Hotel Garden is een comfortabel hotel aan de rand van het centrum van Marilleva. Op korte loopafstand vind je de dichtstbijzijnde lift en piste. Na een heerlijke dag op de berg kun je in de spa gratis gebruik maken van het Turkse bad en de sauna, zo kun je ontspannen de dag afsluiten. In het restaurant kun je elke avond genieten van echte traditionele gerechten.





Hotel Garden
Wintersportvakantie naar Marilleva, Italië
Prijs: zie aanbieder
- Wellnesscentrum
- Aan de rand van het centrum
- Op loopsfstand van de piste en de lift
Type vakantie | |
---|---|
Land | |
Regio | |
Plaats | |
Aantal sterren | |
Servicetype |
Reisadvies naar Italië
Het reisadvies voor Italië is groen. Er zijn nog steeds inreismaatregelen voor reizigers uit Nederland. Lees de rubriek Coronavirus om te zien wat dit voor u betekent. Lees het hele reisadvies.Kaart bij reisadvies Italië
Download de kaart (PDF, 854 kB)
Coronavirus
Let op: Wij hebben niet meer informatie dan in het reisadvies staat. Heeft u toch een vraag, bijvoorbeeld over de inreisregels of de coronamaatregelen? Neem dan contact op met de lokale autoriteiten van Italië (informatie in het Engels).
Heenreis naar Italië
Om Italië in te reizen moet u aan de volgende 2 voorwaarden voldoen:
- U heeft een ingevuld Digital Passenger Locator Form, en;
- U heeft een digitaal coronabewijs (DCC) in het Engels, Italiaans, Frans of Spaans. U maakt deze aan door een vaccinatiebewijs, testbewijs of herstelbewijs toe te voegen aan de CoronaCheck-app.
Een digitaal coronabewijs is één van de volgende bewijzen:
- Vaccinatiebewijs: U bent tussen 14 dagen en 9 maanden geleden volledig gevaccineerd met een door EMA-goedgekeurd vaccin (Pfizer, Moderna, Astra Zeneca, Janssen en Novavax). Of u heeft minimaal 1 dag geleden een boostervaccinatie gekregen.
- Testbewijs: U kunt een negatieve PCR-test (niet ouder dan 72 uur bij aankomst) of antigeentest (niet ouder dan 48 uur bij aankomst) laten zien.
- Herstelbewijs: U kunt laten zien dat u hersteld bent van COVID-19. Het bewijs mag niet ouder zijn dan 6 maanden na de eerste positieve testuitslag.
Er zijn uitzonderingen op de verplichting om een digitaal coronabewijs te tonen, bijvoorbeeld voor zakenmensen, grenswerkers of reizigers op doorreis. Check of u onder 1 van de uitzonderingen valt op de website van het Italiaanse ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Italiaans).
Kunt u geen coronabewijs laten zien? Dan moet u 5 dagen in quarantaine op het adres dat u heeft opgegeven in de Digital Passenger Locator Form. Na de 5e dag moet u een PCR-test of antigeentest laten doen.
Inreismaatregelen voor kinderen:
- Kinderen jonger dan 6 jaar hoeven geen digitaal coronabewijs te laten zien.
- Reizigers jonger dan 18 jaar die geen digitaal coronabewijs hebben hoeven niet in quarantaine als zij worden begeleid door een ouder die niet in quarantaine hoeft.
Reist u vanuit Nederland naar Sicilië? Dan moet u zich bij aankomst op het eiland (nog een keer) laten testen. Dus ook als u een negatieve test bij u heeft of volledig gevaccineerd bent.
Alles nog eens nalezen op de website van de Italiaanse overheid?
- Bekijk het overzicht van inreisbeperkingen (informatie in het Italiaans).
- Bekijk het overzicht van alle coronamaatregelen in Italië (informatie in het Engels).
