8 daagse cruise Mediterraanse Steden

Cannes, Frankrijk

Reistijd: 13 uur (1335 km) AMS > CEQ - 1 uur 39 min

Over deze vakantie

Stap aan boord van de Mein Schiff 3 en geniet van het leven in Mediterrane sferen. Je vertrekt vanuit Mallorca en maakt daarna meerdere stops bij mooie Europese steden. Loop door smalle straten of juist door brede winkelstraten en ontdek zo deze steden. Geniet van de lokale lekkernijen als je van boord bent, maar genieten doe je ook zeker aan boord. Bezoek de spa, kom bij aan het zwembad of beproef je geluk in het casino.  

Deze vakantie boeken

tui
€ 699.00 /dag

De uiteindelijke prijs kan iets verschillen afhankelijk van de periode, het aantal dagen en aantal personen.
Delen:

Details

Stad: Cannes
Land: Frankrijk

Over de regio

Cannes

Cannes

Cannes is een toeristische plaats gelegen in de zuidelijke Franse regio Provence-Alpes-Côte d'Azur. Het is vooral bekend vanwege het jaarlijkse filmfestival dat er gehouden wordt. Verder is het een populaire badplaats met een 8 kilometer lange promenade, genaamd La Croisette. Er zijn vele winkels, restaurants en hotels te vinden langs deze boulevard. Aan de noordelijke kant van de stad ligt het oude centrum met de gotische kathedraal Notre Dame de l'Espérance.

Alpes Maritimes

Alpes Maritimes

De Alpes Maritimes is een departement in het zuidoosten van Frankrijk. Het grenst aan de Middellandse Zee en heeft een mediterraan klimaat. Er zijn veel toeristische attracties, zoals het historische stadje Nice, het kunststadje Cannes, het mondaine Monaco en het schiereiland Saint-Tropez.

Frankrijk

Frankrijk

Frankrijk is een land in West-Europa met een oppervlakte van 547.030 km2. Het land heeft een kustlijn van 7.900 km en is daarmee het grootste West-Europees land. Frankrijk grenst in het noordwesten aan België en Luxemburg, in het noordoosten aan Duitsland, Zwitserland en Oostenrijk, in het oosten en zuidoosten aan Italië, Monaco, Spanje en Andorra. Frankrijk is een republiek en heeft als hoofdstad Parijs. Het land heeft 66,03 miljoen inwoners (2018). Frankrijk wordt ook wel het "Verenigde Koninkrijk van de Lage Landen" genoemd. Het land kent een rijke historie en cultuur en is daarom een populaire toeristische best

Reisadvies naar Frankrijk

De kleurcode van het reisadvies voor Parijs gaat van geel naar groen. Het dreigingsniveau in Frankrijk stond vanaf 13 oktober 2023 op het hoogste niveau. In januari 2024 heeft de Franse overheid het dreigingsniveau met één stap verlaagd. Voor geheel Frankrijk staat het reisadvies op groen: geen bijzondere risico’s.

Kaart bij reisadvies Frankrijk

Download de kaart (PDF, 1476 kB)

Veiligheidsrisico's

Groen: geen bijzondere risico’s

De veiligheidsrisico’s in Frankrijk zijn vergelijkbaar met die in Nederland.

Terrorisme

Sinds 13 oktober 2023 stond het dreigingsniveau in Frankrijk op het hoogste niveau. In januari 2024 heeft de Franse overheid het dreigingsniveau op met één stap verlaagd.

Volgens de Franse autoriteiten bestaat in grote Franse steden nog steeds de kans op een terroristische aanslag. Wees in heel Frankrijk waakzaam op drukke plaatsen en volg altijd de aanwijzingen van de Franse autoriteiten op.

Er is extra bewaking bij grote culturele en sportevenementen. Musea, scholen en andere publieke locaties worden regelmatig ontruimd. Bijvoorbeeld vanwege verdachte pakketjes of bagage die is achtergelaten. De Franse autoriteiten voeren verscherpte (identiteits-)controles uit.

