)40 428 284 000 www.hamburg.de/coronavirus
Hessen +49 (0)611 32 111 000 www.hessen.de/Handeln/Corona-in-Hessen
Mecklenburg-Vorpommern +49 (0)385 / 588-11311 www.regierung-mv.de/corona
Nedersaksen +49 (0)511 120 6000 www.niedersachsen.de/Coronavirus
Noordrijn-Westfalen +49 (0)211 468 44996 (Engels, Frans, Turks, Russisch, etc.) www.land.nrw/corona
Rijnland-Palts +49 (0)6131 967777 corona.rlp.de/de/startseite
Saarland +49 (0)681 501 4422 www.saarland.de/DE/portale/corona/home/home_node
Saksen Alleen vanuit Duitsland: 0800 1000214 www.coronavirus.sachsen.de/index
Saksen-Anhalt +49 (0)391 2564 222 coronavirus.sachsen-anhalt.de
Sleeswijk-Holstein +49 (0)431 / 797 000 01 www.schleswig-holstein.de/DE/Schwerpunkte/Coronavirus/coronavirus_node
Thüringen +49 361 573321188 corona.thueringen.de

Testlocaties in Duitsland

Moet u zich laten testen? Kijk dan op de website van de deelstaat waar u naar toegaat waar de test aan moet voldoen. Op de website Schnelltestportal (informatie in het Duits) leest u waar u in Duitsland kunt testen.

Terugreis naar Nederland

Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.

Volg de adviezen op van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO).

Gezondheidszorg

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Bent u in Duitsland en raken uw medicijnen op? Bekijk wat u kunt doen:

 1. Neem contact op met uw huisarts in Nederland.
 2. Vraag om een recept dat duidelijk de samenstelling van uw medicijnen uitlegt.
 3. Haal met dit recept uw medicijnen bij een apotheek of ziekenhuis in Duitsland.
 4. Is het merk of de samenstelling van uw medicijn anders is dan het medicijn dat beschikbaar is in Duitsland? Neem dan opnieuw contact op met uw huisarts en vraag of het beschikbare medicijn in Duitsland geschikt is voor u. Houd rekening met mogelijke extra kosten van deze medicijnen.

De ambassade en het ministerie van Buitenlandse Zaken bieden geen medicijnen aan. U moet dit zelf regelen.

Informatie over epidemieën, vaccinaties en infectieziekten

Bekijk voor vertrek naar Duitsland de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering. Hier vindt u informatie over:

 • actuele epidemieën
 • aanbevolen reisvaccinaties
 • maatregelen om bepaalde ziekten te voorkomen

Neem voor meer informatie contact op met uw huisarts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.

Download de app GGD Reist Mee. Dan weet u wat u kunt doen bij bijvoorbeeld ziekte, bijtwonden, diarree of zonnesteek.

Verkeer

Wegverkeer

Kijk voor informatie over het wegverkeer in Duitsland bijvoorbeeld op de website van de ANWB. Of op de website van de ADAC.

Luchtverkeer

Informatie over wijzigingen in het luchtverkeer leest u op de website van de International Air Transport Association (IATA) (informatie in het Engels).

Gerelateerde vakanties