Tijdens uw verblijf in Italië
Voor veel locaties en gelegenheden in Italië heeft u een Basic Green Pass (3G) of Super Green Pass (2G) nodig. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.
Een Basic Green Pass is een vaccinatie- of herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden), of een negatieve testuitslag (PCR-test niet ouder dan 72 uur, antigeentest niet ouder dan 48 uur). Een boostervaccinatiebewijs is onbeperkt geldig.
Een Super Green Pass is een vaccinatie- of herstelbewijs (niet ouder dan 6 maanden). Een boostervaccinatiebewijs is onbeperkt geldig.
U kunt uw coronabewijs in de CoronaCheck-app hiervoor gebruiken.
Is uw Nederlandse vaccinatie- of herstelbewijs wel ouder dan 6 maanden? Dan heeft u daarnaast ook een negatieve testuitslag nodig (PCR-test niet ouder dan 72 uur, antigeentest niet ouder dan 48 uur).
Voor welke locaties heb ik geen Basic Green Pass of Super Green Pass nodig?
U heeft geen Basic Green Pass of Super Green Pass nodig voor toegang tot:
- Supermarkten
- Dokterspraktijken
- Apotheken
Voor welke locaties geldt de Basic Green Pass (3G)?
Met een Basic Green Pass krijgt u toegang tot deze locaties en gelegenheden:
- Niet-essentiële winkels, zoals kledingwinkels en souvenirwinkels
- Kapsalons
- Banken
- Postkantoren
- Overheidsgebouwen
Voor welke locaties geldt de Super Green Pass (2G)?
Met een Super Green Pass krijgt u toegang tot deze locaties en gelegenheden:
- Hotels en andere overnachtingsplaatsen
- Horeca (ook in de buitenlucht)
- Concerten en festivals
- Sportevenementen- en stadions (ook in de buitenlucht)
- Skiliften, (buiten)zwembaden en sportscholen
- Musea, bioscopen en theaters
- Beurzen en congrescentra
- Ceremonies
- Binnenlandse vluchten
- Lokaal en regionaal openbaar vervoer
Mondkapjes en afstand houden
U moet in heel Italië in openbare binnenruimtes een mondkapje dragen. En u moet minimaal 1 meter afstand houden. U moet op de volgende locaties een FFP2-mondkapje dragen:
- Openbaar vervoer
- Bioscopen
- Theaters
- Sportstadions
Ook op andere locaties moet u soms een FFP2-mondkapje dragen. Zorg er daarom voor dat u altijd een FFP2-mondkapje bij u hebt.
Welke coronamaatregelen gelden in de verschillende regio’s van Italië?
De maatregelen in Italië verschillen per regio. De Italiaanse overheid gebruikt hiervoor verschillende kleurcodes (wit, geel, oranje, rood). Op de website van het Italiaanse Bureau voor Toerisme (informatie in het Engels) leest u welke maatregelen op dit moment in de verschillende regio’s gelden.
Op lokaal niveau kunnen er nog meer aanvullende maatregelen gelden, deze veranderen regelmatig. Informeer voor vertrek over de geldende lokale maatregelen bij uw reisorganisatie of de plaats waar u gaat verblijven (bijvoorbeeld bij uw hotel, camping of bed and breakfast). Ook kunt u informeren bij het plaatselijke Bureau voor Toerisme.
Bij aankomst in Italië op vliegvelden, aan grenzen of in havens kan er steekproefsgewijs een COVID-test gedaan worden bij aankomende reizigers. Als de uitslag positief is moet u verplicht in quarantaine. Deze verblijfskosten moet u zelf betalen.
Wat moet ik doen als ik in Italië COVID-19 klachten of symptomen krijg?
Heeft u klachten of symptomen die lijken op die van het coronavirus? Zorg dan dat u zich laat testen en vermijd contact met anderen, totdat u de testuitslag heeft. Zie voor meer informatie over de testlocaties in Italië de website van het ministerie van Buitenlandse Zaken (informatie in het Engels).