  • Blijf alert op plaatsen waar veel mensen zijn.
  • Volg de aanwijzingen op van de Franse autoriteiten.
  • Zorg ervoor dat u zich altijd kunt identificeren, met een geldig paspoort of ID-kaart.
  • Blijf voor en tijdens uw reis op de hoogte van de actuele situatie en de extra veiligheidsmaatregelen.

Lees ook het advies van de Franse regering wat u kunt doen bij een terroristische aanslag (informatie in het Frans).

In 2023 hebben in Frankrijk twee aanslagen met dodelijke afloop plaatsgevonden (in Arras en in Parijs).

Demonstraties

Er vinden in Frankrijk regelmatig demonstraties plaats, vooral in de grotere steden. Soms kan daarbij geweld ontstaan. Blijf daarom uit de buurt van demonstraties. Komt u toch in een demonstratie terecht? Volg dan de instructies op van de lokale autoriteiten.

Criminaliteit

Houd rekening met zakkenrollers en diefstal, vooral op drukke plekken. Bezoek geen afgelegen straten, wijken of parken.

Neem voor uw veiligheid voorzorgsmaatregelen:

  • Let goed op uw geld en bezittingen. Draag geld, creditcards en andere waardevolle documenten onopvallend op uw lichaam (bijvoorbeeld in een daarvoor geschikt dun tasje of riem onder uw kleding).
  • Draag geen opvallende sieraden, horloges, juwelen of camera’s.
  • Bewaar uw paspoort, vliegticket en geld dat u niet direct nodig heeft op een veilige plek.
  • Zorg dat u een kopie van uw paspoort of ID-kaart bij u heeft. Of een foto van uw paspoort of ID-kaart op uw telefoon.
  • Bied geen verzet bij een overval of beroving. Verzet leidt vaak tot (meer) geweld.

Bent u overvallen of beroofd? Of is u iets anders overkomen? Doe altijd aangifte bij de lokale autoriteiten.

Wetten en gebruiken

Drugs

Het is in Frankrijk verboden om drugs te bezitten of te verhandelen. Er staan zware straffen op het bezit en verhandelen van verdovende middelen. Dit geldt ook voor softdrugs.

Identificatie

U bent in Frankrijk verplicht u te identificeren met een geldig paspoort of geldige identiteitskaart. Het is strafbaar als u geen geldig identiteitsbewijs kunt laten zien.

Namaakproducten

Op markten en in toeristische plaatsen worden steeds meer namaakproducten aangeboden. U kunt een hoge boete krijgen als u namaakproducten koopt of verkoopt.

Gezondheid

Gezondheidszorg

In Frankrijk zijn de meeste ziekenhuizen publiek en zijn de tarieven voor medische zorg vastgelegd door de Franse overheid. In particuliere ziekenhuizen kunnen tarieven hoger liggen. Het kan zijn dat uw consult of verblijf daar niet geheel vergoed wordt door uw zorgverzekering.

Reisvaccinaties

GGD-app

Op reis kunt u ziek worden of last krijgen van gezondheidsklachten als diarree, bijtwonden of een zonnesteek. Download de app GGD reist mee. Daarin leest u onder andere wat u kunt doen in deze situaties.

Medicijnen

Gebruikt u medicijnen?

Algemene coronamaatregelen

  • Het dragen van een mondkapje is in het openbaar vervoer niet verplicht maar wordt aanbevolen. In zorginstellingen (inclusief gehandicaptenzorg), ziekenhuizen en verzorgingstehuizen moet u een mondkapje dragen.
  • Voor de overzeese departementen en gebiedsdelen gelden aangepaste maatregelen.
  • Lees meer informatie op de website van het Franse consulaat in Amsterdam en op de website van de Franse overheid (informatie in het Engels).

Gerelateerde vakanties