Test u positief op corona? Dan moet u verplicht in quarantaine en dient u dit te melden bij de lokale gezondheidsautoriteiten (informatie in het Engels). De quarantaine duurt minimaal 7 dagen na de eerste positieve testuitslag en mag alleen worden opgeheven op aangeven van de lokale gezondheidsautoriteiten na een negatief testresultaat. De kosten van de quarantaine moet u zelf betalen. Volg altijd de adviezen op van de lokale gezondheidsautoriteiten. Dit betekent ook dat uw reisgenoten en/of familieleden misschien ook verplicht in quarantaine moeten.
De meest recente informatie met instructies en adviezen leest u op de website van het Italiaanse Ministerie van Volksgezondheid (informatie in het Italiaans) of via telefoonnummer 1500 van het Ministerie van Volksgezondheid. De Italiaanse overheid heeft een noodnummer geopend waar ook Engels wordt gesproken: 800 840840.
Terugreis naar Nederland
Reist u terug naar Nederland? Check waaraan u moet voldoen bij aankomst in Nederland.
Reischecklist Italië
Blijf op de hoogte van de veiligheidssituatie
- Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane. Maak Italië favoriet, dan ontvangt u een pushbericht als het reisadvies verandert. Met de app heeft u ook alle contactgegevens van Buitenlandse Zaken en lokale hulpdiensten bij de hand, plus informatie over wat te doen in geval van nood, zoals ziekenhuisopname of verlies van uw paspoort.
- Volg het ministerie van Buitenlandse Zaken op Twitter via @247BZ.
- U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.
Reisdocumenten & visa
- Als u naar het buitenland reist, moet u altijd een geldig reisdocument meenemen waarmee u zich kunt identificeren (paspoort of ID-kaart). Dit geldt ook voor meereizende kinderen.
- Voor Italië is een identiteitskaart voldoende om mee te reizen.
- Uw identiteitskaart of paspoort moet altijd geldig zijn tijdens uw verblijf.
- Voor Italië heeft u geen visum nodig.
- Reist u alleen met minderjarige kinderen? Check dan welke documenten u nodig heeft en neem die mee. Zo voorkomt u lange wachttijden bij grenscontroles.
- Check of u met uw Nederlandse rijbewijs een motorvoertuig mag huren en besturen, en of u ook een internationaal rijbewijs nodig heeft.
Reisverzekering
- Sluit een goede reisverzekering af die de extra kosten dekt van bijvoorbeeld repatriëring en ziekenhuisopname. Uw basiszorgverzekering vergoedt deze kosten niet altijd 100 procent. Denk ook aan wat u van plan bent te gaan doen: voor sommige (extreme) sporten is bijvoorbeeld een extra verzekering nodig.
- Zet het telefoonnummer van de alarmcentrale van uw reisverzekeraar in uw telefoon.
Geld en mobiele telefoon
- Zorg dat u genoeg financiële middelen heeft om onverwachte situaties tijdens uw reis op te vangen (denk aan vertraging).
- Zorg dat u meerdere betaalmiddelen meeneemt naar Italië. Bijvoorbeeld contant geld én een pinpas of credit card.
- Zet het telefoonnummer van uw bank in uw telefoon. U heeft het nodig als u uw bankpas wilt blokkeren in geval van verlies of diefstal.
Gezondheid
- Zorg voor de juiste vaccinaties: check voor u gaat reizen welke inentingen u nodig heeft voor Italië. Sommige landen laten u niet toe zonder de juiste vaccinaties. Zoek een arts of vaccinatiebureau bij u in de buurt.
- Gebruikt u medicijnen? Neem voldoende mee, dus ook voor wat extra dagen. Check voor welke medicijnen u een verklaring nodig heeft om ze mee te mogen nemen naar het buitenland.
- Download de app GGD Reist Mee. Dan weet u wat u kunt doen bij bijvoorbeeld ziekte, bijtwonden, diarree of een zonnesteek.
Coronamaatregelen
- Er gelden in Italië andere maatregelen dan in Nederland. Bijvoorbeeld over afstand houden of de openstelling van restaurants, musea, attracties et cetera.
Thuisblijvers
- Maak van thuisblijvers geen spoorzoekers en laat ze weten wat uw reisplannen zijn.
- Maak goede afspraken met het thuisfront over uw bereikbaarheid.
- Geef thuisblijvers een kopie van uw reisdocumenten, vaccinatieboekje, creditcard en verzekeringsgegevens. Bewaar deze kopieën zelf ook op een veilige plek online.
- Geef thuisblijvers ook het IMEI-nummer van uw telefoon: in geval van nood kan uw mobiele provider daarmee uw telefoon terugvinden of blokkeren. De makkelijkste manier om dit nummer te achterhalen: *#06# intoetsen op uw telefoon. Daarna verschijnt het nummer op uw scherm.
- Zet het nummer van uw contactpersoon in geval van nood als ICE-nummer in uw telefoon. Dan kunnen hulpdiensten zonder uw telefoon te ontgrendelen, contact opnemen met deze persoon. Lees hoe u een ICE-nummer instelt.
Niet meenemen
- Neem geen drugs mee naar Italië. In veel landen staan er hoge straffen op het bezit en het gebruik van drugs. Dit geldt ook voor softdrugs.
- Laat waardevolle spullen (zoals sieraden) zoveel mogelijk thuis.
- Download de Reisapp van Buitenlandse Zaken en Douane: dan weet u wat u wel en niet mag terug nemen naar Nederland (denk aan souvenirs, namaakartikelen, koralen en dierlijke producten).
Veiligheidsrisico’s
Groen
De veiligheidsrisico’s zijn vergelijkbaar met Nederland. Let op uw eigendommen en laat deze niet onbeheerd achter in bijvoorbeeld uw auto.
Criminaliteit
Wees alert op zakkenrollers en berovingen. Zeker in het toeristische hoogseizoen worden veel mensen hier het slachtoffer van. Let hier extra op in het openbaar vervoer, op de luchthavens en als u populaire attracties bezoekt. Vaak worden portemonnees leeggehaald en daarna weggegooid.
Er is een website met een gedetailleerde lijst van gevonden voorwerpen. Deze site is alleen in het Italiaans beschikbaar.
Neem voor uw veiligheid de volgende voorzorgsmaatregelen:
- Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam. Bijvoorbeeld in een heuptasje (money belt).
- Draag geen opvallende sieraden of juwelen.
- Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek. Bijvoorbeeld in de kluis van het hotel.
- Doe altijd aangifte bij de lokale politieautoriteiten.
- Bied geen verzet bij een overval of beroving. Als u hier slachtoffer van wordt, geef uw bezittingen dan af. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.
Natuurgeweld
In Italië kunnen aardbevingen voorkomen. Bent u in het land en is er een aardbeving? Volg dan de berichten in de media en laat u goed informeren over de situatie.
In Italië komen bijna elk jaar bosbranden voor. Vooral in de zomermaanden en lange droge periodes. Deze kunnen veel schade aanrichten.
In de Italiaanse wintersportgebieden komen lawines voor. U moet zich houden aan de aanwijzingen van de lokale autoriteiten. Meer informatie over lawinegevaar vindt u op de website van Europeaan Avalanche Warning Service (informatie in het Engels).
Er zijn actieve vulkanen in Italië. De vulkanen Etna, Vesuvius en Stromboli zijn actief. Zo is op 3 juli 2019 de vulkaan Stromboli uitgebarsten. Hierbij zijn één dode en enkele gewonden gevallen. Meer informatie en advies vindt u op de website Protezionecivile van de Italiaanse overheid.
Is er een crisissituatie? Volg dan altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie.
Meer weten over aardbevingen in het gebied? Ga naar:
Wat te doen in een noodsituatie
Bent u in Italië en is er een noodsituatie? Laat uw familie/vrienden dan weten hoe het met u gaat. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten. Als u een georganiseerde reis maakt, houd dan contact met uw reisorganisatie. Heeft u hulp nodig? Neem dan contact op met uw reisverzekeraar of met de ambassade via +31 247 247 247, WhatsApp naar nummer +31 682 387 796 of Twitter via @247BZ.
Verkeer
Algemeen
Houd rekening met langere reistijden door files. Ook vluchten kunnen vertraagd of geannuleerd zijn. Sinds de uitbraak van het coronavirus voeren de lokale autoriteiten extra medische controles uit bij luchthavens. Volg altijd de aanwijzingen op van de lokale autoriteiten.
Neem contact op met uw reisorganisatie of met uw luchtvaartmaatschappij voor mogelijke gevolgen voor uw reis.
Pleziervaartuigen
Het Internationaal Certificaat voor Pleziervaartuigen (ICP) van de watersportbond wordt in Italië niet geaccepteerd als eigendomsbewijs voor een pleziervaartuig. (Een ICP is geen bewijs van nationaliteit en registratie, zoals de zeebrief en geeft niet het recht de Nederlandse vlag te voeren). Het verdient aanbeveling om bij varen in Italië een zeebrief mee te nemen door de boot in het zeeschepenregister van het Nederlandse kadaster te laten registreren.
Wegverkeer
Kijk voor meer informatie over het wegverkeer in Italië bijvoorbeeld op de website van de ANWB.
Tips van de ambassade
Rome
De politie van hoofdstad Rome controleert streng op gedragsregels voor burgers en toeristen. Zij delen boetes uit als toeristen zich niet fatsoenlijk gedragen. Het gaat daarbij onder andere om het lopen met ontbloot bovenlijf, het baden in historische fonteinen en het drinken van alcoholische dranken op straat.
Zwemmen in open water en meren
Zwemmen in binnenwater en meren kan gevaarlijk zijn. Meren kunnen honderden meters diep zijn en er kan (onder)stroming zijn. Het water is vaak koud. Hierdoor kan onderkoeling ontstaan en dat kan het zwemmen onmogelijk maken. Let op de waarschuwingen van de autoriteiten: vaak is zwemmen in binnenwateren of meren verboden.
Wandelen in bergachtige gebieden
Zorg dat u goed geïnformeerd bent over de moeilijkheidsgraad van het gebied waar u naartoe gaat en dat u goed voorbereid bent met de juiste uitrusting. Het is belangrijk op de hoogte te blijven van de weersvoorspellingen voor het betreffende berggebied.
In geval van nood
Lokale hulpdiensten
Bent u in Italië en heeft u direct hulp nodig? Neem dan contact op met de lokale hulpdiensten:
Algemeen alarmnummer: 112.
Contactgegevens ambassade
Nederlandse ambassades en consulaten zijn 24 uur per dag, 7 dagen per week bereikbaar. Bent u in Nederland, bel dan het nummer +31 247 247 247 of Twitter via @247BZ. Bent u in het buitenland en heeft u een lokaal telefoonnummer, bel dan het lokale nummer van de ambassade of het consulaat. U betaalt dan het lokale tarief.
Nederlandse ambassade in Rome
Meer informatie over de Nederlandse ambassade in Rome.
Meer informatie over het Nederlands consulaat-generaal in Milaan.
Wat de ambassade voor u kan doen
Lees wat de ambassade wel/niet voor u kan doen.
Wat u zelf kunt doen
Lees wat u zelf kunt doen in een noodsituatie, zoals een arrestatie of ziekenhuisopname.
Registreren
U kunt zich ook gratis registreren bij de ambassade/het consulaat.